- Konu Sahibi Fleur de lys
-
Maalesef öyle. Keşke iyi geçinmeyi bilebilsek ama olmuyor bazı şeyleri kabullenip alttan alıyoruz mecburen Allahın bizi sınadığı ve sabrımızı denediğini bir dünyada yaşıyoruz.insanoğlu ne tuhaf illa biriyle sorun oluyor.
anneniz çok iyi olsa emin olun eşinizle sorununuz olurdu.
artık idare edeceksiniz annedir sonuçta ne yapılabilirki.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim mutlaka alıp okuyacağım:)vAR OLAN ANnenin yokluğu adında bir kitap var, alın okuyun. İlaç gibi geldi bana.
eşref saatini bulunca konuşursun hak verir güzel sonuç alırsın. ama hiç konuşmayı yapmamış gibi aynen devam eder...Öncelikle sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı ve hzuzr dilerim.
Eşinizin işindeki zorlukları anneniz çekmiyorsada sizin için üzülüyor olması normal fakat tepkisi aşırı.
Sakinleştiğiniz zaman annenizle şöyle birer kahve yapıp,karşılıklı oturup,ona neler hissettiğinizi anlatın.
Bence o zmna herşey düzene girecektir.Üzülmeyin
Sende çok çekmişsin aileler çocukların hayatını bazen çok olumsuz etkiliyorlar ama kendilerini hep haklı bulurlar. Güçlü olmaya çalış karşındaki annen bile olsa bazen dur demek zorundayız. Yaşın daha çok genç Allahın izniyle güzel bir ailen olacak sen yeter ki kimsenin karşısında yılma, bazen o kadar çaresiz kalıyoruz ki gözümüz hiç bir şeyi görmemeye başlıyor ama bazen düşünüyorum da zamanı gelince biraz bencil ve dik kafalı olmak zorundayız yoksa ömür boyu annemizin babamızın isteği doğrultusunda yaşamaya devam edip kendi hayatımızı kuramayacağızCanim Allah sabır versin aile işte atamassinkibende annemle hiç anlasamam annemin istemediği biriyle evlendim annem çok gıcık oldu hep ters davranmaya sarılıp opiyim derdim iterdi..babami doldururdu kizkardeslerimi doldurur bi sır saklamaz kinci bir kadındır kıyafet alırsın suslenirsin güzel olmuş demez. .nerde tipsiz,durumu olmayan kendi mezhebinden birilerini layık görür...ben bosandim bosanmamda eşimin de olumsuzlukları vardı benimde vardı annemin kizkardesimin hep gazina geldim onların yüzünden evde hep kavga olurdu en sonunda bosandim annem boşanma konusunda beni çok tehdit etti red ederiz sileriz evi alırım...ve ben bosandim şimdi annemin dediği "benim istediğim olucak "evde huzursuzluklar çıkarması beni babama şikayet etmesi ha yaşım 32 olduğu halde benim bigün gelip omzumu başımı sivazlayip kızım iyimisin demez,hastalanir ihaleyi sana atar,evdekileri üstüme yürütür ....Benimki de böyle iste böyle bir anne simdide tursumu kursun. .
Benim annem bazen çok merhametlidir öper koklar ama sinirlendiğinde öyle şeyler söyler ki ölmekten beter oluyorum bana gösterdiği sevginin bir anlamı kalmıyorbende aynı durumdayım.annem aşırı mükemmeliyetçi,herşey onun istediği şekilde kusursuz olacak.onu mutlu etmek için uğraşsan mutlu edemezsin kesinliklehep eleştirir takdir etmez.bir kere bile tatlı sözünü beni sevdiğini duymadım.hep kendi arkadaşları dostları vardı hep onlarla yüzü güldü bizimle değil.artık kotam doldu benim.mesafe koydum bu beni çok rahatlattı.ben ne kadar doluymusum yaa
Defalarca kez paylaştım anlamış gibi yapıp sonra yine aynı yere dönüyoruz yani o yine bildiğini okuyor,sadece bana değil bu şekilde kendine de zarar verdiğinin farkında değil.Annenizle paylaştınız mı hiç bu şikayetlerinizi?
Doğru söylüyorsunuz. Kesinlikle sessiz sedasız mesafe koyup herşeyi anlatmamak en iyi çözüm.eşref saatini bulunca konuşursun hak verir güzel sonuç alırsın. ama hiç konuşmayı yapmamış gibi aynen devam eder...
çooook konuştum... huy huy. olmuyor. çaresi yok. kalp kırmadan sallamayı öğrenmekten başka...
yine sanki benim cümlelerimi kurmuşsun.. üstelik kendisini hiç görmez.hemde hiç. kavga edildiğinde inanamaz şaşkınlıktan mahfolursunuz söylediklerine.üstelik kavga konusuyla birlikte bütüüüüüüün mantıklı mantıksız haksız tüm lafları (ikiyüzlülük) sıralar.. sütüm bir gecede kesilmişti onun yüzünden, taa ciğerden yanarak ağlamaktan söylediklerine....Benim annem bazen çok merhametlidir öper koklar ama sinirlendiğinde öyle şeyler söyler ki ölmekten beter oluyorum bana gösterdiği sevginin bir anlamı kalmıyorkabullendim tabi ama yine de her kavga ettiğimizde içim çok acır kapanmayan yaralar açılıyor rahatlamana sevindim bende artık biraz daha soğuk ve mesafeli olmaya çalışacam. Keşke arkadaşlarına çevrelerine gösterdikleri sevgiyi ve saygıyı bize gösterseler.
keşke.annemi tanıyan yakın bir arkadaşıma konuyu açtım.emin misin sana öyle geliyordur dedi.aynı kişiden bahsettiğimize inanamadı:)Benim annem bazen çok merhametlidir öper koklar ama sinirlendiğinde öyle şeyler söyler ki ölmekten beter oluyorum bana gösterdiği sevginin bir anlamı kalmıyorkabullendim tabi ama yine de her kavga ettiğimizde içim çok acır kapanmayan yaralar açılıyor rahatlamana sevindim bende artık biraz daha soğuk ve mesafeli olmaya çalışacam. Keşke arkadaşlarına çevrelerine gösterdikleri sevgiyi ve saygıyı bize gösterseler.
hayret bu da aynı çıktı , aynen ben de de böyle oldukeşke.annemi tanıyan yakın bir arkadaşıma konuyu açtım.emin misin sana öyle geliyordur dedi.aynı kişiden bahsettiğimize inanamadı:)
arkadaş konuya hakim mi ?bence boşan
kesinlikle katiliyorum...anneminBenim annem bazen çok merhametlidir öper koklar ama sinirlendiğinde öyle şeyler söyler ki ölmekten beter oluyorum bana gösterdiği sevginin bir anlamı kalmıyorkabullendim tabi ama yine de her kavga ettiğimizde içim çok acır kapanmayan yaralar açılıyor rahatlamana sevindim bende artık biraz daha soğuk ve mesafeli olmaya çalışacam. Keşke arkadaşlarına çevrelerine gösterdikleri sevgiyi ve saygıyı bize gösterseler.
Kesinlikle katiliyorum...benim evlenmemdeki en büyük neden ailemden gormedigim ilgiyi,özgürlüğü,sevgiyi gormekti başıma ne geldiyse ailemden korktugumdan geldi çünkü annemin istemediği bir evlilik yapmıştım ve onu daha fazla uzmemek adına tepeme çıkardım kardeslerimden bile destek görmedim...Sende çok çekmişsin aileler çocukların hayatını bazen çok olumsuz etkiliyorlar ama kendilerini hep haklı bulurlar. Güçlü olmaya çalış karşındaki annen bile olsa bazen dur demek zorundayız. Yaşın daha çok genç Allahın izniyle güzel bir ailen olacak sen yeter ki kimsenin karşısında yılma, bazen o kadar çaresiz kalıyoruz ki gözümüz hiç bir şeyi görmemeye başlıyor ama bazen düşünüyorum da zamanı gelince biraz bencil ve dik kafalı olmak zorundayız yoksa ömür boyu annemizin babamızın isteği doğrultusunda yaşamaya devam edip kendi hayatımızı kuramayacağız
kusura bakmayınarkadaş konuya hakim mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?