Aileme kardeşimi şehir dışında okutursanız beni kaybedersiniz dedim.Haklı mıyım?

Haksızsın çünkü sana yapılanın aynısını kardeşine de yapılsın istiyorsun. Tam tersine gitsin iyi bir yerde okusn o da geleceğini sağlama alsın diye dusunmen gerekiyor. Şehir dışında okumadn diye ya da kapasiten kadar bir bölüm okudun diye suc kardeşinin mi ? Kardeşin o senin araya düşmanlık sokma yoksa çok ararsn o kardeşi günü gelince.

Anlayan anlıyor sizler gibi.Allah böyle kardeşi düşmanıma bile vermesin denecek cinsten bir kardeşim var.Keşke tek çocuk olsaydım sizin gibi. Kardeşim bakkala git dendiğinde bile olay yaratan,yiyici bir tip.Hep bakkala giden benim veya olay yaratmasın diye babam koşa koşa gider en basitinden ve geçenlerde terliydim,kötü koktuğumu düşünüyordum evde süt bitmişti.Babama gidebilir misin dediğimde öyle bir tavrı vardı ki.. Resmen kayırıyorlar onu ve bende bu adaletsizliği kendim gidermeye çalışıyorum.Birilerinin ne saçmaladığını pek umrumda değil o yüzden.Yaşamayan bilmez

oo hemen hakaret
ayrıca tercihler daha başlamadi
ee peki sonunda ne kazanacaksınız

Sadece kaybedecek..
Bazı aileler ilk çocuklarına biraz daha baskıcı olabiliyorlar.
İkincilerde daha relax oluyorlar..
Ama sonuçta aile herkesten kıymetlidir..
Ailesini kaybedecek..

Onların kararıysa bende adaletten bir haber anne ve babamı reddederim işte.Gayet mantıklı yaptığım

Cnm nefret etmen gereken kişi annen baban satmislar seni resmen tercih yaparken 15 dk kala fikir değiştirerek

Yorumum.kardeşine Ailene mesafe koy okul bitince işe gir ayrı eve çık tek çözüm bu

Sadece kaybedecek..
Bazı aileler ilk çocuklarına biraz daha baskıcı olabiliyorlar.
İkincilerde daha relax oluyorlar..
Ama sonuçta aile herkesten kıymetlidir..
Ailesini kaybedecek..
Adaletsiz büyüdüğüm bu aileyle bağım kalmasa da olur

ben de çok iyi bir okula sırf şehir dışı diye gidememiştim göndermemişlerdi kardeşimi yolladılar düşünmediler bile
ama bu kardeşime nefret olmamalı evet aileme başka binlerce konu da dahil olarak kırgınım zaten ondan bu küçük kalıyor önemsemiyorum belki ama
aslında bunu mesele yapcaksanız anne babanızla yapın demek istiyorum kardeşinizle değil
onun ne kabahati var
ayrıca o bir ergen hala büyüyünce de aynı kişilikte mi olacak sanıyorsunuz..

Şimdi dibine kadar da haksız değil. Sadece tepkiyi yanlış yere yöneltiyor hepsi bu. Öfke çok yoğun, ondan düşünemiyor.

her cocuk ayni degildir bu yuzden ailenin hepsine esit davranmasi beklenemez
asil adalet farkki durumlarda olana farkli sekilde davranmayi gerektirir
zaten hayatta böyle davranan hep kaybeder ister haklı ister haksız olsun

Cnm nefret etmen gereken kişi annen baban satmislar seni resmen tercih yaparken 15 dk kala fikir değiştirerek

Yorumum.kardeşine Ailene mesafe koy okul bitince işe gir ayrı eve çık tek çözüm bu
Ona henüz bir yıl var ama benden çaldıkları şeyleri ona vererek hayatını yaşattıklarını görmek istemiyorum ben.Bu sene gideceğim ve sileceğim ailemi

Belki de siz saçmalıyorsunuz..
Sizin fevriliğiniz yüzünden aileniz size farklı davranıyor olabilir..

O sizin kadar akıllı olmayabilir sizin kadar derslerine sarılmamış olabilir ama sonuçta her aile evladını iyi bir yerde olmasını ister. Siz halihazırda bir yere yerleşmişken tekrar tıp için sınava girmenizi istememişler siz de istediğim bölüm bu değil deyip yerleşmeseydiniz. Hem tıp kolay kazanılmıyor belki kazanamayacaktınız ve boşa yılınız gidecekti boşa okulu donduracaktınız. Hiç olmazsa bir üniversite okusun diplomasını alsın iş sahibi olsun istiyor aileniz sizi hiç okutmamış değiller ki bu çok yanlış böyle bir şey demeye asla hakkınız yok ben abla olsam kardeşimin okumasını iyi yerlerde olmasını isterim.

madem saçmalıyoruz kapat konunu bizi de terket
Biz senin bacına benzemeyiz diyeyim.

Kardesin ile iletisimin nasil bilmem ama. Bir de yasiniz daha cok genc. Ana baba gider kardes kalir unutma. Hata yapma o senin rakibin degil kardesin. Evet seni anliyorum senin yaslarinda olaylar daha fazla inatlasma ustune yuruyor ama kardesinin gelecegi ile oynuyorsun. Ayni sey bana yapildi. Ablam sehir disinda okudu, parasi fazlasiyla yollandi. El ustunde tutuldu. Bana gelince okuma bile dendi. Ha ben hem calisip hem okudum o ayri. Ama benim kardesime dunyayi versinler bana çöp vermeseler de olur. Ben sikinti cektim kardesim cekmesin derdim ben senin yerinde olsam. Ne guzel sevin mutlu ol. Sana yapmamis olabilirler ama ayni hatayi kardesine yapmiyorlar. Sukret. İnsan kardesinin kotu olmasini ister mi?? Simdi ailene beni silin demissin ama kardesinle de aran acilacak. Yaa o senin rakibin mi ki canin o senin. Asil senin ön ayak olman lazim. Bana yapmadiniz kardesime yapin demen lazim. Kardesimi istedigi yerde okutmazsaniz beni karsinizda bulursunuz demen lazim. Anlayamiyorum ben seni gercekten. Kardes kelimesinin anlamini bir daha dusun istersen. Nefsine yenik dusme, kardesine destek ol

Kardeş kavramını hiç bilmiyorsun anlaşılan.Yazdıkların o kadar olumsuz enerji içeriyor ki kalbinizdekini yaşarsın unutma....

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah çok sevindim KPSS'den yeterli puanı almanıza aileniz diye size doğru düzgün davranmayan insanlara katlanmak zorunda değilsiniz. Herşey gönlünüzce olsun en güzel yerlere gelin kendi hayatınızı kurun ve eğer size yapılan yanlışın farkına varılmadıysa hala kimseninde yüzüne bakmayın.

Evet aynen öyle
bir anlık öfke ile söylediğini düşünüyorum. çünkü bu söylediklerim hiç kolay şeyler değil
benim ablam(1) lise mezunu.şehir dışına bile tek gitmemiştir ben yaşlarındayken.
ben(2) üniversite mezunu ailemle aynı şehirde okudum. ablama göre daha bir rahattım.
diğer kız kardeşim(4) şehir dışında şuan üniversite okuyor. hepimizden daha iyi şartlarda
benim dönemimde babamın dersaneye göndermesi söz konusu değilken, şimdi diğer kızkardeşimi(3) özel üniversite göndermeyi düşüyoruz..
dünya değişiyor, hayat şartları değişiyor.. Eskiden şehir dışına üniversiteye göndermezler derken, şimdi şehir dışında tek yaşıyorum

NOT: sayılar kardeş sıra numarasıdır

Ben devlette okudum kardeslerim ozelde okudular, ben yazilimci oldum kardeslerim kapi gibi muhendis oldular dur gidip iki tane cakayim aklima gelmisken

Saka bir tarafa konu sahibi sen ilk cocuk sendromuna kurban gitmissin, kafaya takma cok fazla.. biraz kadercilik iyidir boyle konularda benim kismetinde parali okul yokmus demek ki de gec.. hayat her zaman herkese esit olmuyor bazen birinize bazen de digerinize dogru yonelecek, bence sen yuksek puanin ve basarilarinla mutlu ol birak kardesini ailen dusunsun :)

bence haklısın ama abartarak haksız duruma düşmüşsün.
kimse kusura bakmasın ama burda bariz bir haksızlık söz konusu.
Öyle ya da böyle konu sahibi maddi yetersizlik nedeniyle hayalindeki meslekten vazgeçmiş.
Ama sorumsuz bir insan için onca para harcanabiliyor.
Bence de haksızlık.
Silmek değilse de kırgınlığımı ve kızgınlığımı ben de dile getirirdim şahsen.

Ayrıca da çoğu ailenin iki evladını veya her evladını aynı ölçüde sevdiğini gözlemleyemiyorum maalesef.
Pek çok ailede bir evlat diğerlerinden daha öne çıkıyor.
Onun için daha fazla fedakarlık yapılıp, daha çok şeye göz yumuluyor.
Allah aşkına burda hiç böyle bir şey yaşamış, görmüş kimse yok mu?

Neden adil davranmıyorlar ? Ben ikinci defa şansımı denemek istediğimde süründürmüşlerdi beni.o neden ilk senesinde kazanamadığı için süründürülmedi?

Tamam da siz bir üniversiteye yerleşmişsiniz bir bölümü kabul etmişsiniz ve o bölümün hazırlığını bitirdikten sonra yok ben tıp okuyacağım deyip itiraz etmişsiniz sanki çok kolay kazanılan bir bölümmüş gibi. Belki kazanamayacaktın. Ayrıca siz zaten aynı şehirde bir yeri kazanmışsınız niye size tekrar başka üniversiteye gir kaydını dondur diye izin versinler ki. Girdiğiniz bölümü tercih eden sizdiniz sonuçta. Ama o sadece şehir dışını kazanabiliyormuş ilk seferde kazanamadıysa ikincide şehir içi olur demişler olmamış ondan şans vermişler. Kardeşinize karşı ayrı bir nefretiniz var ve bu olay bahane. Ailenizi silmekten söz ediyorsunuz. Allah evladın da hayırlısını versin demek ki sizi okutuyorlar çaba harcıyorlar ve siz sileceğim ailemi diyorsunuz haa şimdi benim masrafım yok dersiniz devlet bile olsa ünide okumak masraflıdır sizi bu yaşa kadar okutmuşlar az şey mi. Yazık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…