- 21 Ocak 2015
- 1.248
- 995
- 83
- 32
Kusura bakma ama nasıl anne baba bunlar. Madem dünyaya getirmişler tabiki sana bakmak zorundalar. Nedemek bu zamana kadar sana biz baktık, bundan sonra sen bize yardım edeceksin. Onlar senin ölene kadar arkanda maddive manevi olarak durmak zorundalar. Senden beklenti içine girmeleri çok yanlış. Aksine onların sana evleneceksin diye destek olması lazım. Evlenmeden önce ne koparırsak kar derdine düşmüşler. Çok yazık böyle aileleri kınıyorum. Sende aklını kullan evleneceğim ben diye zırnık koklatma.Hayat cok acımasız haklısınız ilerde isimi brakmayı dusunmuyorum ve ilerde kazanıp esimle harcayacagım ya da esime yardım edecegim para hakkında bile konusuyorlar dugunume bile gelmemelerinden korkuyorum ben ailemi her zaman yanımda gormek isterim ama onlar kızlarnın yanında olmak istemiyorlar surekli kardeslerimin benim gibi hayırsız olmayacgnı soyluyorlar ben kendime bakıp bütün masraflarmı kendim karsılıyorum elimden geldigince de yardim ediyorum ama gozlerinde görünmuyor saglık olsun ne diyecegimi ne yapacagmı inanın bilmiyorum zamana bırakmak en iyisi
Evet akrabalar hatta komsular bile anneme size hic yardım etmiyor mu bir yardım etmeden mi evlendireceksinz falan diyormus.Inan bana benim ailem daha doğrusu babam seninkilerden beter. Bence de seninkiler erken evlendiğin için böyle yapıyorlar. Gerçi bilemedim şimdi sanki geç evlensende onların gözü doymayacak gibi sanki. Araba alsan ev isteyecekleri gibi duruyorlar. Bir de kızlar okuyup erken evlenince etraftanda çok söyleniyor parasını yemedi ailesine yardım etmeden evlendi diye. Akrabalar filan böyle konuştuysa etkilenmişlerdir.
Götür 8 bin i eline koy annenin alsın parayı çeyizfalan da isteme ben olsam öyle yapardım bi şey diyecen ama ağır olacak Nasıl bi anne ya ne kadar bencilMerhaba arkadaslar sizinle paylasmak istedigim bir sey var.Kimseyle konusamıyorum.Ben tam olarak 1 yıldır calısıyorum ve nisanlıyım ilk zamanlar aileme elimden geldigi kadar yardım etmeye calıstım suanda bile anneme her ay birazda yardım ederim kardeslerimin ihtiyaclarını da karsılarım.
Calıstıgım gunden beri ailemden tek kurus bile almadım kendi ihtiyaclarımı kendim karsıladım. Allah izin verirse haziran gibi düğünüm olacak ve hic ceyizlik esyam yok smdiye kdarda biriktirebildigim 7 8 bin TL
Gecen aksam annemle oturup konusurken ceyizime baslayacagımı soyledim bana peki evlenmeden once ne kdar para bırakacksın bize dedi bnde anne dedim ceyizimi bitiriyim ne kdar kalırsa sana veririm dedim 2 3 bin mi dedi kucumseyerek onceden de araba alıp onlara birakmamı istiyorlardı dugune az kaldıgı icin yapamayacgmı soylemistim sonrada bu zamana kadar sana biz baktık bize hicbi yardım yapmadan evleneckmisin dedi ne ben nede baban hakkımızı helal etmiyoruz sana düğünün olacagı icin bi anne sevinmez mi ben hic sevinmiyorum ve dugunune bile gelmek istemiyorum dedi aileminde durumu oyle kotu degil ben evlendikten sonra her sey düzene oturunca yardım etmeye devam edecegmı hep soyledim ama beni dinlemiyor ve cok uzuluyorum gercekten annemden bunları duymak beni cok uzuyor bana ceyizimi yapmaları karsısnda araba alacgmı söyledim onada hayır dediler hem araba hem ceyizim bana cok agır gelir ne yapacgmı bilmiyorum fikirlerinizi ogrenmek istiyorum bi hatam varsada lutfen kırıcı olmadan söylerseniz cok sevinirim smdiden teşekkürler
Ne is yapiyorsun ki bu kadar paraya duskunlerHayat cok acımasız haklısınız ilerde isimi brakmayı dusunmuyorum ve ilerde kazanıp esimle harcayacagım ya da esime yardım edecegim para hakkında bile konusuyorlar dugunume bile gelmemelerinden korkuyorum ben ailemi her zaman yanımda gormek isterim ama onlar kızlarnın yanında olmak istemiyorlar surekli kardeslerimin benim gibi hayırsız olmayacgnı soyluyorlar ben kendime bakıp bütün masraflarmı kendim karsılıyorum elimden geldigince de yardim ediyorum ama gozlerinde görünmuyor saglık olsun ne diyecegimi ne yapacagmı inanın bilmiyorum zamana bırakmak en iyisi
annende deseydi kizimin parasinda gozummu var valla benim anam olsaydi oyle agir laflari siralardi ki kadini kovmaktan beter yapardikırılma ailene
aileni de dolduruşa getiriyorlardır, emin ol
ben üniversiteyi bitirip geldiğimde komşu geldi oturuyoruz, sen zorluklarla okuttun ama kız tam işi eline alacak hop kocaya evini almadan evlendirme demiştidiğer 3 komşuda (ve 1 tanesinin 4 tane dairesi var)
işi 1 yıl sonra buldum, işde aldığım ilk terfide ben daha yeni ev alacağım hemen koca falan bulma evlendirmem demişti şimdi 3 yıl oldu geçen yine bir komşuyla oturuyoruz kızların çalışıyor evini aldın yazlığında yaptır sonra evlendirirsin diye annem de kısmetleri varsa bana bakmasınlar bile dedi kadın uzatıyor boşuna mı taaa il dışlarına gönderdin bu yaşa kadar yedrdin içirdin dedi... annem de evimi aldık borcu bitti Allah biran önce kısmetini versinler dedi
demek istediğim komşular da bir fenaa
Ayyyyy aynı benim annemMerhaba arkadaslar sizinle paylasmak istedigim bir sey var.Kimseyle konusamıyorum.Ben tam olarak 1 yıldır calısıyorum ve nisanlıyım ilk zamanlar aileme elimden geldigi kadar yardım etmeye calıstım suanda bile anneme her ay birazda yardım ederim kardeslerimin ihtiyaclarını da karsılarım.
Calıstıgım gunden beri ailemden tek kurus bile almadım kendi ihtiyaclarımı kendim karsıladım. Allah izin verirse haziran gibi düğünüm olacak ve hic ceyizlik esyam yok smdiye kdarda biriktirebildigim 7 8 bin TL
Gecen aksam annemle oturup konusurken ceyizime baslayacagımı soyledim bana peki evlenmeden once ne kdar para bırakacksın bize dedi bnde anne dedim ceyizimi bitiriyim ne kdar kalırsa sana veririm dedim 2 3 bin mi dedi kucumseyerek onceden de araba alıp onlara birakmamı istiyorlardı dugune az kaldıgı icin yapamayacgmı soylemistim sonrada bu zamana kadar sana biz baktık bize hicbi yardım yapmadan evleneckmisin dedi ne ben nede baban hakkımızı helal etmiyoruz sana düğünün olacagı icin bi anne sevinmez mi ben hic sevinmiyorum ve dugunune bile gelmek istemiyorum dedi aileminde durumu oyle kotu degil ben evlendikten sonra her sey düzene oturunca yardım etmeye devam edecegmı hep soyledim ama beni dinlemiyor ve cok uzuluyorum gercekten annemden bunları duymak beni cok uzuyor bana ceyizimi yapmaları karsısnda araba alacgmı söyledim onada hayır dediler hem araba hem ceyizim bana cok agır gelir ne yapacgmı bilmiyorum fikirlerinizi ogrenmek istiyorum bi hatam varsada lutfen kırıcı olmadan söylerseniz cok sevinirim smdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?