Ailemle hayat tarzı sıkıntısı

eceyla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
42
9
1
25
Arkadaşlar merhaba. Gerçekten canımı artık çok sıkan bir konu bu. Hayat tarzımız asla uymuyor. ne kıyafet ne başka bir şey. Sürekli kavga ediyoruz. Çocukluğumdan beri derdimiz bitmiyor. 2 cahil insan sırf çocuk yapmak için çocuk yapmış. Sonuç bu.

Tek çocuğum. Ama bu bilinçli bir şey değil. Annem sürekli düşük ve ölü doğum yaşamış. Yani çocukluğumda sürekli hamile ve yas halinde olan bir annem vardı. Sürekli benden kocaman insan olmamı beklediler. Ben de zor bir çocuktum yalan yok. Hala öyleyim.

İkisi de sevilmeyen öteki evlat. Bu yüzden anne baba ne demek evlat nasıl her şartta sevilir bilmiyorlar. Bunu söylediğim zamanda da suçlu ve nankör oluyorum. Ben 26 yaşına gireceğim çalışıyorum. Maalesef ailemle yaşıyorum. Hala her şey dert. Aileme Hiçbir zaman ilişkim hakkında açık olamadım. Bu sene söyledim ilişkim olduğunu. Hem işlerine gelince evlen git senden kocan sorumlu olsun hem de sen nasıl karı olabilirsin ki küçüksün. Sorumsuzsun.

Ben evden gider gitmez odamı deşme huyları var. Sürekli karıştırıyorlar. Dolapları kitaplığı baza altını. Bunu temizlik için yaptıklarını söylüyorlar. Yalan. Kıyafet konusunda da asla anlaşamıyoruz. Başlıyorlar kavgaya. Ben de istediğimi giyiyorum. Bu sefer kirliye attığım kıyafet ortada yok. Ben öleyim istiyorsun utanıyorum diye drama. Asla susmuyor beynimi yiyor. Dikkat çeken güzel bir kadınım. Uzun boyluyum. Kıvrımlıyım göğüs popo büyüktür. Bu yüzden ergenliğim burnumdan geldi. Ama artık umursamıyorym. Beraber olunca eli sğrekli kıyafetimde. Düğün olur öyle. Cenazede bile eli sürekli kıyafetimde. Cenaze ya cenaze. Onun hırkasını giydim başörtü taktım. Ne açık olabilir? Sürekli bağırıp çağırıyor dramaya bağlıyor. Asla susmuyor geveze. Gerçekten çok yoruldum. Ayrı eve çıkmak istiyorum ama işsizlik çektiğim için borçlarım var. Onlar bitmiyor sürekli borcum var. Çok sıkıldım

Odanızın kapısını kilitleyip çıkın.

Susmasınlar, dırdır etsinler, gerekirse küssünler. Umursamayın. Gerekirse işten gelip odanıza gidin. Çamaşırlarınızı kendiniz yıkayın.i
Zaten evde bile kapımı kilitleyip oturuyorum aynı sofraya oturmuyoruz oturunca direkt eleştiri laf sokma tuvalete gidiyorum o ara odama girerler iki dağınıklık olsun başlar asla susmaz. Dışarı çıkarken kilitliyorum balkondan giriyorlar sözde temizlik için. Herkesin dolabını çeksek toz olur altında onu çekip bir de bana atarlar pissin diye. Çamaşırı zaten hep kendim yıkıyorum bazen makine içine doldurup bırakıyor kavga ediyoruz. Yıkıyorum asıyorum ortada kıyafet yok.

Keşke 2 gram şımarık olsaydım asla da sevmiyorlar. Sürekli eleştiri başkasıyla kıyaslama. İnsanların yanında sürekli azarlama. İnsan evladını el üstünde tutar bunlar beni hep yerin altına gömdü

Ailen belki çok iyi olmayabilir ama hiç empati yaptın mı sen evlat? Defalarca düşük yapmak hele ki ölü doğum yapmak nedir bilir misin? Belki o acıyı bilseydin 2 cahil insan bir çocuk yapmış demezdin ah uykusuz geceler besle büyüt sonra sana cahil desin cahil bile olsalar anneme babama cahil diyemiyorum çünkü ben de bir anneyim bir evlat ne zor yetişiyor biliyorum olur da anne olursan işte o zaman ah annem! diyeceksin umarım o zaman annen sağ olur yavrum

Yok artık balkondan girmek nedir. Valla gerekirse balkonunuza da kilit taktırın, bu kadarı normal değil.

Şımarık olmasaydınız anne babanız cahil bile olsa cahil demezsiniz benim değer yargılarıma göre
Korumacı muhafazakar sevgilerini gösteremeyen insanlar ama anne baba onlar
Kendinizde söylüyorsunuz zor biriyim
Bu insanların değer yargılarının dışında hareket ediyorsunuz buda onları endişelendiriyor bunu anlayabiliyorum
Haklı demiyorum asla
Onlar cahil ama siz değilsiniz belli ki orta yolu bulmaya çalışın diyorum

Cahiller evet ne evlat yetiştirmekten anlıyorlar ne çocuk psikolojisi iki cahil sırf evlendik herkesin var diye çocuk yapmışlar. Peki o düşük ve ölü doğumlardan evdeki çocuk etkilenmiyor mu? Ben nelere şahit olmuşumdur bir düşünün beniö annem depresyona girip evde sürekli uyuyordu ben kendi kendime büyüdüm bunu deyince suçlu oluyorum. Kendi kendimi geliştirdim Kendi Kendimi büyüttüm. Benim kolum kırıldı bana kırık olsa ağrır dediler 2 gün köyden hastaneye gitmek zor geldi. Ayağımdan araba geçti aileme söyleyemedim. Sürekli kızarlar korkusu vardı. Küçük çocukken bile herkes güzel güzel giyinirken Ben ne haldeydim. Annem ev temizliğine taktığı kadar kişisel hijyenine dikkat etmiyordu bana da öğretmedi. Bi kere ameliyat olacaktı ne oldu bilmiyorum bana ben öleceğim annesiz kalacaksın dedi durdu. Ben arabada gidiyorum peçeteye anneme dua edin ölmesin yazıyorum camdan atıyorum. Şiddette vardı ama onlara sorsak asla yoktu asla bu yaşanmadı

Asla muhafazakar değiller bu arada ikisi de ne din bilir ne başka bir şey örneğin parayı faize koyarlar yerler ev araba için kredi çekerler onların değer yargıları yok. Yok yani. Sadece dikkat çekmem sorun çocukken bile böyleydi. Annem de kendine bakmaz babam da. Sosyal hayatımın olması sorun. Direkt varlığım sorun. Şımarıksam da kendi kendimi şımarttım. Lisede bile yazları garsonluk yapıyordum sırf evden uzak olmak için

Ayrı eve çıkacak gelirim yok olsa durmayacağım annemlerin durumu da iyi bu arada. İkisi de yüksek maaşlı işlerde çalışıyor emekli evleri var. Ama yemeyi bilmezler. Kaç kere tatile gidildi sıfır. Ben kendi paramı kazandığımdan beri sürekli geziyorum. Tatile de gittim. Gidemezsin giderim yapamazsın yaparım. Onlar istiyordu ki evde temizlik yapayım ders çalışayım sorunsuz olayım. Lisede bile evden kovuldum tamam dedim çektim kapıyı çıktım. Hiç düşünmediler bu kız çocuğu. Çocukluktan beri sürekli insan içinde hakaret aşağılama kötüleme. Bir kere bile övülmedim ki başarılı biriydim. Lise sınavına girmeden kimlik kartım kayıp son gece haber olunuyor. Ağlaya ağlaya sabaha kadar oturdum. Dediler ki okumazsın evlenirsin. Sınava girdim millet erken çıkıyor diye eyvah bu hiçbir şey yapamadı demişler. Bu kadar uzaklardı

Ki ortaokulda bile kısa kollu dert neymiş koltuk altım görünüyor. Herkesin annesi ergenliğe giren kızına her şeyi anlatırdı ben bilmezdim regl olduğumu bile sakladım. Bunu dediğimde suçlu oluyorum ben bilmez miydim diye. Bilmedin işte. Ne kişisel hijyen ne başka bir şey. Sürekli kıyafetim hakkında utandım. Yalan yok boğazda kısma asla yoktu. Ama kıyafet o bu ayakkabı özenmezlerdi. Bu yüzden şimdi borç batağındayım

Ben baştan önyargılı davranıp size yüklenecektim ama hayır çok üstünüze geliyorlar. Böyle gerçekten olmaz ilerleyen dönemlerde psikolojik olarak fazla fazla sizden acısı çıkar. Anladığım kadarı ile karşılıklı konuşmaktan anlamıyorlar. Mecburen size karışmamalarını yoksa eviniİ ayıracağınızı söyleyeceksiniz. Ben bu sınırı çizemediğim için sizden 10 yaş büyüğüm ciddi buhranlar yaşıyorum. Aştım sandım aşamamışım. Siz de umarım ki gönlüm bundan yana orta yolu bulur anlaşırsınız ya da ileryen dönemlerde tüm vücudu sarmaması için bu kangren kolu kesip atacaksınız.

Evet aileniz biraz cahil olabilir.Ama muhtemelen tek cocuksunuz diye fazla üstünüze düşüyorlar ve mükemmel olmanızı bekliyorlar bence.En azından annenizle konuşup biraz rahatlatmayi deneseniz.cunku sürekli sorunlardan bahsettikce kavgalar dahada büyüyor.

Bunu denemedim mi ki ben babasına aşık bir çocuktum annemi çok severdim onlara şiirler yazardım.her şey ergenlikte başladı ve bitmiyor. Elbette iyi anılar var ama onların hataları çok. Biri 20 biri 23 çocuk yapmış iki cahil çocuk. Babam kıyafetime karışmaz mesela ama annem. En çok gücüme giden de bu. Mesela şiddet gösterdiler bunu asla kabul etmiyorlar. Ama gösterdiler. Yok böyle yaptınız diyorum yapmadık diyorlar. Yaptılar. Hiç güzel güzel giydirmediler küçükken amcam evlenmişti çok heves etmiştim elbiseye yok 9 yaşında onlara göre gelişmiş çocuktum çünkü. Sonra bir elbise alındı bana içine uzun kollu ile. Saç yaptırma yok doğru düzgün tarama bile yok yola yola tarardı. Sorsan biz sana çalışıyoruz bizim başka kimimiz var. İnsanların dedemin dayımın vs bana azarlamasına bile ses etmezlerdi. Allah'tan ezik büyümedim ezdirmedim. Arkadaşlarım beni çok sever insanlar beni çok sever her zaman sevildim. Ailem hariç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…