- Konu Sahibi truvalihelen
-
Erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikteydik.Sonunda zar zor sözlendik ama sadece bir gün sürdü.Ailem ailelerdeki kültür farkı sebebiyle sözü attı.Bana ya o ya biz dediler.Kendilerine göre haklı yanları da var tabi ama yaz biz...Verdiğim sözler yaşanmış yıllar hepsi geçti gitti.İki aydır neredeyse hiç konuşmadık.Dün aradı ağladı bana ve aileme o kadar kızgın ki.Onunla ailemin rızası olmadan da evlenemem.Ahını aldım mutlu olur muyum ki artık...Çok mutsuzum.Bu acı geçer mi herşey unutulur mu...
Durumunu okudum çokkk üzüldüm, biraz kendime benzettim seni 5 senenlik bir ilişki, onca emek diğer yandan ailelerin uyumsuzluğu ne yardan ne serde geçilemeyen bi durum,offff aynı durum bende de var ben hala istemeye gelmelerine bile cesaret edemiyorm, bir yanım çokkk mutlu oluruz dio diğer yanım pişman olursam kendim ettim kendim buldum durumu, aslında birbiriyle aynı kültürden olup anlaşamayan boşanan bi sürü çift var ama ayrı kültürden olduğu içinde ayrılan çiftler var, tam bi yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal Allah herkese hakkında hayırlı olanı nasip etsin, seniin içinde eğer hayırlısı bu ise Allah gönlünüze soğukluk versin, eğer çokmutlu olacaksanızda İnş. tekrar devam eder.........
Durumunu okudum çokkk üzüldüm, biraz kendime benzettim seni 5 senenlik bir ilişki, onca emek diğer yandan ailelerin uyumsuzluğu ne yardan ne serde geçilemeyen bi durum,offff aynı durum bende de var ben hala istemeye gelmelerine bile cesaret edemiyorm, bir yanım çokkk mutlu oluruz dio diğer yanım pişman olursam kendim ettim kendim buldum durumu, aslında birbiriyle aynı kültürden olup anlaşamayan boşanan bi sürü çift var ama ayrı kültürden olduğu içinde ayrılan çiftler var, tam bi yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal Allah herkese hakkında hayırlı olanı nasip etsin, seniin içinde eğer hayırlısı bu ise Allah gönlünüze soğukluk versin, eğer çokmutlu olacaksanızda İnş. tekrar devam eder.........
canım,benim kızımda görünüş olarak sorunlu bir evlilik yaptı... kendinden 17 yaş büyük biriyle evlendi....Ben ilk duyduğumda asla olmaz babana söyleyemem bile dedim...Gerçektende söyleyemedim ve babası duyduktan sonra tam 4 ay evde kimseyle konuşmadı,mübarek adam duvar kesildi sanki...Ama kız vazgeçmedi ne yaptı etti olmazı oldurdu...1 yıl arkadaşlık,8 ay nişanlılık ardından şu anda 10 aylık evli ve çok mutlu,çok rahat...Bende babası da damadımızı çok seviyoruz hele babası benden bile daha hassas davranıyor...Fakat ben sevdiği kişinin sadece yaşının sorun olduğunu bunun dışında ona güzel ve huzurlu bir hayat yaşatıcağını,tanıştığım ilk gün anlamıştım...demem o ki annenin desteğini alman,annenle sevdiğin kişiyi sık sık biraraya getirmen gerekirdi...O kişininde senin arkanda güçlü bir ailen olduğunu bilip seni standartların dışı bir hayat yaşatamayacağını bilmesi lazımdı...Bence sen 5 yıl gezmişsin ama bu çocuğu ailene bilhassa annene iyi tanıtamamışsın çünkü anneler ne olursa olsun, kızlarının rahat.mutlu,güzel yaşayacaklarını düşünürlerse bu işleri çok güzel organize ediyorlar...Çünkü annelerde bir zamanlar gençkızdı ve kızlarının akıllarında biri varken başka biriyle şartlar ne kadar uygun olursa olsun mutlu olamayacaklarını çok iyi biliyorlar...Allah yardımcın olsun...Hiçbirşey için geç değil....opuyorumnanaktan
Çok zor bir durum cnm anlatamam.Ben tamam artık sözleniyoruz bütün acılar bitti çok mutlu olucaz derken hayatımda asla unutamayacağım kadar büyük bir acıyı yaşadım.O geceyi olanları hatırlamak bile istemiyorum.Anneme diyorum nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz belki de buradan biriyle evlensem mutsuz olucam o da diyor ki onunla evlenirsen mutsuz olma ihtimalin çok fazla ve biz bu ihtimallerin olma olasığına bile katlanamadığımız için bu evliliği istemiyoruz diyor.Benimkiler en başından beri istemiyorlardı ama onu ne kadar çok sevdiğimi anlayınca kabullenmişlerdi tam oldu artık geceler boyu biz ne olucaz diye ağlamıcam derken herşey mahvolduAilemin bana söylediği:Mutlu bir evlilik için hertürlü uyumun şart olduğu hatta hertürlü uyumlu çiftler bile ayrılabiliyorken ben bu evliliği yaparsam kandimi bile bile ateşe atmış olacağım...
Çok zor bir durum cnm anlatamam.Ben tamam artık sözleniyoruz bütün acılar bitti çok mutlu olucaz derken hayatımda asla unutamayacağım kadar büyük bir acıyı yaşadım.O geceyi olanları hatırlamak bile istemiyorum.Anneme diyorum nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz belki de buradan biriyle evlensem mutsuz olucam o da diyor ki onunla evlenirsen mutsuz olma ihtimalin çok fazla ve biz bu ihtimallerin olma olasığına bile katlanamadığımız için bu evliliği istemiyoruz diyor.Benimkiler en başından beri istemiyorlardı ama onu ne kadar çok sevdiğimi anlayınca kabullenmişlerdi tam oldu artık geceler boyu biz ne olucaz diye ağlamıcam derken herşey mahvolduAilemin bana söylediği:Mutlu bir evlilik için hertürlü uyumun şart olduğu hatta hertürlü uyumlu çiftler bile ayrılabiliyorken ben bu evliliği yaparsam kandimi bile bile ateşe atmış olacağım...
ulu sozu dinlemeyen ulur diye bi soz var canim eger ortada kultur farki varsa bu cokk sorun oluyo bendede sorun olacak biliyorum..ben unv okuyorum sevgilim lise terk dunya goruslerimiz cok farkli olmasina ragmen sevdik birbirimizi ama ailem ya o ya biz derse inanki ailemi tercih ederim koca bulunurda aile bulunmaz cunku..dur bakalim benim basima neler gelecek umarim hakkimizda hayirlisi olur canim..uzulme hersey olacagina varir..
ayni durumdayiz ve ben cok uzuluyorum boyle olmasina..ya gercekten mutsuz olursak ayrilirsak..ozaman ailemiz biz sana demistik dediklerinde nasil yuzlerine bakacaz??belkide cok mutlu oluruz (ki umarim hepimiz cok cok mutlu oluruz)bu risk beni urkutuyo sizde boylemi dusunuyorsunuz??? :2:
Çok özel olmazsa o gece neler oldu yazabilir misin?
cnm seni çok iyi anlıyorm, bende bi ara konuyu anneme açtım çok karşı çıktı, sonra biz bi ara ciddi ciddi ayrıldık hoş 2 gün sürdü o iki günde ben çok kötü oldum, oda aynı durumdaydı, ama ben kendimden çok ona üzülüodum, o şimdi çok üzgündür die anneminde halime üzüldüğünü biliodm ona üzülüodm neyse 2 gün sonra olmadı barıştık, sanki biraz annem ikna olmuş gb geldi, şimdi herşeyi zamana bıraktım ama o zamanın gelmesi beni çok korkutuo aileler biraz farklı, çevreme bakıorm bizim gb olan var ve mutlu olanda var ama olmayanda var. bende istiyormki olsun ama iki tarafta mutlu olsun kimse kırılmasın, ayrılsak zamanla unuturm diyorm o da unutur diyorm ama olmuyo, ama diğer yanım bi daha ben onun gibisi bulamam diyorm zaten bulmakta istemiyorm.... kız yaramı deştin valla benneyaptımki
Benim açımdan aynen öyle
Bizde de var mezhep farklılığı ben hanefiyim o ise şafi.Benim için önemi yok ailemin de takıldığı nokta bu değil.Ama ailesi işte bize karışacak cinsten ne yazıkkiyadasıkların gerçekten zor olmuş hem senvidigin hem de ailen arasında kalmıssın benim de nişanlımla aramızda mezhep farklılıgımız var ama ne benim ailem ne de onun ailesi hiç bir zaman böyle bir konuyu gündeme bile getirmediler inan her ailede oluyor bu tarzda durumlar ben de çok zorluklar geçirdim çok zor günler atlattım ama dengeyi kurmaya calıstım hem onun ailesine hem benim aileme idare etmeye calıstım bilmiyorum benim kendi kişisel görüşüm erkekler giyim konusunda bayanlardan biraz daha özenli olmasını istiyorlar aynen bende mini etek giyerdim mini etek boyumu diz hizasına getirdim artık zaten bu yasın da verdigi bir durum oluyor heralde 25 yasındayım amannn giymeyim zaten giydim diyorum ben pişman değilim o da bana karsı özverilerde bulundu ben de bulundum ama bu asamaya gelene kadar çok zorluklar yasadım benim babamla tanıstırdıgımda ilk bana dediği şey kızım sen kendin bilirsin kendi seçimin nasıl biliyorsan öyle yap dedi ama anneme de sürekli baskılar yaptı madem cıkıyorlar nişanlansınlar falan diye nişanlandık ama bu sefer de ne onun ailesinden ne de kendi ailemden hiç bir sey istemiyoruz dedik her hangi bir sorun yasanmasın bize ne alacaklarımıza karısmasınlar diye şimdi her seyimizi kendi cabamızla yapmaya calısıyoruz nişanlılık cicim ayı derler ama benim nişanlım benden kilometrelerce uzakta çalışıyor ben de burda bi şeyler yapmaya calısıyorum yani böyle kusura bakma kendi derdimi anlattım sana da
İşte buda ileride bir çok sıkıntı yaşamana sebep olacaktır ...
ne ilerisi be ablam evlenir evlenmez yaşayacak o sıkıntıyı konu sahibi çok yanlış yapıyor bence ailesine çok bağlı erkek le mutlu bi yuva sürdürmek çok zor bi süre sonra ailesini haklı görcek onların sözünü dinleyecek dengeyi tutturamayacak konu sahibi senin ailen gerçekten çok haklı sen onları dinle pişman olmazsın.hem sözlünde demiş ya senden başkasıyla evlenmem falan bu hiç inandırıcı değil hiç kanma bu sözlere klasik erkek kandırma yöntemi işte
ne ilerisi be ablam evlenir evlenmez yaşayacak o sıkıntıyı konu sahibi çok yanlış yapıyor bence ailesine çok bağlı erkek le mutlu bi yuva sürdürmek çok zor bi süre sonra ailesini haklı görcek onların sözünü dinleyecek dengeyi tutturamayacak konu sahibi senin ailen gerçekten çok haklı sen onları dinle pişman olmazsın.hem sözlünde demiş ya senden başkasıyla evlenmem falan bu hiç inandırıcı değil hiç kanma bu sözlere klasik erkek kandırma yöntemi işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?