Ailemin paramı vermemesi ve düşüncesizlikleri

Paranıza elveda diyin hayatta geri dönmez o ama zararın neresinden dönerseniz kar. Madem maaşınız çok az ben az kazanıyorum zaten anca bana yetiyor gidin ablamdan isteyin ya da annem daha iyi iş bulurmuş kendine buyursun çalışsın kazansın parasını diyip geri adım atmayın ki gelecekte sizden istenebilecek paraları kurtarın en azından

Haklısınız. Bu işin sonucunda hayırsız evlat olarak anılacak gibi duruyorum ama umrumda değil.
Valla bazı durumlarda acımasız olmak lazım.
Ben yapınca kızılıp, kardeşim yaptığında kızılmıyorsa sonrasında bende ona göre davranırım!

Tabi alırken de şurdan para gelecek hemen vereceğiz lafları. Saf Burhan inandı.

Kızlar bir de şunu soyleyeyim uzakta olan kıymetli oluyor. Kovid ve deprem zamanı hariç hiçbir zaman iyi ki ailemin yanındayım demedim. Hep böyle dışlandım yani. Uzakta olan kıymetli oldu. Burdan gitmek için çok debelendim ama bataklık gibi buraya çakılı kaldım. Öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorum resmen. Aile evinde aşk acısı bile çekemiyoz

Madem gelirim size göre kucumsenecek bir rakam o zaman ben niye hibe ediyorum size paramı zaten az buçuk kazanıyorum sizin de dediğiniz gibi deyin
Lafa gelince ücret olarak küçümsenecek bir iş yapıyorum tabi. Mesleğimizi ayaklar altına serenler utansın

Lafa gelince ücret olarak küçümsenecek bir iş yapıyorum tabi. Mesleğimizi ayaklar altına serenler utansın
Acaba yanlış mu hatırlıyorum öğretmendiniz değil mi?

Ve dediğiniz gibi ailenin yükünü çeken her sıkıntısında yanında olan değil de hep uzaktakiler kıymetli olur. Siz yine babanızdan isteyin araba alacağınızı söyleyin ama verdiklerinde kötü siz olacaksınız gibi duruyor

Evet canım hep ben kötü oldum ve itildim. Umarım verirler. İsteyenin bir yüzü kara istedim. Bakalım ne olacak

Siz de kendinizi kullandırtmayın, kız kardeşiniz gibi olun

Kader arkadaşım aile evinde her gün aynı muhabbet dönerdi. Şurada çalışan senden çok alıyor vs vs vs. Benim de evlenince bir miktar param kalmıştı babamda vermiyordu aldım valla benden alırken ihtiyacın olunca veririz diye aldılar geri vermeye gelince biz seni okuttuk ama. Gerçekten bu düzen caanim mesleği hiç etti ayaklar altında

Bundan yıllar önce bekarken,ufak ufak masşımdan arttırarak 1.000 euro kenara koymuştum..o sıralar maaşlar elden falan ödeniyor,banka hesapları çok kullanılmıyor,internet bankacılığını geçtim,her evde internet falan da yok..ben de evde tutuyorum,anneme vermiştim saklaması için…erkek kardeşime ev yapılırken kenarda durmasın borç olarak kullanalım sana yaparız dediler ve o para asla geri gelmedi…ne zaman istesem suçlu oldum..bu olay bana ders oldu birikimimimi artık kimseye söylemiyorum,o zamandan sonra yine biriktirdim kendim evlendim,o para konusu kapatıldı ama ben artık kimseye 5 kuruş vermem

Suç sizde kimsede değil...

Siz de kendinizi kullandırtmayın, kız kardeşiniz gibi olun
Gerçekten bütün rezilliği ben yaşadım ailemin 1 lirası olmadığı günleri yurtlarda aç yattığım zamanları biliyorum. Ailem benim için fedakarlıklarda bulundular. Karşılığını vermek istedim ama görev olarak üzerime yapıştı sanki.

Keşke "iyi bak işte anne maaşımı düşük buluyorsunuz benden bir daha para istemezsiniz, verdiğim borcuda ödersiniz, kardeşim yardım eder artık size daha iyi kazanıyor ne de olsa" deseydiniz.
Size ders olsun bir daha vermeyin para falan. Altın yaptım deyin, araba alacağım birikim yapıyorum deyin ama vermeyin. Nasıl olsa yaranamıyorsunuz.

Alırken kandırmasalar bari

Işte bu göreve soyunan sizsiniz aslında, genelde ailenin itilip kakılan çocukları biraz olsun sevilmek için elinde ne varsa feda ediyorlar , sonuç ise değersizlik ve kullanılmak, aileniz dahi olsa kimseye kendinizi ve emeğinizi kullandırmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…