Ailem ve tuhaflıklarına karşı nasıl davranmalı

Bright crystal

Balık kadını
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
5.001
5.053
398
Konu acmak icin cok dusundum ve Baska bakış acıları ile bana yardımcı olursunuz diye yazmaya karar verdim
Babam 17 yasımdan beri annemi aldatıyor , su an 30 lu yaslardayim , bisey yapmıyorum diyor ama ne farkeder ne sevgi ne saygı kaldı ona karşı , sadece evlâtlık vazifesi olarak görüşmeyi sürdürüyorum
Benim asıl derdim annem, 30 yıl kadar çalışmış ve emekli, ama o kadar pasif ki babamdan ayrılırsa dünya duracak sanıyor . Herseyi herkese Anlatıyor babami herkese kötülüyor, sonra hicbisey yokmuş gibi canım bitanem seklinde babamla , sokakta elele geziyorlar , yani bu adam sana bu kadar yapıyor , annemin maaşını alır 3 kuruş verir anneme, sonra biyere gittiklerinde bisey ödenecekse annemin ödemesini ister , annem bütün bu bencilliklerinin kendini kullandığının farkında ama hala bitanem canım cicim .. Yani simdi sanane diyeceksiniz ama bu sahtelige dayanamıyorum , ozaman bize anlatma dimi babanız söyle kötü boyle boyle yaptı diye.. Daha 3 ay önce baska bi kadınla yakaladı , boşanıcam artık yeter derken gene elele geziyor , en ufak bir olayı benim cocuklarımla ilgili guzel bi şeyi filan arayıp hbr veriyor , inanın aralarında ki samimiyet cogumuzun eşleriyle arasında yok, bitanem canım laflariyla.. Ya kadın bi duruşun olsun demi, biraz gurur ! kac kere söyledim anne bu adam ondan soğuman icin daha ne yapmalı diye , yok, boşanmasan bile arana bi mesafe koyarsın tavrın olur , bu adam beni sürekli aldatıyor , maaşımı vermiyor , parami baska kadınlarla yiyor (56 yasında ) , doğalgaz almayıp soğukta otururken o kadınlarla geziyor (bunlar kendi lafları ) icim kırıldı soğudum diyor ama herkesten samimi davranıyor . Malesef onu bize kötülüyor ( kötülemeyecek Hali de yok ya) , bizi de ona.
Babam beni arıyor boyle boyle olmus diye, ya sen beni niye ona anlatıyorsun da dert yanıyorsun
İnanin kötü niyetli değilim ama bu sahtelige gurursuzluga yalan dolana tahammülüm kalmadı nasıl davranacağımı şaşırdım

İkinci bir hususta ; iste hal böyleyken annem , sürekli beni eleştiriyor , herseyime karışmaya çalışıyor , hic istemedigim halde bana akıl veriyor hemen her konuda. Son birkac yıldır mesafe koymaya çalışıyorum ama açık bulduğu yerden giriyor .hep kendini haklı çıkarmaya benim fikirlerimi yaptıklarımı bastırmaya çalışıyor , bisey diyincede iyiliğin icin yaptım diyor, ben iyiliğimi düşünemiyorum ya. Beni cok seviyor cok ilgileniyor görünüyor ama gercekten elini tasın altına koymaya gelince yoklar
Evlendiğimde sadece yatak odası aldılar onu da babam 40 defa parasını ödesin demis , daha boyle bi sürü şey
Bi konu olunca "babanda boyle istiyor" diyor , ne babası ya , hangi baba
Sürekli babanda cocukları cok seviyor arkalarından hep konuşuyoruz filan. O gercekten sevse ilerde dedelerinin kadınlarla gezdiğini öğrenmesinden utanır , ama görseniz ikiside sütten cikmis ak kasık , cok masumlar hicbisey yapmamışlar

Kusura bakmayın ama ne yapacağımı şaşırdım bi yanım hic görüşme diyor , sürekli sana zararları dokunuyor diyor , biryanımda Allah razı gelmez ana babaya küsmeye diyor , arada kaldım
Onlar hicbisey olmamış gibi davranıyorlar bende öyle gidip geliyorum , ama hic içimden gelmiyor çünkü hic güvenmiyorum, annem en ufak bi tokezlememde içten ice oh edecek biliyorum, ben bu tavırlarından filan hoşnut değilim ya o da benim yanlış yapmamı bekliyor

esimin ailesine karşı yüzümü düşürdükleri yetmiyor gibi , onları bana kötülemeye çalışıyorlar , esimin ailesi onları beğenmiyormuş, gidip gelmiyormuş , kpeder babami hic aramıyormuş vs, kızım esinle ailesiyle iyi ol diyeceklerine..

Valla kızlar ikilemde kaldım , bana fikir sunun,farklı, dışardan bi bakış acısı gösterin , kusura bakmayın cok uzun oldu

Malesef bazı insanlar hayatta tek yasayamayacaklarını düşünürler. Bende onlardan biri gibi hissederim kendimi çoğu zaman. Ne yazık ki birçok kadın, özellikle anneler eşlerinden nefret bile etseler, kendi ayakları üzerinde duramayacaklarını düşündüklerinden, hiçbirşey yapamazlar. Bu düşünceden nasıl kurtulabilir insan? Umarım buradan biri bunu başarmıştır ve nasıl başardığını bize anlatır. Allah yardımcın olsun.

Annen değişmez,

Senin üzerinde baskı ve hakimiyet kurma çabası senin onu küçümsediğini düşünmesinden yada özetle kendi aşağılık kompleksinden ileri geliyor.

Anne bu kadar şeyi sineye çekiyorsa bırak ne hali varsa görsün.Hayatını bir kandırmacaya adamış gidiyor.

Baban hiiiiç değişmez...Alan razı veren razı...adam parayı da kullanıyor ,temizlik,hizmet,göz önünde canım cicim saygı gırla...

EŞİNİN AİLESİ NEDEN GÖRÜŞMEK İSTESİN Kİ HİÇ UYGUN BİR AİLE YAŞANTISI YOK KİMSE İSTEMEZ HAKLILAR HİÇ DUYMAMIŞ GİBİ YAP BU KONUYU HİİİÇ AÇMA...

Annene muhakkak sınır koy kesinlikle bence çekinme ...

kesin cümlelerle seni eleştirmesine ve hayatına müdahale etmesini istemedigini,tavırlarına kırıldıgını anlat,

Hep aile anne baba hakkı yok,kul hakkı var ve evlatlarına bırakabilecegin en büyük miras şerefli bir aile yaşantısıdır.

Onlar seni eksik bırakırken günah değilmi ki?

Eşinin durumu misaitse ver yatak odasının parası ben olsam biriktirir yine ger öderdim isteyen bir babam olsa...

Allah kolaylık versin ...en iyisi mesafeli biraz uzaktan yaşamak,onlar seni kendi önlerine koymamışlar sende hayatınının düzenini onlar için bozma...

Annen değişmez,

Senin üzerinde baskı ve hakimiyet kurma çabası senin onu küçümsediğini düşünmesinden yada özetle kendi aşağılık kompleksinden ileri geliyor.

Anne bu kadar şeyi sineye çekiyorsa bırak ne hali varsa görsün.Hayatını bir kandırmacaya adamış gidiyor.

Baban hiiiiç değişmez...Alan razı veren razı...adam parayı da kullanıyor ,temizlik,hizmet,göz önünde canım cicim saygı gırla...

EŞİNİN AİLESİ NEDEN GÖRÜŞMEK İSTESİN Kİ HİÇ UYGUN BİR AİLE YAŞANTISI YOK KİMSE İSTEMEZ HAKLILAR HİÇ DUYMAMIŞ GİBİ YAP BU KONUYU HİİİÇ AÇMA...

Annene muhakkak sınır koy kesinlikle bence çekinme ...

kesin cümlelerle seni eleştirmesine ve hayatına müdahale etmesini istemedigini,tavırlarına kırıldıgını anlat,

Hep aile anne baba hakkı yok,kul hakkı var ve evlatlarına bırakabilecegin en büyük miras şerefli bir aile yaşantısıdır.

Onlar seni eksik bırakırken günah değilmi ki?

Eşinin durumu misaitse ver yatak odasının parası ben olsam biriktirir yine ger öderdim isteyen bir babam olsa...

Allah kolaylık versin ...en iyisi mesafeli biraz uzaktan yaşamak,onlar seni kendi önlerine koymamışlar sende hayatınının düzenini onlar için bozma...

Cok guzel yazmışsın ve beni cok iyi anlamissin teşekkür ederim

Bu aksam bize oturmaya geldiler , mutlu aile tablosu , hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyorlar
okadar hicbisey olmamış hersey güllük gülistanlıkmıs gibi davranıyorlar ki hem birbirlerine hem bize karşı , sanki hiçbir sorun yaşanmamış , isin garibi boyle olduguna inanıyorlar , olayların üstüne sünger cek , hersey bitti mı yani, sanki iki gün sonra gene basa dönülmeyecek
Benim onların hatalarına karşı tavır koyduğumun mesafeli durduğumun farkında bile değiller yada islerine gelmiyor , hic kendilerini hatalı görmezler

Banane diyorum ne halleri varsa görsünler diyorum , bana en iyi gelecek şey hic görüşüp sinirlerimi bozmamak , ama olmuyor iste .
Allah bana gercek yüzlerini göstersin şaşırtmasın diye dua ediyorum hep

Malesef bazı insanlar hayatta tek yasayamayacaklarını düşünürler. Bende onlardan biri gibi hissederim kendimi çoğu zaman. Ne yazık ki birçok kadın, özellikle anneler eşlerinden nefret bile etseler, kendi ayakları üzerinde duramayacaklarını düşündüklerinden, hiçbirşey yapamazlar. Bu düşünceden nasıl kurtulabilir insan? Umarım buradan biri bunu başarmıştır ve nasıl başardığını bize anlatır. Allah yardımcın olsun.

Ben boşanmasını cok söyledim , keske boşansaydi su an ona saygım olurdu
çalışıp emekli olmus bir insan annem,
Tamam boşanmadı , korktu el ne der , yalnız kalamam vs , ama o zaman tepki koymalı , babama soğuk davranmalı .
Aynı evde olsalar bile bu canım bitanem nedir hicbisey olmamış gibi, kendini bu kadar ezdirmesine kullandirmasina bi yandan üzülüyorum bi yandan sinirleniyorum
Sonra annem bana diyor ki beni hic saymiyorsun takdir etmiyorsun, sanki o kız ben anneyim

Aksam hbrlerde oğlu matematik sınavını gecti diye sevinçten ağlayan bi baba vardı
Bende anneme telf.da "adam nasıl sevinmiş , ben okulda hep basariliydim sanslıydınız " dedim
O da bende senin icin cok ağladım , okuman icin hep destek verdim vs. dedi
Babam da arkadan bizim gibi anne baba bulamazsınız diyor , yuh ya nasıl bu kadar kendinden hbrsiz olabiliyor pes!
Asıl bomba annemin söylediği : 2 aylık bebeğini ölüme bırakıp giden anne var
Bakar mısınız annemin kendini kıyasladigi seye , şükretmeliyim yani
Ne kadar suursuz benim ailem yaa
Bir kere daha bisey söyledim ve pişman oldum, herzamanki gibi

tencere kapak misali birbirlerini bulmuşlar. madem annen düştüğün an bir tekme de o atacak kıvamda, hiç karışma. onlar hallerinden memnun. ama görüşmeyi de kesme. ne olursa olsun anne baba. seni bu yaşa onlar getirdi.:34:

tencere kapak misali birbirlerini bulmuşlar. madem annen düştüğün an bir tekme de o atacak kıvamda, hiç karışma. onlar hallerinden memnun. ama görüşmeyi de kesme. ne olursa olsun anne baba. seni bu yaşa onlar getirdi.:34:

Öyle yapıyorum , Allah'ın gücüne gitmesin diye görüşüyorum , ama bazen sabrımın sınırları zorlanıyor iste , genelde İyiyim bosveriyorum , önemsemiyorum , ama bazen öyle bisey yapıyorlarki tekrar basa donüyoruz sinirleniyorum , kabullenemiyorum söylediklerini yaptıklarını
Ama değiştiremem biliyorum , Allah ıslah etsin , akıl fikir versin sadece

İste icimi kafamdakileri acmak biraz rahatlamak icin actım konuyu da
Kimseye anlatılmıyor ,
Sagolun hepinize yorumlarınız icin
Bu da benim imtihanım :)

seni o kadar iyi anlıyorum ki... Benim de babam 2008 yılında annemi aldattı aslında bunun öncesi de varmış ama travmatik olaylar o zaman yaşandı ben o zaman 18 yaşındaydım ve üniversitede ingilizce hazırlık okuyordum. Anneme yalvardım boşa babamı diye ama boşamadı. Ev hanımıydı, para pul bahanelerine sığındı. Annem babamı affetti ama ben ikisini de hiç affedemedim. İkisini yanyana görmeye tahammülüm yok. Bir de bizim maddi durumumuz iyi babam bir takım şeyleri para ile yapmayı seviyor mesela üniversiteye başlayınca bu aldatma olayı patladı ya bana hemen araba aldı yurt dışına tatile gönderdi daha neler neler ama gözümde yok ki! Bir yerde okumustum "bir babanın çocuğuna verebileceği en güzel hediye onun annesini mutlu etmektir." O kadar doğru ki bu söz.. Annem de hep kendini haklı göstermek için bak ben siz iyi yaşayın diye katlandım bu adama diyo ama ben inanmıyorum çünkü hep canım cicimler bir de birbirlerine aşkitosu diye hitap ediyolar falan iğreniyorum!!! Aslında ikisini de seviyorum bana bireysel bi zararları asla olmadı maddi manevi destek oldular hatta hep. Bir arkadaş yazmış şerefli aile yaşantısı en güzel mirastır diye çok güzel demiş tebrik ediyorum. Benm de yaza düğünüm var inşallah müstakbel kocamla şerefli bi aile yaşantım olur. Geçmişe üzülmek çok boş geleceğe umutla bakmak lazım vesselam

seni o kadar iyi anlıyorum ki... Benim de babam 2008 yılında annemi aldattı aslında bunun öncesi de varmış ama travmatik olaylar o zaman yaşandı ben o zaman 18 yaşındaydım ve üniversitede ingilizce hazırlık okuyordum. Anneme yalvardım boşa babamı diye ama boşamadı. Ev hanımıydı, para pul bahanelerine sığındı. Annem babamı affetti ama ben ikisini de hiç affedemedim. İkisini yanyana görmeye tahammülüm yok. Bir de bizim maddi durumumuz iyi babam bir takım şeyleri para ile yapmayı seviyor mesela üniversiteye başlayınca bu aldatma olayı patladı ya bana hemen araba aldı yurt dışına tatile gönderdi daha neler neler ama gözümde yok ki! Bir yerde okumustum "bir babanın çocuğuna verebileceği en güzel hediye onun annesini mutlu etmektir." O kadar doğru ki bu söz.. Annem de hep kendini haklı göstermek için bak ben siz iyi yaşayın diye katlandım bu adama diyo ama ben inanmıyorum çünkü hep canım cicimler bir de birbirlerine aşkitosu diye hitap ediyolar falan iğreniyorum!!! Aslında ikisini de seviyorum bana bireysel bi zararları asla olmadı maddi manevi destek oldular hatta hep. Bir arkadaş yazmış şerefli aile yaşantısı en güzel mirastır diye çok güzel demiş tebrik ediyorum. Benm de yaza düğünüm var inşallah müstakbel kocamla şerefli bi aile yaşantım olur. Geçmişe üzülmek çok boş geleceğe umutla bakmak lazım vesselam

Aynı benim annemde sizin icin katlandım diyor ama bahane , evi var maaşı var , ben ondan vazgeçemiyorum demiyor da bizim üstümüze atıyor , bende kardeşimde evlendik , simdi de yalnız yaşayamam diyor . Ama gurur Şeref namus nerde , yok . Gecen babamın telf nunu kardeşim aldı biri aramıştı , görüşme bitince ver telf diyor hemen , mutlaka gene bi haltları var gizlemeye çalışıyor , cocuk kandırıyorlar .
Birde bizimkiler Sütten cikmis akkasik sanıyorlar kendilerini, herkonuda herkese yorumları var hic kendi yanlışlarına bakmadan.
Artık hiic beklentim yok onlardan , çünkü yanlışlarının farkında bile değiller , hala kendilerinin cok iyi anne baba oldukları iddiasındalar.
Allah'tan ornek olarak esimin ailesi var önümde , cok dürüstler , cocuklarının gercekten arkasındalar lafta degil
İnsallah seninde esinle mutlu saglıklı guzel bir yuvan olur
Allah kimseyi şaşırtmasın boyle

Ya boşver arkadaşım, ne takıyorsun bu kadar. Kaç yaşına varmış insanlar. Kumaya ses çıkarmayan kadınlar. Bırak ne istiyorsa onu yapsın annen, herkesin kendi tercihi, sadece dert yanmaya sana geldiğinde izin verme, dinleme, soruna çözüm aramıyorsa gelip seni de germesin. Nolur sanki eşingillere karşıda kusursuz bir çift tablosu çizsinler. Belki en azından saygı görürler. Hem boşansında iyice sana, senin aile yaşantına mı sarsın istiyorsun? Demekki kendi başına ayakta duramayan bir kadın, gelir sık sık sana yerleşir hikaye tam olur o zaman.

Anne babanın arasındaki mesele ne olursa olsun görüşlerim olsa da evlat olarak söylemem.Ne annemi ne babamı kırarım.Sonunda onlar meseleyi bir şekilde hallederler.Sonunda söylenenler ortada kalır.

Ya boşver arkadaşım, ne takıyorsun bu kadar. Kaç yaşına varmış insanlar. Kumaya ses çıkarmayan kadınlar. Bırak ne istiyorsa onu yapsın annen, herkesin kendi tercihi, sadece dert yanmaya sana geldiğinde izin verme, dinleme, soruna çözüm aramıyorsa gelip seni de germesin. Nolur sanki eşingillere karşıda kusursuz bir çift tablosu çizsinler. Belki en azından saygı görürler. Hem boşansında iyice sana, senin aile yaşantına mı sarsın istiyorsun? Demekki kendi başına ayakta duramayan bir kadın, gelir sık sık sana yerleşir hikaye tam olur o zaman.
Dogru söylüyorsun canım ama iste hal böyleyken annemin gelip bana sürekli karışmasına akıl vermeye çalısmasına tahammül edemiyordum. Normal bir anne olsa dinlerim güvenirim ama güvenim yıkıldı bi kere. Artık bana iyi niyetle bisey söylese bile arkasında art niyet arar oldum
Koydugum Mesafeyi anladı sonunda ,geri çekildi , biraz rahatladım
Birkaç haftadır böyle. Ondan önce herseye ( sözde benim iyiliğim icin) karışıp yorum yapiyodu , (evimin düzeninden cocuklarıma bakmama kadar), her yaptığımı eleştiriyordu. Simdi bende İyiyim , hayatıma devam ediyorum
Anne babanın arasındaki mesele ne olursa olsun görüşlerim olsa da evlat olarak söylemem.Ne annemi ne babamı kırarım.Sonunda onlar meseleyi bir şekilde hallederler.Sonunda söylenenler ortada kalır.
Babamla İlgili Yardım istiyor ne yapayım diye,babamin yaptıklarını dert yanıyor , söylediğine göre cok daha ağır seyler varmis bana az kısmını anlatmış
Onceleri bende akıl veriyordum ama baktım değişen hicbisey yok , onlar can ciğer kuzu sarması , ben kötü oluyorum . Simdi anlatırsa da yorum yapmıyorum , sessiz kalıyorum , benim vicdanım rahat , ben düzelmeleri dogruyu görmeleri icin elimden geleni yaptım , yanlış yoldalarsa kendi bilecekleri is artık

Birde annem sagdan soldan duydugu her duayı okuyor kızlar , o konudan da cok muzdaribim.
Yok tv de o hoca sunu okuyun boyle olur demis , bilmem kim kac tane x tesbihi çekersen söyle olur demis falan filan . Babami da ayrılmasın diye hoca hoca gezmişti vakti zamanında
Bu okuduğu fazla fazla dua ve sûrelerin hem kendine hemde bizlere aksi tesir etmesinden cok tedirginim.

O yüzden fazla birsey söylemiyorum artık , sadece mesafeli duruyorum , çünkü oğlum kızım beni sevsinler diye de tesbihler çekiyor biliyorum, Allah korusun cocuklarımı filan etkiler diye korkuyorum

Back
X