• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin yanında..?

aynen bunları yaşadım bende
18 yaşında böyle bi ailenin geliniydim
kocanın ismi,çocuğun ismi büyüklerin yanında söylenmez
kocanın gıyabında bişey söylemen çok gerekliyse ismi yerine ''kendisi'' denirdi
kayınpederin yanında yemek yenmez
kayınpeder odanın içinde her ayağa kalktığında sen de kalkarsın
tekrar odaya döndüğünde yine kalkarsın
eşine çay kahve servisi yapamazsın
çocuğunu kucağına alamazsın.
sana sorulmadan fikir söyleyemezsin
gerçi tüm bunlara ve daha fazlasına uymuş gibi görünmek adına kendimce yöntemler bulmuştum
belki de kendimi kandırdım
yapmıycam,sizin adetlerinize uymuycam dedim içten içe
ama uydum mu uydum
alacakaranlık kuşağında gbiydim işte

Canım nereliydi eşinin tarafı?

bende canım cicim diyemem ama çocuğunu başkalarının yanında sevmemek tuaf geldi

bende canım cicim diyemem ama çocuğunu başkalarının yanında sevmemek tuaf geldi

aynen bacim
yani ailemin yaninda resmiii olurum, sevmem öyle askim canim cicim, ayiptir bana göre , saygili olunmasi gerekir ailenin yaninda, civik civik olunmamasi gerekir evt ama.
cocuk sevememe de neymis ?
yani gercekten acayibime gitti,
niye ben cocugumu sevmiyeyimki, kucagima almiyayimki, yani sacma bana göre ama eskiler bunu neye dayanarak yapiyorlardi bunuda arastirmak lazim,
belki mantikli aciklamasi olabilir. sonucta keyfindenmi cikti bu adet acaba CADIARZU

tek kelimeyle saçmalık bence.. sadece bu baskıyla büuyüdüğümüz için doru olduunu sanıyoruz..
ne yanzi babanın önünde demediğin bi aşkım lafından fazlası evinde yaşanmıyor mu?
iki yabancı gibi davranmak ne derce dürüstlük? bana ikiyüzlülük gibi gelio..
yabancı gibi.. gözgöze bile gelmemek için savaş vermek.. ama karı kocasın işte.. bu saklanmaz bir gerçek..
ne var sevdiğim adamın elini tutsam? buna hakkım neden yok? mutklulumu ailemle paylaşsam ne olmuş?
hm bana göre edepsizliğin aslı kuıcak kucağa yanak yanağa kahkahalar ince espriler falan edepsizlik.. bunlar saygısızlık.. lütfen bazı şeleri karıştırmayalım..

tek kelimeyle saçmalık bence.. sadece bu baskıyla büuyüdüğümüz için doru olduunu sanıyoruz..
ne yanzi babanın önünde demediğin bi aşkım lafından fazlası evinde yaşanmıyor mu?
iki yabancı gibi davranmak ne derce dürüstlük? bana ikiyüzlülük gibi gelio..
yabancı gibi.. gözgöze bile gelmemek için savaş vermek.. ama karı kocasın işte.. bu saklanmaz bir gerçek..
ne var sevdiğim adamın elini tutsam? buna hakkım neden yok? mutklulumu ailemle paylaşsam ne olmuş?
hm bana göre edepsizliğin aslı kuıcak kucağa yanak yanağa kahkahalar ince espriler falan edepsizlik.. bunlar saygısızlık.. lütfen bazı şeleri karıştırmayalım..

işte beni de rahatsız eden bu
başkalarının ailenin yanında iki yabancı gibi davranmakk
çok aşırı abartmadıktan sonra bence canım hayatım gibi küçük
ifadelerden birşey olmaz gibi gelıyor bana

ya aslında herşey yetiştiriliş tarzı ile ilgili.sonuçta ikisininde temelinde utanma var..ben çocuk sevmekten utanmam ama eşimle canımcı cicimle konşmaktan hatta evde onun tabğına birşey koymaktan bile utanırım.)) napayımmm işte utanıyorum:utangac:
başkasına da benim çocuk sevmem tuaf gelir , falan filan hihoyyyt
aslında ne dersek diyelim kişiyle alakalı birşey bu

benim sözlüm de ailesinin yanında bana aşkım, balım der.
ben nedense çok utanıyorum bu durumdan.
çok uyardım deme, ayıplarlar diye ama onlar mutlu olduğumuza sevinirler dedi.
benimkilerin yanında demez ama aşkım, canım.
bende diyemedim zaten de nişandan sonra ne olur bilemem.

peh... benim annem dedemle babannemin yanında beni sevemezmiş bile (belki çirkinliğimden sevesi gelmiyodu bahane etti onlari bilemicem orasini -tatlicadiarzu-)
sonra mesela babannemden yuksege oturamazmış
evlendiginin ilk 40 günü mü 4 ayi mi ne bilmiyorum tam kayınpederiyle konusmamiş
adet öyleymiş konusmazmış gelin kısmı
amcam beni atar tutar ağlatir zirlatirmiş
annem ses edemezmiş
ki kundaktayim yani düşünün
böyle saçma sapan şeyler de var
ama artık çok kırsal kesimler dısında geçerliliği yok bunların :delphin:

canım o senn saçmalık dediklerin bizim yani çerkes abhazların adetleri bilmiyorum büyük taraf çerkezmiymiş belkide deildir ama bizde böyle mesela size bi örnek vareym benim annem büyük dedem babam babası yani onunla 21 sene konşmadı hiç dedem ona söylerdi mesela su getirirmsn die ama annem hiç cevap veremezdi en son dedem ölmedn önce bunun kur'anda yeri yok bi kere konuş nolur dedi anneme öyle konştular zaten ondan az bi zamn sonra dedem vefat etti.biraz sert adetler ama biz böyle gördük bırakın konuşmamayı kızın babası dügününe gitmez kızının...tanımasanda yolda birinin önünden geçemezsn...halam mesela birisi eşinin adını sordugunda sölemez mesela oglunun adı selim selimin babasını sölesene derdi bana tabi bazıları saygı herkes tarafındn yapılır ama bizim agır birçok adetimz var

Son düzenleyen: Moderatör:
abartmamak kaydıyla saçma geliyor bu adetler bana..
hadi aşkım vs tama da canım tatlım deriz biz birbirimize..

haid bunları da geçtim,
bi insanın cocuğunu sevmesi nasıl saygısızlık olabilir ya..
saçma sapan bi adet bence..

walla beni annem babam eşimle beni kumrular gibi görünce memnun oluyorlar..
el ele bizi dışarıda görünce içleri rahat ediyor araları iyi bunların diye..
hadi eskiden adetleri aşmak,onlara ters bir şey yapmak cok zormuş..
ama en azından anne babamızın ardından gelen nesiller olarak bunu değiştirebiliriz gibi geliyor bana..
hadi büyüklerimizi bununla yargılayamayız,onları değiştiremeyiz de ama,
şimdiki nesiller olarak bu adetlerihala devam ettirmek cahilliktir bence..

bana görede saygı belirtisi degill ama gecmişden gelen kurallar var bazı büyükler bekliyo bunlarıı

:kızgın:Sadece Büyüklerden fazlasıyla cekinmeden olusan bi durum bu Cnm.. Benimde arkadaslarım Böyle diyorlardı baskalarının yanında sevemiyolarmıs falan filan ne acayip yaa.. kırsal kesimler oluyo bunlar ve cok acayip davranıs ve görüsler.. sacma..:1closedeyes::1closedeyes:

walla beni annem babam eşimle beni kumrular gibi görünce memnun oluyorlar..
el ele bizi dışarıda görünce içleri rahat ediyor araları iyi bunların diye..
hadi eskiden adetleri aşmak,onlara ters bir şey yapmak cok zormuş..
ama en azından anne babamızın ardından gelen nesiller olarak bunu değiştirebiliriz gibi geliyor bana..
hadi büyüklerimizi bununla yargılayamayız,onları değiştiremeyiz de ama,
şimdiki nesiller olarak bu adetlerihala devam ettirmek cahilliktir bence..

bu kadar mı guzel anlatılır..

geen yıl babam yanımızda kaldı uzun bır sure.. eşim bıraz daha dıkkat etmeye calısıyordu kendınce..

örnegın yolda gıderken elimi tutmazdı.. bıraz daha mesafelı olurdu.. babam da uzuluyormus böyle olmasına..
cunku eşim normalde mesafelı degıldır.. hep el ele kolkolayızdır..

babam anneme anlatmıs..yolda herkes sarmas dolas bızımkıler ayrı ayrılar. nıye herkes gıbı degıller dıye..

tabı kı sevınırler kıymet bılıyor kıymetı bılınıyor dıye..

benım ne annem ne de babam eskı adetlere göre yasamamışlar sanırım.. annem su an 65 yasında.. buyukbbamın yanında babama hayatım dermiş..

ki tutucu bır cevredenler.... yasadıkları yerde sızın tabırınızle kırsal kesim)

ay cok güzel benim kayın babam esime ismiyle hitap ettigim icin saygısızlıkmıs bu bir sürü laf söylemisti ne diyeceksin onların yanında yanyana oturmak el ele tutmak hatta bazen o kadar düsüncesizlerki gece yattıgımız odaya pat diye dalıyorlar
benim ailem ise kızım hic cekinme banyo meselesini bile düsünür annecigim:utangac: ve bizim sakalasmamız mutlu olmamız birbirimize sevgi sözleri onları cok mutlu eder ve yüzümüze karsı söylerler

Ben saygısızlık olarak görmüyorum,herkesin yetiştirilme tarzı.
Biz annelerin yanında rahat davranırız konuşuruz.Ama kayınpederimin yanında çekiniriz biraz daha mesafeli oluruz çünkü hoşlanmaz.
Ama bir tanıdığım var aşkım canım demek, çocuğunu sevmek bir kenara,kayınpederi uzun süre onlarda kaldı ve o dönemde gelin hep mutfakta yemek yedi kayınpederiyle,eşiyle aynı sofraya asla oturamadı.
Ve bu kadın daha yeni doğum yapmıştı.Bu da biraz abartı geliyor bana.

hakikaten bende kullanamam
kullansam annem gözlerini kocaman yapıp bana bakar
sanki kocama değilde sarı çizmeli mehmet ağaya söylüyorum
bence yanlış
saygı iki kelimede değil özde aranmalı

Bizde kullanmayiz anne babalarimizin yaninda
aşkim canim cicimi daha resmi davraniriz
böyle gördük biz büyüklerimizden napalim:delphin:

Aynen bizdede öyle, zaten eşim yapsa ben istemem büyüklerimin yanında öyle aşkım maşkım laflarını.
Büyüklerin yanında söylenmese bu laflar incilerimiz dökülmez herhalde.

bana hep annem anlatirdi onlar zamaninda kaynana kayinbaba yaninda bebek sevemezlermis

hele baba bebek yaninda aglasa bile kucagina alamazmis

bide gelinler kayinbabadan ses saklarmis..

annem tam 7 sene dedemin yaninda konusmamis sonra bi taki falan aliyomus kayinbaba ondan sonra konusabiliyolarmis adetmis

o takiyada özel bi isim veriliyodu (hani ilk gecede takilan yüz görümlülügü gibi) ama unuttum

ben suan nisanli veya sözlü diilim ama olsaydim herhalde babamin yaninda askim falan diyemezdim

annenin yaninda gene neyse ama babalar hos karsilamaz herhalde

aynen bunları yaşadım bende
18 yaşında böyle bi ailenin geliniydim
kocanın ismi,çocuğun ismi büyüklerin yanında söylenmez
kocanın gıyabında bişey söylemen çok gerekliyse ismi yerine ''kendisi'' denirdi
kayınpederin yanında yemek yenmez
kayınpeder odanın içinde her ayağa kalktığında sen de kalkarsın
tekrar odaya döndüğünde yine kalkarsın
eşine çay kahve servisi yapamazsın
çocuğunu kucağına alamazsın.
sana sorulmadan fikir söyleyemezsin
gerçi tüm bunlara ve daha fazlasına uymuş gibi görünmek adına kendimce yöntemler bulmuştum
belki de kendimi kandırdım
yapmıycam,sizin adetlerinize uymuycam dedim içten içe
ama uydum mu uydum
alacakaranlık kuşağında gbiydim işte
Zormuş Cinsilatifim :( Canım üzüldüm gerçekten .:çok üzgünüm:Yaşam sana hep güzel şeyler göstersin inşallah :1hug:

Kızım ve oğlum henüz evli değiller, ama evlendiklerinde yanımda kumru gibi olsunlar .Onları öpüşüp koklaşırken görmek beni ancak mutlu eder .

Back
X