Aileme kardeşimi şehir dışında okutursanız beni kaybedersiniz dedim.Haklı mıyım?

nuripapacium

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
915
148
123
32
Baskı altında büyütüldüm ve üniversite son sınıfa geçtim ben. Bitirdiğimde iyi bir işim olacak. Kpss'den de yüksek puanı aldım ve atanmam garanti oldu. Üniversitede hazırlıktan sonra bir sene daha tıp okumak istediğim için kaydımı dondurup dersaneye yazılmak istedim ama ailem destek çıkmadı. Öğrenci olduğum halde bankalardan tek tek kredi istedim. Hem çalışıp hem okumayı bile göze almıştım. Üniversite tercihleri döneminde istediğim bölümlerin %50 Burslularını da yazmıştım ama babam tercihlerin bitmesine 15 dk kala seni özelde okutacak durumum yok diyerek sildirmişti hepsini. Annemlerin yanında okuyorum hala. Aylık harçlığım dışında pek bir masrafım yok.

Kız kardeşim geçen sene hazırlandı ama yerleşemedi bir üniversiteye. Bir sene daha 10-15 bin masraf yaparak etüt merkezine gönderdiler. O gezmesinden, arkadaşlarından, televizyonundan vazgeçmedi ve bana o dersaneye yazılmak istediğim dönemde destek çıkmayan babam ona o kadar masraf yapıp gönderdi sonuç yine benden daha kötü oldu. Kardeşim evde de terbiyesizin ukalalık teki. Hepimizn sinirlerini bozuyor her gün. Şimdi bir yerde okusun diye şehir dışına göndermeyi de kabul ettiler ama ben artık bu adaletsizliğe sinirlendim. Dışarda okursa beni silersiniz dedim. Bir evladınızı kaybedersiniz dedim. Haklı mıyım sizce?

Haksızsın. Bunun kararını anne baban ve kardesin verir sana söz düşmez. Ve bence bu çıkışı yaptığın icin silmeliler seni.

Siz de cok çalışıp kazansaydıniz o halde devlet üniversitelerinde tıbbı. Madem böyle acımasız düşünebiliyorsunuz. Siz de haketmemissiniz demekki.

Böyle aileye böyle evlat işte.

Disarda okursa beni silersiniz kismi bence biraz fazla olmus. Buyuk cocuklar her zaman deney tahtasi gibidir. Bende en buyugum biz 3 kiz kardesiz. bana karsi hep kuralciydilar. onu yapma bu saatte gel su saatte git. ben nisanliyken bile oyle istedigim saatte girip cikmadim ama diger ikisine kurallar en minimum duzeyde.

Bana hep sen onlara ornek olmalisin dediler, yuksek bi bolumden mezun oldum, erkek arkadas olayi pek olmadi esimle tanistim flort ettik uzun bi sure sonrada evlendim. En kucugumuze ne masraflar yapildi ve okumadi fakat ben bunu sorun etmiyorum. sonucunda herkesin zamani olasiliklari daha degisik oluyor. Haksizlik etmisler sen cok daha iyi yerlere gelebilirdin belki ama kardesinin disarda okumasina bu derece karsi gelmen asiri tepki gibi dusunuyorum

haksizsiniz yaptığınız çok ayıp
ben de tip fakültesini çok az farkla kaybettim hukuk Fakültesine gittim o zaman paramiz yoktu özele tipa gidemedim
ama şimdi para var ve kardeşim de aynı bu şekilde benim gibi az farkla kacirsaydi özelde okumasını ben kendim özellikle destekleyecektim hatta bu sene ikinci senesi olmasına rağmen isterse üçüncü kez hazirlanabilecegini özellikle söyledik ama kendisi tercih etmedi
siz de destek olmalısınız kardeşinize

Kardeşim evde de terbiyesizin ukalalık teki. Hepimizn sinirlerini bozuyor her gün.
Ne tarz bi sevgisizlik bu?
Şimdi okulunu tavrını bahane eder kin güdersin, ilerde işini, eşini tercih ettiği hayatı bahane eder kin güdersin... bu böyle gider. Kardeşin o senin. Ben ölürüm kardeşim için ya. Benden iyi o olsun isterim.
Anne baban senin kapasitene güvenmiş güzel bi okul oku istemiş yaranamamışlar, kendilerini yettirdikleri kadar da diğer çocukları da okusun bi şekilde diye zorlamışlar kendilerini. Nolucaktı yani o senden daha meraksız okumaya diye direk gözden çıkartılıp sana mı akıtılıcaktı tüm olanaklar?
O zaman sıksaydın biraz da hemen kazansaydın istediğin üniversiteyi. Madem sen akıllı olansın kardeşin terbiyesiz ukala falan.
Sen yapsaydın.

Size bir haksızlık yapılmış..
Şimdi aynı haksızlığı kardeşinize mi yapsınlar..
Bu kadar mı kardeşinize sevginiz..
İntikam mı alıyorsunuz?
Kardeşinizin suçu ne hem?
Belki de sadece siz terbiyesiz olduğunu düşünüyorsunuz..

Etrafimda kit kanaat okuyup kardesi icin tum sartlarini seferber eden tanidiklarim var.ben sikinti cektim kardesim cekmesin diye tum maddi imkanlarini kardesinin onune sunuyorlar.ben sikinti icinde okudum o sikinti ceksin demiyorlar.
Bana siz kardesinizi sevmiyorsunuz gibi geldi.

Ayrım yapıldığını düşünmekte haklısın, ben de yerinde olsam aynı şekilde kırılırdım.
Ama kardeşinin bunda bir suçu yok. Yaşadığınız şehirde bir yeri tutturamamış, farklı şehirde daha güzel bir bölüme gidecek durumdaysa ve buna engel oluyorsan sen de ilerde çok pişman olursun.
Sana yapılanın aynısını neden kardeşin de yaşasın?

Ben zaten devlette okuyorum masrafım yok

Haksızsın elbette aynı şey bana da yapıldı, Kardeşim şehir dışına gitti ben çalışmaya başladım ve kardeşimin okul parasını da ben gönderdim, bitiremedi geldi ama olsun canı sağolsun, ailemin bana yaptığını Kardeşim neden çeksin?

Bu kadar haklı olup bu kadar haksız duruma düşmek,
Tavır önemli.
Çok sinir bozucu ayrım yapmaları ama maalesef onların kararı.

Kardeşimi bu sebeplerden ötürü sevmiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…