ailemde ne kadar kalmalıyım?

ben de zaten sıkıldım deyince ben her hafta hatta haftada iki kez ailenin yanına gidiyorum diyorum o zamn ses cıkaramıyor. biraz bencil eşim kendi ailesine gelince

Bence de bencil, ailesinden uzak olan özleyen sizsiniz, ne kadar istiyorsan o kadar kal diyebilmeli.

Esının ailesiyle aran nasıl sever mısın onlar sever mı seni
seviyor gibi görünüyorlar, şöyle söyleyeyim, kayınpeder ve dedesi var onlar seviyor da, kayınvalidem de seviyor gibi gösteriyor kendisini ama ben inanmıyorum daha önce yaptığı şeylere bakarak bende başlarda önyargılı değildim fakat yaptığı şeylerden bıktığım için soğudum. sevmiyorum annesini. Sürekli hükmetmeye sözünü geçirmeye uğraşıyor. Düğün günü bile takılan paraları aldı kaç gün sonra verdi bir bileziklerim kaldı onlar da elimde takılıydı ondan. Artık göre göre bazı seyleri soğudum. Mesela gideriz iki gün sonra arar gelin diye.

görümcem de benden küçük üniversite öğrencisi onu pek anlamıyorum duygularını belli eden birisi değil.

ben de öğretmenim benim 1 saat gibi bir mesafe var 10 gün gidip kalıp geliyorum arada yine canim sıkıldı mi giderim , 2 ay gibi kalamıyorum ister istemez kendi evimin yalnızlığını da istiyorum çocuğum yok . Basta benim eşim de fazla kalmami istemiyorum diyordu şimdi anlayışla karşılıyor . Yengem en doğudan en batıya kadar gidiyor basta 2 ayı bitirip geliyordu şimdi çocuğu da var bayramdan önce gitti bu ay bitince geliyor. Evinde de az dinlenmek istiyormuş .
Siz nasıl mutlu olacaksanız bence öyle yapın tatil deyince biz evli öğretmenler için sanki illa ailenin yanina gitmek gibi geliyor ama degil pekala evimizde de vakit geçirebiliriz , gerçi ben bunu babama anlatamıyorum orası ayrı , karneleri dağıttım mi tatil oldu gel artik diyor ,:))

Evet tatil deyince direkt ailem geliyor aklıma görmediğim için belkide. Çok uzaktalar. Bir de bazı insanların 'eşine o kadar izin verme, uzak kalmasın o kadar' dediklerini de duydum. Fakat nedense bunu söyleyenlerin ailesi aynı şehirde, yaşamayan anlamıyor. Gurbet çok zor.

canınız ne kadar kalmak isterse o kadar kalın,
yol meselesi onu kaldırabilmeye bağlı, ben haftasonu için 10 saat yol gidip döndüğümü bilirim (cuma akşam iş çıkışı otobüse binip sabah yazlıkta olurduk, pazar akşamı da biner pazartesi sabah inip direk işe giderdik) 10 saat yolu çok bulup yılda bir gitmeye üşenen de tanıyorum

Min. 1. Max. 2 hafta..
Bİde yanlış anlamadıysam bu ilk gidişiniz. BAştan nasıl alıştırırsan öyle gider. Baştan alıştırın 1-2 haftaya
ilk değil 3 yıllık evliyim de önceki senelrde çalıştığım için bayramda tatillerde gidebiliyordum. Bu sene çalışmıyorum ve 5 aydır ailemi görmüyorum ondan sordum yani şu zaman döneyim diye sıkıntım yok aslında eşim çok uzak kalmak istemiyorum diyor, fakat ben çok bunaldım burda psikolojim iyi değil sorunlarım var biraz

15 gün katlanılabilir sanki. İyi gelir. İlişkinize de iyi gelir bence oradayken eşinizle soğuk olmazsanız..

15 gun normal bence.
Yasadigin sehirde calismissin da. 3 yildir neden hic sosyallesmedin, arkadas komsu edinmedin? Sadece es ailesiyle gorusursen sıkılırsın tabi. Psikolojin icin çaba sarf etmeni oneririm. Onlemini almazsan sorun her neyse, ilerleyebilir.

çevrem vardı küçük de olsa fakat yakın arkadslarımın hepsi tayin oldu.

Bence eşinizle aranizda olan bir konu. Şundan fazla kalma diye birsey dedi mi? Bence 2 hafta iyi ama bu bence tabii ki. Yalnız kalmak istemeyen eşimi de ben olsam uzun süre yalnız birakmak içime sinmezdi.
Ailenizin yaninda 1 ay bile kalsaniz, neticede evinize doneceksiniz. Bu yuzden, kendinizi orda garip kuş gibi hissetmenize neden olan şeyleri minimuma indirmelisiniz. Bu aile ziyaretinizden daha önemli. Çünkü orda devamlı yasiyorsunuz, ailenizin yanina ancak geçici gidebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…