- 27 Nisan 2012
- 15.774
- 18.991
- 498
- Konu Sahibi Melek Pembeli
-
yardım istediniz ama iki eleştiri açınca direk kaçtınız...Ya ben bir derdim var demişim herkes bana TDK kurallarından bahsediyor.. Pardon o zaman ben olayı yanlış anlamışım.. Bende biliyorum dilekçe yazmayı.. Sadece burada samimi bir dille yazdığım için dikkat etmemiştim.. Üzgündüm. Ve insanlara aileme nasıl söyleyebilirim soruma ilişkimi yorumlama ve TDK gibi beni düzeltmeleriyle cevap aldım.. Ne yapabilirim... Ben yardım istedim..
Hep diyorum ya alıntı yağın diye sonra konu uçuyor bir anda:))hanım abla alıntı yapmış neyse ki konuyu okuyabildik
tecrübe işte
Sizi daha önce uyarmışlar hala zaten yerine saten yazıyorsunuz. Hemşire olabilmiş birisinin Türkçe bilmesini bekliyor insan. Siz o dgs'ye daha sıkı çalışın, özellikle de Türkçe'ye. Evliliğe daha çok varDerslerimize saten çalışıyoruz. Ben üni 2. Sınıfım. Okulum bitti aslında bu sene ama üstünü okumak istiyorum 2 yıl daha. Oda üni sınavı çalışıyor.. Buluşmama konusuda birlikte aldığımız bir karar. Yani günah diye buluşmuyoruz. Hatta mesajlaşma bile belirli boyutta.. Yani dikkat etmeye çalışıyoruz.. Tabiki kimse dosdoğru hatasız değildir. Ama elimizden geldiğince bize yanlış olan şeylerden kaçıyoruz.. Ve evlenmek için çabalıyoruz derslere... Yinede teşekkür ederim hepinize.. VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM HERKESE İYİ GÜNLER..
O türkçe bilmiyor ama hayat kurtarıyor tamam mı?Sizi daha önce uyarmışlar hala zaten yerine saten yazıyorsunuz. Hemşire olabilmiş birisinin Türkçe bilmesini bekliyor insan. Siz o dgs'ye daha sıkı çalışın, özellikle de Türkçe'ye. Evliliğe daha çok var
Ayy türkçesi iyi bir katil kısmına çok güldüm ya , deli gibi güldümO türkçe bilmiyor ama hayat kurtarıyor tamam mı?
Ne isterdin iyi türkçe bilen bi katil olmasını mı?
Rica ediyorum boş boş konuşmayalım
Merhaba benzerini ben yaşadım benim annem değil ama babam çok karşıydı hem sevgiliye hem uzağa gitmeme. Ama kaderde Allah yoluna koyuyo söyledim bana da dediler uzağa veremeyiz diye verdiler, kime sorcaz soruşturcaz dediler ailesi gelip görünce sormaya bile ihtiyaç duymadılar şuan evlendimHanımlar... Şimdi benim bir ilişkim var 1 buçuk yıllık.. Birbirimizi seviyoruz ve çok evlenmek istiyoruz.en 20, o 24 yaşında askerliğini yaptı. Ve ayrı şehirlerdeyiz. (detay önemli) şuan ikimizde okuyoruz. Yani o daha üni sınavına hazırlanıyor. 2 yıllık sağlık okumak istiyor. Bende hemşireliğe tamamlamak istiyorum dgs felan çalışıyorum. Aynı okul istiyoruz farklı bölümler tabi bizim burada bir okul istiyoruz. (inşallah tutar) şöyleki ailem sevgili olduğumu bilmiyorlar. Öğrenirlerse de hoş karşılamazlar biliyorum. Ablam var önümde ayrıca ona mesela sürekli görücü geliyor. Görücü usulü evlencek. Yani sevgili yapmadı hiç bende bu zamana kadar yapmadım ilk sevgilim.. İlk etken ablam evlenmesi ablam evlenmeden ben evlenmem saten. 2. Faktör uzak olması.(ailem laf içinde hep söylüyor uzağa vermeyiz diye). 3. Faktör sevgililik olayı. Yani ilerde yani 2 yıl sonra okul bitince evlenmek istiyoruz.. Ama ben aileme nasıl söylicem.. Yani ablam ilk çocukları onda böyle bişey görmediler.. Şuan sürekli görücüleri tanımaya çalışıyorlar. Benim evliliğimde böyle olcak düşünüyorlar.. Ama ben okul bitimine yakın aileme söylemem gerek. Çünkü sevgililik söylemeyelim desem. Farklı şehirlerdeyiz. Oradan sevgilimin ailesi haber yollasa herkes sorar neden bu kadar uzaktan nasıl bulmuşlar seni derler. Yani toparlamam gerekirse ben aileme sevgililik demek istemiyorum utanıyorum... Bu işi başka nasıl yapabilirim bilmiyorum.. Şu durumda Öğrenirlerse çok büyük tepki verip ayrıl felan derler. Bu konuda böyleler.. Yani onlarda haklı tanımıyorlar.. Bu olaya çok önem veriyorum çünkü ailemin onayı olsun istiyorum.. Tanısalar severler biliyorum.. Ama tanıyıncaya kadar çok çekeceğim galiba.. (şu zamanda söylemeyeceğim sevgililiği saklamak zorundayım saten buluşma felan yok bizde en son 10 ay önce gördüm) yani dostlar ben çok çekiniyorum ailemden.. Onların rızasının olduğu bir evlliğim olsun istiyorum.. Sevgililik olayında mutlu olmazlar. Üzülürler özellikle annnem.. Onlara nasıl bu durumu izah edebilirim ilişkinin başından beri düşünüyorum.. Çok dedim ben sevgili istemiyorum görücü usulü evlencem diye. Ama gönül bu sevdik. Evlenmek istiyoruz. Ama ailelerimizin düşünceleri önemli bizim için onun aileside aynı. Oğulları sevgililik işlerine girsin istemeyen aileler. Yani farklı şehirler ya zor olucak.. Mesela annemelr biz bi araştıralım deseler sorup soruşturacakları kimse yok..Onlarda haklı.. Bilmiyorum ne yapacağımı. Sevgilim diyorki (bizim dükkanını var) oraya geleyim sürekli alışveriş edeyim annen beni tanısın felan diyor sonra ailem telefonla söyler olumlu derlerse istemeye geliriz diyor. Anlayacağınız sürekli bir senaryo yazıyoruz kafamızda.. Benim durumumda olup evlenenler.. Biraz akıl verir isiniz?
konu sahibi iptal etmiş üyeliğini. bende yorum yapacaktım ama bi baktım yok. .Merhaba benzerini ben yaşadım benim annem değil ama babam çok karşıydı hem sevgiliye hem uzağa gitmeme. Ama kaderde Allah yoluna koyuyo söyledim bana da dediler uzağa veremeyiz diye verdiler, kime sorcaz soruşturcaz dediler ailesi gelip görünce sormaya bile ihtiyaç duymadılar şuan evlendimsenin nasibinse kimse engel olamaz korkma hele büyükler sevenleri ayırmaktan çok korkuyorlar. O yüzden bence korkma söyle ama benden tavsiye ikinizde güzel iş bulup azıcık para biriktirince söyleyin ben de hemşireyim sağlıkçı maaşları malum ailen duyunca o zaman arayı açmayın ciddiye bağlayalım derse para yok diyemezsiniz.. Hakkınızda hayırlısı olsun meslektaşım
Aa farketmemiştim sağolunkonu sahibi iptal etmiş üyeliğini. bende yorum yapacaktım ama bi baktım yok. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?