Ailemin utanç verici yaşamı benim evliliğimi etkiliyor

kaotikyasam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2025
19
9
1
35
Çalışıyorum bir çocuğum var 7 yıllık mutlu bir evliliğim var. Eşimin ailesi ve benim ailem birbirlerine yakın oturuyorlar. Biz başka şehirdeyiz. Babam camide parkta eşimin babası ile annem de arkadaş grubunda kayınvalidem ile sürekli birbirlerini görüyorlar. Görüyorlar diyorum çünkü samimiyetleri yok. Neyse konu şu. Babam varlıklı aslında 4-5 dairesi, arsaları ve birikmiş parası var. Babam cimri bunu biliyorum zaten dibine kadar da yaşadım. Ama bazı şeyler ağırıma gidiyor. Mesela sahibi o an olmayan meyve ağaçlarına dadanıyor. Ben niye aldın ki sahibine sordun mu diyorum ne var o benim komşum diyor. Üstü başı çok çok eski. Yani bunu nasıl anlatayım hani kargalar cevizi yukarıdan atar ya babam koşup o cevizi alır yer. Buna gülersiniz ama çok üzülüyorum. Eşimin ailesi de görüyor bunları. Annem de çok fesattır mesela kendisi bir kavga çıkartıyor benimle tartışıyor ben mesafe koyunca bunu kayınvalidemin üstüne yıkıyor sen dolduruyorsun halbuki sorun tamamen annemden kaynaklı. Beni evlenirken çok incitmişti ben paranı yiyemedim onlar yiyecek diye. Anneme ev eşyası falan alırım arada sevinsin diye. Hemen sende de var mı benimki niye öyle değil diye sorar. Annemi de anlatsam bitiremem. Annem de ben yokken kayınvalidemi darlıyor mesela çok yakınında oturup suratına ters ters bakıyormuş hiçbir şey söylemeden. Eşim artık bize gelmeyeceğini söyledi annen her gittiğimde bir sorun çıkartıyor dedi. Eşimin ailesi aileme zaten saygı duymuyor ama bana da bir şey demiyorlar. Kendimi geçtim. Ben zaten hiç kendi hayatımı yaşamadım hep onları idare etme üzerine bir yaşantım oldu. Ama şimdi başkalarına mahçup oluyorum. Anlatamazsın ki bunları kimseye

Son düzenleme:
Ne diyeceğimi bilemedim.İnsan ailesini seçemiyor. Mesafelı olun madem fesat olduklarının farkındasınız uzak durun. Kayın aileniz size birşey diyemez sizlik bır durum değil. Eşiniz gitmek istemiyorsa zorlamayın. Sürekli tartışma olan yere kimse gitmek ıstemez.

Eşinin ailesi konuyu alay konusu yapmıyorlarsa sorun yok.
Ailene annene bi tık mesafe koyabilirsin mesela.
Eşinin ailesi seni incitecek bişey yapmıyormuş benim annem babam ayrı babam köyde eşimin ailesine yakın yaşıyor amcam da var karısıyla arası bozuk kayınpeder babam amcam hepsi aynı fabrikada çalışıyor en son eşimin ailesine gittiğimde kayınpederim babanla amcan sabahları birer tane simit yiyor amcan simitleri alıp geliyor diye dalga geçti.
Evlerinde kahvaltı yapamıyorlar gibisinden içime oturdu.
Durumumuz onlardan çok çok iyi olmasına rağmen hatta annemin evi vs beceriklilği kaynanam yanından bile geçemez ona rağmen dalga geçmek istiyor canları içim buz gibi soğuyor

Kayın aile olsa sanırım uzun süre tahammül edemezdiniz. Ki eşiniz artık edemez halde. Ben olsam eşimi ve ailesini uzak tutardım. Kendim de mesafe koyardım. Babanızın yaptığı neyse kendine zarar da anneniz herkesi etkiliyor. Bir gün kayınvalideniz sert bir şekilde karşılık verirse ortalık karışır. Ki bu zamana kadar iyi kavga çıkmamış.

Eşinize bizzat yaptıkları bir şey oldu mu, yoksa ikiniz birden eşinizin kök ailesinin yaşadıkları üzerinden mi bilenmiş durumdasınız.
Anlattıklarınıza göre evet nahoş tavırları var anne babanızın.
Ama bu eş ailesine karşı oluşan bir aşağılık kompleksi ile iyice köpürmüş de olabilir.
Burada çok konu açılıyor, kıtlık psikolojisindeki anne babalarla ilgili.
Yani malesef o nesilde biraz kıtlık bilinci/varyemezlik var.
Biraz mesafe ile çözülecek şeyi tamamen hayatınızdan çıkarmak suretiyle cezalandırırsanız ölüm kalım durumlarında içinizde büyür.
Kolaylıklar diliyorum 🍀

Eşinize bizzat yaptıkları bir şey oldu mu, yoksa ikiniz birden eşinizin kök ailesinin yaşadıkları üzerinden mi bilenmiş durumdasınız.
Anlattıklarınıza göre evet nahoş tavırları var anne babanızın.
Ama bu eş ailesine karşı oluşan bir aşağılık kompleksi ile iyice köpürmüş de olabilir.
Burada çok konu açılıyor, kıtlık psikolojisindeki anne babalarla ilgili.
Yani malesef o nesilde biraz kıtlık bilinci/varyemezlik var.
Biraz mesafe ile çözülecek şeyi tamamen hayatınızdan çıkarmak suretiyle cezalandırırsanız ölüm kalım durumlarında içinizde büyür.
Kolaylıklar diliyorum 🍀
Annem direkt eşime laf sokar saçma sapan şekilde. Aşağılık kompleksi derken benim ailem hep böyleydi. Bekarken sadece beni etkiliyordu şu an eşimi eşimin ailesini yani durum gittikçe saçma bir hal alıyor.
İnanın defalarca mesafe koydum ama onlar için mesafe anlam ifade etmiyor. Defalarca defalarca kırdılar çok yıprandım. Artık ben de görüşmek istemiyorum ama dediğiniz gibi ölüm kalım hastalık var bilemiyorum böyle de ben zarar görüyorum. Sanki kendi yaşantım yok da hep onları idare etmek üzerine bir hayatım var gibi

Annem direkt eşime laf sokar saçma sapan şekilde. Aşağılık kompleksi derken benim ailem hep böyleydi. Bekarken sadece beni etkiliyordu şu an eşimi eşimin ailesini yani durum gittikçe saçma bir hal alıyor.
İnanın defalarca mesafe koydum ama onlar için mesafe anlam ifade etmiyor. Defalarca defalarca kırdılar çok yıprandım. Artık ben de görüşmek istemiyorum ama dediğiniz gibi ölüm kalım hastalık var bilemiyorum böyle de ben zarar görüyorum. Sanki kendi yaşantım yok da hep onları idare etmek üzerine bir hayatım var gibi

O zaman yalnızca özel günlerde görüşme şeklinde olabilir mesela.
Tamamen reddetme değil ama ciddi bir mesafe koyma gibi.
Neticede ölümlü dünya.
Ne kendinizi yıpratın ne de tamamen bağı koparın, yine de sizin tercihiniz tabi

Ben paranı yiyemedim onlar yiyecek ne kadar iğrenç bir cümle ya. Gerçekten var mı böyle anneler şok oluyorum okuyunca böyle konuları. Babanızın cimriliği de bu saatten sonra değişmez ki. Ailenizle aranıza mesafe koyun yani ben olsam öyle yapardım.
Annemin bana söylediği en hafif cümlelerden biri 🙃inanın hissizleştim.

Belki psikolojik sorunları vardır, bunları araştırın. Yaptıkları normal şeyler değil, Ailenizle aranıza mesafe koymayın lütfen, Sıla i rahimden mahrum olmayın. Sizde annesiniz ve yeni nesil o kadar acımasız ki
Tabi ki psikolojik sorunları var ne kadar da uğraştıysam ikna olmuyorlar yapamadım

benim bir amcam aynı sizin babanız
tüm sülale bilir cimri ve densizdir, biz dalga geçeriz cimrilikleriyle filan. üstü başı düzgündür ama kendisi almadığı için o :D
neler söylemiştir çocuklarına, hala da söyler. hepimize söyler.

tam 8 tane evli çocuğu var
hiçbiri de babam şöyle böyle diye mahçup olmadı aksine sanki bi fedakarlık yapmış gibi (çocukların hepsini başkaları okuttu) ahh cefakar babam türküleri söylerler
sadece 1 tanesi biraz böyle babasına karşı bazı negatif şeyler hissediyordur o da dünya görüşleri uymaz diye -amcam dinci, iktidar partisi yandaşı, bu çocuğu ise dümdüz komünist, yani çok alakasızlar, ondan.

neyse, yani türkiyenin bir sürü farklı ilinden bi sürü farklı meslekten dünya kadar gelini damadı var
hiçbiri kimseye mahçup değil
amcam gezer, gider hepsi ağırlar, yedirir içirir, bayılır zaten
1 gelini gayet kendisi gidip acilde kız beğenip (evet, kız ATT) kendi dünür olup aldı, kimse de demedi, bu adam cimridir, ukaladır densizdir vırt zırt diye yani. senelerdir evliler.

yani kısacası siz mahçup olup dert ettiğiniz için eş ailesine dert bunlar, bence.

bu amcamdan 40 kat düzgün ne aileler var, çocukları ezikliyor diye eziliyorlar. bu işler böyle bence.

benim bir amcam aynı sizin babanız
tüm sülale bilir cimri ve densizdir, biz dalga geçeriz cimrilikleriyle filan. üstü başı düzgündür ama kendisi almadığı için o :D
neler söylemiştir çocuklarına, hala da söyler. hepimize söyler.

tam 8 tane evli çocuğu var
hiçbiri de babam şöyle böyle diye mahçup olmadı aksine sanki bi fedakarlık yapmış gibi (çocukların hepsini başkaları okuttu) ahh cefakar babam türküleri söylerler
sadece 1 tanesi biraz böyle babasına karşı bazı negatif şeyler hissediyordur o da dünya görüşleri uymaz diye -amcam dinci, iktidar partisi yandaşı, bu çocuğu ise dümdüz komünist, yani çok alakasızlar, ondan.

neyse, yani türkiyenin bir sürü farklı ilinden bi sürü farklı meslekten dünya kadar gelini damadı var
hiçbiri kimseye mahçup değil
amcam gezer, gider hepsi ağırlar, yedirir içirir, bayılır zaten
1 gelini gayet kendisi gidip acilde kız beğenip (evet, kız ATT) kendi dünür olup aldı, kimse de demedi, bu adam cimridir, ukaladır densizdir vırt zırt diye yani. senelerdir evliler.

yani kısacası siz mahçup olup dert ettiğiniz için eş ailesine dert bunlar, bence.

bu amcamdan 40 kat düzgün ne aileler var, çocukları ezikliyor diye eziliyorlar. bu işler böyle bence.
Konu sadece babamın cimriliği değil babamın verdiği mesaj. asla ama asla düğünde kınada hiçbir masrafa karışmadı hepsini ben yaptım bu karşı tarafa bu kız değersiz ben baba olarak arkasında değilim mesajı verdi evliliğimin ilk yılları eşimin ailesi bunu kullandı kimsesizmişim gibi davrandılar he aradan yıllar geçti şimdi öyle değiller çünkü ben çok sabrettim. Zaten sabır göstermeye idmanlıyım. İşin bir de annem boyutu var ki o daha karmaşık. Annem kayınvalidemle öyle bir kavga eder ki. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatır. Bir süre de kayınvalidem ben anneme şikayette bulunuyorum zannetmiş halbuki ben anneme kahrımdan ölsem ağzımı açmam. Yani sizin dediğiniz gibi basit bir cimrilik olayı değil

Çalışıyorum bir çocuğum var 7 yıllık mutlu bir evliliğim var. Eşimin ailesi ve benim ailem birbirlerine yakın oturuyorlar. Biz başka şehirdeyiz. Babam camide parkta eşimin babası ile annem de arkadaş grubunda kayınvalidem ile sürekli birbirlerini görüyorlar. Görüyorlar diyorum çünkü samimiyetleri yok. Neyse konu şu. Babam varlıklı aslında 4-5 dairesi, arsaları ve birikmiş parası var. Babam cimri bunu biliyorum zaten dibine kadar da yaşadım. Ama bazı şeyler ağırıma gidiyor. Mesela sahibi o an olmayan meyve ağaçlarına dadanıyor. Ben niye aldın ki sahibine sordun mu diyorum ne var o benim komşum diyor. Üstü başı çok çok eski. Yani bunu nasıl anlatayım hani kargalar cevizi yukarıdan atar ya babam koşup o cevizi alır yer. Buna gülersiniz ama çok üzülüyorum. Eşimin ailesi de görüyor bunları. Annem de çok fesattır mesela kendisi bir kavga çıkartıyor benimle tartışıyor ben mesafe koyunca bunu kayınvalidemin üstüne yıkıyor sen dolduruyorsun halbuki sorun tamamen annemden kaynaklı. Beni evlenirken çok incitmişti ben paranı yiyemedim onlar yiyecek diye. Anneme ev eşyası falan alırım arada sevinsin diye. Hemen sende de var mı benimki niye öyle değil diye sorar. Annemi de anlatsam bitiremem. Annem de ben yokken kayınvalidemi darlıyor mesela çok yakınında oturup suratına ters ters bakıyormuş hiçbir şey söylemeden. Eşim artık bize gelmeyeceğini söyledi annen her gittiğimde bir sorun çıkartıyor dedi. Eşimin ailesi aileme zaten saygı duymuyor ama bana da bir şey demiyorlar. Kendimi geçtim. Ben zaten hiç kendi hayatımı yaşamadım hep onları idare etme üzerine bir yaşantım oldu. Ama şimdi başkalarına mahçup oluyorum. Anlatamazsın ki bunları kimseye
ay bende utanç verici diyince uygunsuz şeyler düşündüm☺️ benim babamda çok pintidir annem çok iyidir ama oda mesela çok konuşur babamla sürekli tartışır. babamın cimri davranışlarına bende çok kızar bazende tartışırım ( yazın sıcağında klimayı açmaması vs gibi ) ama eşim bana babandır sakın saygısızlık etme sonra çok üzülürsün der uyarır. kardeşleriniz filan yok mu mesela onlar ne düşünüyor bu konuda onlarda sıkıntı yaşıyor mu ailenizle ilgili

kestane kabuğunu beğenmemiş
bir günde böyle olmadı bu insanlar değil mi
hep böyleydiler ve siz bu ailede büyüdünüz
çok rahatsızsanız görüşmeyeceksiniz değiştiremeyeceğinize göre
ha eşinizin ailesi de çok rahatsızsa baştan böyle bir aileyle akraba olmasaydı
ama sorun sizde
siz ezdirmezseniz kimse ezemez ailenizi
kötü de olsalar benim kötümdür ailem ,kimse laf edemez

Karganın cevizini yemeye dayanamadım güldüm :KK70: babanızın cimriliği kendine, kınada düğünde elini cebine atmamayı falan boşverin önemli değil, geçmiş gitmiş. Ama annenizin olmamış şeyleri olmuş gibi anlatması çok tehlikeli. Bence eşinizle ve özellikle kayınvalidenizle görüştürmeyin, aileleri birlikte yemeğe alma gibi programlar yapmayın. Arkadaş ortamında karşılaştıklarında bir şey olursa da üzerinize alınmayın, 2 koca kadın siz taraf olmayın. Belki psikiyatriye götürmeyi deneyebilirsiniz.

Konu sadece babamın cimriliği değil babamın verdiği mesaj. asla ama asla düğünde kınada hiçbir masrafa karışmadı hepsini ben yaptım bu karşı tarafa bu kız değersiz ben baba olarak arkasında değilim mesajı verdi evliliğimin ilk yılları eşimin ailesi bunu kullandı kimsesizmişim gibi davrandılar he aradan yıllar geçti şimdi öyle değiller çünkü ben çok sabrettim. Zaten sabır göstermeye idmanlıyım. İşin bir de annem boyutu var ki o daha karmaşık. Annem kayınvalidemle öyle bir kavga eder ki. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatır. Bir süre de kayınvalidem ben anneme şikayette bulunuyorum zannetmiş halbuki ben anneme kahrımdan ölsem ağzımı açmam. Yani sizin dediğiniz gibi basit bir cimrilik olayı değil
E o zaman eşinin ailesi de utanç verici insanlar. Benim de tanıdığım var kız çalıştığı halde ne çeyizi vardı ne en ufak şey aldı. Muhtemelen bekarken kazandığını ailesi elinden alıyordu. Kız tarafının hiç katkısı olmadı. Ama eşinin ailesi gelinlerini el üstünde tutuyor. Kız da hiç kendi ailesine karşı mahcup görünmüyor. Eşin sana sizin eve gitmeyeceğini söylemiş senin de o zaman onlara gitmemek için sebeplerin var. Ama bunu görmüyorsun.
Ayrıca başlık da açık ilişkiler yaşıyorlar gibi şeyler düşündürüyor. Çok.abartmissin.

Çok mu abartmışım sizin hiç 25 kuruş harcadın diye üzerinize oturulup yüzünüze tükürüldü mü benim çocukluğum gençliğim onların elinde solup gitmiş ben abartmışım öyle mi karşıdan söylemesi ne kadar kolay. Başlıkta yanlış kelimeler seçmiş olabilirim ama durumu abartmıyorum.

ama sorun sizde
kötü de olsalar benim kötümdür ailem ,

ama sorun sizde
kötü de olsalar benim kötümdür ailem ,kimse laf edemez
Sizin akıl terazinizde sorun mu var burada mesela beğenip beğenmemek mi? Benim ömrüm soldu gözlerim yaşayan ölü gibi bakıyor. Artık bunları da geçtim. Kime nasıl savunayım ailemi kötü benimdir diyemiyorum kusura bakmayın ya

Back
X