Aileme yük mü oluyorum

Bebeğini kaybetmiş bir hanıma amma yüklenmişsiniz. Lütfen empati... rahatsızlanıyormuş, kokulara karşı hassaslaşmış, midesi bulanıyormuş... yıllarca annesinde yiyecek hali yok. Ama anne bunalmışsa ona da bir şey diyemeyiz. Ya eşin yapacak ya dışarıdan ev yemekleri yapan yerden getirteceksin

Bebeğini kaybetmiş bir hanıma amma yüklenmişsiniz. Lütfen empati... rahatsızlanıyormuş, kokulara karşı hassaslaşmış, midesi bulanıyormuş... yıllarca annesinde yiyecek hali yok. Ama anne bunalmışsa ona da bir şey diyemeyiz. Ya eşin yapacak ya dışarıdan ev yemekleri yapan yerden getirteceksin
Tesekkür ederim Sagolun evladıda anneliğide yasamayan insanlar anlamıyor kızmıyorum aylarca tası eve bos dön çile gibi aylar yasadım öncekinde ve sonucu yok bunda da keske elimden gelen bir şey olsa dısarda yaptıracaz artık

5 ay cok uzun bir sure üstelik size yük oluyorsunuz demis bence ondan sonra hic gitmemeliydiniz.

Benim de abimle yengem sürekli bizdeler yengem hamileyken de böyleydi hamile değilken de boyle.Annem bazen biz 3muz olsak bir makarna yapar,bi yumurta kirar gecistiririm diyordu.Ama onlar olunca mecburen çeşit çeşit yemek yapmak zorunda kaliyor.Tamam bu evde zaten yemek pişirilecek ama her zaman tam tevekkullu bir şekilde degil.Annem yorulsa da hicbir zaman bunun lafini abime yapmadi.

Ama bikiliyor konu sahibi inan bana annem bunaldi.Anneniz bunu acik acik söylemesi kotu olmus ama anneniz hakli uzgunum.Eşiniz size yardimci olmayi denese daha iyi olur.

Evim her hafta temizleniyor esyalar cila kokuyo hamilelik te ayrıca ben 3 aydır markete gitmedim cünkü kustuğum için elimde posetle geziyorum gezmeye Alıs verişe hiç bir yere gitmiyorum

Ozaman temizlik malzemelerini degistirin.
Markete gidemiyorsaniz acik alan pazarlara gidin.
Birsürü secenek var önünüzde..
Siz en rahatini secmissiniz. Bende isterim hergün hazir yemek konulsun önüme oh :D
Ama öyle olmuyor iste. Kendi basinizin caresine bakmasini bilin. Birsürü hamile kadin tek basina halledebiliyor herseyi.

Sizin ne eksikliginiz var?
Yok. Bunlar hep naz ve kapris...

Ozaman esinize yüklenin ve naz yapin annenize yüklenmek yerine. Sonucta ikinizin sorumlulugu.

İlk 3 ay aşırı sancılı geçti benim için. Tuvalete zor gittim sabah kalkar TVnin karşısına uzanir Bi daha kimildamazdim kimildayamazdim. Eşim bana sehpaya kahvaltılık bırakıp giderdi. Akşama çok sancım olmadığı gün alır oturduğum yerde sebze vs dogrardim eşim gelince pisirirdi. Bazen komple kendi yemek yapardı. Bazen sadece yumurta, bazen ekmek arası peynir 🤣 çok yorgun ve geç geldiği günlerde dışarıdan yemek getirirdi. Restorana gidelim derdi ben ağlardım yürüyemiyorum canım acıyor diye ey gidi hamilelik günleri. En son elektrikli düdüklü tencere aldık odada onun içine doğrayıp eşim geleceği zaman pisiriyordum. Eşinle aranızda halletmeniz en doğrusu bence. Durmadan benden yemek beklese ben fittirirdim sana en çok esin anlayış göstermek zorunda

Ozaman temizlik malzemelerini degistirin.
Markete gidemiyorsaniz acik alan pazarlara gidin.
Birsürü secenek var önünüzde..
Siz en rahatini secmissiniz. Bende isterim hergün hazir yemek konulsun önüme oh :KK70:
Ama öyle olmuyor iste. Kendi basinizin caresine bakmasini bilin. Birsürü hamile kadin tek basina halledebiliyor herseyi.

Sizin ne eksikliginiz var?
Yok. Bunlar hep naz ve kapris...

Ozaman esinize yüklenin ve naz yapin annenize yüklenmek yerine. Sonucta ikinizin sorumlulugu.
Cocugunuzvar mı yada hamilelik yasadınız mı umarım sizin kolay gecer benim yaşadıklarım olmaz

Tesekkür ederim Sagolun evladıda anneliğide yasamayan insanlar anlamıyor kızmıyorum aylarca tası eve bos dön çile gibi aylar yasadım öncekinde ve sonucu yok bunda da keske elimden gelen bir şey olsa dısarda yaptıracaz artık
Yarın bir gün annen sağlık sorunu yaşasa senden yardım beklemeyecek mi... sen burada bıktım yazsan kimbilir kaç kişi ayıplar seni. İnsanlar işte nasreddin hıca fıkrasındaki gibi

Cocugunuzvar mı yada hamilelik yasadınız mı umarım sizin kolay gecer benim yaşadıklarım olmaz
Bir önceki mesajımda annenize kızmıştım ama şimdi de size kızma zamanı sanırım.

Her hamilelik kendine özeldir. Ancak hamilelik bir hastalık değildir.

Siz sormadan söyleyeyim evet 17 yaşında kızım var. Bir düşüğüm var ve bunlar da yetmez ise 2 sene boyunca aralıklı olarak kemoterapi gördüm.

Hamileyken 4 ay boyunca soğan, pastırma, sucuk, yumurta tavuk ve ter kokularına tahammülüm yoktu. İlk 2 ay kilo verdim kusmaktan, o derece. 8 ay 3 günlük doğurdum kızımı ve 27 kilo almıştım . Hala yumurta ve tavuk yemem. O koku gelir burnuma.

Kemoterapi dönemini anlatmıyorum bile. Siz hiç yaşadınız mı diye sormayacağım kimseye. Düşmanım yaşamasın, dilemem. Ama ben her kürde 3.gün işe gittim işe. Sabaha kadar evde kusar, ofiste kusar, arabayı durdurur yolda kusardım ama gittim. Beni ele geçirmesine, hayatımı ele geçirmesine izin vermemek için o sürecin.

Bence psikolojik destek alın çünkü şu anda yaşadığınız fizyolojik değil, psikolojik.

Olmaz olmayacak merak etmeyin. Buraya hamilelik gecirmis üyeler de yorum yazdi onlarda baslarinin caresine bakmislar. Biraz istek meselesi. Sizin caniniz istemiyor kisaca rahata konmak istiyorsunuz.

Ama ozaman dedigim gibi annenize degil esinize yüklenin. Onunda sorumlulugu sonucta.
Annenizin bir sorumlulugu yok. Yaparsa ki yapiyor cani sagolsun. Yapmak istemiyorsa diyecek birseyiniz yok cunki onun sorumlulugu degil zaten.

Hastalik konulari apayri.
Siz keyfi aylar boyunca annenizden yemek bekliyorsunuz :D
Cocugunuz olunca ve sizin haliniz keyfiniz yerinde olmayinca sirf orasi burasi kokuyor diye mi annenize yükleneceksiniz Evladima yemek yap diye?

Bukadar nazli olmayin allah askina..

Eşim yemek yapmayı çok seviyor hatta onu mutfaktan kesmek için çok uğraştım. Çünkü çok dağıtıyor ve istediğim gibi toplanamiyor mutfağı öyle görünce sinirden tansiyonum yükseliyor. Ha o dağınıklığa tahammülüm olsa o 9 ay yemek yapmaktan zevk alır
Mutfaktan keseceğinize dağıtınca toparlamayı öğretseydiniz keşke. Erkeklerde de var bu özellik çünkü.

Erkeğe hizmet etmek ruhunuza işlemiş sanırım, üzüldüm.

Bir annenin böyle konuşmasına asla anlam veremiyorum. Hele de hamile bir kadına ?
Yani anne değilim ama anne olmak boule bir sey mi ? Dünyaya bir çocuk getirdiysen o senin ölene kadar çocuğun. Anne olarak elinden geleni yapmak çocuğunun yanında olmak durumundasın bence. Ve burada yapacağı da alt tarafı bir kaç ay yemek yani. Kizinin karnini doyuruyorsun. Yük oluyorsun artık ne demek yaa ??

Bir önceki mesajımda annenize kızmıştım ama şimdi de size kızma zamanı sanırım.

Her hamilelik kendine özeldir. Ancak hamilelik bir hastalık değildir.

Siz sormadan söyleyeyim evet 17 yaşında kızım var. Bir düşüğüm var ve bunlar da yetmez ise 2 sene boyunca aralıklı olarak kemoterapi gördüm.

Hamileyken 4 ay boyunca soğan, pastırma, sucuk, yumurta tavuk ve ter kokularına tahammülüm yoktu. İlk 2 ay kilo verdim kusmaktan, o derece. 8 ay 3 günlük doğurdum kızımı ve 27 kilo almıştım . Hala yumurta ve tavuk yemem. O koku gelir burnuma.

Kemoterapi dönemini anlatmıyorum bile. Siz hiç yaşadınız mı diye sormayacağım kimseye. Düşmanım yaşamasın, dilemem. Ama ben her kürde 3.gün işe gittim işe. Sabaha kadar evde kusar, ofiste kusar, arabayı durdurur yolda kusardım ama gittim. Beni ele geçirmesine, hayatımı ele geçirmesine izin vermemek için o sürecin.

Bence psikolojik destek alın çünkü şu anda yaşadığınız fizyolojik değil, psikolojik.
Cok gecmiş olsun sizi anlayamam kıyas dahi yapılamaz ama besfe 5 gün işe giden 80 km uzakta calısan yol boyınca6kusan bir insanım sizi neden anlayamam biliyor musunuz yasamadım çünkü insan yasadıgını biliyor

Abartmayın ya sanki dünyanın tek hamilesi gibi, kendi evinin mutfağından iğrenmek nedir Allah aşkına ben de hamileyim çok yakın çevremde de en az onbeş hamile gördüm hiç de kendi evinin mutfağından iğrenen duymadım. Yapın evinizde yiyin annenize yük olmayın kadın kendi ağzıyla demiş yüksün diye hala gitmek yüzsüzlük gibi geliyor bana

Abartmayın ya sanki dünyanın tek hamilesi gibi, kendi evinin mutfağından iğrenmek nedir Allah aşkına ben de hamileyim çok yakın çevremde de en az onbeş hamile gördüm hiç de kendi evinin mutfağından iğrenen duymadım. Yapın evinizde yiyin annenize yük olmayın kadın kendi ağzıyla demiş yüksün diye hala gitmek yüzsüzlük gibi geliyor bana
Burada bende iğreniyordım yazanlar var yalan mı söylüyorum azarlamaya hakkınız yok yorum yapabilirsiniz sadece

anneniz halden anlamayan biri sanırım ama bu lafın üstüne ben olsam gitmem.siz hala laf yiyip gittiğiniz için annenizde rahat rahat söylüyor heralde kafası atınca.eşiniz yapsın birşeyler veya iyi bir yerden alsın getirsin bir süre.kadın sizi istemediğine göre üzgünüm ama evet yük oluyorsunuz.

Cok gecmiş olsun sizi anlayamam kıyas dahi yapılamaz ama besfe 5 gün işe giden 80 km uzakta calısan yol boyınca6kusan bir insanım sizi neden anlayamam biliyor musunuz yasamadım çünkü insan yasadıgını biliyor
Teşekkürler. Evet çünkü insanın canı neresi ağrırsa orada.

Kimisi için en büyük ağrı diş, kimisi için baş, kimisi için bel vs vs vs...

Önemli olan üstüne gitmek. Ayrıca doktorunuz ile konuşursanız size ilaç tavsiye edecektir bulantılar için. Sabah yataktan kalkmadan bir iki çubuk kraker yemek iyi gelirdi bana mesela. Ve dediğim gibi ben de 4 ay kustum hamilelikte.

Teşekkürler. Evet çünkü insanın canı neresi ağrırsa orada.

Kimisi için en büyük ağrı diş, kimisi için baş, kimisi için bel vs vs vs...

Önemli olan üstüne gitmek. Ayrıca doktorunuz ile konuşursanız size ilaç tavsiye edecektir buşantılar için. Sabah yataktan kalkmadan bir iki çubuk kraker yemek iyi gelirdi bana mesela. Ve dediğim gibi ben de 4 ay kustum hamilelikte.
Zofer kullandım ve en agır ilaç bas etmedi 4 bitmek üzere gecmiyo benim agır geciyo hamileliğin herkesin ki kendine özel dediğiniz gibi

Bosuna parmaklarimi yoruyorum bence.

Evet ailene yük oluyormussun. 5 ay boyunca hergün üc cesit yemek yapmak zor geliyormus annene.

Tühh. Öyle ana olmaz olmaz. Yemek nedir ki?
Hic düsünmüyorsun ertesi gün ne yapacagim diye hic iki saat yemek pisirmiyorsun. Sipsap kolay yapiliyor yemekler sihirli degnekle ile kendiliginden hal oluyor hersey :D hepimiz bayiliyoruz hergün dört cesit yemek yapmaya cünki..

Zaten size simdiye kadar hic yemek yapmadi anneniz. Daha kapidan girer girmez defol bana yük oluyorsun dedi kesin.

Cok haklisiniz. Analiktan red edin annenizi.
Cocugunuzu dogurun hatta evlendirin torunlariniz olsun siz hergün hepsini agirlarsiniz dört cesit yemeklerle. Dogrusu neymis görsün anneniz.

Back
X