3 seneyi geçkindir evliyim. Çok şükür evliliğimden, eşimden hiçbir şikayetim yok.
Ama ailelerimizle ilgili özellikle kendi babamla ilgili sıkıntıdayım.
Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Babam benim ve eşim hakkında dış kapının mandalı diye tabir edebileceğimiz akrabasına beni ve eşimi kötü şekilde anlatıyor.
Dün akşam babamın evindeydik.
Eşimin daha önce görmediği bir misafir bey geldi. Uzaktan akrabamız ama babamla sık görüşür. Ben senede 1-2 defa yolda falan görürüm. Birbirimize gidip gelmemiz yoktur.
Adam bana "kendin için ayrıca bir yere para biriktir, kendini kullandırma, sen öyle yapmıyormuşsun kuşlar söyledi" dedi babama bakarak. "Anladın mı abicim" dedi.
Sonra eşim geldi yanımıza, babam "damadım" diye tanıştırdı. Adam elini uzatan eşime "Hemen bir işe giriyorsun ve evini geçindiriyorsun" dedi. Eşim de zaten başvuru yaptım sonucunu bekliyorum dedi. Adam da "biliyorum, ama her gün git sor, sonucun peşinde ol, sen iş için koşturmuyormuşsun" gibi bişeyler dedi.
Biz çok bozulduk. zaten evimize dönecektik hemen çıktık.
Bu adam daha eşimi tanımazken nasıl böyle şeyler söyleme cesaretini kendinde buluyor ki?
Babama inanılmaz sinirlendim, yüzümüze gülüyor, arkamızdan neler diyor kimbilir insanlara.
Eşimi bir daha bayramda bile babamın evine götürmemeyi düşünüyorum.
Çevremdeki kimseye babam hakkında kötü bişey söylemezken onun beni ve eşimi bu kadar yerin dibine sokması doğru mu sizce?