• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem ve ben,bunaldım artıkkk!!;!

yani.. zaten tatli filan getiriyorlarmis, elleri bos gelmiyolarmis, ceyizlik nedir.. Harclik nedir…
belki orf adet ama ben aileni pek anlmayamadm.

bedavaya gidiyoruzzz hemen arayıp harçlık istiycem:1:

Aynen ya iyi ki ailem ve çevremde böyle tipler yok.
Neyse benimkini arayıp beni günlük harçlığa bağla nasılsa nişanlı sayılırız diyeceğim :27:
Kız ben buluştuuğumuzda bile 3 mekana gdiyorsak 1 hesabı kendimi yırta yırta zorla öderim.
Utanıyor insan ya.
Bide para mı alacağım töbe töbe ...

Tatlı falan mutlaka getırırler o yönden asla boş gelmezler ,benim aailenin beklentısı ceyız lık bırseyler.kımı zaman netten bırsey alacaksam ve tek seçenek kredı kartıysa o zaman nişanlıma açıklamasını yaparım hiç ıkıletmeden o sıparısını verir

o zaman ailen kusura bakmasın da yani çok gereksiz ve yersiz beklentiye giriyor. senin erkek kardeşin olsa nişanlısına aynı inceliği gösterirler mi?

hem görücü usulu nişanlıyolar. hemde onları kötülemeye seni üzmeye çalışıyolar. bence sen kafana bişi takma. tabiki nişanlında üstüne düşeni yapacaktır zamanı geldiğinde.

Hedıye alınması gereken yerde alırlar,gelirken tatlısız asla gelmezler.bızımkılerın beklentısı altın getırsın ,çeyız getirsın,para versın.
Ben de bu zamana kadar muhtaçmıydım kı şimdı bırılerınden bırseyler bekleyım dıyorum .beymiş geturdıklerı şeyler beni yuceltırmiş.
Annilamıyorum benım önüme dünyaları serseler kımın ne kazancı olacak,

Salla canım ya çok cahilce şeyler kusura bakmada.
Seninde bi kulağından girsin diğerinden çıksın.
Nişanlına da söyleme çünkü ailenin para göz olduğunu düşünüp bi soğukluk olabilir onlara karşı.

sorularrr sorular

nişanlıdan harçlık ne demek? ne harçlığı, gezmelik mi yemelik mi bu para? parayı versinler seni iyice sindirip ezsinler, ne gerek var ki buna, anlayamadım?

çeyizliğinin üstüne düşenini sen kendin alırsın, diğer kalanları da kendilerine düşeni de onlar alırlar. çeyizlik ne getirilebilir ki her geldiklerinde?

ayyy ben anlayamadım galiba durumu, du bi daha okiyim.

İşin ilginç tarafı aman aman mükemmel bı ceyız de hazırlanmaz buz de .mobılya beyaz eşya ve halılar falan hep erkek tarafı alır.gerıye de zaten küçük şeyler kalıyo,galiba ondan da yırtmaya calışıyolar:9:

bu tür şeyleri okudukça diyor ki : ne kolay ailem varmış. Hiç bir şeye karışmadılar, takı dahi istenmedi..
kaldı ki harçlık.! Yani hangi sıfatla o parayı verecekler de sen de alacaksın?? Çok anlamsız.

Al benden de o kadar

12-01-2015 ♥

hem görücü usulu nişanlıyolar. hemde onları kötülemeye seni üzmeye çalışıyolar. bence sen kafana bişi takma. tabiki nişanlında üstüne düşeni yapacaktır zamanı geldiğinde.

Benim ailede bı terslık gıcıklık var, iyikı görücü usulü olmuş ilk baslar da ailemin bu tutumu ve braz hızlı olmasından dolayı sorun yasadım ama nişanlım gıbı insanı yer de gök de arasam bulamazdım heralde .

Bence he diyin geçin düğün ne zaman inşaallah yakındır da kısa sürer bu söylentiler. Allah sabır versin inşaallah

12-01-2015 ♥

yani.. zaten tatli filan getiriyorlarmis, elleri bos gelmiyolarmis, ceyizlik nedir.. Harclik nedir…
belki orf adet ama ben aileni pek anlmayamadm.

Ben de anlamıyorum valla,kesın hastanede karıştırdılar beni ara sıra suphelenıyorumm.dddd

ayyy nişanlınızın ailesi ne kdr şanssız bi aileymiş.
sizin ailenizle dünür olmuşlar. :26:
bu nsıl bi zihniyettir. yok harclıktı yok hedıyeydı. bide gezmeye izin vermemek artık hangi cagda kaldı? :53:
görgüsüzlük arsızlık diz boyu. parayla mı ölçüyolar değerinizi?
ne kdr cok hediye takı altın getırırlerse okdr cok mu sevecekler nişanlınızı, dünürlerini?
ben bırak nişanı 3yıllık evlılık hayatımda ne kv ne kp bir lira harclıklarını görmedım yanı:52: ne onlar verdı ne ailem bekledi.

böyle bi aile kafasından sizin gibi bi zihniyetin çıkması da mucize gibi. tebrik ederim sizi , sakın ailenizin aklına uymayın.insanların değerini maddiyat belirlemez. önemli olan İNSANLIK.

Bu konuda herkesin degerleri yargilari farklidir.kimse kimsenin dusuncesini yanlis bulmamali.
Cunku her kultur kendi bunyeeinde dogrudur.
Size sacma gelen seyi gormediginiz icin sacma geliyodur yani.
Soyleki ben doguluyim.bizde genelde nisanliya hediyeler verilir.ama benim.ailem hic umursamaz boyle seyleri.nisanlinin harclik vermesi ise
Benim esim ben nisanliyken cok verdi.aldim.bende cunku aramizda o samimiyet vardi.ben hic istemedim.meger onlarin kulturunde nisanli kiza para verilirmis.oyle gormus oyle ogrenmis.ben hic garipsemiyorum.vermeseydide umrum olmazdi.ben onu hayatoma ortak ettim geriside bos

o zaman ailen kusura bakmasın da yani çok gereksiz ve yersiz beklentiye giriyor. senin erkek kardeşin olsa nişanlısına aynı inceliği gösterirler mi?

Yaparlar çunku oyle görmüş ve oyle yetışmışler,ancak herkesin bı adetı vardır.sen de var sen yapıyorsun dıye herkes aynı olacak dıye bısey yok.beni en çok yoran şey annemin de yapması .bana değer vermeyıp önüme dünyaları serseler bı onemı olur mu?ama bunu anlamıyolarr.

Canım takma bunları kafana yaparlarsa iyi ama senin ailen damat tarafına yapmalı bu böyle harçlık verir vermez bunu bilmem ben nişanlıyken ne istedim onlarda sorması zaten

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ayyy nişanlınızın ailesi ne kdr şanssız bi aileymiş.
sizin ailenizle dünür olmuşlar. :26:
bu nsıl bi zihniyettir. yok harclıktı yok hedıyeydı. bide gezmeye izin vermemek artık hangi cagda kaldı? :53:
görgüsüzlük arsızlık diz boyu. parayla mı ölçüyolar değerinizi?
ne kdr cok hediye takı altın getırırlerse okdr cok mu sevecekler nişanlınızı, dünürlerini?
ben bırak nişanı 3yıllık evlılık hayatımda ne kv ne kp bir lira harclıklarını görmedım yanı:52: ne onlar verdı ne ailem bekledi.

böyle bi aile kafasından sizin gibi bi zihniyetin çıkması da mucize gibi. tebrik ederim sizi , sakın ailenizin aklına uymayın.insanların değerini maddiyat belirlemez. önemli olan İNSANLIK.

Sormayın su 8 ay boyunca ailem beni cok yordu.gızlı saklı sadece 3 kere bırlıkte dışarıya gezmeye gıttık . O da saatlerle sınırlı .
Nişanlım ve ailesi gerçekten cok saygılı insanlardır ama işte benim ailenin gerı kafalılığı onlara göre maddiyat herseyı hallledıyo.
Kımı zamn ben de bu aılede nasıl yaşıyorum dıye kendıne sasırıyorummm:9:

Kızlar benim sorunum ailem,
8 ay önce nişanlandım,görücü usulü oldu .ilk baslar da bırbırimizi tanırken bıraz zorlandık çünkü hiç tanımadıgin insan gelip hayatının bas koşesıne oturuyor.aslın da ben zorlandım desem daha doğru olur.ama şimdi çok şükür gayet ıyıyız.artık nişanlım bana bakarken gozlerının içinin güldüğünü ,mutluluğunu gorebılıyorum.annesı ,babası ve kız ksrdesıylede aramız gayet ıyı.beni sever sayarlar.ben de onlara hürmetten gerı kalmam.bı anısı ve yengesiyle muhabbet kurmak nasıp olmadı.onlar nasıl kişilik bılmıyorum.
Şu an tek derdim aılem ve çevremde kı insanların dırdırı.nişanlım ve ailesı gelirken nıye boş geliyorlarmış,bana neden harçlık vermezlermiş.beni onemsemezlermiş,ben nişanlımdan neden bıseyler istemezmişim.bu ve buna benzer bır çok şey.bı de soyle bı şey var siz ne yaptınız kı karsı taraftan onu bekliyorsunuz.8 ayda zorunlu zıyaretlet harıç sadece bır kere zıyarete gıdıldı.ama onlar gelır.bır de benim nişanlımla gezmeme izin vermezler.neymiş evlenince gezermişim.
Onlar bunları yaparken karsı taraftan bıze kul köle olmalarını bekliyorlar.ben doğruyu söyleyince onları kayırmiş oluyorum.artık aılemın bu dırdırından yoruldum nolur bı akıl verın nasıl bı yol ızleyımmm

Harçlık meselesi çok ayıp yani insan yeri geliyor ailesinden bazen çekiniyor ki kaldı nişanlınızın ailesinden harçlık çok abes olur :53: Bu gezme işi yanınızda bir kişi daha olarak gezmenize izin veriyolarsa ablanız yada kardeşiniz varsa öyle gezebilirsiniz zaten eğer ablanız filan varsada o sizi yalnız bırakır birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz ..

Bu konuda herkesin degerleri yargilari farklidir.kimse kimsenin dusuncesini yanlis bulmamali.
Cunku her kultur kendi bunyeeinde dogrudur.
Size sacma gelen seyi gormediginiz icin sacma geliyodur yani.
Soyleki ben doguluyim.bizde genelde nisanliya hediyeler verilir.ama benim.ailem hic umursamaz boyle seyleri.nisanlinin harclik vermesi ise
Benim esim ben nisanliyken cok verdi.aldim.bende cunku aramizda o samimiyet vardi.ben hic istemedim.meger onlarin kulturunde nisanli kiza para verilirmis.oyle gormus oyle ogrenmis.ben hic garipsemiyorum.vermeseydide umrum olmazdi.ben onu hayatoma ortak ettim geriside bos

Herkesın gorenegı farklı ,bızde sızde oyle bı adet var dıye herkeste olacak dıye bırsey yok.onlarda da bızde olmayan adetler var.
Daha vermıyo dıye eleştırdıklerı yetmiyormuş gıbı daha bana iste dıye akıl verıyolar kendılerınce.
Mesela dun anneler günüydü ben hediye alamadım.bulundugum yerın şartlarından dolayı ve gıtme gıbı bu ımkanım olmadığı için.nişanlım bana anneme ne yapması gerektiğini ,ne alması gerektiğini sordu.ben de ben hedıye almadığım için Bi şey almana gerek yok sadece arasan o bole yeter dedım.her neyse ben de dun kayınvaludemı aradım anneler gününü kutladım ve kusura bakmayın daha fazla bısey yapamadım dedım.kadın önüme dünyaları sersen aradığın kadar değerli olamaz dedı.ama bızımkiler sen hedıye alacakmiş da adamın onunu nıye kestun bırak alsaydı.nişanlım alsaydı o zaman ben alamadım dıye mahcup olmucakmıydım.bunu anlamıyolar

Harçlık meselesi çok ayıp yani insan yeri geliyor ailesinden bazen çekiniyor ki kaldı nişanlınızın ailesinden harçlık çok abes olur :53: Bu gezme işi yanınızda bir kişi daha olarak gezmenize izin veriyolarsa ablanız yada kardeşiniz varsa öyle gezebilirsiniz zaten eğer ablanız filan varsada o sizi yalnız bırakır birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz ..

Aynen ben de aılemden kimi zaman para isterken iki büklüm oluyorum ,kendımı çok açız hıssedıyorum kı donup nişanlımdan bana para ver dıye istıcemmm. Bi de bana iste dıye akıl verıyolar
Bırılerının gozetımi altında olmaktan hoşlanmıyorum.pesıme kuyruk takarak gezmektense gezmemeyı tercıh ederım.çoğu zaman evde bile bas basa bırakmayı akıl etmezler,ben kendım çağırırımm.boyle yapmasam bırbırımızı gorecegımız yok yani

Kim ne derse desin nişanlınla arana mümkün mertebe para mevzusunu sokma.
Yani hediyeden kastını net anlamadım. Bir tatlı falan da mı almıyorlar? Eğer yoksa bunu laf arasında uygun bir dille söyleyebilirsin. 8 ay az bir zaman değil ama dışarıda görüşmediğiniz için mesafe aşılamaz.

Eşim nişanlıyken kayınvalidem bildiği halde arada bir sorardı ne getireceğiz diye ben de söylerdim.

Nişanlıyken harçlık verildiğini de ilk defa duydum. Sakın ailenin dolduruşuna gelip para mevzusu açma. Evlenince gezersiniz diyorlar ya evlenince yerim parasını deyip sustur bence. :34:

Nişanlıdan harçlıktan kasıt altın mı acaba :26: Eli boş gelmemeleri lazım genelde yani bir yiyecek içecek yemek dahi olsa burda komşuya giderken bile götürülür.Ama bana altın,takı isteniyor gibi geldi

Back
X