Aileme kardeşimi şehir dışında okutursanız beni kaybedersiniz dedim.Haklı mıyım?

olaylardan dolayı haklısın
ama kardeşine bunu yapma....o sadece bir çocuk (18 ne ki şımarma yaşı tam da gayet normal yani) gitmesine ve okumasına engel olma
o yüzden şimdi sus git özür bile dile bu işe engel olma
kardeşin yerleşsin başlasın okuluna sonra ailene ne halt ediyorsan edebilirsin
niye eşit davranmıyorlar gayet haklısın

tamam reddettiniz de naptın iz Evo mi terk ettiniz yemeği mi ayirdiniz
hem reddedip
hala aynı evde yaşayıp hala onlardan harçlık alıp onlara muhtaç olmak da ayrı ironi
Ne kadar sabırsızsınız ve küstahlaşmaya meraklısınız öyle.Tercihler bugün başladı.Şehir dışını kazanırsa evden ayrılıp ailemin bana ulaşmasını engelleyeceğim

peki bunu kardeşle ilgisi ne
ilgisi olan anne baba
kardeşe niye nefret ediyorsunuz ki

Atanacakmış ya. Bırakıp gidecek herhalde. Onu kastediyor.

aman işte eline bir fırsat geçmiş (her iyi puan da atamanın garantisi değil ne yazık ki ) guya
evde üstünlük kurma çabası içinde
halbuki karşıdaki düşman değil kardes

Hayır bu sene onlarla birlikte olmayacağım.Sonra da gideceğim başka şehire
Peki öyle yap. Evet ayrım yapılıyor ama kardeşinin yoluna taş koyma. Gitsin nereye istiyorsa. Ki adalet her zaman er ya da geç tecelli eder. Sen önünde durma. Madem gitmek seni daha iyi hissettirecek, yaz ülkenin bir ucunu bas git.

Çok haklısın aile içerisinde dengeler çok önceden kurulmalıydı ama ailen becerememiş
İlk çocuksun diye mütemadiyen haksızlıkları hakediyor değilsin
Kardeşin tam bir baş belasıymış üstelik bunu tek çocuk olan kardeş özlemi çeken birisi yazıyor (böyle olacağına olmasın daha iyi-tabi çok güzel kardeş ilişkileride var ama bugünlük okuduklarım bana yetti)
Ama ailene şuan ihtiyacın var resti iş güç sahibi olunca çekseydin keşke

Bence konunu kapat yorumlara şöyle bi baktımda empatiden yoksun bi hayli..
zaten asabın bozuk burda hepten kafayı çizersin.

aman işte eline bir fırsat geçmiş (her iyi puan da atamanın garantisi değil ne yazık ki ) guya
evde üstünlük kurma çabası içinde
halbuki karşıdaki düşman değil kardes
Şimdi dibine kadar da haksız değil. Sadece tepkiyi yanlış yere yöneltiyor hepsi bu. Öfke çok yoğun, ondan düşünemiyor.

siz onu boyle goruyorsunuz tamam onu kabul ediyoruz. ama tavriniz yanlis. bu konuda haksizsin. annene babana ona bunu yapmayain etmeyin deme hakkin yok senin. kendin calisirsin istesede yardim etmezsin bu senin kararindir. ama ebeveynlerinin hangi cocuklarina nasil davranacaklari karari sana dusmez.
bana niye bu imkanlari sunmadiniz diye sitem edersin, kirildim dersin tamam. ama senin bu tavrinin hicbir yapici, birseyleri duzeltici yani yok. bosuna ortami gerdiginle kalirsin.
annemde boyle dusunuyor deme. annelerin cocuklari hakkinda oyle seyler dusunebilecegine inanamam. burada sadece kendi duygularin hakkinda konus. ihtiyaci varsa annen cocugum olmasini istemezdim diye konu acsin.

Neden adil davranmıyorlar ? Ben ikinci defa şansımı denemek istediğimde süründürmüşlerdi beni.o neden ilk senesinde kazanamadığı için süründürülmedi?
iyi de siz ilk sene kazanmışsınız ,kardeşiniz kazanamamış..ne yapsın aileniz evden mi kovsunlar..
sanki kovsalar rahat edecek gibisiniz??*
kardeşini neden sevmiyorsun..sen sakin ,içine kapanık birisin,ailen hayır dedikçe sen boyun eğdin,kardeşin burnunun dikine giden birisi,saha sosyal daha atak,ve ailene karşı çıkıyor.hayatını kendi idame ettiriryor değil mi

Ne kadar sabırsızsınız ve küstahlaşmaya meraklısınız öyle.Tercihler bugün başladı.Şehir dışını kazanırsa evden ayrılıp ailemin bana ulaşmasını engelleyeceğim

oo hemen hakaret
ayrıca tercihler daha başlamadi
ee peki sonunda ne kazanacaksınız

Kardeşimi bu sebeplerden ötürü sevmiyorum ben.

Bence siz annenizle babanızın yaptığı ayrım yüzünden kardeşinizi sevmiyorsunuz..
Biliyor musunuz kıskançlık, fesatlık gibi kötü duygular sadece size zarar verir..
Hayatınız boyuncu mutsuz olursunuz..
Allah size başka fırsatlar, imkanlar vermiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…