Ben lisede böyle olmaz diyip kendi kendime doktora gitmiştim doktor ailemle görüşmek istedi. Görüşmediler. Bir gün doktora gideceğim çocuk endokrin sanırım annemin çalışma saatine göre ayarladım randevuyu götürecek diye. neymiş karşı komşuya kek yapılacakmış kendim gidecekmişim. Bakmadı doktor. Mesela aşırı derecede regl kanamam olurdu durmazdı. Her yere geçerdi anca bağırırdı bi kere bile doktora götürmedi. Ben 18 oldum öyle gittim. Gerçekten canım çok yanıyor. Şuan param yok biliyorlar. Borcumu da biliyorlar bir kere demediler ki gel ödeyelim. Aylarca işsiz kaldım bana çıkarıp 200 TL verildi max. Elimde kredi kartı var ama sadece ev için alışverişe yetiyor. Sürekli limiti yok. Ya dedim ne yapayım kötü yola mı düşeyim nasıl ödeyeyim biliyorsunuz umursamıyorsunuz. Üniversite okurken bile bu yüzden farklı şehirdeki okulumu bıraktım. Paraları mı yoktu. Yok parasız kalayım diye. Dö eyim diye. Söylüyorum siz bir genç kızı parasız bıraktınız. Yok biz yolladık. Kyk kredisi yattı 2 aylık toplu onunla yurdumu ödedim. Bu yaz mezun oldum geç bitti. Çalışıyordum çünkü. Mezun olmayacaktım bir kere sormadılar ki bir kere nasıl durum. Ailecek oturuyoruz yengem yeğenini anlatıyor mezuniyet hediyesi almışlar. Siz ne alacaksınız dedi bir de hediye mi alacağım dedi. Bu yüzden mezuniyetime gitmedim dedim orda öksüz gibi duracağım öyle mi. Arkadaşımın anne babası vefat etmiş abisi asla aratmıyor evli olduğu halde bir sürü hediye almışlardı. Öyle denilince üzüldüm ben kimsesiz miyim dedim. Öyle demese bu kadar dert olmayacaktı belki. Hevesim de vardı. Gitmedim. Bunu diyince sen kendi kendine kuruyorsun oluyor. Çalıştım sürekli çalıştığım kıyafete ona buna gitti. Niye çünkü böyle bir evde büyüdüm. Borcumu da eksi hesaptan öde onu ondan öde takla attıra attıra mahvoldum. Ödüyorum ödüyorum bitmiyor 80 bin TL. Annem kolunda bileziklerle geziyor birini verse derdim olmayacak.Ben baştan önyargılı davranıp size yüklenecektim ama hayır çok üstünüze geliyorlar. Böyle gerçekten olmaz ilerleyen dönemlerde psikolojik olarak fazla fazla sizden acısı çıkar. Anladığım kadarı ile karşılıklı konuşmaktan anlamıyorlar. Mecburen size karışmamalarını yoksa eviniİ ayıracağınızı söyleyeceksiniz. Ben bu sınırı çizemediğim için sizden 10 yaş büyüğüm ciddi buhranlar yaşıyorum. Aştım sandım aşamamışım. Siz de umarım ki gönlüm bundan yana orta yolu bulur anlaşırsınız ya da ileryen dönemlerde tüm vücudu sarmaması için bu kangren kolu kesip atacaksınız.
Bir de aileni dinlesek ne anlatacak kim bilir?Arkadaşlar merhaba. Gerçekten canımı artık çok sıkan bir konu bu. Hayat tarzımız asla uymuyor. ne kıyafet ne başka bir şey. Sürekli kavga ediyoruz. Çocukluğumdan beri derdimiz bitmiyor. 2 cahil insan sırf çocuk yapmak için çocuk yapmış. Sonuç bu.
Tek çocuğum. Ama bu bilinçli bir şey değil. Annem sürekli düşük ve ölü doğum yaşamış. Yani çocukluğumda sürekli hamile ve yas halinde olan bir annem vardı. Sürekli benden kocaman insan olmamı beklediler. Ben de zor bir çocuktum yalan yok. Hala öyleyim.
İkisi de sevilmeyen öteki evlat. Bu yüzden anne baba ne demek evlat nasıl her şartta sevilir bilmiyorlar. Bunu söylediğim zamanda da suçlu ve nankör oluyorum. Ben 26 yaşına gireceğim çalışıyorum. Maalesef ailemle yaşıyorum. Hala her şey dert. Aileme Hiçbir zaman ilişkim hakkında açık olamadım. Bu sene söyledim ilişkim olduğunu. Hem işlerine gelince evlen git senden kocan sorumlu olsun hem de sen nasıl karı olabilirsin ki küçüksün. Sorumsuzsun.
Ben evden gider gitmez odamı deşme huyları var. Sürekli karıştırıyorlar. Dolapları kitaplığı baza altını. Bunu temizlik için yaptıklarını söylüyorlar. Yalan. Kıyafet konusunda da asla anlaşamıyoruz. Başlıyorlar kavgaya. Ben de istediğimi giyiyorum. Bu sefer kirliye attığım kıyafet ortada yok. Ben öleyim istiyorsun utanıyorum diye drama. Asla susmuyor beynimi yiyor. Dikkat çeken güzel bir kadınım. Uzun boyluyum. Kıvrımlıyım göğüs popo büyüktür. Bu yüzden ergenliğim burnumdan geldi. Ama artık umursamıyorym. Beraber olunca eli sğrekli kıyafetimde. Düğün olur öyle. Cenazede bile eli sürekli kıyafetimde. Cenaze ya cenaze. Onun hırkasını giydim başörtü taktım. Ne açık olabilir? Sürekli bağırıp çağırıyor dramaya bağlıyor. Asla susmuyor geveze. Gerçekten çok yoruldum. Ayrı eve çıkmak istiyorum ama işsizlik çektiğim için borçlarım var. Onlar bitmiyor sürekli borcum var. Çok sıkıldım
Bu arada muhafazakarlık genelde dışa gösterilen şeylerde oluyor kıyafet gibi alkol vs. gerçekten her hususa dikkat edenlere dindarlara mütedeyyin denir. Toplumun çoğu muhafazakardır gelenekçidir ama mutedeyyin az.Asla muhafazakar değiller bu arada ikisi de ne din bilir ne başka bir şey örneğin parayı faize koyarlar yerler ev araba için kredi çekerler onların değer yargıları yok. Yok yani. Sadece dikkat çekmem sorun çocukken bile böyleydi. Annem de kendine bakmaz babam da. Sosyal hayatımın olması sorun. Direkt varlığım sorun. Şımarıksam da kendi kendimi şımarttım. Lisede bile yazları garsonluk yapıyordum sırf evden uzak olmak için
Kıyafete sürekli para yatırıp borç batağına giriyorsunuz ve bunun için de mi ailenizi suçluyorsunuz? Tamam hataları vardır, baskıcılardır, tutuculardır falan filan da siz de ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Kazandığınızdan fazlasını harcamaktan vazgeçin.Ben lisede böyle olmaz diyip kendi kendime doktora gitmiştim doktor ailemle görüşmek istedi. Görüşmediler. Bir gün doktora gideceğim çocuk endokrin sanırım annemin çalışma saatine göre ayarladım randevuyu götürecek diye. neymiş karşı komşuya kek yapılacakmış kendim gidecekmişim. Bakmadı doktor. Mesela aşırı derecede regl kanamam olurdu durmazdı. Her yere geçerdi anca bağırırdı bi kere bile doktora götürmedi. Ben 18 oldum öyle gittim. Gerçekten canım çok yanıyor. Şuan param yok biliyorlar. Borcumu da biliyorlar bir kere demediler ki gel ödeyelim. Aylarca işsiz kaldım bana çıkarıp 200 TL verildi max. Elimde kredi kartı var ama sadece ev için alışverişe yetiyor. Sürekli limiti yok. Ya dedim ne yapayım kötü yola mı düşeyim nasıl ödeyeyim biliyorsunuz umursamıyorsunuz. Üniversite okurken bile bu yüzden farklı şehirdeki okulumu bıraktım. Paraları mı yoktu. Yok parasız kalayım diye. Dö eyim diye. Söylüyorum siz bir genç kızı parasız bıraktınız. Yok biz yolladık. Kyk kredisi yattı 2 aylık toplu onunla yurdumu ödedim. Bu yaz mezun oldum geç bitti. Çalışıyordum çünkü. Mezun olmayacaktım bir kere sormadılar ki bir kere nasıl durum. Ailecek oturuyoruz yengem yeğenini anlatıyor mezuniyet hediyesi almışlar. Siz ne alacaksınız dedi bir de hediye mi alacağım dedi. Bu yüzden mezuniyetime gitmedim dedim orda öksüz gibi duracağım öyle mi. Arkadaşımın anne babası vefat etmiş abisi asla aratmıyor evli olduğu halde bir sürü hediye almışlardı. Öyle denilince üzüldüm ben kimsesiz miyim dedim. Öyle demese bu kadar dert olmayacaktı belki. Hevesim de vardı. Gitmedim. Bunu diyince sen kendi kendine kuruyorsun oluyor. Çalıştım sürekli çalıştığım kıyafete ona buna gitti. Niye çünkü böyle bir evde büyüdüm. Borcumu da eksi hesaptan öde onu ondan öde takla attıra attıra mahvoldum. Ödüyorum ödüyorum bitmiyor 80 bin TL. Annem kolunda bileziklerle geziyor birini verse derdim olmayacak.
Bu insanlara laf anlatamazsın.boşuna debelenip sinirlerini yıpratma.o evden çıkıp gitmen gerekiyor.Arkadaşlar merhaba. Gerçekten canımı artık çok sıkan bir konu bu. Hayat tarzımız asla uymuyor. ne kıyafet ne başka bir şey. Sürekli kavga ediyoruz. Çocukluğumdan beri derdimiz bitmiyor. 2 cahil insan sırf çocuk yapmak için çocuk yapmış. Sonuç bu.
Tek çocuğum. Ama bu bilinçli bir şey değil. Annem sürekli düşük ve ölü doğum yaşamış. Yani çocukluğumda sürekli hamile ve yas halinde olan bir annem vardı. Sürekli benden kocaman insan olmamı beklediler. Ben de zor bir çocuktum yalan yok. Hala öyleyim.
İkisi de sevilmeyen öteki evlat. Bu yüzden anne baba ne demek evlat nasıl her şartta sevilir bilmiyorlar. Bunu söylediğim zamanda da suçlu ve nankör oluyorum. Ben 26 yaşına gireceğim çalışıyorum. Maalesef ailemle yaşıyorum. Hala her şey dert. Aileme Hiçbir zaman ilişkim hakkında açık olamadım. Bu sene söyledim ilişkim olduğunu. Hem işlerine gelince evlen git senden kocan sorumlu olsun hem de sen nasıl karı olabilirsin ki küçüksün. Sorumsuzsun.
Ben evden gider gitmez odamı deşme huyları var. Sürekli karıştırıyorlar. Dolapları kitaplığı baza altını. Bunu temizlik için yaptıklarını söylüyorlar. Yalan. Kıyafet konusunda da asla anlaşamıyoruz. Başlıyorlar kavgaya. Ben de istediğimi giyiyorum. Bu sefer kirliye attığım kıyafet ortada yok. Ben öleyim istiyorsun utanıyorum diye drama. Asla susmuyor beynimi yiyor. Dikkat çeken güzel bir kadınım. Uzun boyluyum. Kıvrımlıyım göğüs popo büyüktür. Bu yüzden ergenliğim burnumdan geldi. Ama artık umursamıyorym. Beraber olunca eli sğrekli kıyafetimde. Düğün olur öyle. Cenazede bile eli sürekli kıyafetimde. Cenaze ya cenaze. Onun hırkasını giydim başörtü taktım. Ne açık olabilir? Sürekli bağırıp çağırıyor dramaya bağlıyor. Asla susmuyor geveze. Gerçekten çok yoruldum. Ayrı eve çıkmak istiyorum ama işsizlik çektiğim için borçlarım var. Onlar bitmiyor sürekli borcum var. Çok sıkıldım
Belli bir yaştan sonra aileyle yaşamak doğamıza uygun değil.evet sorunlu tarafları vardır, kuşak çatışması oluyor ama sadece size özel bir durum da değil.bir yaşan sonra aileyle olmuyor işte.bizimkiler melek gibidir ama o kısıtlama, hayat tarzına saygı duymama neredeyse her ailede oluyor maalesef.hee bir de güzelim dikkat çekiyorum, dolgunum demişsin ama inan ki kara kuru ufacık bir kadın olsan da aynı durum olacaktı.sen onların çocuklarısın.böyle şeyleri farketmezler bile.onların sorunu senin onların biçtiği kalıba girmek istememen.Zaten evde bile kapımı kilitleyip oturuyorum aynı sofraya oturmuyoruz oturunca direkt eleştiri laf sokma tuvalete gidiyorum o ara odama girerler iki dağınıklık olsun başlar asla susmaz. Dışarı çıkarken kilitliyorum balkondan giriyorlar sözde temizlik için. Herkesin dolabını çeksek toz olur altında onu çekip bir de bana atarlar pissin diye. Çamaşırı zaten hep kendim yıkıyorum bazen makine içine doldurup bırakıyor kavga ediyoruz. Yıkıyorum asıyorum ortada kıyafet yok.
Ee klasik basma etekli, yazmalı, koca kalçalı,eğitimsiz Türk kadını buBu arada hep süslü oldum sevdim makyaj yapmayı giyinmeyi. Annem de dışarı bile yırtık kıyafetle maksi etekle çıkar. Yeni yeni takım vs almaya başladı. Anneler gününde heves ettim çanta aldım. İade ettirdi. Bu eve 4 yıl önce taşındık alındı iki ev vardı biri sıfır biri 5 senelik arada çok fark yok sıfır al dedim yok bunun camları kapalı diye bunu aldı. İçinin işçiliği kötü. Daha bir avize yok. Böyle boşvermişlik ona göre ben tuhafım
anlattıklarınıza bakılırsa sizi birde onlardan dinlemek lazım. asi laf dinlemez aksi başına buyruk ve malesef ailesine saygısı olanın kullanamacağı kelimeleri kullanıyorsunuz. madem onlar ana baba olmayı beceremiyor bi çılgınlık yapıp koca insanları değiştirmek yerine siz kendinize çeki düzen verip biraz sevecen ve saygılı olsanız nasıl olur. hayır ergenliği de geçmişsiniz ama haliniz tavrınız bi aileyı tüketecek yeyip bitirecek cinsten. sizin söylediklerinize isatinaden yazıyorum.Ayrı eve çıkacak gelirim yok olsa durmayacağım annemlerin durumu da iyi bu arada. İkisi de yüksek maaşlı işlerde çalışıyor emekli evleri var. Ama yemeyi bilmezler. Kaç kere tatile gidildi sıfır. Ben kendi paramı kazandığımdan beri sürekli geziyorum. Tatile de gittim. Gidemezsin giderim yapamazsın yaparım. Onlar istiyordu ki evde temizlik yapayım ders çalışayım sorunsuz olayım. Lisede bile evden kovuldum tamam dedim çektim kapıyı çıktım. Hiç düşünmediler bu kız çocuğu. Çocukluktan beri sürekli insan içinde hakaret aşağılama kötüleme. Bir kere bile övülmedim ki başarılı biriydim. Lise sınavına girmeden kimlik kartım kayıp son gece haber olunuyor. Ağlaya ağlaya sabaha kadar oturdum. Dediler ki okumazsın evlenirsin. Sınava girdim millet erken çıkıyor diye eyvah bu hiçbir şey yapamadı demişler. Bu kadar uzaklardı
Kolun kırılmış, ayağını araba ezmiş birçok badire atlatmışsın... Yaşadıklarına çok üzüldüm. Kendi kendini büyütmüşsün resmen.Cahiller evet ne evlat yetiştirmekten anlıyorlar ne çocuk psikolojisi iki cahil sırf evlendik herkesin var diye çocuk yapmışlar. Peki o düşük ve ölü doğumlardan evdeki çocuk etkilenmiyor mu? Ben nelere şahit olmuşumdur bir düşünün beniö annem depresyona girip evde sürekli uyuyordu ben kendi kendime büyüdüm bunu deyince suçlu oluyorum. Kendi kendimi geliştirdim Kendi Kendimi büyüttüm. Benim kolum kırıldı bana kırık olsa ağrır dediler 2 gün köyden hastaneye gitmek zor geldi. Ayağımdan araba geçti aileme söyleyemedim. Sürekli kızarlar korkusu vardı. Küçük çocukken bile herkes güzel güzel giyinirken Ben ne haldeydim. Annem ev temizliğine taktığı kadar kişisel hijyenine dikkat etmiyordu bana da öğretmedi. Bi kere ameliyat olacaktı ne oldu bilmiyorum bana ben öleceğim annesiz kalacaksın dedi durdu. Ben arabada gidiyorum peçeteye anneme dua edin ölmesin yazıyorum camdan atıyorum. Şiddette vardı ama onlara sorsak asla yoktu asla bu yaşanmadı
Ben aileme nankörlük yapamam tabii ki emekleri çok örneğin özel üniversitede okudum yatay geçiş yaptığım için yarı burslu dershane yolladılar araba aldılar ev aldılar benim için yatırım yapıyorlar köye ev yaptırdılar istemediğim halde bir katı benim amcalara ortak evleri var buna rağmen. Sebebi ne ilerde ata toprağım olsun. İkisi de sıfırdan hayat kurmuş mesela anemin evlenince sadece 6 kaşığı çatalı varmış hiçbir şey yokmuş ev araba sıfır altını bile olmamış ikisi yaptı iyi maaş alan işçiler o zaman bile babam 4 asgari ücret maaş aldığı halde borçları çokmuş cahil küçükler. Ben zaten uyumlu olmasam beraber yaşayabilir miydik acaba. Bu yaşıma kadar aynı evde kalabilir miydikBir de aileni dinlesek ne anlatacak kim bilir?
Şimdiki gençlerin çoğu gerçekten aileye karşı çok nankör.Hayatta sizin kötülüğünüzü en son isteyecek kişiler aileniz.Belki yöntemleri yanlış,eksikleri var ama kimse onlar kadar sizi düşünemez.Azıcık da siz uyumlu olmaya çalışın,onları anlamaya.Kaybedince dank eder de iş işten geçer.
Ya babam mesela karışmaz aksine babamla aramız annemle olduğundan çok daha iyi bana düşkündür ama annem ara bozar. ikisi de oruç namaz hiçbir şey yapmaz kültürel işte annem mesela amcam eniştem olsun onların yanında örtünmez. Tek derdi dikkat çekmem. Kendi de önemsemez bir kere kuaföre gittiğini görmedim. küçükken çok ezdirdiler ezdiler. Hala öyle olacağını sanıyor. Çenesi zaten asla susmaz herkese karşı terörist gibi herkesle kavgalı babaannem amcam kendi anne babası. Herkesle arası kötü. Asla da gitmiyor psikoloğaBu arada muhafazakarlık genelde dışa gösterilen şeylerde oluyor kıyafet gibi alkol vs. gerçekten her hususa dikkat edenlere dindarlara mütedeyyin denir. Toplumun çoğu muhafazakardır gelenekçidir ama mutedeyyin az.
Boşver bunları da sen o evden uzaklaş ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?