ailem ve saflığı

englishmaster

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
1.005
1.788
83
Merhaba arkadaşlar .Konu başlıktanda anlaşılacağı üzere ailemin yaptığı saflık.Kumar borcu olan akraba(amcam) 200 bin TL verdiler ve yıllardır geri istemiyorlar .Bu amcam bekar ama hala bizim evde kalmaya yemeye içmeye devam ediyor eski huyları devam .Artık hayattan soğumuş vaziyetteyim o evdeyken hiç mutlu değilim .Siz böyle bi durumda olsaydınız napardınz laf söylesem ailem arkamda değil gerçekten en saf anne baba benim olmuş herkes ailesine şükretsin

Bazı durumlarda kardeşler arasında para lafı yapılmıyor onlar da biliyorlardır geri vermediğini ama istemek istemiyorlar demek ki boş verin siz de

Amca kac yasinda? Anne babası yokmu ? Kumar oynuyormu hala?

Ayrı eve çıkma imkanınız var mı? Sonra amnenizi de alın yanınıza. Babanız kareşine bakmaya devam etsin. Amcanız gibi asalakların sırtı yere gelmez

Sizin rizkinizi resmen hibe etmiş. Çok zor bir durum. Ama babanın tatafindan bakincada çok zor Allah yardımcınız olsun amcan duzelmez

Para onların parasi o yüzden söz söylemeye hakkiniz yok ama benim merak ettiğim anne oldu baba kardeşi diye birşey demiyor peki ya anneniz oda mi hiçbir şey demedi yıllardır sizin evde yatıp kalkıyor yiyip içiyor.

Dayımda annemden çok borç aldı, araba aldırdı, evinin giderlerini ödetti anneme... Söylerken bile sinirlerim bozuluyor hala. E tabi ki annemin kıymetini bilip teşekkür etti mi? Hayır. '' Sen ne yaptın ki? '' dedi. İcralık olmuştu. Şu hayatta nankörlüğe hiç tahammülüm yoktur. Annem parasını bile istemiyordu aslında sadece ailesine sahip çıkmayı öğrensin ve teşekkür etmesini bilsin istiyordu. Bense anneme kızabiliyordum sadece çocuktum çünkü. Hiç bi çocuk annesinin bunca harcamalarını saçma bulur mu? ben buluyordum o derece rahatsız ediyordu beni. Dayımda tam bir dağ ayısıdır. Hiç kimseye minnet duymaz. Herkes ona destek olmak zorundadır ama o '' kimseye 1 tl bile vermem '' der. Açık açık söyler bunu. En sonunda arsa parası istedi yüzsüz. Bende anneme eğer bir kuruşunu bile verirsen beni unut onu evlatlık al dedim. Hoş evlat olsa sevilmez. Oda çok canı yandığından akıllandı gerçi. E tabi dayım parayı vermeyince küstü. Yıllardır konuşmuyoruz bir huzurluyum bir mutluyum ki anlatamam. Annem kırgın tabi. Ama yeri geliyor anne babalar bile evladını sevmiyor, değer vermiyor. Kardeşte öyle. Kan bağı her zaman aile kurmak için bir sebep değil. Silmen gerekeni sileceksin. Atsan atılmaz diyorlar yoğğ gayet atılır. Ben kendisine de dedim zaten nankörsün diye. Ama yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyenlerden olduğu için sıkıntı etmiyor. Siz napardınız demişsiniz ya o yüzden anlattım. Önüne geçmek zorundaydım zira en az bir daire paramızı yedi yamyam.

Bir gün amcanız da varken babanızdan 200 bin isteyin. Kem küm ederse de amcam kadar değerim yok mu benim? Kumar borcuna değil, eğitimime harcayacağım deyin. Amcanızla kötü olmayı göze alın tabi önce. Ben olsam her ortamda bunun lafını ederdim.
Babanızın parasına karışamazsınız diyenlere katılmıyorum ben. Kimse kusura bakmasın da çocuklarının rızkını kumarbaz kardeşine yediremez hiçbir baba. Bir de sizin evinizde asalak gibi yaşıyor adam. Gidin gelin laf sokun amcanıza. Gitsin de bir işe girsin, ayrı eve çıksın. Uyuz oluyorum yengenin başına çöreklenenlere. Dini açıdan nikâh düştüğü için annenizle yaşaması da uygun değil de neyse geçiyorum orayı inancınızı bilmediğimden.

Evde anne babanızın para da anne babanızın. Onlarla konuşmak dışında bir şey yapma hakkınız yok. Yapabileceğiniz bir şey de yok zaten.

Yapacak bisey yok. Sen kendi parana sahip cik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…