Aileme senede 15 gün izin.

Tek gidişinizde mi 15 gun birden kaliyorsunuz?
Yani izin vermeme gibi şeylere eşinizin hakki yok ama eşim 15 gun boyunca annesinde kalsa ve ustune daha eve gelmek istemese ben baya bozulurum acikcasi.

Benim de ailem şehirdisinda, 6 yillik evliyim gidip 15 gun kendim kalmadim hiç.
Eşimle birlikte 1 hafta kaliriz arada da hafta sonlari cumadan gider pazar doneriz.🙄
Yurtdisindan gelen kuzenim bile en fazla 1 hafta onceden geliyor sonra eşi geliyor arkasindan.

Senede 15 gun yerine daha kisa ziyaretlerle ara ara birlikte gitseniz daha iyi olur belki.
Öyle bir şansımız yok maalesef 15 16 saatlik yol

Tek gidişinizde mi 15 gun birden kaliyorsunuz?
Yani izin vermeme gibi şeylere eşinizin hakki yok ama eşim 15 gun boyunca annesinde kalsa ve ustune daha eve gelmek istemese ben baya bozulurum acikcasi.

Benim de ailem şehirdisinda, 6 yillik evliyim gidip 15 gun kendim kalmadim hiç.
Eşimle birlikte 1 hafta kaliriz arada da hafta sonlari cumadan gider pazar doneriz.🙄
Yurtdisindan gelen kuzenim bile en fazla 1 hafta onceden geliyor sonra eşi geliyor arkasindan.

Senede 15 gun yerine daha kisa ziyaretlerle ara ara birlikte gitseniz daha iyi olur belki.
Burdaki konulardan birinde ya da ekşide bi üye yorum yapmıştı. Babaannesi cenazeye memlekete gidecekmiş.Dedesi de benzer şekilde "10 günü geçersen bir daha bu eve dönme" demiş..O kadar yıllık evlilikten snra bu sözü duymak babaannesinin gururunu kırmış ve bir daha o eve geri dönmemiş, köyünde yaşamaya devam etmiş.

Naparsınız ne edersiniz bilmem ama şunu sormak istiyorum. İyi bir evliliğin temeli SAYGI değil mi??? Eşiniz size psikolojik şiddet uygulayarak dediğini yaptırmaya çalışıyor.Ben olsam bu durumda olmayı kendime yakıştırmazdım.Siz yakıştırıyor musunuz?
Yakıştıramıyorum ama eşim çok inattir ve dediğini yapar şiddet hiç olmadı ama birazda serttir o yüzden korkuyorum sanırım

Bunları babamdan gördüm düşkün olduğum annem ve kardesim
O halde izin almak yerine ben gidiyorum diyeceksiniz.
Ki siz bu adam için ailenizi çiğnemişsiniz. Evlenmek için elinizden geleni yapmışsınız.
Şimdi ne oldu?
Ya işte böyle. Evlenince kıymete biniyor aileler.

Ki bence kocanız gün sayısında haklı.
Ne gerek var aile evinde 15 günden fazla kalmaya?
Eşiniz göreve gittiğinde de kendi evinizde kalın.

Yakıştıramıyorum ama eşim çok inattir ve dediğini yapar şiddet hiç olmadı ama birazda serttir o yüzden korkuyorum sanırım
Bu yaptığı yukarıda da yazdığım gibi psikolojik ŞİDDET zaten.Hatta inanmazsınız boşanma sebebi olur kendisi.

Inatçı olabilir.İnat uğruna sizi boşarsa die her ultimatom verdiğinde korkudan dediğini mi yapacaksınız?? İnsan sevdiğini kaybetme korkusu yaşar elbet ama sizinki o tür bir korku değil.Sizinki daha çok küçük bir çocuğun yanlış bişi yaptığında annesi döverse die korkması gibi bişi.

Eşinizi karşınıza alıp adam gbi konuşun. "Beni böyle tehditvari cümleler kurman çok üzüyor,çok kırıyor,sevilmediğimi hissediyorum.İstemediğin bişi yapsam benden bu kadar kolay mı vazgeçeceksin "vs diyebilirsiniz.Bilmiyorum,gerçekten çok sağlıksız bir ilişkiniz var.Kocanız sizin eşiniz,babanız değil.

Öyle bir şansımız yok maalesef 15 16 saatlik yol

Uçak diye birşey var. Hangi şehirlerdesiniz bilmiyorum tabi.
Haftasonlari git gel yapilmasa da senede 1 yerine, senede 2-3 defa 1er hafta birlikte gidilir ama eşinizin goreve gittiginde bile sizi ailenize gondermedigini yazmissiniz, eşiniz bana kotu niyetli geldi baya.
Kendi ailenize gondermiyorsa onun ailesine de gitmeyin oturun evinizde madem. Ne bicim bir insanmiş.

Burdaki konulardan birinde ya da ekşide bi üye yorum yapmıştı. Babaannesi cenazeye memlekete gidecekmiş.Dedesi de benzer şekilde "10 günü geçersen bir daha bu eve dönme" demiş..O kadar yıllık evlilikten snra bu sözü duymak babaannesinin gururunu kırmış ve bir daha o eve geri dönmemiş, köyünde yaşamaya devam etmiş.

Naparsınız ne edersiniz bilmem ama şunu sormak istiyorum. İyi bir evliliğin temeli SAYGI değil mi??? Eşiniz size psikolojik şiddet uygulayarak dediğini yaptırmaya çalışıyor.Ben olsam bu durumda olmayı kendime yakıştırmazdım.Siz yakıştırıyor musunuz?
ayakta alkışlıyorum yorumunuzu. aynen öyle.

Kocanı izin vermedi diye 3.5 yıldır annenizin evine gitmedini mi 😱
Cevap vermiyor nedense.
Izın vermemezlik etmemıs, senı cok ozlerım demıs 😂😂 hanım da bununla asırı mutlu olup gitmemis. Adam manıpule etmıs basbayağı yanı.
Ve bunu sevilmek sanıyor.
Uc bucuk yıldır aileye kocam ozler diye gitmedim kocam beni cok seviyor sanıyor.
Allahım esirgesin baban bugun olse gıdıp gormediğinle kalacaksın.

Öncelikle herkese merhaba. Başkalarına gore belkide benim derdim dert değildir ama benim için büyük bir dert eşim aileme senede 15 gün izin veriyor uzak şehirlerde yaşıyoruz ve ben aileme çok bağlıyım çok duygusal naif biriyim.esimi cok seviyorum ama böyle yapması beni çok üzüyor ve bu konuda çok katı 16. Gün olursa geri dönme felan diyor sizden akıl istiyorum ne yapmaliyim
Ben olsam kalırım donmem mecbur alısacak alısmassa kendı bılır

eşim inattır diye ailenizi ihmal ederseniz itaatkar bir eş olursunuz ama hayırsız evlatta olursunuz. sonucta anne babanızda belli yaşın üzerinde insanlardır. kendinizi mahrum bırakmak bile onlar için kötü

İzin

Başkası ile evlenmiş ve çok mutlu olmuş gibi hatırlıyorum ben de entryi.☺️

O halde izin almak yerine ben gidiyorum diyeceksiniz.
Ki siz bu adam için ailenizi çiğnemişsiniz. Evlenmek için elinizden geleni yapmışsınız.
Şimdi ne oldu?
Ya işte böyle. Evlenince kıymete biniyor aileler.

Ki bence kocanız gün sayısında haklı.
Ne gerek var aile evinde 15 günden fazla kalmaya?
Eşiniz göreve gittiğinde de kendi evinizde kalın.
15 gün fazladır belki ama bunu yılda en az 2 kere bir haftalık olarak ayarlasalar 1 kerede ailesi gelse tadından yenmez

Asla sizi yargılamak değil amacım; ama anlayamadığım ailenizin yanına gitme isteğiniz hangi ara izin alma/ verme mevzuna dönüşüyor?

Birey olma/ saygı mevzularının hepsini geçtim. Belki bilmediğimiz yaşananlar var aranızda fakat "Sana 15 gün izin 16 olursa dönme." yaklaşımı tuhaf geldi bana. Kötü patronlar gibi... Normalde kararlarınızda da var mı böyle izin alma durumu?

Cevap vermiyor nedense.
Izın vermemezlik etmemıs, senı cok ozlerım demıs 😂😂 hanım da bununla asırı mutlu olup gitmemis. Adam manıpule etmıs basbayağı yanı.
Ve bunu sevilmek sanıyor.
Uc bucuk yıldır aileye kocam ozler diye gitmedim kocam beni cok seviyor sanıyor.
Allahım esirgesin baban bugun olse gıdıp gormediğinle kalacaksın.
Haklı tabi eğer izin vermeseydı problem olurdu ama özlediği için hayatı boyunca gitmesin sorun yok özlem önemli bi detay ;)

Back
X