- 16 Mayıs 2007
- 826
- 85
- 648
- Konu Sahibi truvalihelen
-
insaları doğulu batılı diye ayırmak tabiki doğru değil ama, kültür de çok önemli evliliklerde. biz eşimle aynı sokağın çocuklarıyız ama bizim ailelerimizde bile farklılıklar var ki doğu batı farklılığını düşünmek bile istemiyorum. arkadaşım farklı bir şehirden evlendi düğünd kavga çıktı çünkü bize çok normal gelen şeyler onlara anormal, onlara normal gelenlerde bize farklı geliyordu.
mesela bizde gelin anne evinden çıktından sonra damat kız evine gidip taşla bir cam kırar, bu nazar çıksın diyedir ama onlarda bunun anlamı kızınız kız çıkmadı demekmiş. böyle böyle bir sürü kültür farklılığı olabiliyor. tabi aşılmayacak şeyler değil ama bütün iş sen ve eşinde biter aileleri fazla karıştırmamanız lazım
Hayyal kardes iyi güzel yazmissinda kimse zaten ayirim yapmadi ,sadece aradaki farklarin büyük oldugundan bahs edildi dikkat cekildi o kadar ...
21. yüzyilda olmamiz bu farklarin olmadigi anlamina gelmiyor ve konusulmayacak diyede bir söz verilmedi bu yüzyilda :)
istanbul bursayla ve urfa erzurum arasindaki farki görmemezlikten gelemez ...buna dikkat cekildi...bizlerin yazmamizdaki neden oralari gidip görmemiz bir müddetde olsa yasamamiz ...
truvalihelen kardes sen su yazdiklarin gibi düsünüyorsan ailenin vermis oldugu karari tasdik et ve üzülme...
Sadece yesille isaretledigim yere itirazim olucak geri kafali diyemezsin kardesim,onlarin yasayis sekli inanclari öyle birde örf adetlerinide göz önüne alirsak birsey deme hakkimiz olmaz.Onlarda bircok batida yasayan bayanlara siz acik sacik giyiniyorsunuz elbise kolun uzun olmali denize giremezsin diyemezler.Herkes ailesinden aldigi egitimle büyüyor colugu cocugunada vererek devam ettiriyor ...
abin vs varmı bilmiyorum ama ailen bir düşünse aynı şey onların başına gelse.. sözden bir gün sonra yüzükler atılsa... çok gurur kırıcı ailenin sevgiline yaşattığı.. ve bence tamamen çevrenin etkisinde kalıp yaptırdılar bunuda sana.. keşke sende hemen atmasaydın sözü.. ertesi gün attım diyorsun biraz daha sabretseydin ailen sözlenmene izin verdiğine göre çocukla ilgili problem yok efendide diyorlarmış daha öncesinde.. biraz daha bekleseydin bence ailesinede alışırlardı.. yinede hakkında hayırlısı..
Akıl mantık sahibi biri zaten baştan ön görebilirdi farklı kültürlerin uyuşmazlığını ve kendi ailesinin olaya yaklaşımını ve buna göre doğru kararı alırdı.
O taraf ilk başlarda senin ailenin istemediğini biliomuydu,
Durumunu okudum çokkk üzüldüm, biraz kendime benzettim seni 5 senenlik bir ilişki, onca emek diğer yandan ailelerin uyumsuzluğu ne yardan ne serde geçilemeyen bi durum,offff aynı durum bende de var ben hala istemeye gelmelerine bile cesaret edemiyorm, bir yanım çokkk mutlu oluruz dio diğer yanım pişman olursam kendim ettim kendim buldum durumu, aslında birbiriyle aynı kültürden olup anlaşamayan boşanan bi sürü çift var ama ayrı kültürden olduğu içinde ayrılan çiftler var, tam bi yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal Allah herkese hakkında hayırlı olanı nasip etsin, seniin içinde eğer hayırlısı bu ise Allah gönlünüze soğukluk versin, eğer çokmutlu olacaksanızda İnş. tekrar devam eder.........
Cnm senin durumunda bir gelişme var mı?Çok iyi tahmin edebiliyorum bende geceler boyu düşünürdüm biz ne olucaz diyemafoldumben
Yok cnm daha bişey 2-3 ay kadar sonra tanışmaya gelmelerini düşünüyorz daha doğrusu erkek arkadaşım düşünüo ben daha tam cesaret edemiyorm, onlarda bilio bizim tarafın pek sıcak bakmadığını, ne olacak bilmiyorm, o tarafta bi sorun yok gb yada bana öyle yansıtılıo bilemiyorm, erkek arkadaşım kıyafetime çok karışmıo zaten bende öyle çok açık giymiyorm ama onun ailesinde kapalı çok var, benimde öyle olmamı isterlermi ilerde bana müdahale ederlermi die çok düşünüyorm ama hep sana saygılı olunur sen istemediğin sürece sana öyle demezler falan dio, ya ne bileyim umarım bi sorun olmaz, hattab geçen ben dedim beni hiç vermiolar ne yaparsın kaçmayacağımı da bilio hoş kendiside bana hep dio ben kaçmamızı istemem die sonuçta benimde kız kardeşim v ar falan dio, bende senin gb ailemei karşıma alamam dedim. O da o zaman bu şekilde devam eder dedi hep sevgili olarak, ama bu şekildede devam etmez, yani öyle bi durumdayım arkadaşım, bugün kadir gecesi, onlar hakkımızda hayırlısıysalar inşallah olur yoksa bişey sebep olup bitsin...şimdi durumun nasıl senin sizinkilerle aran nasıl?
ne olursa olsun aileni karşına alma derim arkadaşım,ilişkiler,aşklar bitiyor ama aile bir daha bulunmuyor.umarım hakettiğin mutluluğa kavuşursuna.s
canım öncelikle ikiniz için de hayırlısı olsun diyelim.
seni anlayabiliyorum.bulunduğun durum zor.ama bazı arkadaşların dediği gibi mesele aslında doğu-batı meselesi değil.kültür farkı çığ gibi arada.insan ne kadar severse sevsin (ki evlendiğinde daha da durulursun.bazı şeyler daha da gözüne çarpar) bu farklılıklar ilişkiyi yıpratır. benim ilk çıktığım doğuluydu.ben karadenizliyim ama istanbulda büyüdüm.o ise izmir de büyümesine rağmen doğduğu yörenin gelenekleri ile yaşıyordu.4 ay kadar konuştuktan sonra gördüm ki hem çok farklıyız, hem de ailem istemeyecek diye düşündüm.bitirdim.şimdi ondan sonra tanıştığım insanla severek evlendim.sevemem, onu unutamam diyorum ama canım eşim bana çok güzel günler yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor. bazen onunla evlenseydim ne olurdu diyorum??? bu kadar rahat, bu kadar huzurlu olabilir miydim??? bence Allah en hayırlısını alnımıza yazıyor. ailenin bu kadar karşı çıkmasında vardır bir hayır.zamana bırak, başka şeylerle ilgilen.sen kimsenin ahını almadın.ikinizi de düşünüyorsun.bencil değilsinki.onu mutlu edememek, anlaşamamak var işin ucunda.5 yıl çok uzun bir süre.tabiki birbiriniz üzerinde hakkınız var. kendini suçlama sakın. biraz bekle bakalım zaman ne gösterecek.Bahtın güzel olsun inş.
sevgili arkadaşım anladığım kadarıyla sen gerçekten sevginin en güzelini hak eden,olgun,sevgi dolu ama herşeyden önce vefakar bir evlatsın.iyi bir evlat olmanın önemini ve ailenin değerini çok iyi biliyorsun.sakın kendini sevdiğin insanın ahını aldığını düşünerek üzme..sen ah alınacak hiç bir şey yapmadın.aksine fedakarlığınla hem ailenin hem de Allahın huzurunda ancak ve ancak bir gün ödül kazanırsın.ailen senin herşeyin.bunu sakın unutma.anladığım kadarıyla çok iyi insanlar.bu olayda aslında onlar insan ayrımı falan yapmıyorlar.sadece senin aşktan göremediğinn gerçekleri biliyor ve senin mutluluğunu kolluyorlar.onlara sakın küsme..anne babanın sevgisi bu dünyadaki en değerli şeydir.diğer tüm sevgiler geçicidir..ama anne babanın yerini hiç birşey tutmaz.evet çok sevmişsin ama zaman ilaç gibi gelecek hiç merak etme..sevdiğin çocuk belki çok iyi bir insan ama sen de diyorsun çok ödün verdim diye..gün gelecek bunlar belki seni rahatsız edecek,göremediğin bazı gerçekler gözüne görünecekti.kültür farkını yabana atma..ailenin bir bildiği vardır,anne baba evladının mutluluğunu isterler.onların tek hatası olayı söze kadar getirip vazgeçmeleri olmuş.ama bunda senin bir suçun yok bence..sen sabrın yolunda ilerlemeye devam et..yüreğini temiz tut..allah kalbine göre versin dilerim.
canım benim bence en doğrusunu yapmışsın.
bende üç yıl benzerini yaşadım.gelenek gelenek dedi beni de sevgimi de bitirdi.inan evlenince herşey o kadar değişiyor ki.sen şimdi aşıksın.ama en fazla bir yıllık evlilikten sonra aşk sevgi hiçbiri kalmayacak.çünkü eskiden belki hoşgördüğün şeyler sana çok zor gelecek.
ben şimdi bambaşka biriyle evliyim.ama çok mutluyum.düşünüyorum bazen onunla evli olsam bu denli mutlu olur muydum diye.sonra beynim ısrarla hayır diyor.çünkü mantığım bile artık kabul etmiyor.bende çok emek harcadım.çok ağladım.çok yıprandım ama geçti.Allah çok daha iyisini çıkardı karşıma.inşallah sende çok mutlu olursun.beddua kısmına gelince bence Allah bu durumda hakka bakar.sizinki daha sözde bitmiş.dert etme derim bu yüzden.dua et en hayırlısını dile.Allah yardım eder inşallah
Ailenın ahını almaktan ve evlılıgının kötu gıdecegını garantılemekten se onunla ayrı kalmanı yeglerın kardesım... cunku ana baba ahı cok yuva yıktırır cok dertler cektırır... onun ah etmeye hakkı yok,seven adamın yapacagı ıs degıl bu,olmuyosa sana nıye ah edıyor..buyukler bılır en dogrusunu..nıye napalım kaderımız ben senı cok sevdım ve hep mutlu olmanı ısterım nıye demıyorda ah edıyor...onune bak hersey unutulmaya mahkumdur ..kımler nelerı unutmadı hayat kımlerı nelerı unutturmadıkı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?