- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
- 138
Ortalamaya falan gerek yok. Benim sevgilim 0.65 ortalamayla geçiş yaptı. Bana mesaj at sana ayrıntılı bilgi vericemYatay geciş şartlarını taşımiyorum 3ün üzerinde ortalama istiyor, o da bende yok. Bölümü de sevmiyorum
Allah kolaylik versin canimLys de başarilar canimm keşke benim de baktigim sadece 4 yasindaki cocuk olsaydi. Ben 2 cocuk birden bakiyorum
Söylediğin sıklar mantıklı. Bu devirde her şey sevgi de değil. Beni en iyi anlayanlardansın. Ben bu evde dayanamıyorum artık. Ergenlik kaprisi falan değil. Ergenliğim de kalmadı gençliğim deŞİmdi Sumoşcum, ortada 2 durum var :
1. Sözlünü seviyorsan
a. Şimdi evlenirsin , hayatınızı birlikte geçirirsiniz
b. Sonra evlenirsin , hayatınızı birlikte geçirirsiniz.
Seviyorsan şimdi evlenmek daha karlı, zira evinden uzakta geçirdiğin 2-3 yıl yanına kar kalacak.
2. Sözlünü sevmiyorsan , evlenmek hakkında şüphelerin varsa
a. Şimdi evlenirsin , mesleğini eline alınca ayrılırsın. Çocuğun 2-3 yılını ziyan edersin. Maddi sıkıntısız geçirdiğin 2-3 yıl yanına kar kalır.
b. Şimdi evlenmezsin , üniversite bitince eline mesleğini alınca ayrılırsın. 2-3 yılını çocuğun ziyan edersin.
c. Şimdi ayrılırsın. Evinde ailenden çekersin ama çocuğun zamanını ziyan etmezsin.
Eğer ki sevmiyorsan ve çocuğa haksızlık etmek istemiyorsan şimdi ayrıl.
Sevmiyorsan ve kendini kurtarmak çocuğa yazık etmeye ağır basıyorsa a ve b arasındaki tek fark ailenden hızlıca krtulacak olman, şimdi evlenmen yine karlı. Her iki durumda da sonunda yine ayrılacaksın , en azından okulu bitirene kadar sürünmezsin.
Okumak zorunda değilsinBi bitmedin...
Canim hayatin cok zor ama yapman gereken tek sey sabretmek. Eger simdi vazgecersen gelecegini karartirsin. Universitede ben de hic gezemedim ki ailem yanimda degildi. Ne zaman calismaya ve iyi para kazanmaya basladim o zaman gezdim ve dogru insanla evlen biz azcik maasimizla imkanlar dahilinde karadenizi ve egenin buyuk kismini gezdik. Sabret Allah sabredenle beraber.Kızlar biliyorum nefret ettirdim konularımdan.. Bu sefer alıp başımı gitcem
Dün okulda öğlenciydim, kızlarla bi afişe rastladık akşam 18.de çok sevdiğim şarkıcının konseri var okulun konser salonunda. Ders çıkışı gider dinleriz diye düşündük. Babamı aradım baba ben konsere giriyorum okulun içindeymiş dedim. Başta hayır dese de sonra ikna oldu. Konser salonu 18.30 da açıldı, müzik de 19.30 gibi başladı. Annem beni ikide bi aramaya başladı "napıyosunuz siz ne sarkisiymis o akşam oldu haberin varmı" Defalarca aradı.
Konserden tat alamadım ikide bi aradılar arkadaşlarımın yanında çok utandım, kimsenin ailesi aramadı çünkü. Herkes şarkıya eşlik ederken ben evdekiler ne diycek kafasındaydım. Saat 21de konseri yarıda bırakıp gittim. 22de evdeydim. Kızarlar diye tahmin ederken imâlı şekilde hiç gelmeseydin dediler.
Sabah oldu annem başladı benle tartışmaya. Ben okumaya mi eğlenceye mi gidiyomuşum amacım neymiş.Yazıklar olsunmuş. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü "yeter yillardir kardesime baktim siz sokak gezdiniz bisey dedimmi kardesimin hatrina sus emeğime say siz her gun geziyonuz ben bu zamana kadar bu yere gittimmi" dedim. Şimdi de bankaya gitti, ben aynı saatte okula gitmem gerekiyo engelli kardeşimi 9 yasindaki bacima emanet ediyo. Senin bakmana ihtiyacimiz yok sen okula git diyo. Ben de "Ben çocuğa çocuk emanet edecek bi insan değilim gitmem okula lanet olsun" dedim. Kardeşimi ben büyüttüm onlar değil!
Kızlar okul açılalı 8 ay oldu size yemin ederim ne pikniğe gittim ne bowlinge ne okul gezisine ne nevruza ne de başka bişeye okuldan eve evden okula. Bana ne maddiyattan yardimci oldular, al şu parayi canin bisey ister belki ya da üstüne başina bişey al dediler ne de baska bişey.
Ailemden nefret ediyorum. Ya bu sene başka şehirde saçma sapan bi bölüm yazıp başka şehre gidip kurtulcam. Ya da sözü atmayi dusundugum halde nişandan sonraki süreci hizlandirip evlenip kurtulcam. Nefret ediyorum
Ya teyze Allah aşkına ne diyorsun ya. Benim derdim ne sen ne diyorsun. Kızını övdün bişey demedik şimdi de kızım gibi olamazsın diyorsun. He olamam sen mükemmel annesin kızın da mükemmel bi kız alkışlıyoruz. Derdime çare olacaksan yaz. Yoksa yazma kizini övmelerini dinlemek zorunda değilimOlamazsınız zaten... Anne olunca anlarsınız annenizi de diyemiyorum çünkü dünyaya çocuk getiren her kadında annelik duygusu olmuyor... Umarım onlardan olmazsınız ve anne olduğunuzda kendi anneniz hakkında düşündüklerinizden utanırsınız...
paraları olmadığı, size güzel kıyafetler alamadıkları için mi nefret ediyorsunuz ailenizden yazık..
Vizeler bitti finallerde ne yapabilirsem artık. Ya da Lys de.. Sözlümün maddiyati çok çok iyi (benim durumuma göre). Harcar da eli boldur ama ilerki zamanlarda huyu değişirmi bilmemAileyi maddi durumu vs. geçiyorum onlara yapabileceğin bir şey yok ama bahane bulup benim o kadar ortalamam yok vs. deme lüksün yok senin (evet, bahane kusura bakma, kardeşinden ve temel ihtiyaç zamanından artan her dakikayı derslerine vermen lazım, ister seve seve ister bağıra çağıra) hırsını notlarına yönelt. Öteki türlü kurtuluş bulabileceğini sanmıyorum hele evlilikle hiç olmaz çünkü ben sözlünden? de o konser senin, bu gezme benim, al bu da maaşım gani gani harca havası almadım.
Ailem zaten nerde olduğumu biliyorlardı. Arama sebepleri nerde olduğum naptığım değil benim neden konserde olduğum. Bir de ben erasmus u düşündüm acaba olabilir mi diye bi onu araştırcamAilen senin basina birsey gelir diye korkarken sen onlardan nefret etme.
Empati kur..senin cocugun olsa suan nerde kimlerle veya basina birsey mi geldi diye düsünmez merak etmezmisin?
Onlar seni eve kapatmak istemiyorlar korkuyorlar sadece. Bundan dogal ne olabilir?
Ara sira cik gez böyle. Ararsalar arasinlar rahat ol. Sapasaglam eve geldigini gördükce biraz hafifler bu durum kendiliginden.
Kardesine bakman cok güzel ama kendini ihmal etme üstüne fazla sorumluluk alarak aileni rahata alistirma onlarin olan bu anne baba sorumlulugu unutturma.
Maddi durumu dert etme herkesin her istedigi olmuyor. Sende part time is bulabilirsin hem evlenmek istiyorsan ilk önce kendi ayaklarinin üzerinde durmayi bilsen cok faydasi olur sana.
Ayrica hemen evlenme bu süreci biraz uzun tut ki emin olarak evlen..kacis olarak degil.
Vizeler bitti finallerde ne yapabilirsem artık. Ya da Lys de.. Sözlümün maddiyati çok çok iyi (benim durumuma göre). Harcar da eli boldur ama ilerki zamanlarda huyu değişirmi bilmem
Sağol bitanemm kadının biri de gelmiş kızını övüyo gel de sinirlenme. Inşallah olur duadualarınızı esirgemeyinsana kıyamam ben... tabi iyice ağır gelmeye başladı bişeyler anlıyorum. ama sabırlı olmalısın. bugünleri hatırlayamacağın kadar mutlu günlerin olacak. olumsuz yorumlara da kesinlikle takılma...
O hep der hadi program yapalım gidelim diye. Ama ben sevmediğim için hep reddediyorum. Konsere gittiğimden haberi yok. Olsa çok alınırdı heraldeCebinde parasının olması ayrı bir şey, senin isteklerine harcaması apayrı bir şey. Bugün konsere seninkilerden izin alıp onla gidebilir miydin örneğin? Yanında o var diye aramayacaklar mıydı seni? Annen baban evlendikten sonra değişmeyecekler yani, o kişi de değişmeyecek. Kocanla gezersin şimdi gezip de ne yapacaksın? denilmesinden bıkıp evlenenlerin çoğu bu sefer kalakalıyolar ondan diyorum. O yüzden ne yaparsan kendine yapıyorsun sonrasında da kendin gibi birini bulursan hayallerin gerçek oluyor.
O hep der hadi program yapalım gidelim diye. Ama ben sevmediğim için hep reddediyorum. Konsere gittiğimden haberi yok. Olsa çok alınırdı heralde
Benim 23 mayısta nişanım var sözlendim zatenNeyi sevmediğin için? Neye alınırdı? Mayıs-Haziran ayında söz bilmem ne düşünmüyor muydun sen? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Evet ergenim yaşım 18 sorunmu vardı?galiba bu kiz ergen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?