Ailemin Bankalarla Sicil Kaydımı Mahvetmesi

peki bankalarla ilgili sicilinizi düsünürken bir yandan da birikim yapiyor musunuz? Neticede kutu gibi ev parasinin tamamini kredi cekmiyceksiniz.

Bir bankacinin "kara liste " diye tabir edilen seyi bilmemesi mumkun degil
Bankacilik sisteminde adi kara liste degildir ama halk arasinda kara liste denir
Yasal takibe dustukten sonra da hicbir banka kredi vermez oyle sizin dediginiz gibi
Ya bankaci degilsiniz ya da bankada idari islerde falan calisiyorsunuz

kendisinin anlattığı şekilde bir kara listeyi ne duydum ne gördüm, bir defa yasal takip bile değil aksama dolayısıyla bir ömür kredi çekemeyecek olmasını.
yasal takip sürecinden sonra eğer borç kapanırsa memzuç kayıtlarında kalsa da istihbarat "red" den "gri" ye dönmesi durumunda yetki ile kredi tespitinde bulunabilir. hiç idari birimde de çalışmadım hep kredilerdeydim, kim neye inanmak istiyorsa ona inansın ben süreci açıkladım. isteyen faydalansın, isteyen sorgulasın kendi bilir :)

Sicil olayı 5 yıl da toparlanır diye biliyorum. Ben de evlediğim de işsiz kaldım çektiğim kredi bir şekil de ödendi ama geç oldu. şimdi ev kredisi çekebilecek durumdayım şükür. Annenize diyecek lafım yok. Bilemeyiz nasıl hayatlar yaşıyorsunuz... olmuş bir kere ödenecekmiş zaten Allah size daha güzel kapılar açacaktır eminim. Annenize dolaylı yoldan bile yardım etmenizin karşılığı mutlaka vardır.

kimle konustuysam bu sekilde söyledi.Konustugum kişiler de bankada çalısan kisilerdi. Çünkü amcam da o listeye girdi ve borcu kapatmasına rağmen ve vergi mükellefi olmasına rağmen 6 sene sonra bile hiçbir yerden kredi alamadı alamıyor
benımde basıma geldı bu
abım yuzunden taaaa 10 sene once bozulan gecmısım halaaaaa duzelmıs degıl kı kendım kolay kolay borc yapmam kolay kolay kredı cekmem gununden once oderım falan
buna ragmen o seneler once olan duzensızlık hala karsıma cıkıyor
bır kere kara lısteye gırdınız mı ondan sonra hep duzenlı gıtsenızde hıc kara lısteye gırmemıs gıbı asla bırdaha olmuyor yuksek kredıler buyuk odemeler gıbı durumlarda hep engel oldu
teyzemın kızı banka muduru eltım banka mudur yardımcısı
onlar bıle bu konuda yapabılecegımız bırsey yok en basta hıc o duruma dusmemen gerek dedıler

Arkadaslar yanlis bilgi veriyorsunuz
Kanuni takibe giden kisiler birkac ay duzenli odemeyle sicillerini duzeltemezler , en az 5 sene gecmesi gerekiyor , sonrasi da kendi taktirlerinde verip vermemek
Bankalar kredi vermeye bayilir ama sicili temiz olana vermeye bayilir , odememe riski olana banka kredi vermez
aynen dogru
benım 5 sene gecmıstı daha once kara lısteye gırdıgım ıcın talep ettıgım meblag vermedıler odeme duzensızlıgınden
ve kredı kartımı yukseltmek ıstıyordum yapmadılar

10 sene gectıkten sonra kredı kartımı yukseltebıldım arac almak ıcın kredıye basvurdum yıne onaylanmadı 10 sene oncekı ıcraya dusen takıbımden dolayı
abım ıcın kredı cekmıstım odememıstı ıcralık olmustum 10 yıl once dusun o cıktı karsıma
ve cok duzenlı gununden once odeyen bırıyımdır senelerdır... hıcbıryere borcum yok buna ragmen...

Sonsuza kadar kara liste devam etmiyor.
Hiç o arsa al sat işine girmeyecektiniz.
Eğer çok para kazanmak istiyor ise anneniz kendisi çekecekti he cekemiyor mu alıp satmayacaktı.
Dünyanın binbir türlü hali var. İnsan evladını zora sokmaz.

Valla bizde ev almak için giriştik Allah nasip kısmet ederse.
Eski bir bina bile olsa alın bı ev kendinize fiyatı uygun olur kredi kolay ödenir. Yarın öbür gün kentsel dönüşüme girdiğinde sıfır eviniz olur ve daha az para ödeyerek yeni evinizi alırsınız.
Bizler kadınız erkekler gibi maalesef dışarı da daha kolay yaşayamıyoruz.
Su an olan olmuş ama bı kaç seneye çıkarsınız kara listeden.

Babam esnaf, 2-3 kere iflas edip tekrar sıfırdan iş kurdu. Kara listelere defalarca kez girip çıktı yine de peşinatını yüksek tutup çok uygun bir orandan ev kredisi çekebildi. (260 binlik ev için 60 bin kadar peşin, gerisini kredi çekti) olarak 3-4 kredisi var hatta şu an. Borcunuz milyonlarca liralar değilse düzeltirsiniz. Aktif kredi kartları kullanmak (dönem borçlarını ödeyip tekrar harcamak sonra yeni borcu ödemek), hesaplarınızda bolca nakit giriş çıkışı yapmak ve başka kredi başvurusunda bulunmamak bir süreliğine artıya geçmenize yeter. Ayrıca mümkünse maaş aldığınız bankadan konut kredisi çekerseniz onaylanma olasılığı daha yüksek oluyor.

aynen dogru
benım 5 sene gecmıstı daha once kara lısteye gırdıgım ıcın talep ettıgım meblag vermedıler odeme duzensızlıgınden
ve kredı kartımı yukseltmek ıstıyordum yapmadılar

10 sene gectıkten sonra kredı kartımı yukseltebıldım arac almak ıcın kredıye basvurdum yıne onaylanmadı 10 sene oncekı ıcraya dusen takıbımden dolayı
abım ıcın kredı cekmıstım odememıstı ıcralık olmustum 10 yıl once dusun o cıktı karsıma
ve cok duzenlı gununden once odeyen bırıyımdır senelerdır... hıcbıryere borcum yok buna ragmen...
Farura ödemesi yapıyor musunuz, otomatik ödeme talimatları verdiniz mi hiç? Krediye sık başvurmak kredi notunu düşüyormuş, çünkü “paraya ihtiyacım var” anlamına geliyor. Ama kredi kartı kullanıp düzenli ödemek hatta neredeyse her ay tüm limitini doldurup hemen ödemek işe yarıyor diye biliyorum. Bir de hesaplardan nakit giriş çıkışını çok yapmak lazımmış. Krediye başvurduğunuz bankanın uzun zamandır kullandığınız, içinde kredi kartınız olduğu ve hatta maaş bankanız olması olumlu sonuçlanma olasılığını artırıyor. Bazen limitimi bir ayda iki kere dolduruyorum tüm harcamaları kredi kartından yaparak -babamın önerisiyle-.

Farura ödemesi yapıyor musunuz, otomatik ödeme talimatları verdiniz mi hiç? Krediye sık başvurmak kredi notunu düşüyormuş, çünkü “paraya ihtiyacım var” anlamına geliyor. Ama kredi kartı kullanıp düzenli ödemek hatta neredeyse her ay tüm limitini doldurup hemen ödemek işe yarıyor diye biliyorum. Bir de hesaplardan nakit giriş çıkışını çok yapmak lazımmış. Krediye başvurduğunuz bankanın uzun zamandır kullandığınız, içinde kredi kartınız olduğu ve hatta maaş bankanız olması olumlu sonuçlanma olasılığını artırıyor. Bazen limitimi bir ayda iki kere dolduruyorum tüm harcamaları kredi kartından yaparak -babamın önerisiyle-.
faturalar duzenlı otomatık odemede
sık kredıye de basvurmuyorum 3 kere basvurdum bu yasıma kadar :)
nakıt gırıs cıkısım sık oldu cepte hıc nakıt tasımazdım eskıden sadece kart kullanırdım kartdan nakıt olarak cok cekım yaptım
hıc odemelerın gununu gecırmez hatta gununden once oderdım
aynı zamanda maas bankam

aslında tum bankaların sevecegı musterıyım ödüm kopar borctan :KK70: hemen oderım uykularım kacar cunku

10 yıldır bankacıyım kara listeyi sizden duyuyorum :) istihbarat olumsuzluğu vardır, gerek yasal takip süreci, gerekse vergi borcu borçlanma oranı ya da düzensiz ödemeler istihbaratınızı "red" e dönüşür. ancak ödemelerinizi düzenli yapar ve aksamada borç bırakmazsanız memzuç kayıtlarınız güncellenir ve kredi kullanabilirsiniz.
nasıl duymadınız yahu kredı ıcın basvurdugumuzda sız bankacıların kullandıgı terım bu maalesef kara lıstede gorunuyorsunuz dıyorlar :) bız sızlerden ogrendık sız nasıl hıc duymadınız

sız bankacılık ıcın katıldıgınız egıtımlerde gordugunuz tum teknık terımlerı paylasmak ıstemıssınız ama gorustugumuz bankacılar kımseye red de donusmussun demez kara lıstedesınız maalesef der
tutupda 70 yasında dedeye redde donusmussunuz demedınız ınsallah :D
mazallah kendını spiderman falan sanar yoksa :)

kendisinin anlattığı şekilde bir kara listeyi ne duydum ne gördüm, bir defa yasal takip bile değil aksama dolayısıyla bir ömür kredi çekemeyecek olmasını.
yasal takip sürecinden sonra eğer borç kapanırsa memzuç kayıtlarında kalsa da istihbarat "red" den "gri" ye dönmesi durumunda yetki ile kredi tespitinde bulunabilir. hiç idari birimde de çalışmadım hep kredilerdeydim, kim neye inanmak istiyorsa ona inansın ben süreci açıkladım. isteyen faydalansın, isteyen sorgulasın kendi bilir :)

yasal takipteyim şuan 8 aydır ödenmedi dedim ya. 90 gun sonra zaten yasal takibe giriyorsunuz. Yasal takipteyim ve bu bankalarda da kara liste diye geçer

yasal takipteyim şuan 8 aydır ödenmedi dedim ya. 90 gun sonra zaten yasal takibe giriyorsunuz. Yasal takipteyim ve bu bankalarda da kara liste diye geçer
Siz bakmayin her yazana, kredici arkadas 8 ay odenmeyen kredinin kanuni takibe gittigini bile bilmiyor 😂

Siz bakmayin her yazana, kredici arkadas 8 ay odenmeyen kredinin kanuni takibe gittigini bile bilmiyor 😂

diğer söylenilenler bir nebze umut kaynagıydı simdi sizin söyleminizle o umudum da gitti :/ Herkes bir şey söylüyor yasal takibe girip 5 sene sonra kredi çekenler olmus maaşıma haciz gelmişti diyenler var. Hiç anlamadım gerçekten

Back
X