• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileniz sizi başkalarına kötüler mi?

Pekı sız hıc esınızzı aılenıze kotu tanıttınızmı?neden babanız boyle dusunuyo sonucta esınızı en ıyı sz tanırsınız aılenızse genelde sız nasıl anlatıraanz ıyle bılır bence yada babanızda bır problem var cunku genelde aıleler damatlarını kotulemek yerıne ovmeyı severler...

Bence içini dökebilir ama adam "çabuk bi işe gir" dediğinde eşimin "emredersiniz efendim" demesini mi bekliyordu anlamadım.
adam bizi uyarma ihtiyacını neden hissetti ve babam dururken neden o söyledi diye soruyorum kendime. acaba babam bu konuda çok mu dertliydi ki diye düşünüyorum.
Zaten eşim gelmese babam pek etkilenmez. Niye gelmedi diye sormaz bence. (eşimin doğuya atanmasını istiyor hatta, hakkari şırnak yazsın gitsin kaç sene olursa olsun biz senin yanında dururuz diyor :)
ve sen bunu gülerek mi yazıyorsun..:KK53:
evlilik bağı çok kutsiyetli bir bağdır,iyi günde kötü günde denir,kötü gününde kocana kol kanat gerip ona laf edenleri susturmayıp birde babanın dileklerini gülerek yazman vallahi bana ilginç geldi..hiiiç kusura bakma amacım seni yermek değil ama bu cümleyi ben gülerek yazamazdım..hakkari Şırnak öyle mi ben doğuda görev yaptım senelerce ha dramatize etmeyeceğim kesinlikle fakat çok zordur hele ki yalnız gidene..gerçi geride bir aile varsa daha beterdir ...eşine orada Allah muhafaza bir şey olsa bir de zil takıp oynayacak baban heralde..naptı bu adam sizin aileye ben onu merak ettim.

Pekı sız hıc esınızzı aılenıze kotu tanıttınızmı?neden babanız boyle dusunuyo sonucta esınızı en ıyı sz tanırsınız aılenızse genelde sız nasıl anlatıraanz ıyle bılır bence yada babanızda bır problem var cunku genelde aıleler damatlarını kotulemek yerıne ovmeyı severler...

eşimle 9 buçuk yıldır beraberiz.
eşim eskiden biraz kötü bi hayata sahipti. arkadaş ortamı kötüydü. üniversiteyi bıraktı falan. babam bunları biliyor.
anne babası ayrı. kötü bi aile yapıları var.
zaten biz eşimin ailesiyle bayramdan bayrama görüşüyoruz.
babamlar eşimin anne babasını 1 kere bile görmediler.
o aileyle görüşmek istemiyoruz dediler, eşim de tamam dedi.

evlilik bağı çok kutsiyetli bir bağdır,iyi günde kötü günde denir,kötü gününde kocana kol kanat gerip ona laf edenleri susturmayıp birde babanın dileklerini gülerek yazman vallahi bana ilginç geldi..hiiiç kusura bakma amacım seni yermek değil ama bu cümleyi ben gülerek yazamazdım..hakkari Şırnak öyle mi ben doğuda görev yaptım senelerce ha dramatize etmeyeceğim kesinlikle fakat çok zordur hele ki yalnız gidene..gerçi geride bir aile varsa daha beterdir ...eşine orada Allah muhafaza bir şey olsa bir de zil takıp oynayacak baban heralde..naptı bu adam sizin aileye ben onu merak ettim.

biz de diyarbakırda bi ilçede 1 sene yaşadık terörün içinde.
çektiğimiz zorlukları babam çok iyi biliyor.
o yüzden hala hakkariye gitsin demesi beni artık sadece güldürüyor parkybull.

zaten bizi evli olarak görmüyor diye düşünüyorum artık.

eşimin yanlışları yok değil
ailesinin bizim aile yapısına uymaması
eşimin de kötü arkadaş ortamına sahip olması gibi sebepler vardı bunda 8-9 yıl önce

eşim her şeyi geride bıraktı başka bir şehirde yıllarca çalıştı kimseden yardım almadan
tabi bu esnada lise mezunu olarak kaldı ve birikim yapamadı.
bütün bunların sonucunda babam evlenmemizi istemedi.

Babanizi gectimde arkadasi cok densizmis.... Babaniz dertlesmek icin paylasmis olabilir, hernekadar sizin özelinizi anlatmakla suclu olsa bile, ama o patavatsiza ne demeli... Bari bi muhabbete girilsin sonra laf lafi actimi caktirmadan ögütler ver, arkadas dedigin öyle olur... Babanizi uyarin derim sizin özelinizi kimseye anlatmasin, ayrica arkadas secimlerini bi tartsin, sizde bundan sonra bisey yansitmayin babaniza, bilmeyince bisey anlatamaz...:ssz:

Babanizi gectimde arkadasi cok densizmis.... Babaniz dertlesmek icin paylasmis olabilir, hernekadar sizin özelinizi anlatmakla suclu olsa bile, ama o patavatsiza ne demeli... Bari bi muhabbete girilsin sonra laf lafi actimi caktirmadan ögütler ver, arkadas dedigin öyle olur... Babanizi uyarin derim sizin özelinizi kimseye anlatmasin, ayrica arkadas secimlerini bi tartsin, sizde bundan sonra bisey yansitmayin babaniza, bilmeyince bisey anlatamaz...:KK14:

ne ayarsız adammış ben de anlamadım.
insan bi adını sorar, git işe gir demeden önce.
sanki 10 tane iş var da eşim beğenmezlik yapıyor :KK64:

Bir de adam her yerde böyle diyosa bizim bütün sülale duymuştur. :(

babaniz sizi kötülememis
dusuncelerini paylasmis o arkadasiyla
oda babanizin fikirlerini söylemis size
esiniz is bulsun
bu cok önemli
babaniz sizler icin endiseleniyor
bu kadar basit

Doğrusu da babanızın yaptığı değil mi?
Evet eşim şu an çalışmıyor bu gurur duyulacak bişey değil.
Kendisi de bunalımda zaten.
Dün akşam eve geldik hiç uyumadı :KK43:
Hayat müşterek, olur böyle sıkıntılar. Belli ki eşiniz de durumdan rahatsız. En kısa zamanda çözülür umarım.
Babanızın yaptığı da gerçekten çok çirkin. Millete karşı kusurlarınızı örteceğine sizi şikayet ediyor. Hiç hoş değil.

Hayat müşterek, olur böyle sıkıntılar. Belli ki eşiniz de durumdan rahatsız. En kısa zamanda çözülür umarım.
Babanızın yaptığı da gerçekten çok çirkin. Millete karşı kusurlarınızı örteceğine sizi şikayet ediyor. Hiç hoş değil.

amin, inşallah. sağolun dilekleriniz için.
ben olsam ben de söylemem başkasına çocuğumun zor durumunu.
en azından bu kadar detay vermem.

Babam böyle derse, elalem neler demez yani..

babaniz sizi kötülememis
dusuncelerini paylasmis o arkadasiyla
oda babanizin fikirlerini söylemis size
esiniz is bulsun
bu cok önemli
babaniz sizler icin endiseleniyor
bu kadar basit
gerçekten kızını düşünen bir baba,kocasına yediriyor bize para vermiyor demez,değil mi:KK66:

3 seneyi geçkindir evliyim. Çok şükür evliliğimden, eşimden hiçbir şikayetim yok.
Ama ailelerimizle ilgili özellikle kendi babamla ilgili sıkıntıdayım.

Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Babam benim ve eşim hakkında dış kapının mandalı diye tabir edebileceğimiz akrabasına beni ve eşimi kötü şekilde anlatıyor.

Dün akşam babamın evindeydik.
Eşimin daha önce görmediği bir misafir bey geldi. Uzaktan akrabamız ama babamla sık görüşür. Ben senede 1-2 defa yolda falan görürüm. Birbirimize gidip gelmemiz yoktur.

Adam bana "kendin için ayrıca bir yere para biriktir, kendini kullandırma, sen öyle yapmıyormuşsun kuşlar söyledi" dedi babama bakarak. "Anladın mı abicim" dedi.

Sonra eşim geldi yanımıza, babam "damadım" diye tanıştırdı. Adam elini uzatan eşime "Hemen bir işe giriyorsun ve evini geçindiriyorsun" dedi. Eşim de zaten başvuru yaptım sonucunu bekliyorum dedi. Adam da "biliyorum, ama her gün git sor, sonucun peşinde ol, sen iş için koşturmuyormuşsun" gibi bişeyler dedi.

Biz çok bozulduk. zaten evimize dönecektik hemen çıktık.
Bu adam daha eşimi tanımazken nasıl böyle şeyler söyleme cesaretini kendinde buluyor ki?
Babama inanılmaz sinirlendim, yüzümüze gülüyor, arkamızdan neler diyor kimbilir insanlara.

Eşimi bir daha bayramda bile babamın evine götürmemeyi düşünüyorum.
Çevremdeki kimseye babam hakkında kötü bişey söylemezken onun beni ve eşimi bu kadar yerin dibine sokması doğru mu sizce?
misafiriniz de arsızmış. babanın yakın bi dostu olsaydı muhtemelen ben dostuna kızının yaşadığı sıkıntılarla ilgili dert yanmasını anormal bulmazdım. fakat yanlış bi kişiye derdini paylaşmış. ben babanı suçlu bulmadım nedense, seni eleştirdiğini düşünmüyorum. kızı için endişelenmiş damadına kızmış içten içe. fakat sağa sola sizin durumlarınızı anlatıyorsa alın babanızı karşınıza konuşun ya da pek ev durumlarından haberdar etmeyin babanızı

baban bu adama sizin hakkınızda konuşmuş ki..adamında ağzı tutmayınca koyvermiş..bazı insan maalesef içinde tutamıyor..keşkem babanız sizin meseleleri başkalarına anlatmasaydı..

gerçekten kızını düşünen bir baba,kocasına yediriyor bize para vermiyor demez,değil mi:KK66:

böyle dediği için asıl canım sıkılıyor zaten.
aç açık değiller
babamın emekli maaşı, annemin emekli maaşı, annemin bakım parası ve evleri var.
benden gelecek 3 kuruşa ihtiyacı yok yani babamın.
kardeşim okuyor. ona da az da olsa bi miktar gönderiyorum. şu an kendi borçlarım var maaşım tamamen borca gidiyor neredeyse.

misafiriniz de arsızmış. babanın yakın bi dostu olsaydı muhtemelen ben dostuna kızının yaşadığı sıkıntılarla ilgili dert yanmasını anormal bulmazdım. fakat yanlış bi kişiye derdini paylaşmış. ben babanı suçlu bulmadım nedense, seni eleştirdiğini düşünmüyorum. kızı için endişelenmiş damadına kızmış içten içe. fakat sağa sola sizin durumlarınızı anlatıyorsa alın babanızı karşınıza konuşun ya da pek ev durumlarından haberdar etmeyin babanızı

bana uzak biri ama babamın yakını.
sürekli babamın arayıp sorduğu biri.
ve babamın tarafının aile yapısında herkes her şeyi birbirine haber verir.
babamın teyze torunu bu adam. ve ona bu kadarını anlattıysa sülalenin geri kalanına da anlatmıştır.
ev durumlarından zaten o sordukça bahsediyordum ama artık çok söylemiycem.

baban bu adama sizin hakkınızda konuşmuş ki..adamında ağzı tutmayınca koyvermiş..bazı insan maalesef içinde tutamıyor..keşkem babanız sizin meseleleri başkalarına anlatmasaydı..

bence de anlatmamalıydı. napalım oldu bi kere artık temkinli davranacağım :(

ben kendime değil de eşime üzüldüm. ne cevap vereceğini bilemedi. tanımadığı bi adam daha ilk dakikadan nasihat veriyor. evini geçindir diyor.
bi erkek olarak gururu incinmiştir eminim.
zaten iş sıkıntısı yüzünden morali bozuk son zamanlarda.

3 seneyi geçkindir evliyim. Çok şükür evliliğimden, eşimden hiçbir şikayetim yok.
Ama ailelerimizle ilgili özellikle kendi babamla ilgili sıkıntıdayım.

Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Babam benim ve eşim hakkında dış kapının mandalı diye tabir edebileceğimiz akrabasına beni ve eşimi kötü şekilde anlatıyor.

Dün akşam babamın evindeydik.
Eşimin daha önce görmediği bir misafir bey geldi. Uzaktan akrabamız ama babamla sık görüşür. Ben senede 1-2 defa yolda falan görürüm. Birbirimize gidip gelmemiz yoktur.

Adam bana "kendin için ayrıca bir yere para biriktir, kendini kullandırma, sen öyle yapmıyormuşsun kuşlar söyledi" dedi babama bakarak. "Anladın mı abicim" dedi.

Sonra eşim geldi yanımıza, babam "damadım" diye tanıştırdı. Adam elini uzatan eşime "Hemen bir işe giriyorsun ve evini geçindiriyorsun" dedi. Eşim de zaten başvuru yaptım sonucunu bekliyorum dedi. Adam da "biliyorum, ama her gün git sor, sonucun peşinde ol, sen iş için koşturmuyormuşsun" gibi bişeyler dedi.

Biz çok bozulduk. zaten evimize dönecektik hemen çıktık.
Bu adam daha eşimi tanımazken nasıl böyle şeyler söyleme cesaretini kendinde buluyor ki?
Babama inanılmaz sinirlendim, yüzümüze gülüyor, arkamızdan neler diyor kimbilir insanlara.

Eşimi bir daha bayramda bile babamın evine götürmemeyi düşünüyorum.
Çevremdeki kimseye babam hakkında kötü bişey söylemezken onun beni ve eşimi bu kadar yerin dibine sokması doğru mu sizce?
evet kötülerler. sırf bu yüzden mümkün olsa şehri hatta ülkeyi terk etmek istiyorum.

Zeytin babanla sikintilarini az cok biliyorum.
Şahsi fikrim bir sure babanla gorusmemen yönünde.
Artik hatasini anlamani. Biraz mesafeli davran.
Sorarsa dersin çok kirdin bizi diye.
Arama sorma gitme 2-3 ay.
Yoksa ömrünün sonuna kadar bu boyle gider.
Annen ne düşünüyor bu konuda ?

Back
X