Aileni bırakıp başka bir şehre gitmek !

Şuan evli değilim üniversite okuduğum için ailemden ayrıyım.Yanlarınada senede 2-3 kere gidiyorum.Annemde ailesine bayramda seyranda gider senede 2-3 kere.Yani bu sizi yıpratmamalı o yüzden doğal karşılamalısınız.Ben ailemin yanına gidiyorum mesela tatillerde filan, yaz tatillerinde deli gibi okuduğum şehri yurdumu odamı arkadaşlarımı okulumu özlüyorum.İnsanın yeri yaşadığı yer oluyor, ille aile yanında olması gerekmiyor.Hissiyat olarakta böyle hissediliyor yani bir tek kendim değil arkadaşlarımdanda görüyorum bunu.Yazın bile artık tamam bu tatil çok uzadı 1 haftalığına okuduğumuz şehre gidelim buluşalım der toplanırız.Tatili bile böyle baltalarız yani.O yüzden inanın gittiğiniz yer sizin şehriniz olucak.Aile güzel, ama belli bi süreden sonra kendi düzenini kurmuş olmak çok daha güzel ve özgüvenli.

Biz de aynı iş sebebiyle eşim ve ben Ankara'ya geldik ailelerimizi özlüyoruz ama arada onlar geliyo arada biz gidiyoruz yeterli bence :)) ayrıca eşim olduktan sonra yanımda Ankara bile güzel çoğu Zaman :)

Biz de aynı iş sebebiyle eşim ve ben Ankara'ya geldik ailelerimizi özlüyoruz ama arada onlar geliyo arada biz gidiyoruz yeterli bence :)) ayrıca eşim olduktan sonra yanımda Ankara bile güzel çoğu Zaman :)
alışma sürecin ne kadar sürdü ? Yani 2-3 ayda o şehri benimseyebilirmiyim

Bu sana bağlı ben izin günlerimde aylak aylak dolaşırken eşimle seviyorum Ankara'yı :)) ama işe gidip gel rutine bağla sadece bi akşam yemeğine git o da deniz manzarası yok birşey yok filan olduğu Zamanlar soğuyorum filan şehirler de insanlar gibi her Zaman aran aynı sıcaklıkta olamıyo :/

Eğer iyi anlaştığınız bir tane dahi arkadaşınız olursa daha kısa sürede bile alışabilirsiniz.Etrafınızdaki insanlar size yaşadığınız şehride sevdiriyor mutlaka.Şu kadar sürede alıştım diye net bişey söyleyemiyorum hatırlamıyorum çünkü ama okulun ilk döneminin sonunda ben baya bursalı olmuştum yani öyle söyliyim size. buda 4-5 ayda tamamen alışmış olduğumun ispatıdır.Hattaa bursada evlenip kalmasam dahi ben dahil bir kaç arkadaşımda bursada iş bulup buraya yerleşmeye karar verdik.Ben daha kimseden duymadım ailemin yanına gitmek istiyorum ben diye.Üstelik evimizde sorun olan gidince nası çekicem şimdi o ortamı diyen insanlarda değiliz.Güzel sakin bi ailesi olan biryer.Ben dahil hepimizin ailemizin yaşadığı şehirde bir çok akrabamız ve kuzenimizde var.Ama bugün biz ailemizin yaşadığı şehirde kalsak yarın eşimiz dostumuz arkadaşımız evlenip gidicek zaten.Yani o kadarrrr olağanki düşünmenize bile gerek yok diye düşünüyorum ben.

Seni çok iyi anlıyorum canım.. Ama şu da war ki bursayı bırakıp ankaraya gideceğim.. Ankara gerçekten aşırı soğuk bir şehir..awm den baska birşey yok..

Seni çok iyi anlıyorum canım.. Ama şu da war ki bursayı bırakıp ankaraya gideceğim.. Ankara gerçekten aşırı soğuk bir şehir..awm den baska birşey yok..
Var aslında gölleri piknik alanları filan var biz ne zaman vakit bulsak hava da güzelse pikniğe gideriz illa mangal yakmamız da gerekmez kahvaltı yapar çay kahve içer tavla oynar güneşleniriz :))

Ben de Ankara'dan İstanbul'a geldim. Bakın sizin şüphe duyduğunuz şehri özlüyorum :) Şaka bir yana, Ankara çok güzeldir aslında (kabul ediyorum ki Bursa daha güzel). Kısa sürede alışırsınız, insana kolay kolay büyükşehir tedirginliği yaşatmaz. Gidilecek yerler, oturulacak kısımlar üç aşağı-beş yukarı sabittir. Dolayısıyla, terörden korkuyorsanız, uzak durulacak yerler de sabittir. Ankara için böyle yazdığımıza da üzülüyorum aslında, 25 sene yaşadım, umarım eski günlerine geri döner.

gideceğin yere bak belki orayı seversin diyecektim ama Ankaraymış
ben 4 sene üniversite de okudum bitene kadar neler çektim
çok sıkıcı çok soğuk ve gri bir kenttir Ankara (tabii bu benim fikrim )
ama el mecbur gidiliyor
en iyi tarafı senin ailenden kimse yoksa nişanlının ailesinden de kimse olmayışı aralarında olma durumun yok bir de
bursaya mı gelmek istedin otobüsle falan 1 haftalığına ailenin yanına gelebilirsin
çok doğu illerde insanlar 10 günlük tatillerde bir şeyler yapabiliyor ancak ama Ankara daha merkezi

ilk zamanlar cekiyorsun kotu oluyor ama sonra alısıyor gibisin tabi yine yasadıgın yer baska cok ara vermeden gidersen sıkıntı olmuyor..bende ankaraya geldim

Sen yine iyisin..en azından kendi ülkendesin.ben vatanımı bıraktım da geldim yıllar önce. .

Bende bu aile bagliligini anlayamiyorum.
Yani herkes evlenince ailesinin yasadigi sehirde yasamak zorunda degil. Bende ailemden uzak yasayacagim ama bu hic sorun olmaz benim icin. Onlar bana gelir ben onlara giderim bir sekilde hallolur.
Yasayacaginiz sehrin sosyal imkanlari kisitliysa sorun olabilir.
Insan istedikten sonra her yerde kendi mutlulugunu yaratabilir.

Ben de küçük yer sandım

Ankara dan bursa ya geldim 10 yıl önce

O zaman bursa garip geliyordu şimdi de Ankara yabancı

Alışır insan ama ben hiç ayy alışamam mu diye düşünmedim aile vs özlemek de çok değil

Çalışma imkanı da olabilecek şehir git hayatını kur alış sonra bursa ya gelmek zor gelir

Ankara da okuyup Ankara sevmeyen de varmış

Bursa da Ankara da okuyan herkes iç geçirir ah ne güzeldi Ankara günleri diye

ilk defa ayrılacaksan ailenin yanından zor gelecektir.
sık sık ziyaretlerine gidip ve misafir kabul edip alışmaya çalışırsın.

ben uzun yıllardır ayrıyım, her gittiğin yerde farklı kişilerle tanışıp farklı çevreler ediniyorsun, ben çok avantajını görüyorum.

ama mesela ben evlilik nedeniyle eşimin bulunduğu yere taşınmıştım, en zor alışmam o ilçeye olmuştu, çünkü kendi kararım değil de eşim orayı seviyor diye taşınmıştım, ikimizin işi için de uygun olan orasıydı. ama yine de onun işine gelip benim işime gelmediği için alışmakta zorlanmıştım :)
hatta eşime sarmıştım, ben bu şehre senin yüzünden taşındım, tüm sorunları sen çözeceksin diye. eskiden ilk gittiğim yerde hemen nerede ne yenir öğrenirken, bu sefer eşimsiz bir yere gidemez olmuştum.
tamamen psikolojik aslında.

şimdi oradan taşındık, bak rahatladım yine

Heralde çok kötü olur benim için.ben ailemden ayrilamammm

Seni iyi gezdirmemişler mogan,harikalar diyarı,mavi göl,Eymir gibi gezilecek yerler var. İncek,Alacaatlı,pursaklar,saray,Kazan taraflarında çok güzel yeşillik kahvaltı yemek yerleri var

Ben hem kendi ailem hem esimin ailesiyle ayni sehirde yasiyorum. Bazi avantajlari oluyor ama ben biraz uzak olmanin daha yararli oldugunu dusunuyorum.
Yurtdisina tasiniyoruz, ben de ozleyecegim onlari ama yapacak bir sey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…