• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin paramı vermemesi ve düşüncesizlikleri

Konu başlıktan da anlaşılacağı üzere ailem. Babama yaklaşık 1 ay önce belli bir miktarda para verdim. Çiftçi ve para beklediği bir yer var ordan para geldiği zaman paramı ödeyeceğini söyledi. Borçlarım var ayriyeten araba almayı da düşünüyordum. Şu enflasyonda düzenli bir geliri olan bile sıkıntıda. Bugün konu açıldı ve adamın parayı verip vermediğini sordum. Annem beni çıldırttı. O parayı da bize vermiş ol dedi. Ufak tefek paraların asla lafını etmem, ne kadar bonkör olduğumu herkes bilir ama bu laf beni çıldırttı.

Geçen gün balkonda kardeşim ben annem otururken(kardeşim benden daha iyi kazanan bir iş yapıyor) sen de çalışsaydın şunu bunu yapardın diye laf ettiler. Özellikle annem. Şuan asgari bir işe girsem senle hemen hemen aynı alırız benle farkın yok dedi, kardeşim ordan atıldı belki daha iyi bile alırsın dedi ve aşırı ağırıma gitti. Kız kardeşim para konusunda aşırı eli sıkı ve lafını eder. Sırf ondan çekindikleri için ondan para isteyemeyip benden istediler. Şimdi de o parayı bize bağışla lafı ediyorlar. Hem mesleğimi küçümseyip hem parayı vermek istememeleri beni aşırı sinirlendirdi. Haksız mıyım
haklısınız, ama bu sizi mutlu edecek mi. anneniz bize bağışla demiş sizde olmaz ihityacım var diyin ama kızgın bir şekilde demek yerine yumuşak yumuşak söyleyin.

Biliyorsunuz ki maaşım kuş kadar, bu sebeple hibe edemeyeceğim anne/baba isterseniz x'den(senden çok kazanıyorum diye böbürlenen kız kardeş)alın deyip geri isteyin bence.
Hem isinizle maaşinızla dalga gećip hemde çökmesinler paranıza.

Konu başlıktan da anlaşılacağı üzere ailem. Babama yaklaşık 1 ay önce belli bir miktarda para verdim. Çiftçi ve para beklediği bir yer var ordan para geldiği zaman paramı ödeyeceğini söyledi. Borçlarım var ayriyeten araba almayı da düşünüyordum. Şu enflasyonda düzenli bir geliri olan bile sıkıntıda. Bugün konu açıldı ve adamın parayı verip vermediğini sordum. Annem beni çıldırttı. O parayı da bize vermiş ol dedi. Ufak tefek paraların asla lafını etmem, ne kadar bonkör olduğumu herkes bilir ama bu laf beni çıldırttı.

Geçen gün balkonda kardeşim ben annem otururken(kardeşim benden daha iyi kazanan bir iş yapıyor) sen de çalışsaydın şunu bunu yapardın diye laf ettiler. Özellikle annem. Şuan asgari bir işe girsem senle hemen hemen aynı alırız benle farkın yok dedi, kardeşim ordan atıldı belki daha iyi bile alırsın dedi ve aşırı ağırıma gitti. Kız kardeşim para konusunda aşırı eli sıkı ve lafını eder. Sırf ondan çekindikleri için ondan para isteyemeyip benden istediler. Şimdi de o parayı bize bağışla lafı ediyorlar. Hem mesleğimi küçümseyip hem parayı vermek istememeleri beni aşırı sinirlendirdi. Haksız mıyım
Ee deseydin sende o an "madem paramın az olduğunun bilincindesin ne diye üç kuruşumun da üstüne yatmaya çalışıyorsunuz?" diye.

istediğinizde size bir yanlış yapıyormuşsunuz gibi hissettiriyorlarsa eğer asıl yanlışı onların yaptığını suratlarına çarpmaktan başka seçenek kalmıyor malesef. evet söylenecek şey var söylenmeyecek şey var aileye karşı. fakat dik durmazsanız, sırtınızı eğik bulurlar, yükledikçe yüklerler. bir de zaten görevinizmiş gibi olunca laf etme şansınızda kalmaz. bir döngüdür alır gider bu şekilde. bence sizin tepkinizi koymanız lazım uygun bir zaman kollayıp. örneğin; benden alırken bu parayı bağışla demediniz, ben ağızdan çıkan söze bakarım. bağışlayacaktıysam ona o esnada ben karar verirdim. şimdide benim karar vermem gerekirken, siz benim yerime karar veriyorsunuz. doğru mu sizin bu yaptığınız. demen lazım.

Ben de dışa dönük biriyim ama bir yandan çok duygusalım. Mesela emeklerimi küçümsediklerinde hiçbir şey demedim. Gittim yatağıma uzandım ve uzun bir zaman çıkmadım. Çok kırıldım çünkü. Şimdi vermeyeceğiz diyorlar bir şey diyemiyorum araba alacağım falan dedim. Bir şey demediler doğruca odama gelip konu açtım. Cirkeflik yapsam ilerde pişman olacağımdan korkuyorum çünkü.
Ayrı eve çıkın

Back
X