- 7 Mayıs 2010
- 3.377
- 1.268
- 173
- Konu Sahibi truvalihelen
-
Bir de ailenin aklındaki olumsuz şeyleri ortadan kaldırmaya çalışsanız.? Mesela doğuda onun ailesiyle değil de istediğiniz yer artık neresiyse orada yaşayacağınıza inandırın ve de öyle yapın.
Her konuda ortada bi yerde buluşun yani.
Herhangi bir sorun olduğunda sevgilin ailesinin tarafında olduysa ve olacaksa ailen haklı ama canım.:uhm:
Evet ailesine çok bağlı
İşte buda ileride bir çok sıkıntı yaşamana sebep olacaktır ...
ahh ne zor bi durum yaa
ben kendi durumumu zor sanıyodum..
bu işin içinden çıkmak için Allah yardımcın olsun cnm
Ailesine bağlı olsunda fazlası olmaz dimi kızlarmesela annemle ilk tanıştığında annem resti çekmişti biz kızımızı yakınımızda görmek isteriz uzakta oturamazsınız diye(biraz sertti tabi) o da birşey diyemedi tabi gitmiş ailesine anlatmış ablası bana telde annen niye öyle yaptı diye hesap sordu.Bende onun ailesiyle ufak tefek şeyler yaşadım ama kimseye anlatmadım.Onun da anlatmaması gerekirdi diye düşünüyorum.Ailesini hiç karıştırmamalıydı Ben onunla tartışsak bile aileme belli etmezdim ne gereği var aileler bildikçe uzar herşey diye düşündüm hep.Galiba ailem haklı.Herkes unutuyormuş ya bakalım biz unutabilecekmiyiz?En azından ben ilişkimde hertürlü fedakarlığı yaptım 5 yıl direndim sözlendik ama ailem birşeyler gördü ki olmadı diyebilicem.Kadere daha fazla baş kaldıramayacağım.Keşke kaldırabilsem...Çok dengesiz oluyor yazdıklarım ama içinde bulunduğum ruh halini bilseniz...Bir an aklımdan çıkmıyor ona güveniyorum ama ailesi bizi büyük ihtimalle rahat bırakmayacak.Kötü insanlar değiller ama kendi bildiklerinin en doğrusu olduğuna inanan insanlar.Allah hayırlısı neyse bilir.Konuşmıcam onunlada kendine yeni bir hayat kursun belki başkası onu benden daha çok mutlu eder.Zaten şu saatten sonra üzdüm üzeceğim kadar daha ne kadar üzerimki onu
arkadaşım konu başlığın sanki "ben seviyordum hiçbişey yoktu ailem zorla attırdı yüzüğü ben kaçıcam gidecem seviyorum ölürüm onsuz nelere göğüs gerdik sevgimiz büyük" der gbi...ben bu beklentilerle okumuştum konunu.ama bu şekilde değilmiş işin aslı..sen farkında olmadan mantıken bitirmişsin,ailen bu süreci görmene yine farkında olmadan katkı sağlamış...
bu kadar kafana yatmıyorsa,zaten sorunlarımız var diyorsan bir arada olmanız zaten mümkün değilmiş ki..bi anlamda annen baban bahanen olmuş...okudum yazdıklarını hep eleştirmişsin,eski sözlünün iyi yanı olarak da bişey söylemeyip çoğu yorumunda seviyorum demişsin.sevgi karın doyurmuyor.zaten senin kafanda mantık anlamında bitirmiş olduğunu düşünüyorum.bence bunun ailenle de alakası yok.dediğim gibi ailen senin bahanen olmuş.ha sakın yanlış anlama aileni bahane ediyosun anlamında demiyorum sakın.demek istediğim yanında bi güç bekliyormuşsun mantığını kendine onaylatmak için.eski sözlüne güvenseydin beni ezdirmez kafamız yatkın vs vs deseydin ve mantığına taa başından yatsaydı sevdiğinin peşinden giderdin.mantığın zaten bu ilişkiyi onaylamıyormuş ki..dediğine göre zaten sorunlu giden bir ilişkiymiş..bide evlenince düzelir mi falan deme boşuna.evli değilim,evlenmedim de...ama edindiğim tecrübeler,okuduklarım,dinlediklerim falan kesinlikle bir erkeği evlenince değiştiririm düşüncesiyle kabul etmeyi onaylamıyor.olduğu durumdan daha kötü olur belki ama (genele vuruyorum) iyi anlamda düzelmez..değiştiremezsin!!
benim anlamadığım bişey var.sen ailene söylemişsin ok demişler.istemeye gelince ailen vazgeçmiş.sen sonuçta ailenin kızısın.aileni biliyor olman lazım.yani istemeye geldiklerinde seni vermeyeceklerini,ne biliyim bi rezillik çıkacağını falan düşünmedin mi?babam beni vermez demedin mi kendi kendine?çünkü sorunların farkındaymışsın zaten..zannediyorum düşündün bunu ve belki öyle olmaz iyi olur düzelir herşey belki verirler falan diye istemeye çağırttın galiba ailesini.vicdan azabı çekmeni buna bağlıyorum.bu kadar çabuk normale dönmeni de mantığının bu işi bitirdiğini ama duygularının(özelliklede vicdan) izin vermediğine bağladım.doğru mudur?
(arkadaşlarım şöyle böyle diyor falan demişsin.ailen dışında sana yorum beyan edenleri dinle ama kimsenin lafını harfiyen yapma.kendi süzgecinden geçir.çünkü başına bişey geldiğinde,cidden yardıma ihtiyacın olduğunda tek güvenebileceğin insanlar ailen.yaşadım biliyorum bunu:kimse yanında olmuyor veya olamıyor...hatta bazen ailen bile...arkadaşlarıma bile çoğu şeyi anlatmıyorum demişsin.zaten bişey bilmiyorlarmış.senden başka kimse olduğu gibi %100 senin yaşadıklarını bilemez,anlamaya çalışır ama anlayamaz.ya da anlar çabuk kaybolur o hissiyatı...
sana "kimseye güvenme Allah'tan başka, başının çaresine bak" demek çok kolay.aslında yapman gerekende bu.ama "illa birine güvenme ihtiyacım var,birinin sözünü dinleyeceğim,yanımda biri olmazsa bu dünyada naparım" diyip yaptıklarının,yaşayacaklarının(iyi-kötüde olsa) sorumluluğunu tek başına alamıyosan ailenin sözünü dinle.yanında ailen olsun...ailen doğru mu söylüyor yanlış mı bilemem, zaman gösterir bunu sana. ama birgün ailenin söyledikleri doğru çıkmasa bile,yanında olup affet bizi diyen, yine ve sadece onlar olacaklar..onlar dışında arkadaş,dost,akraba çok boş..hiçbiri yanında olamaz yada olmaz...
yine söylüyorum ailen bile olsa kimsenin lafına çakılıp kalma.kararlarını kendin ver.ver ki verdiğin kararda sorumlu tutcak birini arama!!ama sevgilime güvenmiyorum yada güveniyorum ama ya yarı yolda bırakırsa,tek başıma bu sorumluluğu alamam diyosan birine güveneceksen ailenin sözüne güven..bir gün iyi ki dinlemişim sizi diyebilirsin..ama insanız sonuçta ailenin lafının da yanlış olma ihtimali var.bigün pişman bile olabilirsin ailemi dinledim diye.ama o zman yinede üzülme çünkü kârdasın...yanında hala ailen var...)
Aileye bağlılık bir yere kadar olabilir bunu anlarım elbette ama sizlerin kalacağınız yere karar vermeleri bile sorun işte..
Hayatı yaşayacak olan sizlersiniz buna müdahale edilmesi de hoş değil aslında herkes evladını yanında görmek ister ama illaki de yanımızda olun enmeside hoş olmaz..
Herşey unutulur bu hayatta acıyı ve ölümü yaşıyoruz da bunu da unutman tabiki kolay değil ama zamana bırak herşeyi bence zamanla acında bitecektir yeterki güçlü olmaya çalış ..:1hug:
Evet cnm hepimiz ailemize bağlıyız ama ben bile illaki ailemin yakınında oturalım demiyordum ben istemiyorum sende istemeyebilirsin benim ailemle aynı şehri o yüzden ortada bir yer olsun diyordum o ise kısmet diyordu.Dün konuştuğumuzda gelecekte oturmak istediği yerin izmir tarafları oldugunu söyledi bende doğuda oturmak istemiyorum falan dedi.Bunları söylemek için geç kalmadı mı yani.Tamam arada konuşurduk ama doğuda oturmıcam da demezdi.Galiba kıymetimi anlamaya başladı.Kıyafet konusunda ise fikri değişmemiş denize bile sokmayacak neredeyse(belki başkaları için denize girmek önemli değildir ama ben kendimi bildim bileli yazın yazlıktayım ve yüzmeye bayılırım)Keşke her konuda anlaşabilseydik de dinlerimiz falan farklı olsaydı o zaman bile ailemin kabul etmesi daha kolay olurdu.Kıyafet, yaşayacağımız yer, ailesinin pekçok şeye karışması gibi konuları ben mi çok büyütüyorum?Bunları es mi geçmeliyim?Dürüst, iyi insan, çalışkan, işi gücü iyi, meslek sahibi, beni gezdirmeyi seven, hediyeler alan, her başım sıkıştığında yanımda olan, güvenebileceğim, benim rahatımı düşünen bir insan diye diğer özelliklerini düşünmemelimiyim?
Konunu okudum Ailen ne diyorsa onu yap derim sana
nedeninide sorarsan Ailen seni taniyor onlarida istemeye geldiklerinde
görmüsler...red etmelerindeki neden ortada aradaki farkliliklar...
dogulu biriyle evli olmak kolay olmayabilir senin icin suan arkadassiniz evlenince karisi olucaksin...senin bile aklindan gecmis bosanirsam falan diye yazmissin yani sen bile o ihtimali acik birakmissin...
Zor ama sen bu durumda kendini ve aileni düsünmek zorundasin koca bulursun
aile bulunmaz...sakin yanlis anlama ama 5 yillik bir beraberlik bile yanlismis
bu uzun beraberlik yüzünden kendini evlenmek icin zorunlu zan ediyorsun olabilirmi ?
yarin öbürgün evlilik olsa anlasamasaniz dedigin gibi günah kavramlari seninkine uymazsa cok zorlanirsin,sen diz boyu etegi normal görürken evlendikten sonra onlar onu sana giydirmeyebilirler...
Calismani istemeyebilirler erkek tarafini mühendis dedin ya ekonomik durumu iyiyse esinin calismasina karsi cikabilir o zaman ne yapicaksin,off cok zor isler bunlar...
yinede aileni karsina alip evlilik yapmak istersen sonuclarinada katlanmak zorundasin...sunu yapma ama evleneyim anlasmazsam bosanirim bunu sakin yapma kendine yazik etmissin olursun,ayrilik o kadar kolay degil...
Çalışmama şuan asla karşı değil hatta iyiki atandın bana bişey olursa kendi kendine yetersin gözüm arkada kalmaz diyordu.Hatta ben atandım diye iş yerindeki bütün arkadaşlarını(30-35 kişi) yemeğe götürmüş biri.Ama çalışmak istemezsen de sen bilirisn diyen bir kişi.Ailemi karşıma alıp da evlenemem ama yine de.Evleneyim anlaşamazsam boşanırım diyemem.Geçen gün bir kitap okudum canan tan'ın piraye'si...İnsan farklı kültürlere uyum sağlamakta çok zorlanıyor.Asla eskisi gibi olamam boşanırsam hakikaten kendime yazık etmiş olurum.
ben de bekarım ama zehranura katılmadan edemedim. sırf şurayı 1 ay okusan, anlarsın diyeceğimi. bir derdim varda konu açan evli kadınların çoğu bu farklılıklardan şikayetçi. aşk sevgi hoşgörü ne dersen de olmuyor işte. bunlar güzel şeyler ama ömür geçirmek için yeterli değil gibi sanki. çocuğunuz olduğunda onu nasıl yetiştireceksin mesela en basitinden bu bile sorun olmayacak mı? hangi değerlere göre büyüteceksiniz çocuğu, o iki zıtlık içinde çocuk bocalamaz mı?
cnm kusura bakma kasıtlı değildi herkese cvp vermeye çalışıyorum ama arada cevap veremediklerimde oluyor.Onalarada çok tşk yorumları için.gerçekten okadar uğraşmışsın yazmak için.Evet mantığım bu ilşkiyi şuanda bitirmemden yana gibi ama sevgi olunca duygular işin içine girince mantık falan dinlemiyor ne yazıkkiben ailemin beni vereceğini düşünüyordum da çağırdım insanları yoksa niye o kadar hazırlık yapalım ama o geceki bazı tavırlar ailemin derhal vazgecmesine sebep oldu tabi insanların yüzüne bişey diyemediler.Şuan babam veriyorum seni dese tüm sorunlara rağman gider evlenirim çünkü çok seviyorum.Eskiden ileride sonumuz iyi de olsa kötü de olsa ne olur evlenelim diye dua ederdim.Şimdi ise hayırlısı neyse o olsun diyorum.
Allah yardımcın olsun arkadaşım...babanı ikna etmeye çalışman yerinde bir karar olur galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?