- Konu Sahibi truvalihelen
-
ben de bekarım ama zehranura katılmadan edemedim. sırf şurayı 1 ay okusan, anlarsın diyeceğimi. bir derdim varda konu açan evli kadınların çoğu bu farklılıklardan şikayetçi. aşk sevgi hoşgörü ne dersen de olmuyor işte. bunlar güzel şeyler ama ömür geçirmek için yeterli değil gibi sanki. çocuğunuz olduğunda onu nasıl yetiştireceksin mesela en basitinden bu bile sorun olmayacak mı? hangi değerlere göre büyüteceksiniz çocuğu, o iki zıtlık içinde çocuk bocalamaz mı?
hayatım ileride dediysem evleneceği zaman için demiştim eksik yazmışım zaten evet çok bağlı olan erkekler maalesef eşlerinede çok fazla söz hakkı tanımıyorlar o meşhur terazinin ayarını tutturamıyorlar nedense aile hep daha ağır basıyor erkeğe göre..
Erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikteydik.Sonunda zar zor sözlendik ama sadece bir gün sürdü.Ailem ailelerdeki kültür farkı sebebiyle sözü attı.Bana ya o ya biz dediler.Kendilerine göre haklı yanları da var tabi ama yaz biz...Verdiğim sözler yaşanmış yıllar hepsi geçti gitti.İki aydır neredeyse hiç konuşmadık.Dün aradı ağladı bana ve aileme o kadar kızgın ki.Onunla ailemin rızası olmadan da evlenemem.Ahını aldım mutlu olur muyum ki artık...Çok mutsuzum.Bu acı geçer mi herşey unutulur mu...
bak çok güzel bi konuya değinmişsin a.shatta çocuğun ismini bile koyarken sorun olacaktır erkek egemenliği var doğuda seni hiçe sayabilirler
Bizde de var mezhep farklılığı ben hanefiyim o ise şafi.Benim için önemi yok ailemin de takıldığı nokta bu değil.Ama ailesi işte bize karışacak cinsten ne yazıkkiben tabi bugüne kadar onların herşeyine tamam dedim onların istediğide bu.Onların bildikleri doğrudur onların istekleri olmalıdır.Onlar yanlış yapmaz.Size ailesi karışıyor mu?
meraba canım, keşke böyle tatsız şeyler yaşanmasa ama ne yazıkki oluyor. bizde doğu-batı çatışmasını yaşayarak evlendik. ailelerimiz karşı çıkmasına rağmen onları dinlemeyip evlendik. ailelerimiz hiç görüşmüyor, benim aileme eşime düşman gibi davranıyor, eşimin ailesi de bana.
belki böylesi daha iyidir... sonradan da çok üzüleceğin şeyler olabilir.
Allah hakkında hayırlı olanı gönlünde razı eylesin...
Gönlünde olanı da hakkında hayırlı eylesin...
Mantığım senden yana ama işte kalbimof evlilik için aşkın yanında mantık da olmalı değilmi?Ne kadar seversem seveyim benim için doğru olana benim karar vermem gerekir eşimin değil.
ben bi de bi şey daha anlatmak istiyorum zaten topicteki arkadaslar da bahsetmişler bu durumda benim kuzenim doğulu kürt birine kaçtı gitti türk kürt ayrımı yapmak istemiyorum doğulu diyecegim o sebepten kuzenim matematik ögretmeni kuzenim kaçtıgı için onun ailesi bizi görmek istemiyor ama biz onu eşinden gizli kaçtıgı zamanlarda görebiliyoruz onlar asiretler ve her asiretin de kendine has kuralları oluyormuş kaçtıgı için bizim görüşmemiz yasakmış teyzem ceyizlerini gönderdi onları bile çöpe atmışlar arkadasların dedigi gibi isim konusun da asiretin önde geleni isim koyabilirmiş onun rızası olmadan koyamıyorlar adetleri gelenekleri bizlere göre çok agır her gelen misafir yatılı geliyor gelen 10 kişiden az gelmiyor aile bagları çok güçlü akrabalıkları çok güçlü tabiki bunlar güzel duygular ama bi yerde mutlaka çatışma da çıkabiliyor umarım hersey gönlünce olur yasın daha genç anladıgım kadarıyla biraz daha zaman tanı kendine madem baskasıyla evlenmem diyor karsılıklı oturun konusun anlasmalar saglayın her iki aileden uzakta yasayın çözümler üretebilirsiniz
duygular her zaman doğru söylemez bi evliliğin devamı için mantık şart duygularımıza göre hareket edersek bi süre sonra mutlu olamayız ama mantık her zaman doğruya götürür a.s
Bana ailesi karısamıyor Ben Allah'tan nişanlım konusunda çok sanslıyım nişanlım onlara o tavrı açık ve net bir sekilde belirtti ben karısırım siz karısamazsınız dedi o yüzden bana hiç bir konuda karısamıyorlar :)
sana diceğim o ki, aşk bi süre sonra biticek ama saygıdan ve yaşanmış güzellikler paylaşılan ortak düşüncelerden dolayı aradaki sevgi güçlenir hep çoğalır. herşeyleri uyumlu insanların bile sorunları çıkabiliyor ki ailelerin anlaşamadığı üstelik arkanda olmadığı bi evliliğe başlaman hiç akıl karı olmıcaktır. dediğin gibi ailenin arkanda durması çok çok önemli bi bayan için özellikle. hele ki ataerkil bi topluma giriyorsan. anladığım kadarıyla sizin yapınız ataerkil ya da anaerkil değil. eşit kararlar var bayan erkek olarak. üzülerek söylüyorum ki nası bi hayat tarzın varsa o tarzda biriyle olmazsan ilerde illa ki canına tak edicek ve ya resti çekiceksin ya da bazı şeyleri sineye çekip katlanıcaksın ki ben seni hiç tanımasam da hiç bi bayan arkadaşımın en başından böyle bi külfetin altına girmesini istemem.
dediğim gibi senin gibi bi durumda ben de olmuştum ve çok zorlanmıştım aynı sen gibi. evlilik konusuna gelmedi bizim ama sonrasında hiç pişman olmadım. herşey bittiğinde kafanın rahat olması bile aslında ne kadar doğru bişey yaptığını farkettirecek. hele gerçekten olman gereken kişiyle de karşılaştığın zaman sonrasında aslında herşeyin ne kadar kolay olduğunu ve senin için doğru olan o olduğu için kolay olduğunu farkediceksin. için sıkıntıyla dolmak yerine her gün aşkına aşk katmak, ortak zevklerden ve paylaşımlardan tecrübelerine güzel anılar katmak sevginin uçsuz bucaksız olabilceğini farketmek var.
umarım ailenin bazı şeylerin farkında olduğunu bilip onlara sıkıca sarılırsın.
ben bi de bi şey daha anlatmak istiyorum zaten topicteki arkadaslar da bahsetmişler bu durumda benim kuzenim doğulu kürt birine kaçtı gitti türk kürt ayrımı yapmak istemiyorum doğulu diyecegim o sebepten kuzenim matematik ögretmeni kuzenim kaçtıgı için onun ailesi bizi görmek istemiyor ama biz onu eşinden gizli kaçtıgı zamanlarda görebiliyoruz onlar asiretler ve her asiretin de kendine has kuralları oluyormuş kaçtıgı için bizim görüşmemiz yasakmış teyzem ceyizlerini gönderdi onları bile çöpe atmışlar arkadasların dedigi gibi isim konusun da asiretin önde geleni isim koyabilirmiş onun rızası olmadan koyamıyorlar adetleri gelenekleri bizlere göre çok agır her gelen misafir yatılı geliyor gelen 10 kişiden az gelmiyor aile bagları çok güçlü akrabalıkları çok güçlü tabiki bunlar güzel duygular ama bi yerde mutlaka çatışma da çıkabiliyor umarım hersey gönlünce olur yasın daha genç anladıgım kadarıyla biraz daha zaman tanı kendine madem baskasıyla evlenmem diyor karsılıklı oturun konusun anlasmalar saglayın her iki aileden uzakta yasayın çözümler üretebilirsiniz
evet var böyle şeyler daha neler neler varda biz bilmiyoruz en güzeli hiç bulaşmamak bu doğululara en güzeli doğulu doğuluyla evlensin çok daha iyi ve rahat olur aynı dili konuşur en azından aklıma şimdi aşk ve ceza dizisi geldi bak bu dizi tam sana göre izle derim ben konu sahibi arkadaşımyerimseniben
Konuyu okudum şaşırdım... 21. yy da konuştuğumuz mevzulara bakıyorum bu mudur yani aynı devletin içindeki insanların yuva kurma durumu? ohaoldumsmile
Doğulu denmiş batılı denmiş...
Hiç anlayamadığım şeyler bunlar... :umursamaz:
Batılı doğulu mu var arkadaşlar?lmaz:
Hepimiz insanız değil mi?
Ben de aslen doğuluyum ama doğma büyüme İstanbulluyum babam da öyle...
Batılı da doğulu da yüzlerce insan gördüm... Herkesin türlü türlü huyu var.
5 parmağın 5 i de bir değilken, kalkıp insanları kategoriye ayırmak bana çok cahil işi geliyor. :umursamaz:
İnanın kimin kimi ne kadar kısıtlayacağı belli olmuyor. a.s
Yok efendim doğulular birbirine bağlıymış vs... Batılılar da inanın birbirine bağlıdır.
Herkes kendi yöresi insanını az çok tutar. Akrabasını da kollar. aklinialirimsmile
Geçiniz lütfen bu şıkkı....
Giysi kıyafet denmiş, bir çift arasında birbirine uyum sağlama olmazsa kim kimle anlaşabilir? ohaoldumsmile
Ben istediğimi yaparım sen karışamazsın demek mi aile olmak bütün olmak? boshayallersmile
Bu tarz birbirinin dilinden anlama, birbirinin nazını çekme durumu yeri geliyor kız arkadaşlarımızda ailemizde bile olmuyor mu? Neden işi hemen 'taviz verme' boyutuna getiriyoruz ki?
Böyle kesin ayrımlara girmeyelim lütfen. Bunlar çok yanlış.
Bir evliliğe erkeğin ailesinin karışması, yaşanılan yer ve daha pek çok şey olayına gelince de her zaman erkeğin tavrında biter....
Erkek kararlıysa siz karışmayın dedikten sonra ailesi ne kadar karışabilir size?
Bunları düşünün de karar verin...
Kusura bakma ama TruvalıHelen ailenin tavrından da hoşlanmadım, vermeyecekse o an vermiyorum deseydi...
İnsanlar o ortamdan ayrıldıktan sonra söz yapıldıktan sonra, hayır vermiyorum ayrılacaksın deyip kenara çekilmek pek de saygılı bir davranış değil...
Herkesin kendine göre bir onuru var... :umursamaz:
Konuyu okudum şaşırdım... 21. yy da konuştuğumuz mevzulara bakıyorum bu mudur yani aynı devletin içindeki insanların yuva kurma durumu?
Doğulu denmiş batılı denmiş...
Hiç anlayamadığım şeyler bunlar...
Batılı doğulu mu var arkadaşlar?
Hepimiz insanız değil mi?
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Ailemin tavrının hoş olmadığını ben de söyledim zaten ama onlar da ne yapacaklarını şaşırdılarkeşke bu şekilde olmasaydı evet ama maalesf olduİnsanları doğulu batılı diye ayırmaya çok karşıyım kesinlikle.Hepimiz insanız ve aynıyız ama şu da bir gerçekki herkesin yetişme şekli farklı.Bazı doğulu kısım çok tutucu olurken(batıda var tabiki genelleme yapmak yanlış olur) bazı doğulu kısım daha modern olabiliyor.Siz aslen doğulusunuz ama batıda büyümüşsünüz sanırım anneniz de batılı.Sizinle hiç doğudan çıkmamış bir insan arasında çok fark olduğuna inanıyorum.Tabi benim sözlüm farklı sonuçta yıllardır ailesinden ayrı yaşıyor üniversite iş hayatı derken ayrılmış evden.Ama şu da bir gerçekki ailesindeki bazı insanların kafa yapısı oldukça tutucu.Bilmiyorum siz hiç doğuya gittiniz mi ama ben doğunun en ücra yerinde görev yapan biri olarak(bu arada doğuyu da gezme fırsatım oldu) orada kadınların batıdaki kadar rahat olmadıklarını söyleyebilirim. Belki istisnalar vardır yada benim gezdiğim bölge böyledir bilemiyorum.Ben asla ben şunu yaparım bunu yaparım demedim zaten ona.En azından orta yolunu bulalım derdim.Ama sözlüm ben böyleyim ve böyle olacak beni tanıyorsun zaten deyip konuyu kapattırırdı.Ben çok ödünler verdim ilişkimin devam etmesi için çünkü çok sevdim ve onu benden daha fazla kimsenin mutlu edemeyeceğine beni kaybederse mutsuz olacağına inandım.Ne derse tamam dedim.Zor bir insandır ama içinde yufka bir yürek vardır.İyi yanlarını düşündüm hep.Hatta kendi söylerdi sen bütün zorlukları aştın seni hertürlü testten geçirdim artık evlenebiliriz falan diye.Bazı şeyleri bilerek mi sabrımı denemek içinmi abartıyordu yoksa gerçekten öyle istediği içinmi bilemiyorum.Ama dedim ya ben tam onun istediği gibi biri olmuştum nasıl olsa seviyorum ya onu kaybetmemek için herşeyi yaparım hertürlü nazını çekerim özürdilemese de affederim ya şimdi nasıl onunla gidip gizlice evlenmedim(kaba tabiriyle kocaya kaçmadım) inanamıyor.Ben istemiyormuyum onunla olmayı hem de nasıl istiyorum ama inanın şimdi kendimi düşünmeye başaladım.Benim isteklerim ne olacak?Biz hiç tatilde denize gidemeyecekmiyiz?Tamam doğuda onun istediği gibi giyinirim ama batıya annemlere geldiğimde kapri bile giyemeyecekmiyim?Kısa kollu giydirtmeyecekti de ablası bana İZİN verince tamam dedi mesela.Size zor gelmezmi eşinizin ailesinden birinin şu boyda şunu giyebilirsin demesi.Ben o gün o kadar çok sevinmiştim ki yaşasın kısakollu da giyebilicem diye ne kadar safmışım aslında ben zaten ip askılıyla yaşadığım yerde gezmeyen biriyim.Ancak yazlıkta gezerim şortla ip askılıyla falan.O izin vermeden internete bile girmezdim mesela.Tamam iyi yanları da var hani kötü göstermeye çalışmıyorum ama ben hep bu huylarını evlenince belki değiştiririm diyordum.bu kadar karışmasınını suçlusu da benim karıştırtmayacaktım şimdi eğer görüşmek isterse görüşücem ve söylicem hepsini telde de söyledim yaşayacağımız yer konusunda ilk defa tam anlamıyla güvendim ona ailesinin yanında olmayı istemediğini belirtti.Bakalım ama insanlar değişmez ben onun için değiştim ama ben de birgün patlayacaktım neyseki bu patlama evlenmeden önce oldu.Ailem aramızdaki herşeyin mükemmel olduğunu biliyor onlara hiç bahsetmedim bahsetmem de ikimizin arasında bilseler zaten bu noktaya gelmezdik ama ben gözümü karartmıştım işte O yüzden bu olaya görünüş olarak doğulu batılı ayrımı değil de kafa yapısı olarak doğulu batılı ayrımı desek daha doğru olur.Nice doğulu olup da kendini yetiştiren insanlar olduğu gibi batılı olup da gerikafalı insanların olduğunu unutmamalıyız.Asla doğululara lafım yok yani ne de olsa onların içinde yaşıyorum ve çocuklarımı çok seviyorum.Özlerinde çok iyi insanlardır.Onun ailesini bile çok seviyorum ne kadar alttan alan taraf ben olsam da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?