Ailem sözümü attırdı

Canım Allah kolaylık versin sanada ya...Böyle sevenler birleşemezse ben çok üzülüyorum.inş hakkınızda hayırlısı olur

yüzük atınca şerefe lekemi düşüyomuş allah allah ya anlaşamamışsınız olmuş bitmiş sanki kız cocuğu kaldıki asla bi bayan olarak bunu kabul etmem erkek bile atmış olsa nişanı hemen şerefe leke düşermi ya. valla bu zihniyetteki insanlarla sen zaten yapamayacağını eminim zamanla anlayacaksın .Ve unutma ki unutulmucak aşk yoktur.Yeterki zamanın büyüsüne inan. Herşey gönlünce olsun inş....

temennilerin içinde ayrıca teşekkürler:)

Son düzenleme:
öncelikle zamanında kültür farkı nedir, asıl olan sevgidir diyerek genç yaşta evlenmiş, sonra da gerçekleri görünce, yani evlendikten sonra gün be gün ne büyük hata yaptığımı anladıktan sonra 6. aydan sonra başlıyor bunlar, 1 yıllık evliliğini bitirmiş biri olarak yazıyorum.

kötü kalpli, fesat diyeceksin ama büyük ihtimalle, onun evinde, ailesi hani gurur yaptılar ya türlü beyin fırtınaları yapılıyordur ve ona da bu planları tam olarak yansıtmıyorlar. onun yüzüne gülüp, gaz veriyorlar. artık evleneceksin ya onunla ya bizim bulduğumuz kızla diyorlar. o da sana baskı yapıyor. tabii sen evet diyip evlendikten sonra ailene sırtını dönmüş olacaksın. o zaman da doğuda onlara yakın bir yaşamınız olacak. yanlış anlama olmasın; o batılı sen doğulu olaydın batıda ailenden uzak olacaktın bence.

e, ailesinden kopmuş, kanadı kolu kırılmış, ailesi yüzünden onlara karşı belki de kendini mahçup hisseden bir kıza istedikleri kadar yüklenecekler, eşin bir şey söyleyecek olsa, ne çabuk unuttun gururumuzu iki paralık ettiklerini, o kalkıp seni savundu mu diyecekler...

tabii bu iyi yönden bakmaydı. diğer yönden de bu adam seni seviyorsa, bu kadar acele etmez, bir an önce çözülmesi gereken bir problem değil bu. siz söz yapıyordunuz, daha nişan dönemi vardı belki de arada.

her şeyi bir kenara bırak, şu anda ben evlenmiyorum diyemeyen bir adam seni ailesine karşı ne kadar savunacak, ondan da öte, gidip bir kız görecekler!!! sen hala aşıksın belli, bunları şu anda göremiyorsun. ancak umarım yanlış bir karar verip de senden çok şey götürdükten sonra yıllar geçip bu mesajları düşününce aah ah demezsin.

bu arada bir ihtimalde öyle görülecek bir kız olmadığıdır. zamanında bana da öyle blöf yapıldıydı da boşandıktan kaç sene sonra
ama iyi olduydu ebediyen geçmişe gömdüm o olay sayesinde:1closedeyes:

ailesi yüzünden evlenecek, bu kadar pasif yani ama seni savunacakmış. sen de sakin düşününce eminim onun sözlerindeki tutarsızlığı fark edeceksin!

şu anda 3 ay sonunda tutuşmuş vaziyette tamm diyor tabii her şeye, aynı eve girdikten sonra devam edeceğine nasıl güveniyorsun ki? ters yönde de değişebilir her an, ki bir de ailenin tavırlarını sana ödetmeye çalışabilirler.

bknz yukarı, ve o aile sizin huzurunuzu bozmak için çok uğraşacaktır.

Of ne biliyim.Ne olursa olsun beklemesi lazımdı dimi.Birde bana ben elimden geleni yaptım diyor.Sen dengesizsin diyor.Bir tamam diyorsun bir bekleyelim diyorsun diyor.

kesinlikle beklemesi lazımdı. sen şimdi ona deseydin beni evlendiriyorlar. diyebilir misin şu anda böyle bir cümle? yani daha kaç ay olmuş, hem seviyorsun hem başkasıyla evleniyorsun, bir de okumuş insan bu adam değil mi, seni nasıl savunacakmış ki böyle.

Evet cnm onlarda öyleymiş şerefleriyle oynamışız biz.Zihniyetleri hele ailesinin zihniyeti farklı.Ben de diyorum tamam kötü bir olay ama sevmediğin biriyle evlenince mi düzelicek.Ne diyim inş mutlu olur asla mutsuzluğunu istemem onun o kadar çok seviyorum.İnş unuturum cnm.O beni siliyor zaten evlenince herşey biticek zatenmafoldumben

canım benim içimi öyle rahatlatıyorsunuzki hepiniz.Ben asla ailem ne derse desin şuanda evlenmezdim ki zamana bıraktım herşeyi.Onu severken nasıl başkasının karısı olurdum ki...Doğru diyorsun o beni nasıl savunacak en iyisi haftasonundakinden önceki halime dönüp allaha hayırlısı için dua etmem ve zamana bırakmam herşeyi.Beni seven adam başkasına dokunmayı bile düşünemzdi.Ne hali varsa görsün.Durumuna çok üzüldüm ama acılar insanı olgunlaştırıyor bir tek onu kazanıyoruz.Ben şu üçbuçuk ayda öyle şeyler yaşadımki kendimi çok olgun hissediyorum.Demekki bazı acıları çekmemiz lazım.Allah herşeyin hayırlısını versin hepimize canım.

Kızlar onunla gizlice evlenmeyerek hata yapmıyorum dimi?AİLEMİ NASIL EZİP GEÇEYİMZaman istiyorum birbirimizden vazgeçmeyeceğimizi anlasınlar istiyorum beklemeye tahammülü yok.Çok seviyorum ama insanın başına ileride ne geleceği belli olmaz.Oyüzden aileme sırt çeviremem.O ise bir gün mutlu bile olsak birlikte olalım diyor.Ama başkasıyla evlenmeyi düşünebiliyormafoldumben

çok açık diyorum bunu, iyi ki yaşamışım o sorunları. benim hayattan ümidimin koptuğu zamanlardı. öyle bir kendime geldim, hayata asıldım ki! boşandım bir de düşün. sen sözden döndün. haliyle daha çok zamanımı aldı toparlanmak ama inan o süreçleri atlattıktan sonra şimdi 5 yıldır beraber olduğum insanla, valla özellikle istemedim ama zevkler, aile yapıları, kısmen memleketler o kadar uyuyor ki, ben tabii arada eskiyi hatırlayıp bin kere şükrediyorum allah'a. birçok insan bilmez sofrada aynı yemekten zevk alabilmenin ne büyük bir nimet olduğunu, ama ben bilirim yerimseniben

senin benim gibi insanlar mantıklı bakabildiği için dışarıdan sakinleştiğinde, acılarından ders çıkarabilir ve hayata daha güçlü devam edebilir. ahlanıp vahlanmak bize bir şey katmaz ama ders alıp, elimizdekilerin değerini anlayıp devam etmek hayata, 5 üniversite bitirsek öğrenemeyeceğimiz şeyler.

ne kadar bencilce bir cümle değil mi bir daha okursan. sadece kavuşmak, kendini kanıtlamak. lütfen ama lütfen öyle bir hata yapma, evlilik iki kişilik bir karardır ve karşındaki insan verdiği sözleri sana şu anda her şeyi kabul ettiğini söylüyor ya bunları uzun süre devvam ettiremeyeceği için seni aceleye getirmeye çalışıyor. evlenince istediği şekle dönecek, demedi deme!

Canım senin durumun benden de kötüymüş ama çok şükür atlatmışsın.Ben de atlatıcam inş o bencili unutucammafoldumbenÇok şey kazandırıyor acılar insana.inş hakettiğin mutluluğu bulursun canım benim.

Ben de korkuyorum evlenince değişmesinden.Sonuçta ben bile önceleri diyordum şimdi suyuna gideyim nasılsa evlenince istediğimi yaptırırım o ise bir erkek ve ne yazıkki erkekler evlilikte bizden daha çok söz hakkı sahibi olmak için uğraşıyorlar.

Kızlar ben çok kötüyüm şimdi konuştuk bu gece gitmiş kızı görmeye ailesiyle.Sabah gitmem diyordu şimdi ise gitmiş bana yalvarıyor beni bırakma gel evlenelim diyor.Ne yapıcam bilmiyorum.Zaman istemiş kız tarafından.Birazdan yine konuşucaz.Artık herşey bitmek üzere...Allahım ne olur beni artık aydınlığa çıkarsın.Ne olur Allah bize yardım etsin ne olur.

helencim eğer kız görmeye filan gitmeseydi, aileni ikna et aşkınla birlikte ol derdim ama bu adam sağlam ayakkabıymış gibi gelmedi bana ya..

helencim eğer kız görmeye filan gitmeseydi, aileni ikna et aşkınla birlikte ol derdim ama bu adam sağlam ayakkabıymış gibi gelmedi bana ya..

CANIM İKİ SAATTİR TELDE KONUSUYORUZ BANA FİKRİMİ SORUYOR KAFAM İYİCE KARIŞTI.SİZ REDDETTİNİZ DİYE GİTTİM DEDİ.SON KARARINI VER DİYOR GERİ DÖNÜŞÜ YOK DİYOR.KIZIN EVİNE GİTMİŞLER SOHBET ETMİŞLER AİLECE.EVLİLİK KONUŞULMAMIŞ AMA AMAÇ İKİSİNİN BİRBİRİNİ GÖRMESİYMİŞ.KIZ 18 YAŞINDAYMIŞ.FAZLA YÜZÜNE BAKMADIM DİYOR.SENİ SEVİYORUM AMA AİLEN 10 YIL DA GEÇSE İKNA OLMAZ DİYOR.KARARINI VER DİYOR.mafoldumben

Gerçekten çok zor bir durum üzüldüm canım senin adına bende ilerde böyle şeyler yaşamaktan korkuyorum çok ve yaşıyacağım gibi :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…