Ailemle hayat tarzı sıkıntısı

Arkamı ne zaman toplamışlar acaba? Acaba hiç ben arkamda anne babam var diyebildim mi? Hiç onlara güvendim mi? Düşünce o varlık içinde bana yaşattıkları normal mi. Ayrıca özel üniversite ücretim başka şehirdeki yurdumdan ucuzdu. Sürekli de çalıştım onlardan harçlık almadım.bir kere bile ihtiyacın var mı demediler. Dert hediye değil zaten beklentim sıfırdı. O gün akrabalarla oturuyoruz yengem lafı açtı hediye al diye yeğeni de mezun oluyordu sanki beklentim var gibi birden yükseldi ben pna bir şey al demişim gibi ne alcam şöyle böyle 50 saat konuştu 50 saat. Gitmedim ben de ne yapayım onlar anne baba hissetmiş olsaydı tek evlatları kızımı kep atarken göreyim derdi. Ki ben evde hevesli evde hevesli hevesli konuştum okulum uzadı staj var o var. hiç mi duymadınız mezuniyet hediyesi çiçeği vs.

Yapma öyle şeyler. Emin olmadan sırf aile evinden kurtulmak için evlenirsen hata yaparsın. Kendi hayatını kur, ayaklarının üstünde dur sonra evlen.
Yok evlenme olarak değil beraber yaşayalım toparlayana kadar dedim ama sevgilim aileni daha fazla silmiş olacaksın bana fark etmez ben isterim ama bu kadar gemileri yakma dedi. Ki ben de böyle düşündüm. Sevgilimden de eminim ama ikimiz de daha genciz o askerlik yapmadı henüz okulu bile bitmedi.

Tamam onlara da başlarına bir şey geldiğinde ben bakamam hadi bakım evine diyeyim aynı mantığa çıkıyor çünkü. İş anne babaya gelince çok gelenekseliz. Ama başka bir şey olunca ayrı eve çık çalış kendi sorumluluğunu al. Ben mühendisim kolay sanki atanmak. Zaten çalışıyorum maaşım 50 civarında. Ayrıca eğitimim devam da ediyordu okulum uzadı. Bu yaz bitti eylülde de yüksek lisansa başladım. Ocaktan beri çalışıyorum. Okurken de çalıştım. O zaman kimse kimseden beklenti içinde olmasın en iyisi bu. Onların benden beklentileri ne olacak

İşte o kafa rahatlamadı

O zaman her şey çözülüyor mu anne baba ya. Başlarına bir şey gelse kimin sorumluluğu. Kim silip atabilir bir yerde canın kanın. Ne yaparsan yap hayatında hayatından atsan aklında. Kim silip atabiliyor
Siz evde size yapılanlardan şikayetçisiniz kurtuluş sunulunca oda olmaz diyorsunuz hayatta başarılar ne diyelim

Onlar , size yani çocuklarına , küçük ve bakıma muhtaçken baktılar. Size olan bakım ve gözetim yükümlülüklerini yerine getirdiler. Onlar da sizi küçükken ve muhtaçken kendi kendinize bakamayacak durumda iken sokağa atabilirlerdi . Ama ellerinden geldiği , bildikleri şekilde baktılar . Tabi ki siz onlar muhtaç olduğunda bakmak zorunda değilsiniz , o sizin vicdanınız.
Maaşınız 50 bin iken ve para biriktirmemiş üzerine borç yapmışsınız.
Ben sizin para harcama kontrolünüzü yetersiz buldum. Aileniz böyle ise daha dikkat davranmanız gerekirdi.
Cevaplarınız gerçekten çok ergence, aileniz henüz yaşınıza uygun bir olgunluk göremediğinden kontrol etmeye çalışıyorlardır sizi.

Önce özeleştiri yapman gerek. Sen de pek saygılı sayilmazsin. "İki cahil insan * ,*geveze" tabirlerin çok ağır. Evet senin zor çocuk dediğin durum şımarık cocuk oluyor. Kaldı ki evlat her şartta sevilmez. Sana katilamiyorum. Gerçekten ayrılmanız onların hayrına olur

Teyzen "seni satalım artık " mı diyor ? Şaka yapıyorsa böyle bir şeyin şakası dahi yapılmaz. Akrabaların dilleriyle zehir saçıyor resmen. Böyle cahil cühela insanlarla yaşamak oldukça zor.

Yahu daha yeni mezunum yeni çalışıyorum nasıl birikim yapabilirim?? Aynen ailem beni ergen görüyor keşke herkes benim gibi şımarık ergen olsa. Sabah 7 akşam 11 çalıştığımı biliyorum ben. Çocuğu yapan da bi zahmet baksın artık. Annem ben 2. Sınıfta çalışmaya başladı ben o yaşta evde yemek yapıyordum ya. Bu nefret ne önyargı ne.

Evet iki cahil insan sorun ne sizde mi anne babaö gibisiniz alındınız mı yoksa? Gayet geveze asla susmayan sürekli konusan biri. Asla şımarık değildim keşke biraz şımarık olsaydım. Çocukluğumu çaldılar. Sürekli sürekli çocuk yaptı bir tanesine bakmış gibi. Hepsinin ölümünün acısı benden çıktı. Kendi de anlatır kendi kendine oynardın uyurdun. Kendi kendine sallanır uyurdun. Ne koysak yerdin. Başıma gelmeyen kalmadı sıcak suyla mı yanmadım beni 3 yaşında çocuğu evde yalnız mı bırakmadı. Elektrikli sobayla koltuk mu yakmadım. Kolum kırıldı hastaneye götürmediler diyorum bunun üst versiyonu olabilir mi. Niye bu alınma

Son düzenleme:
Size aldiklari evde otursaniz?

Sikayet ediyosunuz ama ev almislar araba almislar, yediginiz önünüzdeymis yemediginiz arkanizda. Biz napalim herseyi kendi paramizla aldik 0 dan hemde uzerine ailemin borclarini ödedik neyse…

Konu sahibi sanki 26 yaşında kocaman kadın değil ergen kız gibi
Sizin büyüten aile kötü de olsa onların evinde yaladığınız sürece onların kurallarına uymak durumundasınız
Ayrıca hiç kimse kimseyi ailesi gibi sevmiyor ne olursa olsun ilk kötü günününzdr onlar olacak o yüzden sizi biraz daha merhamete saygıya davet ediyorum

Konu cok surukleyici :)) ama cok da tutarsiz. Annen kendi daha cocukken evleniyor 20 yasinda, baban keza oyle.
Sen kucukken annen olu dogumlardan dolayi surekli depresyonda ve uyuyor. Bir de kolun kirilmis bir ara ve seni KOYDEN hastaneye goturmemisler. Burda da koyde yasadiginizi anliyoruz sen buyurken.
Ve bir de bu kisiler kiyafetine, hijyenine onem vermeyen iki ebeveyn. Ha bir de surekli temizlik, oda karistirma yapacak kadar bos vakitleri var. Sana kisa kollu bile giydirmiyorlarmis bir de. Annen disari maksi etekle cikiyor falan.. tesetturlu yani? Bilezikler falan var kolunda singir singir.

Yani diyecegim o ki bu profil bir gun geldi ve bir ise girdi, yuksek maasli calisan oldu hem de artik nasil bir kariyerse...

Neyse bir sekilde ev, araba da almislar sana super. Ha bir de yesil pasaport okudum sanki bi yerde. Yesil pasaportu olan isci mi varmis?!

Benden bu kadar... :)
Bi seyleri eksik, fazla, abartili, hayal dunyandan vs vs anlatiyor gibisin.
Ailende de bu kadar cellallenecek, senin dunyaya gelmene vesile olmus insanlara hakaret etmene sebep olacak kadar bi sey gormedim.
Sen en iyisi borcunu bitir de 50 bin maas aldigin isinle eve cik bir an once. Yeni mezunken 50k, ileride cok iyi yere gelirsin, karsilarsin sitem ettigin o kiralari yani korkma

İnsanlar sadece köyde mi yaşayınca köye gidiyor? Annem memur babam işçi. Eskiden tesettürlü değildi ama yine öyle giyinirdi Zaten eve de çıkacağım borcum bitsin birikim yapayım. Çok daha iyi yerlere gelmem gerek evet. Sürekli karıştırmadıklarını ama bunu yaptıklarını söyledim. Aileme de hakaret etmiyorum. Onlar da cahil olduklarını söylüyorlar genç yaşta anne baba olmuşlar çünkü. Kıyafetlerine de dikkat ediyorlar ama günlük hayatta insan içine paspal halde de çıkıyorlar. Mesela babam bir sürü mont içinden gider rengi soluk olanı giyer. Annem çamaşır sulu tişörtle misafir yanında oturur. Bir kere kuaföre gitmemiştir yüzüne krem sürmemiştir parfüm sürmemiştir. Pahalı bir şey almamıştır

Borç yeterince kötü gün değil mi

Size aldiklari evde otursaniz?

Sikayet ediyosunuz ama ev almislar araba almislar, yediginiz önünüzdeymis yemediginiz arkanizda. Biz napalim herseyi kendi paramizla aldik 0 dan hemde uzerine ailemin borclarini ödedik neyse…
Dert mi yarıştıralım anlamadım o da senin derdin başkası da kolu yok başkasının yatağa bağlı. Ayrıca bana alındı ama benim üstüme mi bir şey dediğimde sana şöyle böyle ama benim üstüme değil işte onlar ölünce kalacak

Ben bu konuda şunu anladım çocuğa bakıyorsun özel üniversiteye gönderiyorsun ev alıyorsun araba alıyorsun ama geriye dönüp sadece kötü anları hatırlıyor. Travmasız çocukluk yoktur diye bir yazı okumuştum bunun ispati gibisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…