Ailemin derdi hiç bitmiyor

yalnız, mutsuz, endıselı .
cocukları evlenme dıyor
kadın kendıne bu careyı bulmus

bence bır tur ayarlayın bıraz gezsın dolassın evde durmaktan bunalmıs
Ben internetten tanıştığın biriyle evlenme diyorum daha erken diyorum, çocuk oyuncağı değil ki bu. Başına birşey gelirse ne olucak diyorum gelirse gelir diyor, herşeyi göze almış
Denize gitmişti, o zaman iyi ancak eve gelince yine aynı oluyor yine mutsuz

Belki kardesiniz evleninceye kadar anneniz de kendisine uygun birileriyle tanisir evlenir. Belli bir tanima sureci olursa netten tanismasinda mesele yok bence. Kadin bekar,onun da bir hayati var,evlenmeye karar verirse neden olmasin? Cok darlamayin kadini yaziktir,herkesin hakki evlenmek

Kardeşiniz evlenmesine mi karşı çıkmış sosyal medyadan yazan birisiyle evlenmesine mi? İkisi farklı şeyler çünkü, sizin de dediğiniz gibi pek güvenilir olmuyor internet üzerinden. Tabii ki istisnalar vardır ama annenizin risk almasını istememiş olabilir.

Dediğiniz gibi çevreden sorup soruşturabileceğiniz biri olsa sorun değil. Yalnızlık Allah'a mahsus. Kimi insanlar yalnızlıktan hoşlanırken kimisi de yalnız yapamıyor.. Herkesin yapısı, hayattan beklentileri farklı. Sadece belli bi yaştan sonra sanırım insanlar daha yalnız hisediyor kendini, hayatı paylaşacak birilerini arıyorlar. Ama sosyal medyadan kimseye güven olmaz. Yüzyüze ne sıklıkla görüşüyorlar ya da görüşüyorlar mı?

Hiç istekli değil çalışma konusunda ama kardeşim hayır dedikten sonra çalışayım dedi annem, ben olsam ben de çalışmak isterdim çünkü bütün gün evde kuruyor duruyor ama çalışsa kafası dağılır hem eline para geçer belki iyi gelir. Daha boşanalı 1 sene olmadı ki çok psikolojisi bozuk ilaç kullanıyor ama bir günü bir gününü tutmuyor, evlendiği zaman ben yapamıyorum boşanıcam derse
Bir yandan da hayatına müdahale mi ediyoruz mutlu olmasını mı engelliyoruz diyorum çok karışık durumdayım açıkçası

E anneniz evlenmek istiyordu boşanırken sonra bir ara vazgeçmişti yanlış hatırlamıyorsam. Sizde evlensin istiyordunuz.Keşke kestirip atmasaydınız tanışıp bir süte vakit geçirseydiniz.
Evet vazgeçmişti evlenmek için, aslında kardeşim daha önce annem evlenmek isterse kabul ederim demişti ama şimdi neden hayır dedi anlamadım, sizce anneme haksızlık mı ediyoruz yada endişelenmekte haklı mıyız

Bence endişelenmekte çok haklısınız tabiki internete ne kadar güven olur. Eminim öyle tanıdıktan falan gelse kardeşinizde kabul ederdi rahat bir befes almak için ama internet diye istememiştir haliyle ama keşke bir tanışsaydınız.

Sorunda kardeşimin evlenip evlenmiyeceği zaten, evlenme muhabbeti geçmiyor hiç, annemin evlenmesine hayır diyor, yani ömür boyu anneme bakmaya razı. Hadi evlenme düşüncesi olsa evlenene kadar beklesin annem ama ne olucağı belli değil ki
Annem netten tanıştığı biri ile nasıl görüşecek anlamıyorum adam yabancı ülkede, tanıdık biri değil ki. İyice karışık bir hal almaya başladı, geliri olsaydı hiç böyle olmazdı o zaman başkasıyla evlenme düşüncesi olmazdı gelir olmadan boşanınca böyle oluyor işte

Kardesiniz cok genc. Yarin biriyle tanisir bakarsiniz,oyle ben anneme omur boyu bakacagim diyemez. Kimse kimseye omur biyu bakamaz zira herkesin bir hayati var. Kiminle ne zaman tanisir,ne karar verir garantisi yok. Ne kardesiniz annenize umit versin ne de anneniz kardesinize guvensin bu konuda. Herkes kendi hayatina bakacak. Anneniz netten tanistigi adamla gorusmeye devam etsin, yazissin. Belki adam gelir de yuz yuze gorusurler. Anneniz bekar ve genc bir kadin, istedigi gibi yasamakta ozgur. İstedigi kadar vakit gecirebilir adamla yani. Kafaniza takmayin,sadece dikkatli olsun anneniz yeterli. Kocaman kadin,kisitlamayin,yuklenmeyin. Cani ne isterse onu ysamakta hakli cunku

Bence siz hayır demeyin . Bu sefer mutsuzlugunun sorumlusu siz olursunuz.
Adam bi kere yurt dışında iyi tamam gelsin görüşelim deyin tanışın 3 5 kez vakit geçirin araştırın çevresini etrafını vs.

Hayır belki adam öyle sosyal medyadan oturduğu yerden atıyor.
Belki anneniz yüz yüze görüp beğenmeyecek?
Belki adamın bi yanlışı ortaya çıkacak vs.
Her şey olabilir yani.

Ya da belki çok mutlu olacak çok iyi biri çıkacak adam.
Bunu da bilemezsiniz.

Ben kardeşinizde kendine bağımsız bi hayat kurar fena mi onun da evlenmek tek yaşamak hakkı .

En kötüsünü düşünelim adam pisliğin teki mi çıktı gene boşanacak anneniz yapacak bir şey yok.
Ama adamı gormeden tanımadan hayır demeniz de doğru değil bana göre.

Daha önce evlenmesine birşey demem mutlu olmak hakkı demişti kardeşim, şimdi de hayır demiş internetten olduğu için sanırım
Ben de kardeşim gibi düşünüyorum ama acaba mutluluğuna engel mi oluyoruz diye de düşünmüyor değilim, internnetten nasıl güvenip evleniceksin başına birşey gelirse dediğimde ne gelirse gelir dedi annem, şaşırdım

Yüz yüze hiç görüşmediler sadece telefonda görüşüyorlar diye biliyorum, tam benim kafa yapımda bana uygun dedi ama telefondan insan ne kadar anlayabilir ki, aslında annem kimseye güvenmeyen biridir bu adama nasıl güvendi bilmiyorum ama ne yapıcam çok kararsızım
Bir aklım kadının kendi hayatı bırak ne istiyorsa yapsın diyor bir aklım ya başına birşey gelirse heryer psikopat dolu nasıl olucak diyorum, bilmiyorum zor şeymiş aileyle uğraşmak

Kardeşimde hayır deyince ben de birşey diyemedim sonuçta onunla aynı evde kalıyorlar onun benden daha çok fikir vermeye hakkı var, kardeşimle de daha konuşamadık ama annem için üzülüyorum neden ailem böyle oldu, bundan bir kaç yıl önce bunları yaşıyacağımızı söyleselerdi asla inanmazdım

Kardeşim annemin sadece kardeşim maddi olarak rahatlasın diye evlenmek istediğini düşünüyorum yani annem benim için kendini feda ediyor ama ben onu yarı yolda bırakmam ona bakarım diyor, gerekirse evlenmem ama anneme baktığım için vicdanım rahat diyor
Kardeşim annemin sadece maddiyattan evlilik yapmak istediğini düşünüyor bunun için de hayır diyor, annemin mutlu olmasını istiyorum ama hiç tanımadığımız bir insana da nasıl güvenirimiz bilmiyorum kafam çok karışık, bir aklım evet de annen yeterki mutlu olsun diyor, bir aklım da başına birşey gelirse vicdan azabı duyarsın diyor ne yapıcam inanın aileme üzülmekten depresyona girdim, hayattan zevk almıyorum

Bugün birşey yaşadım bende kendi öz ablamla ilgili, konu önemli değil. Ortak nokta şu Biz bu kadar kaygılanırken onlar için , en iyisi olsun, hata yapmasın diye uğraşırken; yeri geliyor hiçe sayıyorlar bizleri tanımadığı ya da yeteri kadar tanımadığı insanlar için . Çok hata yaptı. Ve bugün ilk defa Canımdan öte dediğim insana nötr oldum. O kadar sıkıntılıyım ki anlatamam

Adam kötü olursa ve annem tekrardan barılırsa nasıl olucak acaba
Kardeşim o sırada evlenirse annem nasıl geçinicek geliri yok birşeyi yok, kardeşim de biliyor yani şuan evet demeyi aslında annem evlense en çok kardeşimin işine yarıcak ama kardeşim annemi düşünüyorum ben diyor, daha çok erken biraz kafasını toplasın diyor, ben sürekli hayır demem diye de açık kapı bırakıyor, ama internetten olması ve daha erken olması kardeşimi de beni de düşündürüyor. Ama annem iyice kardeşimi kız babası gibi yaptı, daha kaç ay önce başka bir adamla evlenicem diyordu şimdi daha başka birini söylüyor, o yaşta bir kadın böyle yapar mı hiç mantıklı mı
Düzenini kurar kendini toparlar, biriyle tanışır gelir söyler iyi biriyse tamam deriz ama bu kadar acele bizi de endişendiriyor üstelik bu devirde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…