• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin paramı vermemesi ve düşüncesizlikleri

Çocuğunu büyütmüş okutmuş meslek sahibi yapmış bir anneye beleşçi anne yakıştırması yapılması zoruma gitti, benim çocuklarım çalışacak yasta değil ve ben kendimden fedakarlık yapip onalarin istediklerini alıyorum, tatile bile onları mutlu etmek için gidiyorum. En iyi okullara gitsinler diye çabalıyorum.
Bu sizi iyi bir anne yapar buna denilecek laf yok zaten. Ayrıca bir insanı kendisi meslek sahibi yapar ebeveyn gideceği okullarda maddi açıdan destek olur ki bunu yapmalı doğururken o çocuğa sormuyorsun yapmalısın zaten.
Kardeşim askere gitti parasını cebine ben koydum. Annem bir şey beğenir parasını benden ister,düğüne gider altını benden alır. Kardeşimin yemin törenine giderler o para benden istenir.
+ Olarak annesi sürekli bir çocuğuna yüklenirse, gittiği düğünün bile altınını isterse ama sonrada onun maaşını aşağılarsa o anne beleşçidir kimse kusura bakmasın. gereksiz alınmanınız lüzmu yok evladinizin üzülmesini istemiyorsanız bunları yapmazsınız

İşte bunlar sizin yükümlülüğünüz. Belki söylediğiniz hoş bir tabir olmayabilir ama ilerde siz de çocuğunuzdan geri vermek üzere para isteseniz ve vermeseniz çocuğunuz bunun üzerine anne param nerede vereceğini söylemiştin dese haksız sayılmaz.
Ben size haksizsiniz demedim, borç demişler vermeliler tabiki, ben yorum yapan arkadaşın beleşçi anne demesine kızdım. Zamanında bende tazminatımı babama vermiştim. Borç da demedi hiç birşey söylemedi ticari aracını değiştirecekti istedi verdim. Yeni evliydim. Çeyizimi kendim aldım, ailemin hediye takısıni bile ben alıp verdim ellerine taksinlar diye.

Konu başlıktan da anlaşılacağı üzere ailem. Babama yaklaşık 1 ay önce belli bir miktarda para verdim. Çiftçi ve para beklediği bir yer var ordan para geldiği zaman paramı ödeyeceğini söyledi. Borçlarım var ayriyeten araba almayı da düşünüyordum. Şu enflasyonda düzenli bir geliri olan bile sıkıntıda. Bugün konu açıldı ve adamın parayı verip vermediğini sordum. Annem beni çıldırttı. O parayı da bize vermiş ol dedi. Ufak tefek paraların asla lafını etmem, ne kadar bonkör olduğumu herkes bilir ama bu laf beni çıldırttı.

Geçen gün balkonda kardeşim ben annem otururken(kardeşim benden daha iyi kazanan bir iş yapıyor) sen de çalışsaydın şunu bunu yapardın diye laf ettiler. Özellikle annem. Şuan asgari bir işe girsem senle hemen hemen aynı alırız benle farkın yok dedi, kardeşim ordan atıldı belki daha iyi bile alırsın dedi ve aşırı ağırıma gitti. Kız kardeşim para konusunda aşırı eli sıkı ve lafını eder. Sırf ondan çekindikleri için ondan para isteyemeyip benden istediler. Şimdi de o parayı bize bağışla lafı ediyorlar. Hem mesleğimi küçümseyip hem parayı vermek istememeleri beni aşırı sinirlendirdi. Haksız mıyım
Sende bence birdaha para vermezsin diyeceğim ama parayı ihtiyacın olduğunda da destek bulamazsın.

Konu başlıktan da anlaşılacağı üzere ailem. Babama yaklaşık 1 ay önce belli bir miktarda para verdim. Çiftçi ve para beklediği bir yer var ordan para geldiği zaman paramı ödeyeceğini söyledi. Borçlarım var ayriyeten araba almayı da düşünüyordum. Şu enflasyonda düzenli bir geliri olan bile sıkıntıda. Bugün konu açıldı ve adamın parayı verip vermediğini sordum. Annem beni çıldırttı. O parayı da bize vermiş ol dedi. Ufak tefek paraların asla lafını etmem, ne kadar bonkör olduğumu herkes bilir ama bu laf beni çıldırttı.

Geçen gün balkonda kardeşim ben annem otururken(kardeşim benden daha iyi kazanan bir iş yapıyor) sen de çalışsaydın şunu bunu yapardın diye laf ettiler. Özellikle annem. Şuan asgari bir işe girsem senle hemen hemen aynı alırız benle farkın yok dedi, kardeşim ordan atıldı belki daha iyi bile alırsın dedi ve aşırı ağırıma gitti. Kız kardeşim para konusunda aşırı eli sıkı ve lafını eder. Sırf ondan çekindikleri için ondan para isteyemeyip benden istediler. Şimdi de o parayı bize bağışla lafı ediyorlar. Hem mesleğimi küçümseyip hem parayı vermek istememeleri beni aşırı sinirlendirdi. Haksız mıyım
Haklısınız. Madem maaşım düşük aldığınız borçlari ödeyin derdim. İse girse senden daha iyi alırsa girsin o vakit borç istemesin. Allah kardeşi bir karında yaratmış ama kesesini ayrı yaratmış derler. Anne için de gecerliymis galiba bu. Çok üzücü..

Annene sormuşsun,o da sen de öylesine vermiş ol demiş.ben olsam(ki benzer olaylar çok yasadim) bir daha sormam da istemem de.ancak daha mesafeli davranırım trip atma olarak değil.
Ben çok düşündüm mesela neden diye.
Evin en deli dolusu bendim.o yüzden hiç kırılmam saniliyordu ama çok üzülüyordum.
Yaş aldıkça daha da bir değişiyorlar emin ol. Annen baban orta yastalardir diye dusunuyorum.
Şimdi ben 40 li yaslardayim.babami kaybettim.annem hastanede.
Keşke zamanında önce kendi hal hareketlerimi degistirseydim. Para pul değil mevzu, kırmamak,kırılmamak için.

Annene sormuşsun,o da sen de öylesine vermiş ol demiş.ben olsam(ki benzer olaylar çok yasadim) bir daha sormam da istemem de.ancak daha mesafeli davranırım trip atma olarak değil.
Ben çok düşündüm mesela neden diye.
Evin en deli dolusu bendim.o yüzden hiç kırılmam saniliyordu ama çok üzülüyordum.
Yaş aldıkça daha da bir değişiyorlar emin ol. Annen baban orta yastalardir diye dusunuyorum.
Şimdi ben 40 li yaslardayim.babami kaybettim.annem hastanede.
Keşke zamanında önce kendi hal hareketlerimi degistirseydim. Para pul değil mevzu, kırmamak,kırılmamak için.
Ben de dışa dönük biriyim ama bir yandan çok duygusalım. Mesela emeklerimi küçümsediklerinde hiçbir şey demedim. Gittim yatağıma uzandım ve uzun bir zaman çıkmadım. Çok kırıldım çünkü. Şimdi vermeyeceğiz diyorlar bir şey diyemiyorum araba alacağım falan dedim. Bir şey demediler doğruca odama gelip konu açtım. Cirkeflik yapsam ilerde pişman olacağımdan korkuyorum çünkü.

ben olaya şurdan bakıcam bir de ne kadar verdiniz bilmiyorum ama onlarla yaşıyorsunuz. farklı bir şehirde yaşasanız kira yemek faturalar vs şu zamanda 15 bini bulurdu. aileniz ama eve katkı sağlamış gibi olduğunuzu düşünebilirsiniz. araba alacaksanız bu amaçla isteyebilirsiniz belki aldıklarından fazla destek olurlar belli olmaz. özelde öğretmenseniz üzüldüm. devlette bile maaşlar günümüze göre düşük kalırken özel sektör köle olarak kullanıyor öğretmenleri maalesef

ben olaya şurdan bakıcam bir de ne kadar verdiniz bilmiyorum ama onlarla yaşıyorsunuz. farklı bir şehirde yaşasanız kira yemek faturalar vs şu zamanda 15 bini bulurdu. aileniz ama eve katkı sağlamış gibi olduğunuzu düşünebilirsiniz. araba alacaksanız bu amaçla isteyebilirsiniz belki aldıklarından fazla destek olurlar belli olmaz. özelde öğretmenseniz üzüldüm. devlette bile maaşlar günümüze göre düşük kalırken özel sektör köle olarak kullanıyor öğretmenleri maalesef
Özelde çalışmıyorum. Burda beni gıcık eden şey kandırılmam. Küçükken de meyveleri toplarsanız şunu bunu vereceğiz diye kandırırlardı. Yani geçmiş bir travma. Sanki sürekli kandırılıyorum. 😁😁

Özelde çalışmıyorum. Burda beni gıcık eden şey kandırılmam. Küçükken de meyveleri toplarsanız şunu bunu vereceğiz diye kandırırlardı. Yani geçmiş bir travma. Sanki sürekli kandırılıyorum. 😁😁
arabayı almaya bi niyetlenin adım atın gerisini gözlemleyin bakalım. bence fazlaca destek olurlar

Yaa niye öyle dedin ? Garip duygular içerisindeyim
Hiç öyle gaza gelmeyin. En güzeli ailenizi siz tanırsınız.. Mutlaka size destekleri olacaktır..

Belli ki ailenizde çok sıkıntı yaşamış. Ne güzel siz evlat olarak elinizden geleni yapmışsınız..

Madem araba almaya niyetlisiniz. Arabayı bulun fiyatını söyleyin hepsini yapamazlarsa da en azından sizin verdiğinizi verip destek olurlar hiç belli olmaz.

Ailelerin çocuklarını para makinesi olarak görmelerinden gına geldi.
Bizler de biraz fazla yumuşak davranıyoruz.

O paranın peşini bırakmayın. Sık sık lafını edin ve "ben kolay para kazanmıyorum, emeğimin karşılığı o" deyin. Kimse kimseye aile bile olsa "bağış" yapmak zorunda değil yahu? Bayağı asalaklık bu.

Deki paramı verin araba alicam haftaya bir yerden para geliyor satıp 2 katı size veririm gibi bir şey söyleseniz belki kurtarirsiniz ama yalan olur günah olur yani birde kanmayabilirler 🤭

Bilmiyorum anne babama hibe ederdim sanırım. İş konusuna gelince ben eczacı olamama rağmen bana bile çalışmadın çalışsan şimdi doktor olsan şöyle olurdun bu devirde şu para mı falan diyorlar ki ablamda sizin dediğiniz gibi eli çok sıkıdır. Kolay kolay borç vermez. Ama o onu ilgilendirir. Ben benden sorumluyum. Ben verirdim istemezdim ama aile dinamiklerinizi bilmiyorum o yakınlıkta mısınız?

Bilmiyorum anne babama hibe ederdim sanırım. İş konusuna gelince ben eczacı olamama rağmen bana bile çalışmadın çalışsan şimdi doktor olsan şöyle olurdun bu devirde şu para mı falan diyorlar ki ablamda sizin dediğiniz gibi eli çok sıkıdır. Kolay kolay borç vermez. Ama o onu ilgilendirir. Ben benden sorumluyum. Ben verirdim istemezdim ama aile dinamiklerinizi bilmiyorum o yakınlıkta mısınız?
Aynen annem hep doktor olmamı istedi ama ben hiç uğraşmadım direkt ilk seneden öğretmenliğe gittim. Aslında sebeplerim de vardı benim hazırlandığım sene bütün dershaneler falan kapatıldı fetö olaylarından dolayı. İyi ki uğraşmamışım dedim. Aileme destek oluyorum ama bu önemli bir meblağdı ondan istiyorum.

Back
X