Ailemi silmekle hata mı ediyorum?

Gulumsehayata85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2020
110
82
48
39
iyi günler arkadaşlar Bir sıkıntım var ben 2015 yılında kanser oldum 29 yaşında iken çok zor dönemler geçirdim İstanbul da çalıştığım için tedavim İstanbul da oldu ama annem ve babam yanıma gelmedi sebebi İstanbul çok büyükmüş İstanbul da yapmazlardı onlara göre. Ben salak tedavi gördükten sonra ailemin yanına memlekete tayin istedim öyle böyle derken 2022 oldu ama ben annemler kırgınım bir yıl tedavi gördüm ne manevi ne de maddi destek oldular hatta sadece iki bin tl verdi annem. bekar olduğum için annem sagolsun dediği şu olmuştu evlenince bir bilezik takacak dim onun yerine olsun dedi ailem.ilcede ben merkezde çalışıyorum kendim yaşıyorum Yaş oldu 36 hayatta en çok istediğim şey anne.olmak.doktorlara sordum.sorun yok olabilirsin dediler ama evlenecek kimse yok aslında benim ozguvensizligim var 8 yaşında iken tacize uğradım 4 ay boyunca okulda bundan sebebi ile sevgilim üniversite dönemine kadar olmadı o zaman da sevgilim beni aldattı o dönem kilolu idim ve fiziksel olarak çok güzel.degildim bana senin gibi çirkin birisi ile evlenecek.degilim demişti. Güvenim tamamen gitmis di sonra hastalanmadan önce de sevgilim vardı ben pek sevmesem de ailem çok istiyordu özellikle annem o da kanser olduğumu öğrenince beni bıraktı. hersey üst üste geldi şimdi ailemi sevemiyorum hasta iken gelmemesi benim canımı yakıyor kıskanmak değil ama yengem hamile iken ona 6 ay baktı ama bana gelemedi.Bende sadece birseyler yapmalarını istediğim için yani bir unut benim için birseyler yapması için evlenmek.icin kısmet bulmasını dedim ama annem kızım var diye.demekten çekiniyor.hastalandim ya şimdi ona göre.resmen ben hatalı mal.eksik mal gibi görüyor bekar kızım var demez annem.iki günde bir telefon edip nasılsın diye.sordugunda bütün annelik görevini yaptığını düşünüyor ben artık ailem.ile konuşmak istemiyorum en son kavga.ettik benim icin birsey yapmadığınız.kqc yıldır.bundan sonra bana telefon etmeyin kızınız olduğunu unutun dedim sadece ağladı sagolsun ağlamak ile beni daha kötü hissetmemi sağlıyor hasta iken bana dediği kelimeler ben yapamam ben bilmiyorum ben anlamam babam bir yıl boyunca sadece bir kez geldi yürümekte zorlandığım halde hastane içine daha gelmeden işini bitir ben seni bekliyorum dedi bir faydasını görmedim ailemi silmek ile hatamı ediyorum ama her eve gittiğimde aklıma gelip kavga ediyorum

Çok zor ve haklısınız anlattıklarınıza göre. Ama ne mutlu ki ayakları yere basan, güçlü bir kadınsınız. O yüzden hiç kendinizi ozguvensiz hissetmeyin. Zaten sağlam bir kişiliğe sahip olmasanız hastalık döneminde herşeyin üstesinden tek başınıza gelemezdiniz. Bir kadın olarak sizinle gurur duydum. Ailenize gelince ise maalesef ailemizi secemiyoruz. Eğer onlarsiz tamamen mutlu olacaksanız tabi ki konuşmayı tercih edebilirsiniz.

ailemi silmek ile hatamı ediyorum
Bence kesinlikle hayır. Çok iyi etmişsiniz .
En zor dönemlerinizde yanınızda olmamış üstüne size verdikleri bilezik için "sen evlenirken takacaktık, şimdi kanser tedavin için verdik,evlenince takmayacagiz bekleme" demişler.. Yaw basit bir hastalık değil ki bu; sizin aileniz ya kanser hastalığını bilmiyorlar, ya da gerçekten vicdansizlar.
Geçmiş olsun. Bundan sonra ki hayatınızda başarılar.

iyi günler arkadaşlar Bir sıkıntım var ben 2015 yılında kanser oldum 29 yaşında iken çok zor dönemler geçirdim İstanbul da çalıştığım için tedavim İstanbul da oldu ama annem ve babam yanıma gelmedi sebebi İstanbul çok büyükmüş İstanbul da yapmazlardı onlara göre. Ben salak tedavi gördükten sonra ailemin yanına memlekete tayin istedim öyle böyle derken 2022 oldu ama ben annemler kırgınım bir yıl tedavi gördüm ne manevi ne de maddi destek oldular hatta sadece iki bin tl verdi annem. bekar olduğum için annem sagolsun dediği şu olmuştu evlenince bir bilezik takacak dim onun yerine olsun dedi ailem.ilcede ben merkezde çalışıyorum kendim yaşıyorum Yaş oldu 36 hayatta en çok istediğim şey anne.olmak.doktorlara sordum.sorun yok olabilirsin dediler ama evlenecek kimse yok aslında benim ozguvensizligim var 8 yaşında iken tacize uğradım 4 ay boyunca okulda bundan sebebi ile sevgilim üniversite dönemine kadar olmadı o zaman da sevgilim beni aldattı o dönem kilolu idim ve fiziksel olarak çok güzel.degildim bana senin gibi çirkin birisi ile evlenecek.degilim demişti. Güvenim tamamen gitmis di sonra hastalanmadan önce de sevgilim vardı ben pek sevmesem de ailem çok istiyordu özellikle annem o da kanser olduğumu öğrenince beni bıraktı. hersey üst üste geldi şimdi ailemi sevemiyorum hasta iken gelmemesi benim canımı yakıyor kıskanmak değil ama yengem hamile iken ona 6 ay baktı ama bana gelemedi.Bende sadece birseyler yapmalarını istediğim için yani bir unut benim için birseyler yapması için evlenmek.icin kısmet bulmasını dedim ama annem kızım var diye.demekten çekiniyor.hastalandim ya şimdi ona göre.resmen ben hatalı mal.eksik mal gibi görüyor bekar kızım var demez annem.iki günde bir telefon edip nasılsın diye.sordugunda bütün annelik görevini yaptığını düşünüyor ben artık ailem.ile konuşmak istemiyorum en son kavga.ettik benim icin birsey yapmadığınız.kqc yıldır.bundan sonra bana telefon etmeyin kızınız olduğunu unutun dedim sadece ağladı sagolsun ağlamak ile beni daha kötü hissetmemi sağlıyor hasta iken bana dediği kelimeler ben yapamam ben bilmiyorum ben anlamam babam bir yıl boyunca sadece bir kez geldi yürümekte zorlandığım halde hastane içine daha gelmeden işini bitir ben seni bekliyorum dedi bir faydasını görmedim ailemi silmek ile hatamı ediyorum ama her eve gittiğimde aklıma gelip kavga ediyorum
Geçmiş olsun, siz ne kadar güçlü olduğunuzun farkında değilsiniz, kim tek başına kanseri yenebilir? Siz yenmişsiniz belli ki iyi de bir işiniz var, bugün bunlara sahip olan kişi sayısı çok az. Ayrıca güzellik göreceli değil mi? Ben de saçımı yapmadığımda kötü giyindiğimde çok çirkin hissediyorum ama bakım yapınca aşırı güzel ve iyi hissediyorum. Psikologtan destek alabilirsiniz bir de sosyalleşmek ve başınızı yoran düşüncelere boğulamamk için düşüncelerinizi başka bir şeye yönlendirin bir kurs vs. Ayrıca Allah sevdiği kullarına dert keder verirmiş ki ona yönelelim ona çokça dua edelim bakın böyle bir hadis var. Anne baba arkadaş boşverin yalnızca Allah yanımızda olsun inanın buna kalpten inanmak çok büyük zenginlik heee bir de biz varız bizlere yazın ❤️

Çok da yerinde olmuş tepkiniz.
Elin kızına hamileyken 6 ay bakıyor da kendi kızına kanserken niye bakmıyor? İstanbul'da yapamazlarmış. Temelli yerleşmeye gelmiyordu ya, hasta bakacaktı, birkaç ay evde çıkmasa bile kızı için değmez miydi?
Kötü gününüzde yanınızda değillermiş, iyi gününüzde de siz selam vermeyin.
Elden ayaktan düşünce de yengeniz bakar artık onlara.

Çok zor ve haklısınız anlattıklarınıza göre. Ama ne mutlu ki ayakları yere basan, güçlü bir kadınsınız. O yüzden hiç kendinizi ozguvensiz hissetmeyin. Zaten sağlam bir kişiliğe sahip olmasanız hastalık döneminde herşeyin üstesinden tek başınıza gelemezdiniz. Bir kadın olarak sizinle gurur duydum. Ailenize gelince ise maalesef ailemizi secemiyoruz. Eğer onlarsiz tamamen mutlu olacaksanız tabi ki konuşmayı tercih edebilirsiniz.
Ne yazikki çok özguvenim yok geçmişte pısırık bir kızdım biraz değişmek için uğraşıyorum geçte olsa mesala yüzümde çok fazla ben vardı aldırdım biraz kilo verdim daha da verecegim inşallah r-l-y harflerini tam çıkaramıyor dum konuşma terapisine gittim. şu an konuşma mi düzelttim ailemin birsey yapması için zorladım resmen yok millet çocuğunu evlendirmek için ne kadar uğraşıyor benim akrabalarımı görüyorum bekar çocuğum var çevrenizde bekar varsa filan diye uğraşıyorlar ama benimkiler hiç iş yerinde zaten yok çocukluktan kalma bir ozguvensizlik var akrabalarım erkekler hersey yapar ama kizlar erkekler ile konuştuğunda kötü kadın ahlaksız olarak laf ederler.

eğer anlattığınız gibiyse silin ailenizi hiç değilse kimsem yok dersiniz acı çekmezsiniz ayy nasıl bir anne evladı yaşam için uğraşırken ben yapamam edemem diyebiliyor aklım almıyor isteyince herkes her şeyi öğrenebilir oysa
biobsi yani parça alınmıştı benden düşünün iki gün kaldı o zamanda o kadar bir yan bina a vereceksiniz dendi hemşire annemin eline verdi annem bana verip ben gidemem ben yapamam dedi düşünün boynumdan parça alındı ve o sabah ben hastanenin içinde kendi parçamı gittim kendim verdim

biobsi yani parça alınmıştı benden düşünün iki gün kaldı o zamanda o kadar bir yan bina a vereceksiniz dendi hemşire annemin eline verdi annem bana verip ben gidemem ben yapamam dedi düşünün boynumdan parça alındı ve o sabah ben hastanenin içinde kendi parçamı gittim kendim verdim
anneniz muhtemelen köyünden evinden çık çıkmamış hayatı sadece ev ve köy işleri olmuş br kadın şimdi eğer böyle ise bu davranışları bi yere kadar normal ama şartlar bu normal davranışları kaldırracak durumda değil
daha dişli gözü açık ya da işte benim çocuğumun canı diyebilecek yapıda olması gerekiyor ya da o an öyle bi duygu his falan olmasını bekler insan siz o konuda çok haklısınız

birde kendi işini kendi yapmaya başlayan ya da yıllardır yapan kadınların aileleri dahi olsa nasıl olsa o halleder derler çok üstüne de düşmezler

inşallah seveceğiniz uygun bir eş bulursunuz güzel bir yuvanız ve evladınız olur

Yahu bu grip, nezle değilki kanser. İnsanın yanında ailesi olmayacakta kim olacak. Tek başına hastane odasında kim yardım edecekti size. Bu unutulacak bir şey değil.
Ailenizi silin diyemem ama bu yaptıkları daha doğrusu yapmadıkları yardım ve destek için mesafe koyun. Bilsinler bir soğukluk olduğunu. Çok geçmiş olsun.
Güzellikler sizinle olsun.

en son kavga sebebi şu idi ben sadece benim.icin birseyler yapsınlar bende bak o zaman yapmadılar şimdi yapıyorlar demek için ama yok öylesine dedim ki bizim mahallede bir hoca var ona baktirsaniz dedim annem yok baktirip da rezil olacağımızı düşündü kendisinin benim değil tabiki sonra bir akrabamin kızı var iyi anlaşıyorum yakınız Allah tamamını göstersin birisi var ama o da 30 yaşında işte ben hoca a gitmiştim etmiştim filan dedi ben de anneme dedim ki bak millet gidiyor dedim annesinden gitmiş teyzemin kızı aslında annem bizde gidelim kimmiş demekten ise bana iyi ona soylede sana da baktır sin demez mi beynim döndü ya bir kerede siz benim için birsey yapsanız olmaz mi dedim bağırdım artık ama kan beynime sıçradı düşünün kendi doktorunu bul kendi evini bul iş i kendin bul üniversite i açık liseden kazan kendin memur kendi dershane paranı öde hep kendim.bir kez de onlar yapsın kardeşi yapıyorsa kendi neden yapmasın kavga o idi tabi aramayın beni deyip kızınca o zamanda evden çıktım kendi evime merkez e geldim o kadar laf sözden sonra başka bir teyzeme sorup hoca a gitmişler adam da benim tanıdık bir dişçi var ayni yaşlarda demiş birkaç dua yazmış dün aradılar istemiyorum sizin hiç birseyinizi deyip kapattım hatta ne kadar uzak o kadar iyi düşünüyorum en az 12 saatlik bir yer e tayin istemek istiyorum ama salaklık vallahi bende benim abim ihraç olmuştu ben sırf onun için memlekete dönmüştüm her türlü yardım yaptım yenge hamile iken iki hamilelik döneminde bir dediğini iki etmedim daha yeniler de bahçe var köyde neymiş bizim yenge toplamış onlardan bana veremez mis o toplamış beynim iyice döndü bir dediğini iki etmedim yengenin sonuç İstanbul da ek iş de yapıyordum maaş dan çok daha kazanıyorum herseyi biraktim geldim o ise benden iki domates biber i kıskandı

en son kavga sebebi şu idi ben sadece benim.icin birseyler yapsınlar bende bak o zaman yapmadılar şimdi yapıyorlar demek için ama yok öylesine dedim ki bizim mahallede bir hoca var ona baktirsaniz dedim annem yok baktirip da rezil olacağımızı düşündü kendisinin benim değil tabiki sonra bir akrabamin kızı var iyi anlaşıyorum yakınız Allah tamamını göstersin birisi var ama o da 30 yaşında işte ben hoca a gitmiştim etmiştim filan dedi ben de anneme dedim ki bak millet gidiyor dedim annesinden gitmiş teyzemin kızı aslında annem bizde gidelim kimmiş demekten ise bana iyi ona soylede sana da baktır sin demez mi beynim döndü ya bir kerede siz benim için birsey yapsanız olmaz mi dedim bağırdım artık ama kan beynime sıçradı düşünün kendi doktorunu bul kendi evini bul iş i kendin bul üniversite i açık liseden kazan kendin memur kendi dershane paranı öde hep kendim.bir kez de onlar yapsın kardeşi yapıyorsa kendi neden yapmasın kavga o idi tabi aramayın beni deyip kızınca o zamanda evden çıktım kendi evime merkez e geldim o kadar laf sözden sonra başka bir teyzeme sorup hoca a gitmişler adam da benim tanıdık bir dişçi var ayni yaşlarda demiş birkaç dua yazmış dün aradılar istemiyorum sizin hiç birseyinizi deyip kapattım hatta ne kadar uzak o kadar iyi düşünüyorum en az 12 saatlik bir yer e tayin istemek istiyorum ama salaklık vallahi bende benim abim ihraç olmuştu ben sırf onun için memlekete dönmüştüm her türlü yardım yaptım yenge hamile iken iki hamilelik döneminde bir dediğini iki etmedim daha yeniler de bahçe var köyde neymiş bizim yenge toplamış onlardan bana veremez mis o toplamış beynim iyice döndü bir dediğini iki etmedim yengenin sonuç İstanbul da ek iş de yapıyordum maaş dan çok daha kazanıyorum herseyi biraktim geldim o ise benden iki domates biber i kıskandı
Ya hiç kendini yorma uzak dur şunlardan. O bunu yapmadı bu bunu yapmadı diye kendini kahretme. Böyle düşünmek seni değersiz hissettirir. Tayin iste sessizce çek git..

Ya hiç kendini yorma uzak dur şunlardan. O bunu yapmadı bu bunu yapmadı diye kendini kahretme. Böyle düşünmek seni değersiz hissettirir. Tayin iste sessizce.

Ne yazikki çok özguvenim yok geçmişte pısırık bir kızdım biraz değişmek için uğraşıyorum geçte olsa mesala yüzümde çok fazla ben vardı aldırdım biraz kilo verdim daha da verecegim inşallah r-l-y harflerini tam çıkaramıyor dum konuşma terapisine gittim. şu an konuşma mi düzelttim ailemin birsey yapması için zorladım resmen yok millet çocuğunu evlendirmek için ne kadar uğraşıyor benim akrabalarımı görüyorum bekar çocuğum var çevrenizde bekar varsa filan diye uğraşıyorlar ama benimkiler hiç iş yerinde zaten yok çocukluktan kalma bir ozguvensizlik var akrabalarım erkekler hersey yapar ama kizlar erkekler ile konuştuğunda kötü kadın ahlaksız olarak laf ederler.
Lütfen şu akrabalar ile görüşmeye ara verin akıl yoksunu cahil demek istemiyorum ama yazdım.
Sizi çok güçlü aklı başında bir kadın olarak gördüm bunda sizi yanlız bırakan ailenizin katkısı büyük onlar size kötülük yaptığını düşünmeyin baya ayakları üzerinde özgüvenli yanınızı ortaya çıkarmışlar.
Valla evlilik için öyle onun bunun beğenmesi tavsiye etmesi ile yapmayın sonra nerden buldum bunu dersiniz.Sizin gibi aklı başında bireyler varsa ayrı tabi

evet

daha kötü oluyorum bir umut diyorum bu sefer birsey yapacaklar sonuç sıfır
Beklentin olmazsa hayal kırıklığı yaşamazsın. Varlığın senin ailende bir yer etmiyor belli ki ama bu senin suçun değil. Sessizce çık hayatlarından. Her seferinde onu yapmadınız, bunu yapmadınız diye kavga etmeye gerek yok ki. Lütfen şu hocalardan da uzak durun. Para tuzağı tacizci hepsi..

Ailen konusunda tamamen haklısın. Bulunduğun yerden tayin istemene bile gerek yok, anladığım kadarıyla yakın olsalar bile çok gelip gitmiyorlar yanına. Tayin istesen de istemesen de onlarla ilişkini en aza indir bence. Güzellik çirkinlik diye bir kavram da yok. Bunlar bizim kafamızda olan şeyler. Senin çirkin dediğini ben güzel bulabilirim. Bu konuda endişelenme. Özgüvenin olmasa bu kadar şeyi başaramazdın, bence özgüvenlisin. Evlilik konusunda ailenden bir adım bekleme. Onların bulduğu da bir şeye benzemez boşver. Kendin tanışırsın nasip bu işler, hacıyla hocayla olmaz. Geçmiş olsun 🌹

Kanser insan hayatındaki zorlukların pik noktası ; o dönemi yalnız geçirebilecek güçte insanın artık kimseye ihtiyacı yoktur. Ailenize kırılmakta sonuna kadar haklısınız, hele de verdiği parayı takacağı bileziğe sayan aile uzak olsun bir zahmet
Biraz sosyalleşin, insanlarla diyalog kurun derim bunun dışında hem hastalık sonrası, hem de yaşadığınız taciz travması için bir destek alırsanız yardımı olabilir, geçmişler olsun Rabbim bir daha hastalıkla sınamasın inşallah

işin tuhaf i iki abim var ikisini de severim İstanbul da yaşıyor bir abim hastalık döneminde tek yardım eden kim diye düşününce sadece tam olarak iki kişi aklıma geliyor bir abimin eşi çalışıyordu yeni doğum yaptı düşünün iki yıllık ücretsiz izinde idi benim çocuğum küçük filan demedi bana yardımcı oldu hemde nasıl yardım düşünün hemen kanser olduğumu öğrenince psikolojim bozuldu yengem hemen abimin izin almasını istedi doğru üç dört günlük yazlığa gitti yengemin annesi deseniz bütün hastalık döneminde doktor işlerine o götürdü annemlerin yapmadığını dünür teyze yaptı yengem kan görünce iyi olmaz benim lösemi di kan ilgili gene de kemoterapi için iki kez geldi sonra resmen ben gelmemesi için gizli gizli çıktım hastane hastalık çok yeğenim küçük emzirme dönemi ondan ne olur ne olmaz diye istemedim gelmesini her zaman o yengem ve dünür teyzem çok başkadır benden birsey istesinler hemen yaparım yengemin abisinin çocuğu oldu altin aldım maddi olarak birsey yapmama izin vermezler di acikcasi beni ailem yeni doğum yapmış yenge e bırakması daha da sinir yengem bakmasa haklıdır mesala yakın olan yengem nezle olsam çocuk var gelme bulaşır demesi var düşünün o ikisi çok başka benim

Back
X