• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin paramı vermemesi ve düşüncesizlikleri

Bundan yıllar önce bekarken,ufak ufak masşımdan arttırarak 1.000 euro kenara koymuştum..o sıralar maaşlar elden falan ödeniyor,banka hesapları çok kullanılmıyor,internet bankacılığını geçtim,her evde internet falan da yok..ben de evde tutuyorum,anneme vermiştim saklaması için…erkek kardeşime ev yapılırken kenarda durmasın borç olarak kullanalım sana yaparız dediler ve o para asla geri gelmedi…ne zaman istesem suçlu oldum..bu olay bana ders oldu birikimimimi artık kimseye söylemiyorum,o zamandan sonra yine biriktirdim kendim evlendim,o para konusu kapatıldı ama ben artık kimseye 5 kuruş vermem
Sana da geçmiş olsun. 😐😐

Para mevzusunda aile söz konusu olunca benden salağı yoktur.
Kardeşime 4 yıl önce para verdim. O zaman bı maaşım kadardı. Güya ödüyor ama hala bitmedi. Ve şu an hiç bi degeri kalmadı. Aynı evde kaldık lafta ortak. Ev kirası fatura haricinde hiç bı şeye karismadi. Benim ihtiyacım olduğunda borç istemiştim sevgilisini bahane ederek vermemişti. Ama ben şu an yeğenim oldu diye ona hediyeler alıyorum. İçimden geliyor almak. Ama saf gibi hissediyorum
Babam desen araba bozuldu para istedi. Kardesimde verecekti. O evli diye ondan almamışlar. Bı ara borç verdim ama o da geri gelmeyecek zaten belli.
Annem desen zaten beni hiç sevmez. Şu an onun gözünde sadece bankayim. Sürekli para yok para yok. İstiyor ki ona aylık para vereyim. Ki evin ihtiyaçlarını alıyorum.
Gerçekten bunaldım artık. Oysa kendime bişey alacak olsam iki saat düşünürüm. Para konusunda bana da bı güncelleme gelmesi lazım

Para mevzusunda aile söz konusu olunca benden salağı yoktur.
Kardeşime 4 yıl önce para verdim. O zaman bı maaşım kadardı. Güya ödüyor ama hala bitmedi. Ve şu an hiç bi degeri kalmadı. Aynı evde kaldık lafta ortak. Ev kirası fatura haricinde hiç bı şeye karismadi. Benim ihtiyacım olduğunda borç istemiştim sevgilisini bahane ederek vermemişti. Ama ben şu an yeğenim oldu diye ona hediyeler alıyorum. İçimden geliyor almak. Ama saf gibi hissediyorum
Babam desen araba bozuldu para istedi. Kardesimde verecekti. O evli diye ondan almamışlar. Bı ara borç verdim ama o da geri gelmeyecek zaten belli.
Annem desen zaten beni hiç sevmez. Şu an onun gözünde sadece bankayim. Sürekli para yok para yok. İstiyor ki ona aylık para vereyim. Ki evin ihtiyaçlarını alıyorum.
Gerçekten bunaldım artık. Oysa kendime bişey alacak olsam iki saat düşünürüm. Para konusunda bana da bı güncelleme gelmesi lazım
Sen bensin kardeşim gel sarılalım. Kardeşim askere gitti parasını cebine ben koydum. Annem bir şey beğenir parasını benden ister,düğüne gider altını benden alır. Kardeşimin yemin törenine giderler o para benden istenir. Düpedüz salağım her seferinde içim acıyor ve veriyorum.

Hem maaşınızı, mesleğinizi kötüleyip hemde para mı istiyorlar? Madem benim kadar para kazanırsın işe girsen benden isteme beleşçi gibi anne git çalış de. Sizin yerinizde olsam 1 kuruş daha vermem verdiklerinde her akşam lafını yapıp kuruşuna kadar alırım.
Beleşçi anne mi😬 onu kim okutup Meslek sahibi yaptı acaba, valla bu evlatlar kadar nankörü yok.

Beleşçi anne mi😬 onu kim okutup Meslek sahibi yaptı acaba, valla bu evlatlar kadar nankörü yok.
Konuyu iyice okuduktan sonra sorunuzun ve yazdığınızın saçmalığı ortaya çıkıyor. Ayrıca çocuğu doguruyorsan belli bir yaşa gelene kadar bakmak zorundasın. Ayrica konu sahibi bir meslek sahibiyse bu onun başarısı ve aklı

Gördüğüm kadarı ile siz burada aktif bir uyesin. Hergun benzer konular. Bir başkası sizin yaşadığınızı yaşasa ne tavsiye verirdiniz?
Muhtemelen bir daha vermeyin verdiğinizi de gerekirse çirkef olup alın derdim ama yaşamak daha zormuş. 😅😅 Aile konusunda enayiyim

Konuyu iyice okuduktan sonra sorunuzun ve yazdığınızın saçmalığı ortaya çıkıyor. Ayrıca çocuğu doguruyorsan belli bir yaşa gelene kadar bakmak zorundasın. Ayrica konu sahibi bir meslek sahibiyse bu onun başarısı ve aklı
He he , okutmayip 15in de evlendirebilirdi, başlık parasıyla satabilirdi, evlatlık verebilirdi ki var böyle aileler, önce anne baba olun da görün bakalım çocuk büyütmek nasılmış.

He he , okutmayip 15in de evlendirebilirdi, başlık parasıyla satabilirdi, evlatlık verebilirdi ki var böyle aileler, önce anne baba olun da görün bakalım çocuk büyütmek nasılmış.
Yalnız o sübyancılık oluyor hanımefendi ve suç !! Çocuk yapıyorsan ihtiyaçlarını gidermek ZORUNDASIN. Eğitim vermek ZORUNDASIN.

Bu dediklerinizi yapmaması övülecek birşey değil olması gerekenler zaten lütuf etmiyorlar Görevleri. Eğer çocuğumun parasına göz dikeceksem ve ayrım yapıp birini sürekli eleştireceksem beni sevmesinler huzur evine bıraksınlar zaten. Niye bu kadar rahatsız olsunuz sizdemi yoksa böylesiniz?

Muhtemelen bir daha vermeyin verdiğinizi de gerekirse çirkef olup alın derdim ama yaşamak daha zormuş. 😅😅 Aile konusunda enayiyim
Biri aile konusunda enayiyim dese de degisebilirsiniz vs yazarsınız. Evlat ayrımı ve yardım eden evladın suçlu çıktığı çok konu var.

Bu dediklerinizi yapmaması övülecek birşey değil olması gerekenler zaten lütuf etmiyorlar Görevleri. Eğer çocuğumun parasına göz dikeceksen ve ayrım yapıp birini sürekli eleştireceksem beni sevmesinler huzur evine bıraksınlar zaten. Niye bu kadar rahatsız olsunuz sizdemi yoksa böylesiniz?
Çocuğunu büyütmüş okutmuş meslek sahibi yapmış bir anneye beleşçi anne yakıştırması yapılması zoruma gitti, benim çocuklarım çalışacak yasta değil ve ben kendimden fedakarlık yapip onalarin istediklerini alıyorum, tatile bile onları mutlu etmek için gidiyorum. En iyi okullara gitsinler diye çabalıyorum.

Konu başlıktan da anlaşılacağı üzere ailem. Babama yaklaşık 1 ay önce belli bir miktarda para verdim. Çiftçi ve para beklediği bir yer var ordan para geldiği zaman paramı ödeyeceğini söyledi. Borçlarım var ayriyeten araba almayı da düşünüyordum. Şu enflasyonda düzenli bir geliri olan bile sıkıntıda. Bugün konu açıldı ve adamın parayı verip vermediğini sordum. Annem beni çıldırttı. O parayı da bize vermiş ol dedi. Ufak tefek paraların asla lafını etmem, ne kadar bonkör olduğumu herkes bilir ama bu laf beni çıldırttı.

Geçen gün balkonda kardeşim ben annem otururken(kardeşim benden daha iyi kazanan bir iş yapıyor) sen de çalışsaydın şunu bunu yapardın diye laf ettiler. Özellikle annem. Şuan asgari bir işe girsem senle hemen hemen aynı alırız benle farkın yok dedi, kardeşim ordan atıldı belki daha iyi bile alırsın dedi ve aşırı ağırıma gitti. Kız kardeşim para konusunda aşırı eli sıkı ve lafını eder. Sırf ondan çekindikleri için ondan para isteyemeyip benden istediler. Şimdi de o parayı bize bağışla lafı ediyorlar. Hem mesleğimi küçümseyip hem parayı vermek istememeleri beni aşırı sinirlendirdi. Haksız mıyım

Kv / kp'ye para verip alamamayi duydum ama bekar kizindan alip vermeyen ilk kez görüyorum.

Aleni evlat ayrimciligi bu, en cok sinir oldugum sey.

Çocuğunu büyütmüş okutmuş meslek sahibi yapmış bir anneye beleşçi anne yakıştırması yapılması zoruma gitti, benim çocuklarım çalışacak yasta değil ve ben kendimden fedakarlık yapip onalarin istediklerini alıyorum, tatile bile onları mutlu etmek için gidiyorum. En iyi okullara gitsinler diye çabalıyorum.
İşte bunlar sizin yükümlülüğünüz. Belki söylediğiniz hoş bir tabir olmayabilir ama ilerde siz de çocuğunuzdan geri vermek üzere para isteseniz ve vermeseniz çocuğunuz bunun üzerine anne param nerede vereceğini söylemiştin dese haksız sayılmaz.

Back
X