Ailem sözümü attırdı

Ne kadar ilginc adetler var :)

Evlilikte ailenin önemli olduguna inaniyorum,ailemi bir kenara atipta evlilik yapamazdim onlarin istedigi kabul edecegi iki aileninde anlasabilecegi bir ortam olmali.Esim beni anneme babama göndermese yada ailemden kimse evime gelip beni ziyaret bile edemeseler en gec evlilik orada biterdi.Hele cocukta olduktan sonra dahada zor oluyor senin anneni evde istemiyorum cocuguma kötü seyler asiliyor senin ablan bu eve gelemez acik sacik giyiniyor bunlar evliligi huzuru bozan faktörler .Yani kisacasi evliligin ömrü icin ailelerin anlasmasi birbirini sevmesi sart,sadece tahammül etmek yetmiyor olan evlilere oluyor .Tabiiki bu benim düsüncem ,sizlerinkinede saygim var :)

abin vs varmı bilmiyorum ama ailen bir düşünse aynı şey onların başına gelse.. sözden bir gün sonra yüzükler atılsa... çok gurur kırıcı ailenin sevgiline yaşattığı.. ve bence tamamen çevrenin etkisinde kalıp yaptırdılar bunuda sana.. keşke sende hemen atmasaydın sözü.. ertesi gün attım diyorsun biraz daha sabretseydin ailen sözlenmene izin verdiğine göre çocukla ilgili problem yok efendide diyorlarmış daha öncesinde.. biraz daha bekleseydin bence ailesinede alışırlardı.. yinede hakkında hayırlısı..

Doğru arkadaşım orda yanlış kelimeyi kullanmışım.Herkesin kendi yaşayışı biz böyle gördük onlar öyle gördü kimseyi yargılamamalıyız.Gerçekten yanlış bir kelime kullanmışım ama ben onu doğulu insanlar için de söylemek istememiştim.Herkesin kendine göre alıştığı bir yaşam şekli var.

Benim söylediklerimin bir anlamı yoktu ki...Çok uğraştım ama başaramadım.Biran önce biticek dediler benim söylediklerime kimse kulak asmadı.Gerçekten çok gurur kırıcı olduğunu biliyorum ama elimde değildi ne yazıkki.inş herşeyin hayırlısı olur...

Akıl mantık sahibi biri zaten baştan ön görebilirdi farklı kültürlerin uyuşmazlığını ve kendi ailesinin olaya yaklaşımını ve buna göre doğru kararı alırdı.

Arkadaşım akılsız ve mantıksız demek istemişsin heralde yine de yorumun için teşekkürler.Ben aşkın sevginin bütün güçleri yenebileceğini ve mutlu olabileceğimizi düşünmüştüm.Ne yazıkki aşkın gözü kör görmem gereken şeyleri geç farketmiş olabilirim.Herkesin görüşüne saygım var ama mutlaka herkesin hayatında mantıksız hareket ettiği anlar da olmuştur sizin bile... Ama birkere mantıksız düşünen biri için akıl mantık sahibi değilsin demek de oldukça kırıcı olur.Bence herkes kurduğu cümlelere dikkat etmeli!

Cnm senin durumunda bir gelişme var mı?Çok iyi tahmin edebiliyorum bende geceler boyu düşünürdüm biz ne olucaz diyemafoldumben

Cnm senin durumunda bir gelişme var mı?Çok iyi tahmin edebiliyorum bende geceler boyu düşünürdüm biz ne olucaz diyemafoldumben

Yok cnm daha bişey 2-3 ay kadar sonra tanışmaya gelmelerini düşünüyorz daha doğrusu erkek arkadaşım düşünüo ben daha tam cesaret edemiyorm, onlarda bilio bizim tarafın pek sıcak bakmadığını, ne olacak bilmiyorm, o tarafta bi sorun yok gb yada bana öyle yansıtılıo bilemiyorm, erkek arkadaşım kıyafetime çok karışmıo zaten bende öyle çok açık giymiyorm ama onun ailesinde kapalı çok var, benimde öyle olmamı isterlermi ilerde bana müdahale ederlermi die çok düşünüyorm ama hep sana saygılı olunur sen istemediğin sürece sana öyle demezler falan dio, ya ne bileyim umarım bi sorun olmaz, hattab geçen ben dedim beni hiç vermiolar ne yaparsın kaçmayacağımı da bilio hoş kendiside bana hep dio ben kaçmamızı istemem die sonuçta benimde kız kardeşim v ar falan dio, bende senin gb ailemei karşıma alamam dedim. O da o zaman bu şekilde devam eder dedi hep sevgili olarak, ama bu şekildede devam etmez, yani öyle bi durumdayım arkadaşım, bugün kadir gecesi, onlar hakkımızda hayırlısıysalar inşallah olur yoksa bişey sebep olup bitsin...şimdi durumun nasıl senin sizinkilerle aran nasıl?

Evet cnm hakkımızda hayılısıysalar olsun olmuyorsa da demekki hayırlı değilmişler deriz...Gerçi beni artık onunla olmam bir mucize o yüzden hakkımda hayırlısı sanırım bumafoldumbenAilemle aram iyi değil gerkmedikçe konuşmuyorum.Tabi onlar çok üzgünler zamanla düzelir heralde.Onlarda benim kötülüğümü istemezler ki...Birde benim ailem gerçekten iyidir annem de babam da harika insanlardır.Kısmet değilmiş ne diyim..

ne olursa olsun aileni karşına alma derim arkadaşım,ilişkiler,aşklar bitiyor ama aile bir daha bulunmuyor.umarım hakettiğin mutluluğa kavuşursuna.s

canım öncelikle ikiniz için de hayırlısı olsun diyelim.
seni anlayabiliyorum.bulunduğun durum zor.ama bazı arkadaşların dediği gibi mesele aslında doğu-batı meselesi değil.kültür farkı çığ gibi arada.insan ne kadar severse sevsin (ki evlendiğinde daha da durulursun.bazı şeyler daha da gözüne çarpar) bu farklılıklar ilişkiyi yıpratır. benim ilk çıktığım doğuluydu.ben karadenizliyim ama istanbulda büyüdüm.o ise izmir de büyümesine rağmen doğduğu yörenin gelenekleri ile yaşıyordu.4 ay kadar konuştuktan sonra gördüm ki hem çok farklıyız, hem de ailem istemeyecek diye düşündüm.bitirdim.şimdi ondan sonra tanıştığım insanla severek evlendim.sevemem, onu unutamam diyorum ama canım eşim bana çok güzel günler yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor. bazen onunla evlenseydim ne olurdu diyorum??? bu kadar rahat, bu kadar huzurlu olabilir miydim??? bence Allah en hayırlısını alnımıza yazıyor. ailenin bu kadar karşı çıkmasında vardır bir hayır.zamana bırak, başka şeylerle ilgilen.sen kimsenin ahını almadın.ikinizi de düşünüyorsun.bencil değilsinki.onu mutlu edememek, anlaşamamak var işin ucunda.5 yıl çok uzun bir süre.tabiki birbiriniz üzerinde hakkınız var. kendini suçlama sakın. biraz bekle bakalım zaman ne gösterecek.Bahtın güzel olsun inş.

Canım o kadar güzel dileklerde bulunmuşsun ki...Çok teşekkür ederim.Senin de dediğin gibi zamana bıraktım.Başka şeylerle uğraşıyorum tabiki yine o hep benimle kalbimde nereye gidersem gideyim ama kendimi de en dipte görmek istemiyorum artık.Geçen hafta birkaç kez konuşmuştuk onunla onu toparlıyım derken ben mahvoldum.İçindekileri kustu bana sonrada hakkını helal etti mutlu olmamı diledi(daha önce o kadar çok sinirliydi ki yaşamanı istemiyorum falan diyordu )güzel bir hayat yaşamamı temenni etti ve onun içinin biraz rahatladığını düşünüyorum artık.Ben zaten günün heranı onun mutlu olmasını herşeyin hayırlısı olmasını dileyerek geçiriyorum.Zaman ne gösterir bilinmez ama çoğu kişinin tecrübesine göre unutuluyormuşmafoldumbenAllahımdan herşeyin hayırlısını diliyorum onun için de benim için de...Bu kadar emeğime rağmen olmuyorsa bunda da vardır bir hayır belki de hayırlı zaman değildiAhını aldım mı almadım mı diye çok düşünüyorum ama sonuçta bu şartlarda evlensek ikimiz de mutlu olamayız çünkü ben ailemi terk ettiğim için mutlu olamam.Ailem de ne yapsın (artık onlara kızmamaya başlıyorum) sadece benim iyiliğimi düşünüyorlar onlar da ileride mutsuz olmayalım diye yaptılar bunu.Farklılık çok maalesefSen baştan görüp vazgeçmişsin ki erkek arkadaşının izmirde büyümesine rağmen .Demek ki senin için hayırlısı olmuş...Benim de ciddi anlamda ilk erkek arkadaşımdı ve ben herkesin kafasındaki düşünceleri değiştiririz aşk sevgi herşeyin üstesinden gelir diye düşünerek devam ettirdim.Şimdi düşünüyorum da biz daha kendi aramızdaki farklılıkları problemleri düşünemeden evlilik kararı almışız.Ona göre hala problemimiz yokmuş her konuda anlaşıyormuşuzNe diyim artık herşeyin hayırlısı...Canım inş eşinle bir ömürboyu mutlu olursun ve şunu da eklemeden edemeyeceğim söylediklerin içimi çok rahatlattı beni çok iyi anlamışsın

sevgili arkadaşım anladığım kadarıyla sen gerçekten sevginin en güzelini hak eden,olgun,sevgi dolu ama herşeyden önce vefakar bir evlatsın.iyi bir evlat olmanın önemini ve ailenin değerini çok iyi biliyorsun.sakın kendini sevdiğin insanın ahını aldığını düşünerek üzme..sen ah alınacak hiç bir şey yapmadın.aksine fedakarlığınla hem ailenin hem de Allahın huzurunda ancak ve ancak bir gün ödül kazanırsın.ailen senin herşeyin.bunu sakın unutma.anladığım kadarıyla çok iyi insanlar.bu olayda aslında onlar insan ayrımı falan yapmıyorlar.sadece senin aşktan göremediğinn gerçekleri biliyor ve senin mutluluğunu kolluyorlar.onlara sakın küsme..anne babanın sevgisi bu dünyadaki en değerli şeydir.diğer tüm sevgiler geçicidir..ama anne babanın yerini hiç birşey tutmaz.evet çok sevmişsin ama zaman ilaç gibi gelecek hiç merak etme..sevdiğin çocuk belki çok iyi bir insan ama sen de diyorsun çok ödün verdim diye..gün gelecek bunlar belki seni rahatsız edecek,göremediğin bazı gerçekler gözüne görünecekti.kültür farkını yabana atma..ailenin bir bildiği vardır,anne baba evladının mutluluğunu isterler.onların tek hatası olayı söze kadar getirip vazgeçmeleri olmuş.ama bunda senin bir suçun yok bence..sen sabrın yolunda ilerlemeye devam et..yüreğini temiz tut..allah kalbine göre versin dilerim.

canım benim bence en doğrusunu yapmışsın.
bende üç yıl benzerini yaşadım.gelenek gelenek dedi beni de sevgimi de bitirdi.inan evlenince herşey o kadar değişiyor ki.sen şimdi aşıksın.ama en fazla bir yıllık evlilikten sonra aşk sevgi hiçbiri kalmayacak.çünkü eskiden belki hoşgördüğün şeyler sana çok zor gelecek.
ben şimdi bambaşka biriyle evliyim.ama çok mutluyum.düşünüyorum bazen onunla evli olsam bu denli mutlu olur muydum diye.sonra beynim ısrarla hayır diyor.çünkü mantığım bile artık kabul etmiyor.bende çok emek harcadım.çok ağladım.çok yıprandım ama geçti.Allah çok daha iyisini çıkardı karşıma.inşallah sende çok mutlu olursun.beddua kısmına gelince bence Allah bu durumda hakka bakar.sizinki daha sözde bitmiş.dert etme derim bu yüzden.dua et en hayırlısını dile.Allah yardım eder inşallah

Canım o kadar çok içimi rahatlattın ki anlatamam...Yavaş yavaş aileme iyi davranmaya başladım.Onlar da böyle olsun istemezdi eminim.Hangi aile çocuğunun mutsuzluğunu isteyebilir ki.Kesinlikle insan ayrımı yapmıyorlar çok doğru bir konuya değinmişsin aramızdaki yaşam tarzı farklılıklarının bizi mutsuz edeceğinin farkındalar.Ben kendimden de sevgimden de vazgeçtim ailem için onların bugüne kadar bana yaptıklarını göz ardı edemezdim ki gerçekten de çok iyi insanlardır.Vazgeçtim ondan zaten bu durumdayken onu da mutlu edemem ki...Onun da hakkı var mutlu olmaya.Şimdi gitsem ona kendimden ödün vermek zorundayım ki hem ailemle görüşmicem hem ödünler vericem bir noktada kesin patlarım ve bu öncelikle beni ardından onu mutsuzluğa iticek.O yüzden ben güçlü olmalıyım ona karşı koymalıyım ki o da yeni bir hayat kursun ona umut veremem.Herşeyin hayırlısı canım ya...Gerçekten içimi rahatlattın çok ama çok teşekkür ederim.İnşallah sen de herzaman çok mutlu olursun.

Ailenın ahını almaktan ve evlılıgının kötu gıdecegını garantılemekten se onunla ayrı kalmanı yeglerın kardesım... cunku ana baba ahı cok yuva yıktırır cok dertler cektırır... onun ah etmeye hakkı yok,seven adamın yapacagı ıs degıl bu,olmuyosa sana nıye ah edıyor..buyukler bılır en dogrusunu..nıye napalım kaderımız ben senı cok sevdım ve hep mutlu olmanı ısterım nıye demıyorda ah edıyor...onune bak hersey unutulmaya mahkumdur ..kımler nelerı unutmadı hayat kımlerı nelerı unutturmadıkı..

Canım çok çok teşekkür ederim...İçimi o kadar çok rahatlatıyorsunuz ki hepinizİnşallah ben de senin gibi olurum benim de mantığım artık hayır diyor olmaz diyor.Sanırım zaman herşeyin ilacı...Senin adına çok sevindim eşinle bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.İnşallah herşey gönlünce olur.Herşeyin hayırlısı olsun onun için de benim için de...O kadar çektim ki 5 yılda ne olucaz ne yapıcaz diye.Hele son ikibuçuk ayda çektiğimi ve hala da çekiyorum bir Allah bir ben bilirimmafoldumbenBenim de kısmetim böyleymiş...Allahın bir bildiği vardır mutlaka.Zamana bıraktım inşallah hayırlısı olur ben de mutlu olmayı istiyorum.Hep hayırlısı için dua ediyorum canım.

Canım bende anne babamın ahından çok korktumçevremde kocaya kaçanların çoğu mutsuz.Ve ben böyle bir şeyi aileme yapamazdım.Hele baba ahı çok önemliymiş.Evet ben de diyorum seven insan ah etmez mutluluğunu ister sevdiğinin.Çünkü ben o ne yaparsa yapsın(son dönemlerde bana da aileme de çok kötü söz etti)herzaman mutlu olmasını istiyorum.En son bana hakkını helal etmişti mutlu ol falan demişti ama öncesinde öl geber intihar et yaşamanı istemiyorum gibi laflar etmişti sinirle.Bilmiyorum şimdi neler düşünüyor.Herşeyin hayırlısı inaşallah o da beni unutur ben de onu.Çünkü bu şartlar da ikimizn de mutlu olması olanaksızmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…