Aileme nasıl söyleyeceğim..

Melek Pembeli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
764
1.726
43
Hanımlar... Şimdi benim bir ilişkim var 1 buçuk yıllık.. Birbirimizi seviyoruz ve çok evlenmek istiyoruz.en 20, o 24 yaşında askerliğini yaptı. Ve ayrı şehirlerdeyiz. (detay önemli) şuan ikimizde okuyoruz. Yani o daha üni sınavına hazırlanıyor. 2 yıllık sağlık okumak istiyor. Bende hemşireliğe tamamlamak istiyorum dgs felan çalışıyorum. Aynı okul istiyoruz farklı bölümler tabi bizim burada bir okul istiyoruz. (inşallah tutar) şöyleki ailem sevgili olduğumu bilmiyorlar. Öğrenirlerse de hoş karşılamazlar biliyorum. Ablam var önümde ayrıca ona mesela sürekli görücü geliyor. Görücü usulü evlencek. Yani sevgili yapmadı hiç bende bu zamana kadar yapmadım ilk sevgilim.. İlk etken ablam evlenmesi ablam evlenmeden ben evlenmem saten. 2. Faktör uzak olması.(ailem laf içinde hep söylüyor uzağa vermeyiz diye). 3. Faktör sevgililik olayı. Yani ilerde yani 2 yıl sonra okul bitince evlenmek istiyoruz.. Ama ben aileme nasıl söylicem.. Yani ablam ilk çocukları onda böyle bişey görmediler.. Şuan sürekli görücüleri tanımaya çalışıyorlar. Benim evliliğimde böyle olcak düşünüyorlar.. Ama ben okul bitimine yakın aileme söylemem gerek. Çünkü sevgililik söylemeyelim desem. Farklı şehirlerdeyiz. Oradan sevgilimin ailesi haber yollasa herkes sorar neden bu kadar uzaktan nasıl bulmuşlar seni derler. Yani toparlamam gerekirse ben aileme sevgililik demek istemiyorum utanıyorum... Bu işi başka nasıl yapabilirim bilmiyorum.. Şu durumda Öğrenirlerse çok büyük tepki verip ayrıl felan derler. Bu konuda böyleler.. Yani onlarda haklı tanımıyorlar.. Bu olaya çok önem veriyorum çünkü ailemin onayı olsun istiyorum.. Tanısalar severler biliyorum.. Ama tanıyıncaya kadar çok çekeceğim galiba.. (şu zamanda söylemeyeceğim sevgililiği saklamak zorundayım saten buluşma felan yok bizde en son 10 ay önce gördüm) yani dostlar ben çok çekiniyorum ailemden.. Onların rızasının olduğu bir evlliğim olsun istiyorum.. Sevgililik olayında mutlu olmazlar. Üzülürler özellikle annnem.. Onlara nasıl bu durumu izah edebilirim ilişkinin başından beri düşünüyorum.. Çok dedim ben sevgili istemiyorum görücü usulü evlencem diye. Ama gönül bu sevdik. Evlenmek istiyoruz. Ama ailelerimizin düşünceleri önemli bizim için onun aileside aynı. Oğulları sevgililik işlerine girsin istemeyen aileler. Yani farklı şehirler ya zor olucak.. Mesela annemelr biz bi araştıralım deseler sorup soruşturacakları kimse yok.. Onlarda haklı.. Bilmiyorum ne yapacağımı. Sevgilim diyorki (bizim dükkanını var) oraya geleyim sürekli alışveriş edeyim annen beni tanısın felan diyor sonra ailem telefonla söyler olumlu derlerse istemeye geliriz diyor. Anlayacağınız sürekli bir senaryo yazıyoruz kafamızda.. Benim durumumda olup evlenenler.. Biraz akıl verir isiniz?

Öncelikle sakın senaryo yalan bu işlere girmeyin.
Daha yaşınız çok genç. Üniversite sınavı şle boğuşuyorsunuz. Bakalım gelecek ne gösterecek hele o kafanızdaki 2 yıl geçsin, paranızı kazanmaya başlayın da. Her şey düzgün giderse önce ablayla paylaşırsınız ablayla beraber anneye söylenir. Anne de uygun bir dille babaya anlatır. Konu evlilik olunca sen sevgili mi yaptın demez kimse artık. :)

Bu iş yaş uzaktan bile olmaz gözüküyor,hem daha yaşlarınızda küçükmüş.
İlk defa aileler dek işte diyebileceğim durum,her 2 ailede sevgili işine onaysız.

uzaktan nasıl tanıştınız? internetten mi?

zamanı gelince ailenize doğruyu söyleyin. yani nasıl taniştığınızı.

Tepki verirler ama kabullenirler merak etmeyin.

yaşınız daha küçük bunları düşünmeyin okulunuzu okuyun. zamanı gelince düsünursunuz simdiden strese girmenin caresi yok.

Benim annemde sizin aileniz gibiydi. Simdi yaşınız kücük diye tepkileri çok olur ama vakti gelince kabullenirler.

Zamanı gelince söylerseniz aileniz düsündüğünüz kadar sert tepki vermeyebilir.

Ama simdi bunu degil okulu düsünme zamanı.

Henüz yaşlarınız zaten evlenmek için küçük, sevgilinde tekrar okuyacak vs derken zaten vakit gecer o zamana hala birlikte olursanız annene anlatırsın bu ayıp birşey değil ki evlilik yani

Sen iki yil sonra evleneceğim nasıl söylerim düşünceleri yerine ders çalışsan çok daha iyi yerler kazanırsın. Daha sınavlar kazanılacak, okullar bitecek, evlilik olacak vs vs. Yahu 2 yıla kadar ne olacağınız belli değil. Bir gün içinde 7 yıllık kocamın aldatmasiyla boşanan biri olarak sana otur da ders çalış diyorum.

Kul kurar melekler gülermiş çok doğru...

Senaryo falan yazmayın birgün herşey ortaya çıkıyor mutlaka bir falso verilir

Daha en az 3 yıl var önünüzde o da en iyi ihtimal hemen çıkıp atanirsan. Kendin güçlü bir karakter olup çıktığında karşındaki kişi de sağlam işi ve karakteri varsa ailen söylediğinde kabullenir. Şimdiden stres olma bu konulara

Derslerimize saten çalışıyoruz. Ben üni 2. Sınıfım. Okulum bitti aslında bu sene ama üstünü okumak istiyorum 2 yıl daha. Oda üni sınavı çalışıyor.. Buluşmama konusuda birlikte aldığımız bir karar. Yani günah diye buluşmuyoruz. Hatta mesajlaşma bile belirli boyutta.. Yani dikkat etmeye çalışıyoruz.. Tabiki kimse dosdoğru hatasız değildir. Ama elimizden geldiğince bize yanlış olan şeylerden kaçıyoruz.. Ve evlenmek için çabalıyoruz derslere... Yinede teşekkür ederim hepinize.. VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM HERKESE İYİ GÜNLER..

Dalgamı geçiyorsun sen laflara bak..

Gerçekten tanışmıyoruz hiçbirinizle bu yüzden kızmıyorum tepkinize.. Tabiki herkes anladığına yorum yapacak.. Çünkü karşımızdakinin karakterini kişiliğini bilmiyoruz. Ben size kendimi iyi ifade edemedim demekki.. Gerçekten üzgünüm konu açtığım için...Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyim benim derdimde bu. Tam yazamadım üzgün olduğum için. O yüzden belki anlayamadınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…