Ailemi istemiyorum

" Gelmesen daha iyi olur " dediğinizde ne dedi babanız ?

Eşiniz ne düşünüyor ?

Daha yeni burdaydın gelmesen daha iyi yorulma yol masrafı yapma dedim şuan yeni ev aldı ve o eve tadilat mı ne yapılacakmış etraf toz olacakmış orda durmak moral bozmak istemiyormuş
 

Şuan beni o kadar iyi anladınız ki tam da içinde bulunduğum durum bi yandan o gelince huzurum bozulacak bi yandan gelmezse yine huzurum bozulacak vicdan yapıyorum şuan keyif için geliyor aklıma her zaman takılır ya yaşlanınca ne olacak benim anama babama birlikte değiller ayrılar zaten bi abim var abimden de fayda yok gelin istemiyor ne annemi ne babamı ne beni yaşlanınca ne olacak bu insanlar benim evim eşim çocuklarım eşimin ailesi var sorumluluklarım var bi taraftan da anam babam nasıl üstesinden gelicem ne olacak ne bitecek bilmiyorum tabi bu düşündüklerim çok ilerisi için
 

Asil 3 aylik hamile diye baba gelmesin. Babasi düşünceli olsa, sik sin kizinin yanina gelmez. Bize hizmet etsin diye cocuk yapmiyoruz!!

Ve her baba ayni değildir. Konu sahibi zor çocukluğundan bahs etti. Sirf sperm verdi diye, bir erkek iyi bir baba olmuyor.

Ve burdaki klasik çifte standard yine. Gelen kv'de olsa herkes yadirgardi, eşinin annesine rest çekmelerini isterdi. Ancak konu baba olunca "yok babaya gelme denilmez, yok baba atadir" felan cümleleri kullaniliyor.
 
Herkesin ailesi aynı değil.Baba var baba var.Bugün birçok psikolojik sorunun temelinde aile yatıyor.Anne-baba tutumları bireyin kişiliğini,eş ve meslek seçimini dahi etkiliyor.
 

Genelde "Ahh ayıp olur mu" diyenler kendileri böyle şeyleri yaşamayan insanlar.onlarin penceresinden bakılsa anne baba iyidir zaten.bir kısım ise kendisi anne baba olan. Ve koruma refleksleri aslında sizin annenize babanıza değil, daha çok kendilerine. Cünkü bir evladın annesini babasını reddetebilmesi onlara oldukca korkunc geliyor. Cünkü ilerde onların çocuklari da reddetebilir. Kimse size zaten babanizi çöpe atın demiyor.
Ama size fazla geldiğini anladığınız zaman çizgi çekmek sizin en doğal hakkınız. Mesela sizin yanınızda annenizi yine kötülemeye başlıyorsa orda lafını kesin. Rahatsız olduğunuzu ve bunları dinlemek istemediğinizi net bir şekilde dile getirin. Illaha negatiflik saçmak istiyorsa bunu bolca kendi evinde yapabilir.ama siz kimsenin psikolojik çöp tenekesi değilsiniz. Ikincisi ve bu çok daha önemli: Psikolojik stresin fiziksel hastalıklara dönebilecegini hepimiz de biliyoruz. Eski yaraları sarmaniz çok iyi. Gerekirse bunun için profesyonel yardim almaya da çekinmeyin. Dediğim gibi yeri geldiğinde çizgi çekmeye çekinmeyin. Babadır eyvallah. Şükretsinler anne babalar, yoksa el olsa çoktan hayatınizdan silmistiniz. Kendinizi de korumaniz sizi kötü evlat yapmaz. Sadece bilinçli evlat yapar. Ilerde ne olur diye de canınızı sıkmaya fayda yok. O gün bir gelip catsin o zaman düşünürsünüz bunları.
 
Anne ve babalığı bu kadar kutsallaştırmaya gerek yok. Konu sahibini taşlayanlar sanırım kötü anne baba kavramlarından bihaberler. İnsan babasına bunu der miymiş de bilmem neymiş. Sanki çocukluk travmalarını hep başkaları yaşatıyor, bütün anneler babalar da melek. Şu ezber konuşmaları bir kenara bırakalım.

Dedem çocuklarını falakaya yatıran bir adammış, sonra da maddi manevi anlamda yakalarından düşmedi, ömürlerinden huzursuzluğu eksik etmedi evlatlarının. Babam rahmetli oldu, dede olacak insan hala aynı tas aynı hamam. Geride kalanları sinir hastası etmekle uğraşıyor. Baba vardır seve seve sırtınızda taşırsınız ama baba vardır insanın aynı odada durası gelmez. Çok mu şaşırtıcı?

Konu sahibi sana sonuna kadar hak veriyorum. Baba sevgisini çocuğuna verememiş bir adam için de kendinizi mutsuz etmeye gerek yok. Nasıl huzurluysanız öyle yaşayın.
 
Bazen ben cocuklarima tahammul edemiyorum. Ki buyuk insan gelsin etsinde bu kadar cok olursa karin agritir. Sen birsey spylemezsende babanin anlayacagi yok bence. Insan evinde biri varken surekli hizmet etmek zorunda hissediyir kendini. Beddua edeceksede etsin yani.. bunu neden yapiyor biliyor musun? Sana vicdan azabi cektirmek icin.. basariyorda..
 
Herkesin ailesi aynı değil.Baba var baba var.Bugün birçok psikolojik sorunun temelinde aile yatıyor.Anne-baba tutumları bireyin kişiliğini,eş ve meslek seçimini dahi etkiliyor.
Aynen öyle bu iş zincirleme gidiyor bozuk aile bozuk çocuk yetiştiriyor sonra o çocuk evlenip kendi gibi çocuklar yetiştiriyor gerçekten çok zor
 
Babanıza direkt bu aralar iyi değilim diyin ya da geldiğinde bir önceki gibi ilgilenmeyin bir hafta kalmaz o zaman
 
Yazınıza saygı duyuyorum böyle bir gerçekte var tabiki yaşamadığım için bilemem keşke her ebebeyn dünyaya getirdiği çocuğa sahip çıkıp iyi bir gelecek verebilse
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…