Aileni bırakıp başka bir şehre gitmek !

yeni çevre edinmesine ve öncesine katıldım ama bence ailesi ile sık sık görüşmesi buraya özlemi daha artırır

o zaman orada olsa idim şunu yaparlardı

bak kuzenler şuraya gitmiş; anneme bu gelmiş diye yeni hayata adaptasyon zor olur

ben ilk geldiğimde annemi bile haftada bir ancak aradım

yeni hayatına gömülüp eski hayata özlemi azaltmalı bence

bende seninle aynı durumda evlendim cnm..Esımden Allah bınlerce kere razı olsun desem azdır belki o kdr memnunum ondan..Hemde Karedeniz bölgesıne gelin gittim..Aşağı bakıyosun masmavi yukarı bakıyosun yemyeşil.....Sakin bir şehir..insanlar tertemiz..Annem dedi bak zor olur yalnızlık..yok dedim ya nolcak..öle özgüvenliydim ki..Pehh ben mii...Yeter ki o olsun yanında nolcak bi uçak degıl mi gelir giderim hem arada özlemekte iyi olur dedım..dedim ..dedim ...sonra bi hamile kaldım..şaak!! dıe agzımın payını aldım..öle bi zor hamilelikti ki 13 kilo verdim..okul zamnı annem kardeşimi bırakıp gelemıyo ben ucaga atlayıp gıdemıyorum o kdr ki berbat bı hamılelıktı..kapımı calıp bı tas corba veren yok mısalı..neyse gıttım annemın yanına serum alarak bı gun..bu seferde eşimi özledim 2 ay kaldım aılemın yanında..dedim ben bıraz toparlandım gıdeyım ..geldım bu seferde erken dogum dedı doktor..hayde tek basıma doguma gırdım..kızım kuvezde kaldı ..annem geldı gıttı ..1900 gr dı eve getrdıgımde kızımı ..kımsem yok ..doktoru kesınlıkle ızın vermedı gıtmeme enfeksıyon rıskınden dolayı..youtubeden cocuk nasıl yıkanır dıe bakıp öle yıkadım çok zorluk cektım onu buyuturken..şimdi şark gorevındeyız burdan snra ılk tercıh aılemın yanı düşün toplamda 6 yıl olucak ailemden ayrı gecrdıgım zmn ve ben hıc alısamadım...hiçte alışamıcam..Eşime körkütük aşık bile olsam ana yerı ayrı baba yeri ayrı maalesf..Ve dunyanın en mükemmel eşi bile olsa onların eksıklerını doldurmuyo..Benım evlendıgımden beri en mutlu oldugum an eşimle ailemin yanında oldugum an ......

Zor gerçekten. .
7km uzak diyorum ben . .
Karakterle alakalı sanırım . .

Al benden de o kadar

Eşim ve ben yaptık bunu. Tamamen kendi isteğimizle ilk evimizi başka bir şehirde kurduk.
Ailede hasta veya yaşlı varsa aklınız hep onlarda oluyor. Yanınıza 1 hafta için falan geliyorlar, bir yandan evinizde artık misafir görmekten sıkılıp bir yandan da hiç gitmeseler keşke diyorsunuz.
Bazen özgürlük, başbaşa olmak falan çok güzel geliyor, bazen yalnızlık hissedip ailenizin ve sevdiklerinizin o an sizsiz ne yaptıklarını merak ediyorsunuz...

Benim ablam gurbette ben ailemle aynı sehirdeyim.ablam ailesinin yanina geldiğinde esine suraya gidecem sunu yapacam demiyor rahat geziyo.ama ben haber vermek zorundayım surdayim burdayım tam istediğim gibi geniş zaman olmuyo.ablama diyorum sen rahatsin ya tatilde karisanin yok.olsun o kadar ben gurbetteyim sende ozledigin zaman görüyorsun annemi babamı diyor.

Hemde hiç zorluk çekmedim ço şükür. Eşimle alakalı da olabilir. İlk bir ayda bir çok arkadaşım bir çok komşum oldu.
Evet biraz da girişken oldu mu bu konuda zorluk çekeceğini pek zannetmiyorum. Arada illaki hasretlik oluyor ama bu ayrı bir durum. :)

Canım çok zor aileden uzak olmak. Bende geçen sene iki ailedende uzaktaydim. Bu sene esimin memleketine tayin istedik geldik ve gecen seneyi çok özlüyorum arkadaş ortamimizi ozellikle. Korkma illaki kafa dengi arkadaslarin olur

Bu tarz seyler insanlarin bakis acisina bagli.
Ben evlenip esimle dunyanin bir ucuna geldim.Oyle ki neredeyse 6 ay esimden baska turkce.konusacak insan gormedim.
Hic de mutsuz olmadim.Siz sehir degistireceksiniz.Istediginizde de Gidip geldikten sonra sorun ne ki

Evet biraz da girişken oldu mu bu konuda zorluk çekeceğini pek zannetmiyorum. Arada illaki hasretlik oluyor ama bu ayrı bir durum. :)
Aynen öyle ya yıllardır sanki burdayım gibi. Ama sadece 10 ay oldu :) o kadar alıştım yani

gerçekten zor ben varım önce istanbuldaydım şimdi doğudayız ama yapacak bişe yok Allah hepimizin yardımcısı olsun bende patlıyorum sıkıntıdan kafa kalmadı resmen ama bendende var ne çalıştım nede adamakıllı kurs falan eğer bi şekilde değerlendirirsen alışırsın

Aynen öyle ya yıllardır sanki burdayım gibi. Ama sadece 10 ay oldu :) o kadar alıştım yani
ben işte girişken değilim konuşmaya korkuyorum benim için çok zor oluyo hep zor girişken olsam zaten ortam kurardım hayırlısı bakalım

bende kayseriden istanbula gittim kayseri çok güzel bi yer istanbul haliyle insanları mesafeli bide çalışmadım gün boyu evde çok zor

ayni ben..10 yildir uzaktayim hala özlüyorum memleketime gitme hayali kuruyorum.Burayi benimseyemiyorum hep geçici bi süreç olarak yasayip gidiyorum.Icimden cevre edinmek te gelmiyor ben ailemle mutluymusum meger.

Aynı sehirdede olmak bi yandan iyi değil.ben ailemi özlüyorum sürekli görmek istiyorum. esimde bu kadar bagimli olma seninde bi ailen var evine alis diye baslarda kizardi. bende bagimli degil bagliyim diye kizardim.4. Yilimiz ama hala alışamadım oraya gidince evime gelmek istemiyorum hep burda kalsam diyorum anneme.annem de napcan kızım evlilik oyle artik diyo..hele mahalleme girince kendimi çok iyi hissediyorum.esimle atistigimda ords unutuyorum.sabah kahvaltıya gitcem annemlere şimdiden mutluyumben normalmiyim ya sizce..?. ?

uff biz Ankara dan ayrılınca saray pursaklar da mı popüler olmuş

anacığım oralar köydü yaaa :))))))
Pursaklarda evler 400 bin oldu :)))) saray tarafı hala köy tadında zaten orası bari öyle kalsın ki Bahçesi olan yerler kalsın. O tarafta çok güzel açık hava kahvaltı yemek yerleri var :)

Ailene fazla bağımlı-bağlı isen cehennem gibi gelecek.Siz oraya kendi ailenizi kurmak için gidiyorsunuz,böyle düşünürseniz sıkıntınız azalır.
Ben 5 yaşımdan beri aileden uzakta yaşamayı planlıyordum,ilk fırsatta da okul gerekçesi ile uzaklaştım ve evime gideceğim zaman stres olur kaçmanın yollarını arardım,hala da öyleyim.

Ben akdenizliyim, eşim icanadolu
Ama şuan iş nedeniyle dogudayiz ve 7 aylık evliyiz
Burada tanıdığım kimse yok hep evdeyim ama inan hiç sıkılmıyorum

Kendi aileme 13 saat, eşimin ailesine 16 saat uzaktayiz
10 günlüğüne memlekete gitmistim ama bir haftada esimi çok ama çok özledim
Onsuz hiç zevk alamadım tatilden

Evinde huzur mutluluk olduktan sonra nerde oldugun çok da önemli değil bence

kendi düzenini kendin kurduğun için ki ailelerden uzak olduğu için önce çok bocalar sonra başka evde rahat edemezsin...
karamsar olma teknoloji var eskisi gibi yokluk vs. yok şükür... halolur herşey hayat meşgalesi zaten yakın olsanızda pek görüşemeyecektiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…