Aileme nasıl söyleyeceğim..

Yani aynen onu tanıyorum 0 yabancı değiliz.. 3 defa buluştum ama sadece sohbet ettik. Mesajlaşıyoruz tabiki (belirli seviyede derken yani şuanlık gereksiz konulara girmeden demek istemiştim) halada konuşuyoruz. Yarın evlenmeye eğim. Daha 2 yılda onu tanıyacağım.. Bu yaşına kadar neden üni okumamış diyenler bende sordum tabiki bunu. Lise çıkışında kendi bölümünden makina bölümünden bi yerde çalışmaya başlamış fakat işi sevmiyormuş. Sonra zaten askere gitmiş 1 yıl askerlik sürmüş geldiğinde de benle tanıştı. Ve sınava çalışmaya karar verdi. Sağlık istiyorum dedi. Bunu belki benim için yaptı bilmiyorum.. Sigara içiyordu.. Sigarayı sevmediğimi biliyor sigarayı bıraktı.. Yani birşeyler yapmaya çalışıyor sonuçta. Ve üni sınavına geçen sene olmadı bu sene mezuna kaldı bu sene yapacağım diyor ve dersine çalışıyor.. Karakter olarakta hiç küfürlü konuşmaz. Namazında niyazında. Bana bağırmaz.. Alttan alır kavgalarda. Ve çok seviyor. (bu kadar tanıyorum yani sizin yorumlarınızdaki gibi kötü körüne evlenmiyorum. Daha 2 yıl daha tanıyacağım ayrıca)

Siz hayat sartlarinizi hepimizden daha iyi bilirsiniz. Bu sekilde tanisip iliskiyi sürdürüp evlenenler var sonucta. Zaten sorun aslinda iliskiden cok ailenize bunu zamani gelince nasil söylerim korkusu. Hakkinizda hayirlisi olsun. Insallah istediginiz gibi olur hersey

Yaşam biçiminiz bu olabilir,buna kimse bişey demiyor zaten.
Netten tanıştığın 10 ay önce gördüğün birisiyle nasıl ilerleyecek bu durum peki.
Nasıl tanıyacaksın bu çocuğu.
İşte aynı okul kazanmak için çabalıyoruz.. Bu daha iyi tanımak için bir çaba. Daha önümde 2 yıl var evleneceğimiz de 3.5 yıldır konuşuyor olcaz.. İllaki tanırız birbirimizi. Ama aynı evin içinde illa farklılıklar olur. Ama körü körüne evlenmek değil bence. Ben onu tanıyorum. 0 yabancı değiliz.

Siz hayat sartlarinizi hepimizden daha iyi bilirsiniz. Bu sekilde tanisip iliskiyi sürdürüp evlenenler var sonucta. Zaten sorun aslinda iliskiden cok ailenize bunu zamani gelince nasil söylerim korkusu. Hakkinizda hayirlisi olsun. Insallah istediginiz gibi olur hersey
Teşekkür ederim.. Ailem öyle yobaz değil onlarıda yanlış yansıttım. Görücü usulü isterler evet ama o kişiyle benim konuşmama tanımama müsaade ederler. Sadece onların izinleri içinde olması gerekti. Ama olmadı zamanı geri alamıyorum sevdim yani napabilirim.. Ailemide üzmek istemiyorum

Okulu kazandınız, 2 sene okudunuz, işe girip çalışmaya başladınız da ailelere söylemesi kaldı. 2 sene dediğiniz minimum 2 sene. O kadar zamanda kim bilir neler olur.

20 yaşında, 1,5 senelik ilişkide 3 defa görüşüp evlilik düşünmek de normal değil.
Görmediğiniz etmediğiniz adam "senin için sigarayı bıraktım" demiş, ona bile inanmışsınız. Bu kadar çabuk güvenmeyin kimseye.

Teşekkür ederim.. Ailem öyle yobaz değil onlarıda yanlış yansıttım. Görücü usulü isterler evet ama o kişiyle benim konuşmama tanımama müsaade ederler. Sadece onların izinleri içinde olması gerekti. Ama olmadı zamanı geri alamıyorum sevdim yani napabilirim.. Ailemide üzmek istemiyorum

Söyle söyleyim: Biraz eskiden kalma tabi ki aileler bunu ister, ama bu her zaman mümkün olmuyor. Bu konuda istekleri öyle olsa bile sizinde böyle tanismis olmaniz suc degil. Yeterki ki birbirinizi tanimaya ve kendinizi gelistirmeye yer ve zaman olsun

Söyle söyleyim: Biraz eskiden kalma tabi ki aileler bunu ister, ama bu her zaman mümkün olmuyor. Bu konuda istekleri öyle olsa bile sizinde böyle tanismis olmaniz suc degil. Yeterki ki birbirinizi tanimaya ve kendinizi gelistirmeye yer ve zaman olsun
Teşekkür ederim anlayışınız için..

Derslerimize saten çalışıyoruz. Ben üni 2. Sınıfım. Okulum bitti aslında bu sene ama üstünü okumak istiyorum 2 yıl daha. Oda üni sınavı çalışıyor.. Buluşmama konusuda birlikte aldığımız bir karar. Yani günah diye buluşmuyoruz. Hatta mesajlaşma bile belirli boyutta.. Yani dikkat etmeye çalışıyoruz.. Tabiki kimse dosdoğru hatasız değildir. Ama elimizden geldiğince bize yanlış olan şeylerden kaçıyoruz.. Ve evlenmek için çabalıyoruz derslere... Yinede teşekkür ederim hepinize.. VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM HERKESE İYİ GÜNLER.. 😔😔😔
De, da, ki, saten
O hangi üniversite allah aşkına?

Evlenme evlenirsin sonra da gel sen şu derslerine dil kurallarına filan ağırlık ver

De, da, ki, saten
O hangi üniversite allah aşkına?

Evlenme evlenirsin sonra da gel sen şu derslerine dil kurallarına filan ağırlık ver
Sizde filan yazdınız.. Bence insanları aşşağılamaktan vazgeçin.. İlk önce aynaya bakın.. TDK ya çok iyi uyan bir katil mi olmamı isterdiniz.. Eğitim seviyesi bunlarla mı belirleniyor gerçekten. Sağlıkçı oldum insanların hayatını kurtarıyorum . Saten diyerek de, da yı ayırmadan insanların hayatını kurtarıyorum.. Teşekkürler

Bende çok doğru yapıyorum demiyorum sadece akıl almak istedim.. Bu arada bilmiyorum banlanmak falan yeni üyeyim. Birdaha konu açmak gibi bir hataya kalkışmam ben. insanlar anlamaya çalışmıyor sürekli hata arıyor. Heh şurada hatası var yazayım diyor. Saten üzgün bir haldeyim anlatacak arkadaşım olsa. Gelipte burada tanımadığım insanlardan yardım istemem.. Yorum için teşekkür ederim..

Hatalarınızın söylenmesinden neden rahatsızsınız ki bu kadar? Bu sitenin olayı zaten bu anonim adı altında herhangi bir arkadaşınıza anlatmayı tercih edemeyeceklerinizi yazarsınız, insanlar da anonim adı altında bütün gerçekleri sizin yüzünüze vurur. Bu kadar hassas bir insansınız madem bir daha konu açmak istememekle doğru bir karar vermişsiniz.

Hatalarınızın söylenmesinden neden rahatsızsınız ki bu kadar? Bu sitenin olayı zaten bu anonim adı altında herhangi bir arkadaşınıza anlatmayı tercih edemeyeceklerinizi yazarsınız, insanlar da anonim adı altında bütün gerçekleri sizin yüzünüze vurur. Bu kadar hassas bir insansınız madem bir daha konu açmak istememekle doğru bir karar vermişsiniz.
Ya ben bir derdim var demişim herkes bana TDK kurallarından bahsediyor.. Pardon o zaman ben olayı yanlış anlamışım.. Bende biliyorum dilekçe yazmayı.. Sadece burada samimi bir dille yazdığım için dikkat etmemiştim.. Üzgündüm. Ve insanlara aileme nasıl söyleyebilirim soruma ilişkimi yorumlama ve TDK gibi beni düzeltmeleriyle cevap aldım.. Ne yapabilirim... Ben yardım istedim..

Sizde filan yazdınız.. Bence insanları aşşağılamaktan vazgeçin.. İlk önce aynaya bakın.. TDK ya çok iyi uyan bir katil mi olmamı isterdiniz.. Eğitim seviyesi bunlarla mı belirleniyor gerçekten. Sağlıkçı oldum insanların hayatını kurtarıyorum . Saten diyerek de, da yı ayırmadan insanların hayatını kurtarıyorum.. Teşekkürler
Screenshot_20210112-131733_Chrome.webp

Bakınız Tdk sitesi.

Sateni sitede bulursanız sonra konuşalım

Eki Görüntüle 2759343
Bakınız Tdk sitesi.

Sateni sitede bulursanız sonra konuşalım
Tebrikler....👏🏻👏🏻Bayağı uğraşmışsınız.. Egonuz tatmin olduysa ne mutlu... Ben bunları yanlış yazsamda en azından insanları küçümsemeyecek kadar bilgiliyim.. Herkes bir şeyler alır hayattan.. Benim alanım (sağlık) hakkındada sizin bilginiz olmayabilir. Burada bir hastalığın adını yanlış yazsanız sizi küçümsemem.. Ve bir gün ambulansa siz gelseniz sizin içinde elimden geleni yaparım..Neyse beni baya güldürdünüz teşekkür ederim.. İyi günler.

Buluşun
bir bakın yakın çekimden inceleyin
Bir çorba için belki ağzını şapırdatıyordur.
Bir koklayın belki ayda bir yıkanıyordur.
Daha 20 yaşında evlilik mi düşünülür
Bunlar hep buluşmamaktan
Giriş gelişme olmayınca sonuç istiyorsunuz
Tamam.. Buluşurum.. 3 kezde buluştum yemekte yedim. Dediklerinize bakıyorum elbette. Ki 20 yaşımda evleneceğim demedim. 2 yıl var önümde evlilik için.. Yakından konuştum vakit geçirdim.. Şuandada tanımaya devam ediyorum. Dinlediği bir şiir den okuduğu bir kitaptan belli etmeden tanımaya çalışıyorum.. Teşekkürler yorum için.

Tebrikler....👏🏻👏🏻Bayağı uğraşmışsınız.. Egonuz tatmin olduysa ne mutlu... Ben bunları yanlış yazsamda en azından insanları küçümsemeyecek kadar bilgiliyim.. Herkes bir şeyler alır hayattan.. Benim alanım (sağlık) hakkındada sizin bilginiz olmayabilir. Burada bir hastalığın adını yanlış yazsanız sizi küçümsemem.. Ve bir gün ambulansa siz gelseniz sizin içinde elimden geleni yaparım..Neyse beni baya güldürdünüz teşekkür ederim.. İyi günler.
Bayağı uğraşmalık bir şey yok ki
Sözlüğe girip yazıyorsunuz çıkıyor

Ben size herhangi bir yabancı dilin kuralından bahsetmiyorum farkındaysanız
Kendi dilimizin kurallarından bahsediyorum
Eğitim almasanız neyse de üniversite okuyan biri olarak temel bilgileriniz olması gerek en azından
Hastalık ismi alan bilginize giriyor herkesin bilmesi beklenemez

Hayır bir de yanlış yazmışsınız yani bunun nesini savunuyorsunuz?
Bana deseler utanırım üniversiteye giden insanım saten nasıl yazdım diye
Siz maşallah bir de savunuyorsunuz yok dilimizi iyi bilen katil olsam daha mı iyiydi diye
Tamam saten yaz nevresim yaz gecelik yaz nasıl biliyorsan öyle yaz da kurtar hastaları 👏👏👏

Bayağı uğraşmalık bir şey yok ki
Sözlüğe girip yazıyorsunuz çıkıyor

Ben size herhangi bir yabancı dilin kuralından bahsetmiyorum farkındaysanız
Kendi dilimizin kurallarından bahsediyorum
Eğitim almasanız neyse de üniversite okuyan biri olarak temel bilgileriniz olması gerek en azından
Hastalık ismi alan bilginize giriyor herkesin bilmesi beklenemez

Hayır bir de yanlış yazmışsınız yani bunun nesini savunuyorsunuz?
Bana deseler utanırım üniversiteye giden insanım saten nasıl yazdım diye
Siz maşallah bir de savunuyorsunuz yok dilimizi iyi bilen katil olsam daha mı iyiydi diye
Tamam saten yaz nevresim yaz gecelik yaz nasıl biliyorsan öyle yaz da kurtar hastaları 👏👏👏
Ben o kelimeyi doğru yazdım dediğim mesajı gösterir misiniz? Ben zaten hata dedim.. Ama hatayı görmezden gelipte keşke bu emeğinizle tavsiye verseydiniz.. Bir dilekçe gibi resmi yazı yazsam ve orada bulsanız yanlışım başım üstüne.. Yani ne diyeceğimi bilemiyorum.. Çok teşekkür ederim. Gerçekten başka kullanılacak kelime yok. Teşekkürler.. 🙂

Konu sahibi banlanmis ama yorumlari okur zaten. Kızmış elestirmemizi bizden onay beklemiş başka bı soruyu danismis ama bizim böyle bı tepki vericegimizi beklemiyodu muhtemelen. 24 yaşında ailesine sevgili edinip edinemiycegi hakkında söz hakkı veren bir erkek sümsüktür. Sizin yaşınızda ben de böyle bı tip tanımıştım aksi mümkün değil. İkincisi siz bu adamla gorusmemenize rağmen kavga ediyosaniz anlasiyo sayılmazsınız. Sigarayı bıraktığında nasıl emin olabilirsiniz milletin her lafına inanmayin

bi tek ben mi cok uzuldum ya bu konuya? kiz ailesinin yaptiginin yanlisligini bile gormuyor, ben evlenecegim kisiyi kendim secemem demiyor da ailesine gorucuymus gibi nasil gosterebileceginin hesabina dusmus. ben gercekten boyle hayatlari okuyunca cok uzuluyorum.

lutfen universiteyi sadece derslerini gecmek olarak gorme, biraz kendini gelistir, farkli insanlar tani internetten tanistigin ilk kisiye asik oldugunu zannetme. okul bitip meslegini eline alinca evlenecegin kisiyi sen sec. kotu durumdasin ve farkinda da degilsin, burada yazilanlar senin kotulugun icin yazilmadi.

Kaç yıl sonranın sıkıntısını çekiyorsunuz. Sevgilin daha üniversite sınavına girecek , okuyup bitirecek ış bulacak ...siz de aynı durumdasınız. Okulun bitince gel diye çağıran yoksa bittikten sonra iş bulma süreci başlıyor. Düğün için birikim yapmak lazım biraz çalışıp derken sizin için daha çok erken bunları konuşmak için.En az 3 seneniz var. Hersey istediğiniz gibi giderse.

Back
X