Ailem sözümü attırdı

Bence artik yazik etmeyin çocuga...madem ailesenin ilerde kari$malarina ve ailene göre olmadiklarini dü$ünüyorsun uzatmanin anlami ne? Ben kendimden örnek verdim zitlik içindeyiz ama mutluyuz!
Kar$i tarafa artik haksizlik etmeyin olmuyosa olmuyordur :umursamaz:

Gerçekten yazık ettiğimi mi düşünüyorsunuz?Ben de çok üzgünüm belki ben onu onun beni sevdiğinden çok daha fazla seviyorum.Ama bunları düşünüyorum yavaş yavaş.Belki sizin evliliğinizde eşiniz size fazla karışmıyordur bilmiyorum ama inanın bana şimdiden facebook açmaya dahi izin vermiyordu o.Çok da önemli bişey değil diyebilirisiniz ama kendisi nedenn açıyordu öyleyse?Hem de benden gizli.Çok ufak şeyler belki ama daha böyle çok şey var bende.Gerçi o beni herkesten sakındığını söylerdi.O kadar çok seviyorum ki onu.Her istediğine evet dedim çünkü tek istediğim onunla yaşlanmaktı aileme de hiç birşey anlatmadım hatta arkadaşlarıma dahil beni şöyle kısıtlıyor böyle yapıyor falan diye anlatmadım.Tabiki kısıtlamalar yapabiliir ama ben ona yapmazken onun bana yapması koyuyordu.O yeri geldi kendi aramızda taktığımız yüzüğümüzü takmadı ben takı takamam takmıcam falan dedi o kadar içim sızladı ki.Ben ne yaptım tabi kızıdm ama içime attım neyse o öyle dedim demekki içinden gelmiyor dedim.Belki evlenince değisir dedim bilmiyorumbelki de bu kadar taviz vermemeliydim.Hep onun mutluluğunu düşündüm.Belki de şimdi şimdi kendimi düşünmeye başlıyorum.

aileler onaylamıyosa bi bildikleri var demekki gerçekten...

dediğin kültür farkının aynısı şeklinde bi ilişkim vardı
ailemin zoruyla ayrıldım ben de
başta çok zorlandım ve ailemden nefret etmiştim
ama zaman geçip aşkım bitince aslında ne kadar haklı olduklarını anladım
bence aileni dinle. her zaman haklı çıkıyorlar nası beceriyorlarsa

arkadaşım konu başlığın sanki "ben seviyordum hiçbişey yoktu ailem zorla attırdı yüzüğü ben kaçıcam gidecem seviyorum ölürüm onsuz nelere göğüs gerdik sevgimiz büyük" der gbi...ben bu beklentilerle okumuştum konunu.ama bu şekilde değilmiş işin aslı..sen farkında olmadan mantıken bitirmişsin,ailen bu süreci görmene yine farkında olmadan katkı sağlamış...

bu kadar kafana yatmıyorsa,zaten sorunlarımız var diyorsan bir arada olmanız zaten mümkün değilmiş ki..bi anlamda annen baban bahanen olmuş...okudum yazdıklarını hep eleştirmişsin,eski sözlünün iyi yanı olarak da bişey söylemeyip çoğu yorumunda seviyorum demişsin.sevgi karın doyurmuyor.zaten senin kafanda mantık anlamında bitirmiş olduğunu düşünüyorum.bence bunun ailenle de alakası yok.dediğim gibi ailen senin bahanen olmuş.ha sakın yanlış anlama aileni bahane ediyosun anlamında demiyorum sakın.demek istediğim yanında bi güç bekliyormuşsun mantığını kendine onaylatmak için.eski sözlüne güvenseydin beni ezdirmez kafamız yatkın vs vs deseydin ve mantığına taa başından yatsaydı sevdiğinin peşinden giderdin.mantığın zaten bu ilişkiyi onaylamıyormuş ki..dediğine göre zaten sorunlu giden bir ilişkiymiş..bide evlenince düzelir mi falan deme boşuna.evli değilim,evlenmedim de...ama edindiğim tecrübeler,okuduklarım,dinlediklerim falan kesinlikle bir erkeği evlenince değiştiririm düşüncesiyle kabul etmeyi onaylamıyor.olduğu durumdan daha kötü olur belki ama (genele vuruyorum) iyi anlamda düzelmez..değiştiremezsin!!

benim anlamadığım bişey var.sen ailene söylemişsin ok demişler.istemeye gelince ailen vazgeçmiş.sen sonuçta ailenin kızısın.aileni biliyor olman lazım.yani istemeye geldiklerinde seni vermeyeceklerini,ne biliyim bi rezillik çıkacağını falan düşünmedin mi?babam beni vermez demedin mi kendi kendine?çünkü sorunların farkındaymışsın zaten..zannediyorum düşündün bunu ve belki öyle olmaz iyi olur düzelir herşey belki verirler falan diye istemeye çağırttın galiba ailesini.vicdan azabı çekmeni buna bağlıyorum.bu kadar çabuk normale dönmeni de mantığının bu işi bitirdiğini ama duygularının(özelliklede vicdan) izin vermediğine bağladım.doğru mudur?

(arkadaşlarım şöyle böyle diyor falan demişsin.ailen dışında sana yorum beyan edenleri dinle ama kimsenin lafını harfiyen yapma.kendi süzgecinden geçir.çünkü başına bişey geldiğinde,cidden yardıma ihtiyacın olduğunda tek güvenebileceğin insanlar ailen.yaşadım biliyorum bunu:kimse yanında olmuyor veya olamıyor...hatta bazen ailen bile...arkadaşlarıma bile çoğu şeyi anlatmıyorum demişsin.zaten bişey bilmiyorlarmış.senden başka kimse olduğu gibi %100 senin yaşadıklarını bilemez,anlamaya çalışır ama anlayamaz.ya da anlar çabuk kaybolur o hissiyatı...

sana "kimseye güvenme Allah'tan başka, başının çaresine bak" demek çok kolay.aslında yapman gerekende bu.ama "illa birine güvenme ihtiyacım var,birinin sözünü dinleyeceğim,yanımda biri olmazsa bu dünyada naparım" diyip yaptıklarının,yaşayacaklarının(iyi-kötüde olsa) sorumluluğunu tek başına alamıyosan ailenin sözünü dinle.yanında ailen olsun...ailen doğru mu söylüyor yanlış mı bilemem, zaman gösterir bunu sana. ama birgün ailenin söyledikleri doğru çıkmasa bile,yanında olup affet bizi diyen, yine ve sadece onlar olacaklar..onlar dışında arkadaş,dost,akraba çok boş..hiçbiri yanında olamaz yada olmaz...
yine söylüyorum ailen bile olsa kimsenin lafına çakılıp kalma.kararlarını kendin ver.ver ki verdiğin kararda sorumlu tutcak birini arama!!ama sevgilime güvenmiyorum yada güveniyorum ama ya yarı yolda bırakırsa,tek başıma bu sorumluluğu alamam diyosan birine güveneceksen ailenin sözüne güven..bir gün iyi ki dinlemişim sizi diyebilirsin..ama insanız sonuçta ailenin lafının da yanlış olma ihtimali var.bigün pişman bile olabilirsin ailemi dinledim diye.ama o zman yinede üzülme çünkü kârdasın...yanında hala ailen var...)

Son düzenleme:
bence cok yanlis düsünüyor aylen canim benim esimde dogulu ve biz 8yilldir evliyiz sonucta sen o ayleye degil o cocukla evleniyorsun...

çok üzüldüm ya ailelerde kendilerine göre haklılar mutlu olmanı istiyor ama sevdiğinden ayırarak mutsuz olacağının farkında bile değiller. seni seviyor ve sende seviyorsun bu devirde her ikisinide yaşamak çok zor.ya seversin ya sevildiğini sanarsın.tabi böyle ilişkilerde çıkmıyor değil... bnce aşkının peşinden git.onu bırakma.ileride çok mutsuz olursun. senin pes etmeyeceğini görünce ailenle biricik kızlarına kıyamayacaktır...:gitme:

BENIM ESIMDE DOGULU TABI ARDA KULTUR FARKLILIKLARI OLUO AMA SEN ONLARA ONLARDA SANA AYAK UYDURURLARSA PROBLEM OLMAZ BENCE BENIM ESIMDE BENI COK KISKANIR GIYDIME DISARI CIKMAMA KARISIR AMA DOZUNDA AYNI SEKILDE BENDE ONA KARISIRIM AMA BIZ BIRBIRIMIZI OYLESINE COK SEVIORUMKI VE ASLA KAYBETMEYI GOZE ALMADIM AILESIYLE BAYA PROBLEM YASADIM HATA KIZ KARDESI ILE BIRBIRIMIZE GIRDIK DUSUN YANI SUAN ARAMIZ SOLE BOLE AMA ESIM BENI KORUDU VE BNM IÇIN BIR SURE AILESINE SOGUK OLDU VE DEDIKI EGER ESIMI Kabul etmıYOSANIZ BENIDE UNUTUN DEDI EVLERIMIZ AYRI BENIM ESIM SUAN ASKER AILEMIN YANINDAYIM VE EVIMIZDE AYRI KAYINVALDEMDE COK CAHIL ARADA SACMA SAPAN DAVRANISLARI OLSADA BEN ESIMI ESIMDE BENI COK SEVIO BILIORUMKI BENI ASLA KIMSEYE EZDIRMEZ BENCE BI DUSUN AILESIYLE DEIL ESINLE BIR OMUR YASIYCAN VE SENI KORUYABILECEKMI

O kadar çok düşünüyorum ki galiba aileme biraz daha direnmeye karar verdim.Gerçi çok direndim ama fayda etmedi.Onunla olmazsa kimseyle evlenmem falan dicem gerçi babam gerekirse hiç evlenme dedi.O kadar inanmışlarki mutsuz olavağımaAnlaşamadığımız yanlar var ama birdaha böyle sevgi bulamam gibi geliyor.Ailem de haklı ne yapacağımı bilmiyorum.Allah sonumuzu hayır etsin...

Benim sevgilim de izin vermiyor facebooka çok mu lazım yani, o yanımda dursun baska bişi istemiyorum,onsuz bu hayatı düşünemiyorum Şeniz

Benim sevgilim de izin vermiyor facebooka çok mu lazım yani, o yanımda dursun baska bişi istemiyorum,onsuz bu hayatı düşünemiyorum Şeniz

Facebook önemli değil tabi.Biz ikimiz arasında karar almıştık o da ben de açmayacatık gerek yok bilgilerimizi resimlerimizi paylaşmaya demiştik.Ama o benden gizli açmış ve ben bunun farkına vardım.İnceledim birşey yoktu şifresinide vermişti.Tabi ben olay yapınca kapatmak zorunda kaldı.Ayrılınca tekrar açmış şimdi bende açtım ne var yani facebook açınca ne olacak ki.Bir şey yaptığım da yok önemli olan ödün verilecekse birlikte verilmesi.Ona söyleyince ben seni herşeyden sakınıyordum diyor.

Onların hayal ettiği evlilik... Peki sizin hayal ettiğiniz evliliği hiç düşünmüşler mi? Aileler destek olmak yapıcı olmak için vardır. Ben daha tanımadan yanlışını görmeden bunu yapan insanlara çok kızıyorum. Sizin için hayal ettikleri şeyleri isterken sizi hiç ama hiç düşünmüyorlar. kendi mutlulukları ön planda siz ise arkada. Onlar değil siz evleneceksiniz. Yarın bi gün onların hayal ettiği evliliği yapıp onların hayal etmediği acıyı çekebilirsiniz... Sevgi emekdir ve kolay kazanılmaz. Ve bişey söyleyeyim şimdi evliyim ama içimde kanayan unutamadığım bir yara var. Bazı şeyler asla iyileşmiyor.. Eşimi çok seviyorum ama bazı şeyleri hatırlamayada engel olamıyorum. Bu hayat ailenizden çok sizin. tabi ki her iki tarafıda yani hem kendinizi hem aienizide mutlu etmek en güzeli olurdu ama şimdi sadece onlar mutlu siz perişan.. Bunu kendinize yapmayın..

Benimki de asla iyileşmeyecekbunu biliyorum ama ailemden izinsiz evlenmek bunu da onlara nasıl yaparım..

Kızlar şuanda telden görüşüyoruz sık sık.Ailemden gizli konuşuyorum.O ailemin benim iyiliğimi düşünmediğini söylüyor.Evlenelim desem evlenicek.Senin beni sırtımdan vurabilecek güçte olmadığını biliyorum ailen yüzünden yaptın gel evlenelim kimseye bişey olmaz diyor.Kimse kızı gizlice evlendi diye ölmez diyor.Ben umut vermemeye çalışıyorum.Allah sonumuzu hayır etsinondan başkasını sevemeyecekmişim gibi geliyor...

bu güzel gelişme. şundan emin olmalısın: gururu incindiği için inat etmiş olup olmamasından. ailenin yaklaşımı kötü olmuş gerçekten. daha önce sorun yok birden istemiyorlar. onun için çok zor olmuştur.

şu cümleye takılmadım desem yalan olur: "Senin beni sırtımdan vurabilecek güçte olmadığını biliyorum "

bunun üzerinde durmalısın bence.

ne yani gizlicemi evleniceksiniz ohaoldumsmileiyi düşün derim hemen bi söze kanmayın

Kesinlikle gururu çok incindiği için kötü sözler söylüyor ailem hakkında.Hala beni seviyor ve bana güvenmemeye çalışsa da güveniyor.Bu kadar da rol yapamaz heralde.Ama gizlice evlenmek ya da çirkin tabiriyle kocaya kaçmak hiç hoş değil ve genel olarak insanlar pişman.Bir topikte okududuğum arkadaş yazmış eşi 34 kendi de 30 yaşına gelene kadar beklemişler onda da aynı sorunlar varmış.Ben 23 o ise 30 yaşında ama bekleyeceğini sanmıyorum.Belki ikna edene kadar ailemi bekler.Bana benden başkassıyla evlenmeyeceğini ömür boyu tek yaşayacağını falan söylüyor.Bir yanım biran önce yuva kurup mutlu olmasından yana o yüzden umut vermedim şimdiye kadar ama diğer yanım başka biriyle birlikte olmasından ölürüm daha iyi diyorsadece mutlu olsun...

benim erkek arkadaşım elazığlı ben rizeliyim şuan istanbulda yaşıyoruz ama evlendiğimizde elzığa taşınmak ordaya yaşamak istiyor bende bu fikre sıcak bakıyorum ailem istemicek biliyorum ama kendisini tanıdıkça nasıl iyi biri olduğunu görecekler karşı çıksalar bile ondan başkasıyla evlenmem derim inat ederim yine bekler istediğimi yaparım klava:insan istedikten sonra önünde hiç bişey engel değil ferhat dağları delmiş ... bi düşün şuanda kaybedilen zamana yazık değilmi eğer erkek arkadşına güveniyosan aileni ikna edebilirsin hersey kişinin elinde

Off işte en sık yaşanan durumlardan biri..
Keşke ailen en başta karşı çıksaydı
Hem sevgilin hem senin için çok zor olmuştur böyle olması.
Ailenle konuşsan, ısrar etsen çözüm olamaz mı ki.bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…