• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden farkliyim

Kesinlikle durum boyle degil. Ailem parayi kesmez ancak bana kusecekleri asikar. Ben buna uzulurum.

Daha dün Sanlıurfa'da hamile bir kadin ailesi tarafından öldürüldü. Senin ailen bu kadar extrem olmasa da çok hoş karşılamayacakları aşikar. Ailemizden çokta farklı değiliz. Bu konuda biraz da onların düşüncelerine göre yaşamak zorundayız.

Arkadaslar herkese tek tek yanit veremiyorum. Ama soyle ki gercekten seviliyorum, seviliyorum. Korunma yontemlerinden haberim var. Ailem baska bir sehirde ben istanbulda okuyorum. Evlilik dusunme zamanin degil cunku daha okumayi dusunuyorum. Yani bu sevgilime tabiki sonuna kadar evlenmek isterim ama ne olacagi belli degil. İlerde beni zardan ibaret goren bir kisiyle evlilik yapmam soz konusu bile degil. Aileme maddi acidan bagliyim. Ailem ogrenirse cok cok buyuk tepkiler alirim. Sanirim tum sorulari cevapladim. Arkasinda dururum yani sonuna kadar ama ailem ogrenir mi ne olur bilemiyorum. Ayrica sevgilimin israri yok tabiki ister ama israr yok.

Ailen nereden öğrenebilir ki böyle bir şeyi? Ulu orta sevişecek haliniz yok.
Böyle şeyler bizim toplumumuzda aileyle paylaşılmaz.

Arkasında durabileceğini söylüyorsun, ben de diyorum ki 20'li yaşlardaki kafayla 30'lu yaşlar bir olmuyor.
Ama ileride nasıl düşünürüm diye de yaşanmaz tabii ki..Gerçekten seviyor ve seviliyorsan, sevdiğinle her şeyi paylaşmak hakkındır.

Merhaba hanimlar. Ben bir ay once 21 yasima girdim. 2 yillik cok guzel bir ilIskim var Allah bozmasin. Ben kendimi ruhen ve fiziken cinsellige hazir hissediyorum ve istiyorum. Ancak ailem daha muhafazakar insanlar ve onlara gore bu cok cok yanlis. 21 yasimdayim artik ve kendi dogrularimla yasamaliyim artik diyorum kendime. Sen bunu istiyorsan yapmalisin diyorum. Ailemle ayni dusunmek zorunda degilim sonucta dimi. Hanimlar gelgitlerimi anliyorsunuzdur siz ben bircok konuda yasiyorum bu dusunceleri. Bana yardimci olur musunuz

Sonra da gelir burada konu açarsın benden söylemesi..
Gerçi iki durumda da bizler zararlı çıkıyoruz

Daha dün Sanlıurfa'da hamile bir kadin ailesi tarafından öldürüldü. Senin ailen bu kadar extrem olmasa da çok hoş karşılamayacakları aşikar. Ailemizden çokta farklı değiliz. Bu konuda biraz da onların düşüncelerine göre yaşamak zorundayız.

Ailemden nekadar farklıyımda desen deilsindir he şimdi bu konuda başka düşünürsun ama aradan beş yıl geçer ben naptim dersin ailen senin özundur ve herkes birgün özüne döner konu sahibi lütfen iyi düşün :(

Ruhen fiziken hazır olmak bence yeterli değil öncelikle her durumda yanında olacak bir insana ihtiyacın var ayrıca dini ahlakı boyutunu katmıyorum fakat bence bunlar evlenınce yaşanması gereken en önemli ve özel şeyler bir anlık hisler için ömür boyu pişman olabilirsin. Herşey hazır hıssetmekle olmuyor sorumluluk alabilmek gerekir

ailenden farklı değilsin canım şuan farkında değilsin ama çok yanlış fikirlere sürüklenmişsin.
cinselliğe hazır hissetmek,onu yaşayacak yaşa geldim demekle olmaz.madem öyle düşünüyorsan neden evlenme sürecini daha erkene alayım demiyorsun....sakın yanlış yapayım deyip duygularına yenilme.çok yolunda giden ilişkinin durumuna göre yaşanmaz cinsel birliktelik...
Biirbirini seven insanlarda AAA çok mutluyuz hadi o zaman birlikte olalım demezler.yok böyle bi mantık.Sonrası senin için sadece vicdan azabı olur.....yanlış yapma lütfen pişman olacağın günahada girme.

Bende 20 yasındayım ve ilişkim 3. senemize girdik.. Aileler herkes biliyor.. Evlencez gözüyle bakıyor herkes ama arada söz nişan vs. yok.. Ve tabi ki bende öyle biseyler yapabilirim, istesem su an olur erkek o sonuçta hayır demez ilersini düşünmez o anın tadını almaya bakar. ve hiç kimse gelecekte onunla kesin gözüyle olurum diyemez.. kim bilir belki feci bi sekilde ayrılcaksınız belki aldatılcaksınız belki geri dönüsü olmıyan bişey olucak.. bu işler bence aceleye gelmez sen kendini tabiiki hazır hissedersin yaşın müsayit. Fakat ilersinide düşünmen lazım muhafazakar diyorsun ailen için. bi heves uğruna sen en büyük günahı göze almak istermisin? bide bu açıdan bak . bence herşeyin bir zamanı var. ilk geceni en özel geceni kocanla yasamak varken daha sonra pişman olacağın bişey yapmamalısın..

Arkadaslar herkese tek tek yanit veremiyorum. Ama soyle ki gercekten seviliyorum, seviliyorum. Korunma yontemlerinden haberim var. Ailem baska bir sehirde ben istanbulda okuyorum. Evlilik dusunme zamanin degil cunku daha okumayi dusunuyorum. Yani bu sevgilime tabiki sonuna kadar evlenmek isterim ama ne olacagi belli degil. İlerde beni zardan ibaret goren bir kisiyle evlilik yapmam soz konusu bile degil. Aileme maddi acidan bagliyim. Ailem ogrenirse cok cok buyuk tepkiler alirim. Sanirim tum sorulari cevapladim. Arkasinda dururum yani sonuna kadar ama ailem ogrenir mi ne olur bilemiyorum. Ayrica sevgilimin israri yok tabiki ister ama israr yok.

Şuan böyle düşünüyorsun ama okulun biyince genitaldekiler gibi ailem için yapıyorum diye ağlamayasın sonra ? Yada ayrıldınız vs okulda duyuldu tehdit edeme aman ailem duymasın diye koşanlar gibi olmayasın ? beden senin hayat senin seçim senin iyi düşün somra ailem var çevrem var onu çok seviyorum kaybedemem diktirecem diye sızlanma bak etrafında örneği çok kararını kendin ver.

sen niyeti bozmussun da saglam korun bari,torun verme ellerine..
aldirmazsan veya
dogurup bir cope atmazsan tabii;)

cok güzel bi cvp :))) hammer ;)

saka bir yana konu sahibine gelince genelikle böyle durumlar oluyor ona bakilirsa 13 yasinda ki kiz cocuklari bile kendini hazir hissediyorlar sonra hamile kaliyorlar...
bizim burada az olmadi yani aman dikkat kötü olanida ben zinaya hazirim denmesi, bile bile atese atlamak tabiki tercih senin fakat bu güzel sözü de yazmadan gecmek istemem

Bugünkü Aklim Olsaydi
Dün Yaptiklarimi Yapmazdim
Ama Dün Yaptiklarimi
Yapmasaydim
Bugünkü Aklim Olmazdi...

güzel kardesim bukadar insan sana nasihat veriyor ama sen yok ben yapicamda öyle dersimi almak istiyorum dersen senin bilecegin is
ALLAHcc sana dogrulari idrak etmeyi nasip etsin hakkinda hayirlisi olsun...

Katılıyorum.

Burası neresi; kadınlar kulübü?

Türkiye'nin dört bir yanından, farklı düşüncelere, fikirlere, inançlara sahip olan kadınları buluşturan bir internet forumu. Kısacası Türkiye'nin kadın profilini oluşturuyor bu site. Kadınların bu tip konulardaki genel tepkilerini merak eden hatta bununla ilgili bir çalışması olan birinin çok rahat başvuracağı bir yöntem buraya konu açmak. Zaten konu sahibinin ilk ve tek mesajının bu olması da insanı bu konuda şüphelendiriyor.

Tez konusunu hatırlayanlar vardır aranızda. :1: Bilmeyenler için; zamanında bir üye bir konu açıp, konuyu sayfalarca ilerletip, tabiri caizse ortalığı karıştırıp en sonunda üniversite tezi hazırladığını onun için konuyu açtığını itiraf etmişti. Konuyu hatırlamıyorum ama kadınların genel tepkilerini ölçmek için ideal bir konuydu. Tabi belki o üye konuyu kapatmak için öyle demişti, orasını hatırlamıyorum.

Bu arkadaşın da amacı benzer olabilir.

Yoksa yetişkin, aklı başında bir genç kız neden buraya 'sevgilimle cinsel ilişkide bulunayım mı?' diye danışsın ki? Bana tuhaf geldi açıkçası. Bu başkalarına danışarak, fikir alınarak yapılabilecek bir şey değil. O anki şartlara, ortama, kişilerin ruh haline göre gelişen bir şey. 'Hadi yapalım şunu artık, olsun bitsin' denilerek cinselliğin yapaylaştırmasını itici buluyorum. Eğer kişinin çekinceleri varsa -bekaret, aile unsuru, din vs. en güzeli hiç bulaşılmaması. Yoksa sonrasında yaşanacak pişmanlık kaçınılmaz... :ssz:

birde kadınlara ilgi duyduğu hakkındabir konu vardı daha bir ay önce

ben sizin gibi düşünmüyorum yani konu daha vahim bence konulari kşiler değil guruplar açıyor bence hem toplumun onaylamadığı konular bilinç altına işleniyor böylece neyse burada kalsın polemiğe girecek gücümde vaktimde yok

birde kadınlara ilgi duyduğu hakkındabir konu vardı daha bir ay önce

ben sizin gibi düşünmüyorum yani konu daha vahim bence konulari kşiler değil guruplar açıyor bence hem toplumun onaylamadığı konular bilinç altına işleniyor böylece neyse burada kalsın polemiğe girecek gücümde vaktimde yok

Biliyorum o tarz konuları. Arada bir açılır kkda, tepki toplar, ortalık karışır ve kapanır. Amaç sadece eğlence de olabilir. Yoksa bir insan neden tepki alacağını ve canının sıkılacağını bile bile böyle bir konu açsın ki?

Toplumun onaylamadığı konulardan kastınız sanırım eşcinsellik ve evlilik dışı ilişki.
Fakat eşcinsellik bilinçaltına işlenerek eşcinsel olunmaz. Kişi eşcinseldir veya değildir. Aynı heteroseksüel olmak gibi. Sonradan seçeceği bir tercih değildir bu, doğuştan gelir.
Tek başına evlilik dışı ilişki ise kişiye zarar vermez, toplumun doğru kabul ettiği kuralları asıl zararı verendir. Sevişerek ölen kadın yoktur, seviştiği için öldürülen kadın vardır.

Kimsenin bunları bilinçaltına işleyerek toplumu yozlaştırmaya çalışacağını sanmam. Toplum olarak tek sorunumuz sevişmek değil.

Yanlış bir ifade kullanmak istemiyorum ama aileniz muhafazakar değil de normal bir türk ailesi.Buraya açılan konuları okumussunuzdur kimin ailesi evlilik öncesi ilişkiye onay vermiş görebilirsiniz.istisnai durumlar hariç böyle br hoşgörü yok tabi ki.He ister miydim annem babam böyle düşünsün.Asla.Eminim ki onların da değerleri var ve sizin bu düşüncelerinizden habersiz gururludurlar. Onların güvenini sarsmayın.Aşağı yukarı aynı yaştayız tabi ki herkesin kendi hayatı kimseye karışacak değil burdaki herkes ama hala annen babanla yaşıyorsan hala ekonomik özgürlüğün yoksa on kere düşün. Gerçi ve böyle bir sorumlulugu kaldırabileceğini hissediyorsan kafana koymuşsun demek ki.inşallah buraya "ne yapmalıyım" tarzı bir konu açmazsın.

Merhaba hanimlar. Ben bir ay once 21 yasima girdim. 2 yillik cok guzel bir ilIskim var Allah bozmasin. Ben kendimi ruhen ve fiziken cinsellige hazir hissediyorum ve istiyorum. Ancak ailem daha muhafazakar insanlar ve onlara gore bu cok cok yanlis. 21 yasimdayim artik ve kendi dogrularimla yasamaliyim artik diyorum kendime. Sen bunu istiyorsan yapmalisin diyorum. Ailemle ayni dusunmek zorunda degilim sonucta dimi. Hanimlar gelgitlerimi anliyorsunuzdur siz ben bircok konuda yasiyorum bu dusunceleri. Bana yardimci olur musunuz

tek merak ettiğim bi kızın olsa böyle bişey yaşamasına göz yumarmıydın ?

Şuan böyle düşünüyorsun ama okulun biyince genitaldekiler gibi ailem için yapıyorum diye ağlamayasın sonra ? Yada ayrıldınız vs okulda duyuldu tehdit edeme aman ailem duymasın diye koşanlar gibi olmayasın ? beden senin hayat senin seçim senin iyi düşün somra ailem var çevrem var onu çok seviyorum kaybedemem diktirecem diye sızlanma bak etrafında örneği çok kararını kendin ver.
Yaptiklarimin arkasinda durabilecek olgunluktayim. Ben kimse icin zar saklayacak da degilim yani ilerde olur da baskasiyla evlenicem olursam ve bunu sorun ediyorsa o kafada biriyle birlikte olmam mumkun degil zaten. Sadece ailem dusundugum. Diktirme isleri bana gore degil.

İsra suresi 32.ayet zinayada yaklaşmayın çünkü o pek çirkindir kötü bir yoldur...
bu Rabbimin sözü onun sözü üzerine söz söylenmez.

sen kendimi hazır hissediyorum ve ailemden farklıyım diyorsun.farklılık ve modern olmak mı bu seninki.kusura bakmayın ama ben bu konuda biraz eski kafalıyım ve memnunum. :) herkezin dini muhafazakarlığı kendine ama sen kendini hiç mi düşünmüyorsun be arkadaşım.biraz mantıklı ol ve işin sonunu düşün bence.sonra o seni çok seven kişi de hiç düşünmez.her kendini hazır hisseden böyle bişey yapsa oooo.allah ilişkinizi bozmasın tamam da sen böyle bişeyi yaptıktan sonra sevgilin acaba daha kimlerle yaptın diye düşünür bu 1,sonra ayrılır belki sen kendin vicdan azabı çekersin bu 2,sonra napayım deyipte yardım edin diye bi başlık açarsın bu 3,sonra seninle evlenecek bu durumu kabullenecek bi sevgili bir eş ararsın bu da 4,sen kendi hayatını mahvedersin kısacası hayatın kararır.bütün bunlara kendini hazır hissediyorsan ne halt edeceksen et.ailene ve çevrendekilere ne hesap vereceksin bunlarada kendini hazırladın mı?sen kendini bile bile ateşe atma bence.ben 25 yaşımdayım ama böyle birşeyi asla düşünmem ya bu nsl bir mantık.adam gibi adamsa istesin seni evlenin.hayat çok zor bence sen düşler alemindesin,aşk gözünü karartmş ama dikkat et hayatın kararmasın.erkekler eğlenecek kız ararlar ama sonra evlenecek kız ararlar bunu da unutma.:20:

Back
X