- 25 Eylül 2019
- 1.570
- 13.651
- 158
Bizim bi senelik iznimiz var bir de hafta sonu tatilleri . Oyle cat gidiyorum yapamiyorum maalesefEş ailem araçla üç saat mesafede ocak tatilinde 5 gece kalırız, yaz tatilinde 7 gece kalırız, ramazan bayramında da iki üç gece kalırız. O kadar. Benim mesela sınırım yedi gece yedinci geceden sonra sıkıntı basıyor bana eşim de biliyor altıncı gece genelde dönelim diyor
Ama eşim mesela genel anlamda düşkün değildir. Haftada bir ben hatırlatırsam arıyor annesini. Yoksa gelmez aklına hani öyle muhabbetleri de yok düşkünlükleri de yok. Tamamen ilişkilerin dinamikler etkili sanırım. Biz hiç yakın mesafe bi haftasonu gidip görüşelim demedik mesela 7 senedir evliyiz.
Neden soruyorum ? Cunku esim diretiyor pskolojik etkiliyor beni . En son korona yasaklari gelmeden hamileydim tam gidecektim haberlerde bile yomtu korona . Ya sana bir sey olursa hamilesin vs beni korkuttu bende yagmur yaginca vaz gecmistim . O kadar pisman oldumki hamile halimle dogdugum eve ailemin yanina gidemedim . Yasakalr geldi bir anda . Annemler o zamnada bir kez gelip beni gorduler. Dort duvar arasinda kaldim . Cocuk dogdu kv. Memleketine gondeddi esim evi satin parasini boluselim diye .. ordada kimse beni dinlemedi herkes beni birakti gitti . Dogumum kurban bayramina denk geldi . Annemle kayannam geldi hemen gitti kurban var diye bir daha gelmediler .ne kadar surede gıtmelıyız sorusu cok ılgınc gelıyor bana
musaıt oldugunuz gunler gıtmek ıstedıgınızde gıdersınız :) 3-4 saat suren yol cok da sık gıdılebılecek bır yer degıldır
annenız babanız neden gelmıyorlar dogru demıs esınız onlar da gelsın sızde gıdın
Kendi anneme bile haftada bir zor gidiyorum. İzin günümde gezeyim mi, temizlik mi yapayım, dinleneyim mi şaşıyorum. Bazen her hafta bazen iki haftada bir anneme ziyarete gidiyorum. Eşimde kendi annesini aynı şekilde ziyaret ediyor. Birlikte aile ziyaretimizin bir rutini yok. Her hafta iki aile ziyareti bana göre imkansız.Eger çalışmazsanız olabilir tabikiSelam herkese. Birlikte olduğum kişiyle evlilik hayatımızı nasıl yaşayacağımız hakkında konuşurken, her hafta ailelerimizi ziyaret ederiz gibi bir fikir atıldı ortaya, onun tarafından. Benim içime pek sinmediği için kendi fikirlerimi söyledim. Ailelerden fiziksel ve manevi olarak bağımsızlaşmamız gerekir bence. Zaten haftanın 5 günü çalışacağımızı, birbirimize zaman ayırmamız gerektiğini, her hafta 1 günün en az yarısını başka bir eve ayırmanın pek mantıklı olmadığını açıkladım. Ama fikrini pek değiştirmedi. Bir de ben insan içinde daralan da bi tipim, her hafta her hafta ne kadar kaldırırım bilemiyorum böyle etkinlikleri. Sizin rutininizi merak ettim. Gerçekten her hafta ailenizi ziyaret ediyor musunuz ya da onlar size geliyor mu? Zaman dengesini nasıl sağlıyorsunuz? İster istemez tek bir cümleleriyle dahi bir anda moralinizin bozulduğu olmuyor mu?
Siz istiyorsanız bastıracaksınız ama. Biz de eşimin isteği yok olsa anlayış göstermek zorundaydım ben de ailesi neticede. Bencillik yapamaz. Bence konuşmalısınız net bir şekilde. Hala isteksizse siz kendiniz gitmelisiniz. Uçakla yada otobüsle çift maske gidersiniz en kötüBizim bi senelik iznimiz var bir de hafta sonu tatilleri . Oyle cat gidiyorum yapamiyorum maalesefBenim ailem uzakta zaten esimin ailesi yakinimizdaydi . Cok sıkmazlardi bizi canimiz istediginde giderdik ya da onlar gelirdi . Ben doguracakken esim ailesini memlekete gonderdim en ihtiyacim olan donemde evlerini sattilar gittiler . Bu konuda hala esime kirginim daha cok yalniz kaldim . Simdi bebekle gitmekte zor geliyor bana ailemde 5 yildir uzak uzak diyip duruyor. Atlayalim arabaya diyen tipler degil . Bazen cok bunaliyorum 3,4 ay gecsin bari diyor sen heo gidiyorsun diyor vs
Neden soruyorum ? Cunku esim diretiyor pskolojik etkiliyor beni . En son korona yasaklari gelmeden hamileydim tam gidecektim haberlerde bile yomtu korona . Ya sana bir sey olursa hamilesin vs beni korkuttu bende yagmur yaginca vaz gecmistim . O kadar pisman oldumki hamile halimle dogdugum eve ailemin yanina gidemedim . Yasakalr geldi bir anda . Annemler o zamnada bir kez gelip beni gorduler. Dort duvar arasinda kaldim . Cocuk dogdu kv. Memleketine gondeddi esim evi satin parasini boluselim diye .. ordada kimse beni dinlemedi herkes beni birakti gitti . Dogumum kurban bayramina denk geldi . Annemle kayannam geldi hemen gitti kurban var diye bir daha gelmediler .
Annem evledndigimden beri bizim buraya gelin hami huralara gcektiniz diye ve esime surekli laf sokup aralarina duvar oren biri . Esim cok samimi muyor annemle annemle babamda bunu hisaediyor sanirim bir sey demediler ama rahat edemiyolar esim ben bir sey yapmiyorum onlara gelsin diyor bizimkilerde gelmiyor bende kiriliyorum ama . Valla gitme sebebim hem ozlem hem dort duvar arasindan biraz cikmam kafa dagitmam hemde bebegim icin degisiklik olsun diye . Artik niye gelmedikleri umrumda degil . Oraya gidincede keyfime bakiyorum . Uzak uzak diyip duruyolar napim . Esimle tartisiyoruz o yuzden kac ayda bir gitmeliyim bende kestiremiyorum bazen .
O oyle diyince o zaman bir hafta sizinkilere bir hafta da bizimkilere gidelim. Harika olur. Benim anne babam da aile. Lafini yutucak merak rtmeyin. Evlendikden sonra da o ailesine nasil yakinlik istiyorsa aynisini sen de iste. Rahatsiz olacakdir. Ve kendisi kisitlayacakdir gorusmeleri. Biraz siyaset kullanmak gerekir. Erkek arkadaşin şimdiden göz daği vermeye çalişmiş. Madem annenden ayri kalamiyorsun ne diye evlenip yeni bir ailenin başina geçiyorsun. Sutten mi kesilmedi daha? Ailelerimizi dese de muhakkak kendi ailesini kast etti. Genelde oyle olurSelam herkese. Birlikte olduğum kişiyle evlilik hayatımızı nasıl yaşayacağımız hakkında konuşurken, her hafta ailelerimizi ziyaret ederiz gibi bir fikir atıldı ortaya, onun tarafından. Benim içime pek sinmediği için kendi fikirlerimi söyledim. Ailelerden fiziksel ve manevi olarak bağımsızlaşmamız gerekir bence. Zaten haftanın 5 günü çalışacağımızı, birbirimize zaman ayırmamız gerektiğini, her hafta 1 günün en az yarısını başka bir eve ayırmanın pek mantıklı olmadığını açıkladım. Ama fikrini pek değiştirmedi. Bir de ben insan içinde daralan da bi tipim, her hafta her hafta ne kadar kaldırırım bilemiyorum böyle etkinlikleri. Sizin rutininizi merak ettim. Gerçekten her hafta ailenizi ziyaret ediyor musunuz ya da onlar size geliyor mu? Zaman dengesini nasıl sağlıyorsunuz? İster istemez tek bir cümleleriyle dahi bir anda moralinizin bozulduğu olmuyor mu?
Siz anlattığınız kadar hakim olurlar. Siz anlatmazsanız kimse bilemez. Ha çok karışmak isterseler ki ben bu sorunu yaşadım tek bir mevzuda gerekli cevapları verince kimse karışamıyor.teşekkür ederim herkese cevaplar için şimdi bir şey daha sorucamaslında konunun ilk mesajında da biraz bahsetmiştim. şimdi siz her hafta gidiyorsanız, bu ailenize evliliğinize karışmak için biraz fazla alan açmıyor mu? sonuçta sohbet muhabbet derken epey hakim oluyorlar olana bitene. bunun dengesini nasıl kuruyorsunuz? ben evliliğim tamamen bağımsız olsun istediğim için akrabalardan uzak kalmak istiyorum açıkçası biraz da.
uzak sehırdekıler ıcın maddı durum+yol suresını tasıyabıldıklerı zaman ozledıkce gıdebılırlerBizim bi senelik iznimiz var bir de hafta sonu tatilleri . Oyle cat gidiyorum yapamiyorum maalesefBenim ailem uzakta zaten esimin ailesi yakinimizdaydi . Cok sıkmazlardi bizi canimiz istediginde giderdik ya da onlar gelirdi . Ben doguracakken esim ailesini memlekete gonderdim en ihtiyacim olan donemde evlerini sattilar gittiler . Bu konuda hala esime kirginim daha cok yalniz kaldim . Simdi bebekle gitmekte zor geliyor bana ailemde 5 yildir uzak uzak diyip duruyor. Atlayalim arabaya diyen tipler degil . Bazen cok bunaliyorum 3,4 ay gecsin bari diyor sen heo gidiyorsun diyor vs
Neden soruyorum ? Cunku esim diretiyor pskolojik etkiliyor beni . En son korona yasaklari gelmeden hamileydim tam gidecektim haberlerde bile yomtu korona . Ya sana bir sey olursa hamilesin vs beni korkuttu bende yagmur yaginca vaz gecmistim . O kadar pisman oldumki hamile halimle dogdugum eve ailemin yanina gidemedim . Yasakalr geldi bir anda . Annemler o zamnada bir kez gelip beni gorduler. Dort duvar arasinda kaldim . Cocuk dogdu kv. Memleketine gondeddi esim evi satin parasini boluselim diye .. ordada kimse beni dinlemedi herkes beni birakti gitti . Dogumum kurban bayramina denk geldi . Annemle kayannam geldi hemen gitti kurban var diye bir daha gelmediler .
Annem evledndigimden beri bizim buraya gelin hami huralara gcektiniz diye ve esime surekli laf sokup aralarina duvar oren biri . Esim cok samimi muyor annemle annemle babamda bunu hisaediyor sanirim bir sey demediler ama rahat edemiyolar esim ben bir sey yapmiyorum onlara gelsin diyor bizimkilerde gelmiyor bende kiriliyorum ama . Valla gitme sebebim hem ozlem hem dort duvar arasindan biraz cikmam kafa dagitmam hemde bebegim icin degisiklik olsun diye . Artik niye gelmedikleri umrumda degil . Oraya gidincede keyfime bakiyorum . Uzak uzak diyip duruyolar napim . Esimle tartisiyoruz o yuzden kac ayda bir gitmeliyim bende kestiremiyorum bazen .
yoo konuyu sabote etmeyın dedım sadece , konunun dısına cıkıyorsunuz sızın baskasına baska konuyla alakalı yorumunuzu gormekten konuya gelen yorumlara odaklanamıyorum tamamıyle bunun ıcın alıntıladımÜçüncü bir şahıs olarak üçüncü şahısı alıntılama nedeninizle aynı demek kişu an siz de bunu yaptınız değil mi? Size neyse bana da öyle işte
Sen kimsin ki frekansın tutup tutmaması umurlarında olsun. Sus el kızı seniHer hafta kural gibi çok zor.
Bir de aile ile frekans tutmasa ne olacak?
yorumlara değil nezaketsizliğe kızıyorum. haklısınız herkes projeksiyon yapıp kendi zehrini kusuyor. sorun yok :)
kayınvalıdesı yokmus anladıgım kadarıylaBiz hafta bir gün gideriz akşamları. Çalıştığım için yemeğe gider çayımızı içer en geç 10da evde oluruz. Hiç haftasonu tüm gün veya yarım gün ayırmadık ki bence haftasonu bu tarz bi etkinliğe hiç gerek yok. Ama siz nasıl rahat edecekseniz o şekilde olmalı bi sınırlama veya şart koşulmamalı. Ben çalıştığım için iki gün yemek yapmadığımdan dolayı mutluyum
yorumlara değil nezaketsizliğe kızıyorum. haklısınız herkes projeksiyon yapıp kendi zehrini kusuyor. sorun yok :)
Bence de kaçınınEş adayınızın anneci biri olduğu ispat edilmiş olmuş, kaçınnnnn
Doğru söyle korkuyorsun değil mi seninkiler kaynanam benle ilgilenmiyor, bana bunu takmadı, evine çağırmıyor diyen gelin getirirseler diyeailelerin bundan haberi varmıymış
her hafta sonu oturup sizi mi bekleyecekler.
hiç mi kendi programları olmayacak?
görev gibi gelinle oğlan gelecek damatla kız gelecek her hafta sonumuzu kapatıyorlar demeyecekler mi?
gelmeyin ben istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?