Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

bir de hani bunalıyor da ille de markete mi gitmeli

balkona çıksın tuvalete gitsin

evime gelen misafir ben bir sigara alayım ben bir markete gideyim moduna girse şok olurum

birinin evinde iken ev sahibini gitmesini birincide garipsemem ama ikinci sefere valla gerek yok ne eksikse o eksik kalsın ben seni görmeye geldim de derim yani

İşte benim kızdığım da bu. Balkona çık hava al gir içeri yani evde birileri varken ya da sen birilerinin davetlisi iken markete gitmek nedir.

eşin de dikkat dağınıklığı var belli ki önceden de evliliğinde de böyleydi ben saygısızlığı babanızda gördüm.

Babam saygısız zaten. Birçok arkadaş babana niye kızmıyorsun diyor da babamı kayırdığımdan değil. Benim babamla diyaloğun yok. Hoşgeldin, nasıl gidiyor, iyiyiz çok şükür bu kadar. Babam hakkında çok konuşmak istemiyorum o yüzden açmıyorum konuyu. İyileştirdim kendimi bu konuda başa sarmak istemiyorum. Yok sayıyorum.

Eşim de kurtludur. Ama sizinki kadar değil tabi. Evde misafir varken çok gerekmedikçe çıkmaz.

Çözümü yok bunun. Adam 40 senedir böyle. Değişmesi zor. Mizacı bu. Hareketli. Çocuklar hareketli,huysuz olunca nasıl anlayışlı davranıyorsak yetişkine de davranmalıyız.

Birisi evizine gelecekse, hemen öncesinde eşinizle güzellikle konuşup gerekmedikce dışarı cikmamasi gerektiğini. Psikolojik olarak kendisini hazirlamasi gerektigini söyleyin bakalım. Belki bi işe yarar.

Diyorum bunu ama yine de bir kez çıkıyor mutlaka. Ona razı oluyorum ben de. Oğlum zorluyor beni ama eşim de farklı değil. Ben bir şekilde sindirmeye çalışıyorum ama topluluk içinde sıkıntı oluyor işte.

Ay ben kalabalık bir ortamda gaz çok sıkıştırıyorsa eğer bir bahaneyle ortamdan çıkarım. Belki eşinizin de öyle bir problemi vardır :KK70: yani eğer çok gazlıysa o yüzden devamlı bir yerlere çıkıp geliyordur. Saçma biraz ama ben öyle yapıyorum bilemedim

Ahahshsh gaz sorunu yok. Beyni gazlı onun. Sıkıştırıyor sürekli.

Adamda bu halinden memnun değildir bence ama sağlık sorunu varsa napsın?
Hiperaktif olabilir,baska bir problemi olabilir.
İlac tedavisi vs uygulanıyr sanırım bu kişilere ama ailenizin tutumu da yanlış bence.
Eğer böyle bir rahatsızlığı varsa,sinir olmktan ziyade yardımcı olmaya calısmalılar.

Eşiniz kendi ailesinin yanında da böyle mi
Eğer değilse siz haklısınız
Yok eğer her ortamda bu durum varsa siz haksızsınız..
Bazen insanları olduğu gibi kabul etmek zor olmamalı
Ben olsam eşime laf ettirmem

Eşinin hiperaktif olduğu apaçık ortada. Neden ailen bunu kabullenemiyor?
Hiperaktif insanlar kapalı ortamda uzun süre duramazlar. Hareketsiz duramazlar. Bunun çocuk gibi olmakla ilgisi yok.

Bir iş arkadaşımız vardı aynen böyle anlattığın gibi. Eşimin bölümündeydi.
Daha önce barda, tatil beldelerinde falan çalışmış. Ailesi düzgün bir işi olsun istemiş. 1 sene dayanabildi sanırım. Kapalı, masabaşı ortamda yapamadı.

Oğlunda da benzer bir problem vardı yanlış hatırlamıyorsam.

ynai kusura bakmayın ama garip olan ve dengesiz olan babnız ,
adam oruç açıldı ezan okundu diyor ama neymiş adam yerinde duramıyor diye sesini yukseltıyor babanız ,

benım kocam eniştem kız kardeşimin kocası yemekten sonra yatacak yer için yarış yaparlar çünkü herkes yemek sonrası dinlenir çaya kadar uyur horlarlar bile

diğer enişte yemek sonrası illa bir market yapar tur atar gelir giderken birşey istiyormusunuz diye tektek sorar ,
misafirde gelse biz onun evinede gitsek bu bu şekilde ,

hee bız onları öyle kabul ettik öyle seviyoruz , çünkü geldikleri evi seviyorlar ve rahat ediyorlar ,

benım eşim annesigile gitse hiç yatıp uzandıgını görmedim , neymiş babaya saygısızlık ,

onlarda 2 saatta gidelim istersen der , benım annemde 5 saat otursa yani yatsa eve gidelim demez

ben sizin ailenizi hatalı buldum ,

Bence herkesin içinde yok yere birini çocuk gibi azarlamak çok daha büyük ayıp, büyük konuşmak hiç istemem ama benim eşimin ailesinden biri bana bunun onda birini yapsa bir daha görüşmem ve eşim de tepki vermediği için gözümden düşer açıkçası. Bu kadar gerginse ortamlar hava almaya, şuna, buna çıkmak çok hafif bir tepki bana göre.

Bugün aynısını anneme söyledim. Babamın eşime yaptığını kayınvalidem bana yapsa neler yapacağımı biliyorsun değil mi dedim. Haklısın ama baban bu işte değişmiyor dedi. Tepki vermekle düzeleceğini bilsem vereyim. İşe yaramayacak. Kendi öz çocuklarının ruh sağlığını itina ile bozan adam damadına mı anlayışlı olacak. İki üç ayda bir görüşüyoruz babamla böyle çözüm buldum.

Aslında ailen bunu tolere edebilir , benim kocam da saat 20:00 de eve gelir , saat 21.15'te yatar uyur , başta benim ailem de bir garipsedi ama alıştılar , çünkü adamın 40 yıllık yaşantısı hep böyleymiş , erken yatıp sabahın 5 inde kalkar , hiç unutmam biz nişanlıyız , birkaç gün tatil yapalım dedik, akşam üzeri Çanakkale'ye vardık , yemek yedik ve adam yattı uyudu :) ben de tam tersi gece 1 den önce uyumam , bazen ben erken yatarım bazen eşim normal saatinden 45 dakika kadar geç yatar:)) geçen hafta teyzem de iftardayız , aramız da 20 dk , 2. ci bardak çayı içemedim , belli gözlerinden uyku akıyor kocamın:)) Herkesin yapısı bir olmaz ki , aileni çok takma bu konuda , ben biraz eşimin yanında oluyorum bu gibi konularda , çok bariz bir durum olmadığı müddetçe .

Eşin herkese karşı her yerde böyle ise adamın normali bu kabullensinler bence
Babaya eş sevdirilmiyor baştan sevmiyorsa
Benimki de her yaptığına bi kulp takar
Şimdi eşin sürekli yanlarında dursa bu defa az konuştu falan diyecek
İllaki bi beğenmemezlik olacak
O yüzden takma

Orası muhakkak. Benim derdim babamın fikri değil zaten. Konuda da yazdım ben d eçok geriliyorum bu duruma. Hatta konuyu açtım ki ailemin gazıyla konuşmuş olmayayım. Fikir alayım sakinleşeyim.

Ben bu konuda herhangi bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Zira eşiniz saygı dan dolayı o kadar insanın içinde babanızın kendisini terslemesine rağmen, olgun bir tavırla cevap dahi vermemiş.Bence gayet saygılı ve olgun biri.
gel gelelim kurt kısmına :) yani karşımda ben birşey anlatırken başka seylerle ugrasan birini görsem sinirlenirim, kaale ye alınmıyormuş gibi hissederim. Eşim ile konuşurken bana bakmadğında bile sinirlerim bozuluyor benim :)
ama konuşarak düzeltilebilir; ya da böyle kabullenmeniz gerekir.
ama saygısız birşey yok bence

Bence eşinizin hiperaktivite gibi bir durumu var ve teşhis edilmemiş . Yazık üzüldüm adama gerçekten ne var çıksın dışarı alt tarafı iki üç kez çıkmış çocuk gibi olsa ne olur sevdiğimiz insanları değiştirmek için değil onu böyle kabul etmek için uğraşmaliyiz. Bir doktora gitsin eşiniz belki bunun sağlık sorunu olduğunu duyunca aileniz sizide eşinizide darlamaz .

Ben de eşin gibiyim. Durduğum yerde duramam eşim bişey anlatırken ay ne zaman biticek derim içimden. Film falan asla izleyemem. İşimi bitirir otururum popomu koltuğa koymadan başka bişey için kalkarım.
O da öyle biri idare etsin annenler yahu

Buna karışmaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bu adam böyleyse böyle kabul etmeniz gerekmez mi? Sonuçta kimseye bir zararı yok. Hele ki babanızı hiç ilgilendirmez zaten görüşmüyorlarmış bile. Babanızın yaptığı ayıbı cümle içerisinde geçiştirip bu konuda eşinizi uyarmayı düşünmenizi garipsedim. Bence uyarılması gereken babanız, toplum içerisindeki tutumuna dikkat etmesi açısından.
Eşiniz yine anlayışlıymış.

Eşimden umudum var, o yüzden ilişkimizi de etkileyen bir konuyu değiştirsin dikkat etsin istiyorum. Babamdan umudum yok. Yok hükmünde kendisi. O yüzden onu geçiştirdim kayırdığımdan değil.

Psikolojik nedenleri var elbette ama..
Herkesi dizayn edemezsiniz.
Babanızın yaptığının da eşinizin yaptığının da sorumlusu siz değilsiniz.
Bunları yüklenmeyin boşuna.
Olmuyorsa olmuyordur.
Eşinize de yüklenmeyin.
Her şey çok normal, çok sağlıklı da bir adamın sıkılıp kaçması mı olay oldu?
İçsel olarak kabul görmediği için verdiği tepkiler gibi duruyor.

Babamda da var eşinizinkine benzer huylar.
Annemin tarafa gideriz mesela teyzemlere veya dayımlara... babam bir bahaneyle erkenden çıkar.
Biz muhabbete devam :)
Babam üstün zekalı ve biraz tahammül sınırı düşük. Sığ muhabbetlere hiç gelemez günlük olaylardan konuşamaz filan :)
bir süre sonra eziyete dönüşüyor onun için.

Ailenize eşinizi malzeme yapmayın.
Annenizi konuşturmayın.
Baban ayıp etti diyerek lafını bir güzel sokuyor.
Eşinize karşı nasıl ailenizin hatalarını kapatmak için dik duruyorsanız, eşinizin de hataları veya kusurları, her neyse, için ailenize karşı dik durun. Savunun demiyorum ama konuşturmayın.
Ona da yardımcı olmaya çalışın. sosyal uyumsuzluk için..

Eşinizde teşhis konmamış DEHB olduğunu düşünüyorum.
Oğlunuzun durumu da muhtemelen genetik.
Anne ve babanızın eşinize karşı olan tavrı çok rahatsız edici.
Babaya söylenecek söz yok.
Anne de 'eşin kusura bakmasın' diye
başlayıp lafları sokuyor.
Her ne sebeple olursa olsun,ailem dahil,benim bulunduğum ortamda,
hiçkimse eşimin ne yüzüne,ne gıyabında böyle konuşamaz.

Back
X