- 4 Kasım 2018
- 26.688
- 110.031
- 598
- Konu Sahibi Burhan Burhanitto
-
Valla bazı durumlarda acımasız olmak lazım.Haklısınız. Bu işin sonucunda hayırsız evlat olarak anılacak gibi duruyorum ama umrumda değil.
Tabi alırken de şurdan para gelecek hemen vereceğiz lafları.Paranıza elveda diyin hayatta geri dönmez oama zararın neresinden dönerseniz kar. Madem maaşınız çok az ben az kazanıyorum zaten anca bana yetiyor gidin ablamdan isteyin ya da annem daha iyi iş bulurmuş kendine buyursun çalışsın kazansın parasını diyip geri adım atmayın ki gelecekte sizden istenebilecek paraları kurtarın en azından
Lafa gelince ücret olarak küçümsenecek bir iş yapıyorum tabi. Mesleğimizi ayaklar altına serenler utansınMadem gelirim size göre kucumsenecek bir rakam o zaman ben niye hibe ediyorum size paramı zaten az buçuk kazanıyorum sizin de dediğiniz gibi deyin
Acaba yanlış mu hatırlıyorum öğretmendiniz değil mi?Lafa gelince ücret olarak küçümsenecek bir iş yapıyorum tabi. Mesleğimizi ayaklar altına serenler utansın
Evet canım hep ben kötü oldum ve itildim. Umarım verirler. İsteyenin bir yüzü kara istedim. Bakalım ne olacakAcaba yanlış mu hatırlıyorum öğretmendiniz değil mi?
Ve dediğiniz gibi ailenin yükünü çeken her sıkıntısında yanında olan değil de hep uzaktakiler kıymetli olur. Siz yine babanızdan isteyin araba alacağınızı söyleyin ama verdiklerinde kötü siz olacaksınız gibi duruyor
Meslek ne?Lafa gelince ücret olarak küçümsenecek bir iş yapıyorum tabi. Mesleğimizi ayaklar altına serenler utansın
EğitimciyimMeslek ne?
Siz de kendinizi kullandırtmayın, kız kardeşiniz gibi olunKonu başlıktan da anlaşılacağı üzere ailem. Babama yaklaşık 1 ay önce belli bir miktarda para verdim. Çiftçi ve para beklediği bir yer var ordan para geldiği zaman paramı ödeyeceğini söyledi. Borçlarım var ayriyeten araba almayı da düşünüyordum. Şu enflasyonda düzenli bir geliri olan bile sıkıntıda. Bugün konu açıldı ve adamın parayı verip vermediğini sordum. Annem beni çıldırttı. O parayı da bize vermiş ol dedi. Ufak tefek paraların asla lafını etmem, ne kadar bonkör olduğumu herkes bilir ama bu laf beni çıldırttı.
Geçen gün balkonda kardeşim ben annem otururken(kardeşim benden daha iyi kazanan bir iş yapıyor) sen de çalışsaydın şunu bunu yapardın diye laf ettiler. Özellikle annem. Şuan asgari bir işe girsem senle hemen hemen aynı alırız benle farkın yok dedi, kardeşim ordan atıldı belki daha iyi bile alırsın dedi ve aşırı ağırıma gitti. Kız kardeşim para konusunda aşırı eli sıkı ve lafını eder. Sırf ondan çekindikleri için ondan para isteyemeyip benden istediler. Şimdi de o parayı bize bağışla lafı ediyorlar. Hem mesleğimi küçümseyip hem parayı vermek istememeleri beni aşırı sinirlendirdi. Haksız mıyım
Kader arkadaşımEğitimciyim
Suç sizde kimsede değil...Bazı şeyler söylenmez ama buraya yazıp dökeyim. Ailemle aynı yerde çalıştığım için ne kadar iyilik yapayım ihtiyaçlarını karşılayayım sevinsinler dediysem hep böyle şeylere maruz kaldım. Görevim olarak atfedildi.
Gerçekten bütün rezilliği ben yaşadım ailemin 1 lirası olmadığı günleri yurtlarda aç yattığım zamanları biliyorum. Ailem benim için fedakarlıklarda bulundular. Karşılığını vermek istedim ama görev olarak üzerime yapıştı sanki.Siz de kendinizi kullandırtmayın, kız kardeşiniz gibi olun
Alırken kandırmasalar bariKader arkadaşımaile evinde her gün aynı muhabbet dönerdi. Şurada çalışan senden çok alıyor vs vs vs. Benim de evlenince bir miktar param kalmıştı babamda vermiyordu aldım valla benden alırken ihtiyacın olunca veririz diye aldılar geri vermeye gelince biz seni okuttuk ama. Gerçekten bu düzen caanim mesleği hiç etti ayaklar altında
Doğru valla. Bişi diyemicem.Suç sizde kimsede değil...
Kandırmadan vermeyeceğimizi biliyorlarAlırken kandırmasalar bari
Işte bu göreve soyunan sizsiniz aslında, genelde ailenin itilip kakılan çocukları biraz olsun sevilmek için elinde ne varsa feda ediyorlar , sonuç ise değersizlik ve kullanılmak, aileniz dahi olsa kimseye kendinizi ve emeğinizi kullandırmayın...Gerçekten bütün rezilliği ben yaşadım ailemin 1 lirası olmadığı günleri yurtlarda aç yattığım zamanları biliyorum. Ailem benim için fedakarlıklarda bulundular. Karşılığını vermek istedim ama görev olarak üzerime yapıştı sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?