• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin yanında..?

herkesin yasayis tarzi baska,kucuklugunden beri gordukleri baska..olabilir yadirgamadim...
mesela ben kaynanamin,kaynatamin yaninda ayak ayak ustune atmam,,,,ha saygisizlik mi bence yada onlarca kesinlikle degil...biliyorum,,,,kendileri cok acik goruslu insanlar ama nedense yapamiyorum,,,,
mesela gecenlerde esime seslenirken guluuum dedim,nasi utandim anlatamam sonra:utangac:aslinda ne var onu oglu sonuzta ama ne biliyim utandim iste,,,,
nasi alisirsan oyle gidiyo benceşakkıdı

herkesin adeti farklı...
büyüklerin yanında çocuk sevmeme, misafire arkasını dönmeden geri geri çıkmak,herkes yemeğini bitirene kadar gelinin ayakta kalması ve yemeğini sonradan mutfakta ya da başka yerde yemesi vb...
ben kendi ailem ve eşimin ailesinin yanında aşkımlı bitanemli konuşmam herhalde utanırım, yani kendi ailemin yanında kesin utanırım da eşimin ailesinin biraz da tavrına bağlı onlar aralarında sürekli aşkım,canım cicimse ben de eşime diyebilirm belki onların yanında...
ama canım hayatım diyebilir kendi aiemin yanında herhalde "canım kocam benim kurban olurum" şeklinde değil tabi "tuzluğu uzatır mısın canım" şeklinde a.s.

bilmiyorum belki acayip bulucaksiniz ama bana göre de yanlis ailenin yaninda, askim canim cicim kocacim diye konusmak :sm_confused:

Saygi göstergesidir bence
ben sevmiyorum,
nisanli olsam evli olsam da
annemin babamin yaninda, askim demem kocacim demem, benneyaptımki

Canim kelimesini bile kullanmam belkide, resmi olurum, yani vicik vicik olmaya ne gerek var,
büyüklerin yaninda daha oturakli olmak gerekir diye düsünüyorum. :1no2:

mesela baska büyüklerin yaninda ayak uzatmak, sakiz cignemek, laubali laubali sesli konusmalar, ben sevmiyorum ve yapmam. dogru bulmuyorum. :sm_confused:

ben kizkardesime bile kiziyorum, benim yanimdayken sevgilisiyle askimli bebisimli konusuyor diye :dilcikar:
sevmiyorum ve ne kizkardesim ne cocugum bana yapsin istemem. bu benim fikrim şutarafagitti

ben yaşamadım...yani bana demedi hiç annemin babamın yanında şöle konuş, böle konuşma diye..
çok da sabah şekeri gibi davranmam eşime annesi babasının yanında...
o da bana davranmasın rahatsız olurum...
bir şeyler göstermeye çalışmadan yaşamak en iyisi ama doğallığında oluyorsa ona da kimse bir şey dememeli...

saygı benim için çok farklı bişey
eskiden adetler çok farklıymış
benim babam bizi dedemin yanında sevemezmiş sevdiği zamanda babaannemden firça yermiş sen utanmiyormusun babanın yanında çocuğu kucağina almaya diye.
ne saçma dimi? insan kendi çocuğunu her türlü herkesin yanında sever kimse karışamaz buna! saygıyı böyle şeylerde ölçen insanların kendi sorunu gerçi hiç takmazdım
biz eşimlen hiç takılmayız bu tür şeylere
aşkımda deriz bitanemde deriz ailelerin yanında
allah'tan ailelerimiz gerçek saygıyı böyle saçma şeylerde aramiyor!

canım ben küçük bir şehirde okudum.oralı arkadaşlarımın da ailelerinde öyleydi anlatırlardı.kocaman adam evlenmiş baba olmuş ama kendi büyüklerinin yanında ne karısına sevgi sözcüğüyle hitap edebiliyor nede yavrusunu kucağına alıp sevebiliyor.bilemiyorum ama neden saygıyla bir tutuyorlar ki anlamadım,bir insanın sevgisini ifade etmesi bence saygısızlık olmamalı.mesela benim sevgilimde yarın birgün evlendiğimizde ben ne senin ailenin nede kendi ailemin yanında aşkım hayatım bitanem sözlerini kullanamam der ama onun ki saygıdan değilde kişilikle alakalı galiba.ama yanlızken dünyanın en romantik adamıdır.

Cocugmu canim ne zaman isterse severim, esimde öyle!! Bunu saygi unsuru yapamam vallaha...

Fakat ne ben nede esim ailelerimizin yaninda birbirimize askim, cicim diye hitap etmeyiz, ailelerimizden böyle gördük....ablamin eltisi annesinin babasinin yaninda esinin kucaginda bile otururdu, yadirgamiyorum demekki aileside kendide bunu normal karsiliyor....benneyaptımki

Herkezin aldigi görgü, kültür ve egitim farkli oldugu gibi saygi anlayisida farkildir...:kahve:

Saygimidir, gorgumudur bilemem ama bizde boyle gorduk açikçasi
annelerin yaninda her zaman askim, bebis deriz ama
maalesef babalar varken daha çok resmiyiz. yani yine saygi içinde birbirimizle konusuruz ama askim demeyiz.
babam hoslanmiyor boyle seylerden, esimin babasida
napalim...biz boyle gorduk, boyle biliriz.

ben böyle birşey duydum, böyle bir tarz var tabi ama bana çok hem de çok ters.....aşkım demesinde bana ailesinin yanında isterse hiçbirşey demesin ama benim gibi çocukların üstünde baba sevgisinin çok önemli olduğunu düşünen biri için ötekisi düşünülemez bir olay...o yüzden bana gelmezdi...

bunun saygıyla alakası yokşakkıdı
aile yapısı,kültürü... ailede ne görürsen öyle gider
onların ailesinde de demek ki bu tarz konuşmalar hoş karşılanmıyor çocukta uyarmış doğal olarak
bizde de öyledir kimse öyle konuşmayın şöyle yapmayın demez ama herkes bilir nerede nasıl konuşacağınısengözlerimebaksanab
öyle canımlı cicimli konuşulmaz
evinde istediğin gibi konuş ama toplulukta hoş değil bencede:1closedeyes:
eskiden bazı arkadaşlarında dediği gibi annem kucağına alıp çocuğunu bile sevemezmiş
o kadarı abartıymış ama şimdide ana rahmine düşer düşmez duymayan kalmıyor
yani millet olarak ortasını tutturamıyoruz galiba :delphin:

bende hoşlanmıyorum aile yanında aşkım, bitanem ...vs..kelimelerden herşeyin yeri ve zamanı olduğunu düşünür ve her zaman ortamına göre davranılması gerektiğini savunurum...

:roflol: aklıma yıllar önce bi erkek arkadaşımla yaşadığım olay geldi, yeni çıkmaya başlamıştık, aramız çok iyiydi, çıkmaya başladğımızın 3.günüydü galiba, babaannesi hastanede yatıyodu, onu ziyarete gidelim dedi ay olmaz çekinirim falan dedim neysebeni razı etti gittik, genişçe bir misafir koltuğu var odada, tek kişilik ama geniş olanlardan, oturdu oraya yanaştı beni de yanına oturttu,elimi de tuttu bi güzel, düşünün babaannesi var daha ilk kez görüyorum insanları,onlar da beni ilk kez görüyo,sonra halası girdi odaya,ilk baktığı şey biz ikimiz bi koltukta oturuyoruz,eleleyiz :roflol: bi tuhaf baktı tabi haliyle, o zaman anlamamıştım niye böle garip baktığını sırnaşık şey şimdi tabi yaş ilerledi yavaş yavaş yerine oturdu parçalar daha çıkmamızın 3,günü hadi onu bırak ilk defa tanımadığım insanların içine çıkıyorum,aynı koltukta elele tuhaf bi durum oldu tabi, hiç kalkalımda halasına yer verelim olayı falanda olmadı baştan ofsaytmışım kızlar yani :roflol: düşüncelerime gelince öle abartılı geleneklerin içinde büyümedim,çok modern bi ailem var ve modern yetiştirildim, ama babamın yanında sigara içmezdim mesela, içtiğimi bilirdi ama ben yinede saygımdan içmezdim yanında,bu kişisel bi tercih bence,aşkım canım cicim diyosun onların yanında diye saygısız damgası yemez insan ama yine de dikkat etmek gerekir büyüklerin yanında,öle uzakta oturayım buz gibi durayım olayı da abartılı,ama canım cicim aşkım hayatım bitanem aşk gösterileri de abartılı :kahve:

Benim babam kiskanctir, hosuna gitmezdi sanirim esime askim demem =) hep onunla ilgileniyim ister.. Esimin ailesinin yaninda daha rahatiz yani, ama biz esimle zaten iki sevgiliden cok kanka gibiyiz.. cikmadan ønce arkadas oldugumuz icin ordan kalma izler sanirim =)

Cocuk konusuna gelince, eskiden bizdede ayipmis.. hatta babamin anlattigi bir olay var, køyde bi adam babasinin yaninda cocukla ilgilenmicem diye cocuk elini sobaya deymis ve yakmis adam hala bakmiyo cocuga.. dedesi almis kucagina artik.. ay nasil dayandi acaba yazik..

ilk zamanlar annem beni nişanlımda çokkıskanırdı ama şimdi düzeldi, kabullenebilmek bence problem.
ama sorarsanız eğer bizde anne ve babamınyanında bu cicimli lafları konuşmayız.
ama onun ailesinin yanında hayatım gibi ufak tefek kelimeler kullanırız. benim ailem kız tarafı olduğu için daha dikkatli davranıyoruz.

benim eşimde ailesinin yanında yanına oturmamı istemez.annesigilin yanında bi yere gidiyor olsak ayrı ayrı gideriz.eşimle görümcem elele tutuşurlar.sinir olurum.

peh... benim annem dedemle babannemin yanında beni sevemezmiş bile (belki çirkinliğimden sevesi gelmiyodu bahane etti onlari bilemicem orasini -tatlicadiarzu-)
sonra mesela babannemden yuksege oturamazmış
evlendiginin ilk 40 günü mü 4 ayi mi ne bilmiyorum tam kayınpederiyle konusmamiş
adet öyleymiş konusmazmış gelin kısmı
amcam beni atar tutar ağlatir zirlatirmiş
annem ses edemezmiş
ki kundaktayim yani düşünün
böyle saçma sapan şeyler de var
ama artık çok kırsal kesimler dısında geçerliliği yok bunların :delphin:

aynen bunları yaşadım bende
18 yaşında böyle bi ailenin geliniydim
kocanın ismi,çocuğun ismi büyüklerin yanında söylenmez
kocanın gıyabında bişey söylemen çok gerekliyse ismi yerine ''kendisi'' denirdi
kayınpederin yanında yemek yenmez
kayınpeder odanın içinde her ayağa kalktığında sen de kalkarsın
tekrar odaya döndüğünde yine kalkarsın
eşine çay kahve servisi yapamazsın
çocuğunu kucağına alamazsın.
sana sorulmadan fikir söyleyemezsin
gerçi tüm bunlara ve daha fazlasına uymuş gibi görünmek adına kendimce yöntemler bulmuştum
belki de kendimi kandırdım
yapmıycam,sizin adetlerinize uymuycam dedim içten içe
ama uydum mu uydum
alacakaranlık kuşağında gbiydim işte

benim eşimin aileside öyleydi herşey ayıp günah yanyana oturmak bie
ilk kızım olduğu zaman eşim kızımızı severken kayinvaldem ters ters bakardı
oda yetmezmiş gibi başlardı söylenmeye sen utanmıyormusun annenin yanında
çocuk sevmeye diye eşimde anne eskidi artık onlar şimdi sevemessem ne zaman sevicem ben çocuğumu derdi
kaynanam bu sefer başlardı eeeeeeeee biz kaynanayla oturduğumuzdan çocuk sevilmez ayıp benim kaynanam ebeydi ama ben tek başıma öbür odada doğum yaptım
sesim çıkmadı ayıptı çünkü der :kızgın:
ya düşüne biliyormusunuz kızlar kaynanamın kaynanası ebeymiş ve
gelini öbür odada doğum yapıyor ayıpmış yardım edemezmiş:kızgın:
öfffffff ne diyim ben şimdi yaaaaaa

ben eşime annemin babımın yanında adıyla hitap ederim.bana göre doğru olan budur..o ailesin yanında hayatım der..çekinmez ama ben böyle gördüm..böylede devam ederim..

bu adetler bana cok yabancı gelmedi.ben çerkezim ve bu kültür içinde büyüdüğümüz için bana yadırganacak bısey gibi gelmiyor.herkesın yetısme tarzı farklıdır.mesela ben kayınpederimin ynında bırakın askım demeyı ismını bıle telaffuz etmem.sıze garıp gelebilir ama bizim adetler böylee.......

Back
X