Ailesi uğruna beni sildi sanki...

yukiik

KendimeYeniBirNedenLazım
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
534
3
96
İstanbul
Az önce kavga ettik evlenmek istiyoruz ama onun çok sorumsuz bir babası var bu yaşta ve tek birikimi yok hiç bir şeyi yok üstelik oğlundan maddi yardım alıyor
erk.arkadaşım öğretmen bana diyor ki düğünümü nişanımı kendim yapıcam her şeyimi o yüzden benden fazla bir şey bekleme fazla bi altın alamam set alamam bizde genellikle kesim diye bir şey var istemeye gelince yapılır trabzon set kesilir oda biraz pahalı ama kabul ettim tamam ne yapabilirse artık beraber yaparız bana diyor ki evlensekte aileme her ay 500 tl göndricem onların bana ihtiyacı var sırtımı dönemem bilmem ne bende ailelerimiz bizi rahat bırakmadıkça mutlu olamayız dedim azcık olsun bizim olsun dedim seninde yuvan olacak taksitin olacak dedim o zaman git zengin biriyle evlen dedi kavga ettik kapattım 500 le kalacağını bilsem razıyım eminim her ihtiyaçlarında gönderecek huzurumuz kalmayacak bende aileme yardım ederim o zaman benim maaşımı tam hesaplıyor kendisinin kini de 500 eksik niye bende yardım edeyim o zaman çok sinirlendim hem her şeyin azına razıyım zaten ama evlenince de ailesi yine hayatımıza etki edecek çok kötüyüm ailesi uğruna beni sildi sanki ne istiyorum küçük kendime ait bir yuva ne yapayım ben ya şimdi nasıl davranayım bilmiyorum bu arada babası emekli öğretmen 1300 tl maaşı var ama borcumuz var diyor kredimiz var diyor babamın maaşı yetmez onlara diyor benim babamda emekli memur ama adam gibi adam dişinden tırnağından arttırdı ev yaptırdı kimseye muhtaç değil çok şükür bizde çok sıkıntı çektik her istediğimizi alamadık babamın içkisi yok sigarası yok her şeyi ailesiydi ama sadec erk. arkadaşımın ailesi önemli tabi..

senin maasini tam sayiyo,onunkini 500 eksik sayiyo oylemi,cunku ailesine vericekmis.

simdiden soyluyum eger bu erkekle evlenirsen sen 2. planda olursun.
karar sana kalmis

İstiyorsan sen de yardım et ailene diyor peki nasıl olcak o kadar taksit borç nasıl ödenecek nasıl bir yuva kuracağız biz

böyle saçma şey mi olur ya, kaç yaşında erkek arkadaşın?
500 lira ile insanlar kira ödüyor az para değil, insan evlenince karı kocanın parası ortaya konur kendi yağlarında kavrulurlar,
ha bi sorun olur aileye para verilir vs
ama aileye her ay maaş bağlamak da nesi?

üstelik git zengin koca bul o zaman demiş, o yüzden kabullenmelisin durumu, değişmez o'nun kafası

Aileye eger gercekten ihtiyaclari varsa ve sizde cok artiYosa yardim edilir. Ama babasi bu cocuk yuva kurucak biz buna köstek yerine destek olalim demeyip bencilik yapiyorsa bende olsam tepki gösteririm senin gibi.

Bence iyice bu konuyu kesinlestirin erkek arkadasinla. Sizinde yuvaniz olucak nereye kadar yardim edilir ki ya.

Benim babamın da maalesef bir birikimi yok. "adam gibi adam" olmuyor mu ?
Emekli öğretmene "adam değil" demeye utanmıyor musunuz siz ? Üstelik eşiniz olacak insanın babası ?
Kredi bitene kadar bir süre idare edin sizde .
Şahsen ailem için ben de sizin gibi düşünceleri olan sevgilimi silerdim .
Herkesin bir birikimi olmak zorunda değil, insanların başına neler geliyor .
Çok fazla böbürleniyorsunuz bence.

Son düzenleme:
hersey bir yana zengin koca bul ne demektir ya...

valla canım iyi düşün azdan az coktan cok gider, eliniz bollastıkca ettiginiz yardım da bollasacak gibi gorunuyor erkek arkadasınızın durumunda.

Emekli öğretmene "adam değil" demeye utanmıyor musunuz siz ? Üstelik eşiniz olacak insanın babası ?

asıl siz bana ne hakla bu şekilde hitap ediyorsunuz evet çoluğunun çocuğunun rızkını içkiye veren adama ben adam gibi adam diyemem bunu da size soracak değilim üstelik babasına adam gibi adam değil demedim dikkat ederseniz kendi babama adam gibi adam dedim sadece onuda birikimi var diye değil ömrünü çocuklarına harcadığı için anlamadan dinlemeden insanlara saldırmayın

asıl siz bana ne hakla bu şekilde hitap ediyorsunuz evet çoluğunun çocuğunun rızkını içkiye veren adama ben adam gibi adam diyemem bunu da size soracak değilim üstelik babasına adam gibi adam değil demedim dikkat ederseniz kendi babama adam gibi adam dedim sadece onuda birikimi var diye değil ömrünü çocuklarına harcadığı için anlamadan dinlemeden insanlara saldırmayın

Yoo benim kimseye saldırdığım yok .
Benim size tek bir hakaretim var mı ? Yoo bence sanmıyorum .
Siz olayı sadece "içkiye veren" olarak görüyorsunuz. Kendi oğlu bu durumdan gocunmayıp , babasını affedebilmişse afedersiniz ama size tek bir laf düşmez.
Bir takım şeyler daha oturmadan evlenmeyin siz de o zaman ?
Evet benim babam adam gibi adam birikimi var, onunkinin yok derseniz, birikimi olan adam; adam gibi adam, olmayan; adam değil demek olur.
Öyle bir şey demedim demeyin, bence kelimelerinizin nereye gittiğini bilmiyorsunuz . Resmen onu kast etmektir bu.
İçkiye verene adam demem deyip üstüne babasına öyle demedim diyerek kendinizle çelişmektir bu.
Her ne olursa olsun, eşinizin ailesine saygı duyacaksınız .Bunu öğrenin, ondan sonra yuva kurmayı düşününde geri maddiyat kalsın.
Maneviyatı oturtun ilk önce. Herkesin ailesi sağlıklı olmuyor, sizin aileniz sağlıklı diye bu size sağlıklı olmayan babayı eleştirme hakkı vermiyor .
Ben olsam ben de derdim, git zengin koca bul diye .
Şahsen düşünüyorum . Benim annem babam ayrı. Yarın bir gün anneme de babama da ayrı ayrı bakmak zorundayım.
E ben evlenmeyim o zaman . Ne yazık, ne malum benimde babamın anamın arkasından böyle laf söyleyen birini severim belki .
İnsan seviyorsa azcık katlanmayı bilmeli . Ne kadar ayıp. Bu şekilde belirtmek zorunda değildiniz.
Burada birikimi olan var olmayan var.
Ha saldırdıysam da açık açık saldırıyorum size, siz burada birikimi olmayanlara kapalı saldırı yaptınız cümlelerinizle , farkında değilsiniz.

sen baska bir yazi okudun herhalde...
arkadas adam degil demedi. babasina adam gibi adam diyor...herkezin birikimi tabiki olmak zorunda degil ama evladina maasi varken yuk olmak da zorunda degil....
ayrica boburlenen yok.... sen fazla heyecanlanmissin.......

arkadas adam degil demedi. babasina adam gibi adam diyor...herkezin birikimi tabiki olmak zorunda degil ama evladina maasi varken yuk olmak da zorunda degil....

Pardon, sizinle konuşan biri var mı burada ? Yorumunuzu yapın.

canım forumda evlenip senini gibi sorun yaşayan onlarca kişinin açtığı topikler var. Dediklerine katılıyorum evlendiğinde o ayda 500 ü geçecek elinizde birşey kalmayacak bu yüzden sürekli tartışacaksınız. Ev sahibi olmak isteyeceksiniz araba almak isteyeceksiniz bu durumdan dolayı hiç birşey elde edemeyeceksiniz. daha yolun başındasın iyi düşün derim.

Siz olayı sadece "içkiye veren" olarak görüyorsunuz. Kendi oğlu bu durumdan gocunmayıp , babasını affedebilmişse afedersiniz ama size tek bir laf düşmez.
Evet benim babam adam gibi adam birikimi var, onunkinin yok derseniz, birikimi olan adam; adam gibi adam, olmayan; adam değil demek olur.
Öyle bir şey demedim demeyin, bence kelimelerinizin nereye gittiğini bilmiyorsunuz . Resmen onu kast etmektir bu.
İçkiye verene adam demem deyip üstüne babasına öyle demedim diyerek kendinizle çelişmektir bu.
Her ne olursa olsun, eşinizin ailesine saygı duyacaksınız .Bunu öğrenin, ondan sonra yuva kurmayı düşününde geri maddiyat kalsın.
Maneviyatı oturtun ilk önce. Herkesin ailesi sağlıklı olmuyor, sizin aileniz sağlıklı diye bu size sağlıklı olmayan babayı eleştirme hakkı vermiyor .
Şahsen düşünüyorum . Benim annem babam ayrı. Yarın bir gün anneme de babama da ayrı ayrı bakmak zorundayım.
E ben evlenmeyim o zaman . Ne yazık, ne malum benimde babamın anamın arkasından böyle laf söyleyen birini severim belki .
İnsan seviyorsa azcık katlanmayı bilmeli . Ne kadar ayıp. Bu şekilde belirtmek zorunda değildiniz.
Ha saldırdıysam da açık açık saldırıyorum size, siz burada birikimi olmayanlara kapalı saldırı yaptınız cümlelerinizle , farkında değilsiniz.

ya allah aşkına konu nerelere çekilmiş evet bende sana açık açık söylüyorum ömrünü çoluğu çocuğu için harcayan insan ADAM GİBİ ADAM dır. Babamın birikimi olmasaydı da ADAM GİBİ ADAM derdim ona çünkü bizim için çaba göstermiş birisi o anlıyormusunuz sizin anlayacağınız seviyede anlatmaya çalışıyorum ama bunu anlamamak için çaba gösteriyorsunuz saygısızlıkta yapmadım ben sevgilimin babasına insanları saygı çerçevesinde eleştirme hakkına sahibiz ki ben bunu yapıyorum hele hele benim hayatıma evliliğime engel oluyorsa bu kişi bittabi eleştirme hakkına sahibim erk arkadaşımda babasını affetmiş falan değil babası olduğu için saygı duyuyuor yapması gerekeni yapıyor yani sadece neyse siz yine anlamak istediğinizi anlayın inanın derdim bana yetiyor arkadaşlarımın yorumlarını almak için açtım bu konuyu savunma yapmak için değil iyi günler

merak ediyorum sizin ne sıkıntınız varda bu konuyu bu kadar kişiselleştirdiniz. Stres atmaya yer arıyorsanız burası doğru yer değil. Konu sahibi sorununu yazmış size onu bu şekilde eleştirmek düşmez.

arkadaşım allah razı olsun senden başka bir dilden mi konuşuyorum diye kendimi sorgulamaya başlamıştım ama yok yok ters anlamak isteyen mesajımı anca o şekilde yorumlar amacı yargılamak olan..saldırmak olan..

Bence kızmakta çok haklısın..

Ailesine yardım edecek bile olsa bu konuları böyle çirkin konuşması saçma.

Senin de ailen var, gün gelir sen de yardım yaparsın.

Ama her şey zamanında olmalı ve gerektiği kadar olmalı.

Ayrıca emekli maaşı varmış, ee bir kaç öğrenciye de ders verebilir.?

merak ediyorum sizin ne sıkıntınız varda bu konuyu bu kadar kişiselleştirdiniz. Stres atmaya yer arıyorsanız burası doğru yer değil. Konu sahibi sorununu yazmış size onu bu şekilde eleştirmek düşmez.

Peki sizinle benim aramda , size karşı söylediğim bir cümle oldu mu ? Niye yorumumu alıntılayıp, cevap yazıyorsunuz ?
Niye , sizinle farklı açıdan bakıyorum diye tepki görüyorum ?
Yahu niye konu sahibi ile aynı fikirde olmadığım için saldırı gibi görülüyor ki ?
Yorumunuzu yapıp geçin. Lütfen yani rica ediyorum.

Ailelere tabi ki dar zamanlarında destek olmak, ihtiyaçlarını gidermek çok güzel bir davranış. İhtiyaç olmadığı zamanlarda bile hediyeler alınması, maddi bazı ufak jestlerin yapılması çok hoş olur. Ama bazı aileler var ki sırtlarını tamamen çocuklarına dayıyorlar. O çocuklar bir nevi mecbur ediliyor. Biz sana baktık, sen de bize bakacaksın, mecbursun gibi dayatılıyor. Sadece ihtiyaçtan da değil. Sonra da olan o çocukların aile huzuruna oluyor.

Bu çocuk şimdiden senin bu kadar lafınla bu tepkiyi verdiyse fazlasıyla ailesine düşkün görünüyor. Yardım edilir ama herşeyin bir ölçüsü var. Siz evlenince öncelikle herkes kendi çekirdek ailesinden sorumlu olur. Kendi borçlarınız biter tabi ki ara ara onlarında gönlünü alırsınız ama böyle süreklilik arzederse geçiminizi ve dolayısıyla huzurunuzu bozar. Ailesinin borçlarının bitmesini bekleyip evlenseniz bile, sonrasında da sürekli şekilde para vereceğini belirtmiş bana kalırsa.

Back
X