- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
- Konu Sahibi dandinidastana
-
Doğru söylüyorsun hep bu frekansta kalmak mesele, dün konuştuğumuz İçin o kadar hafiflemişiz ki, basite indirgeyeceğim artık ya, sadece söyleneni anlayacağım, yapılan harekete karşılık vereceğim, kırıldığımda mutlaka bir şekilde anlamasını sağlayacağım kendimi üzmeden
Ufak bir sey olunca ayrılık lafı etmiyerek mesela ilk burdan başlayınSorun yaşadıysak karşılıklı hatalar yüzünden sorunlarımızı tespit ettik çözümü nasıl olur onu öğrenmek istiyorum
Siz bu şekilde mi yaptınızO zaman e devletten aile sosyal bakanlıktan çift terapisi başvurusu yapin ve aranmayi bekleyin.
O kadar kırıcı konuluyorsunuz ki yardımcı olmak değil değil bu, ikimiz de mükemmeliyetçi olduğumuz İçin sizin kendinize olan öfkenizin yansıması mı diye düşünmekten alamadım kendimi5 yıllık evli değil de 5 aylık sevgili gibi davranmışsınız
Yaşlarınız kaç ?
adam belki arabada çocuk var diye korktu sizin dalgın olduğunuzu düşündü. Hayatım iyiyim sıkıntı yok demek çok mu zordu yada başka konularda mı dolmuştunuz anlamadım ki
Kendim için makyaj bakım yaptım diyordunuz sonra eşiniz farketmedi diye ona bozuluyorsunuz :) e hani kendinize iyi görünmek için yapmıştınız?
Bence sorunlu sizsiniz
Bende mükemmelliyetçi bi insanım benim eşim daha rahat bi adamdır biz 2 yılda birbirimizin sivri köşelerini törpüledik. Siz hala iki yabancı gibi duruyorsunuz. Sadece ebeveyn olalım ayrı hayatlarımız olsun vs demişsiniz bide. Adam iki günden biriyle mesajlaşsa konuşsa al sana ayrı hayatlar dese hakkı değil mi. Resmen blöf yapmışsınız ama gün gelir o blöfü yedirirler valla.
5 yıllık evlilikte gözlerine bakınca duygulanma falan da mümkün mü ya. Acaba fazla mı romantik film izliyorsunuz. 17 yaşın hayalleri bunlar ayaklarınız azıcık yere bassın
Terapiyi düşünün bence
Mantıklı geldi söyledikleriniz deneyeceğim, peki ona öneriniz ne olurduBos yere kirilmayacaksin, ve kirildiginda anlamasini saglamak degil, direk diyeceksin.
Ancak bu senin için çok zor gibi duruyor. Herseye kiriliyorsun çünkü. Hayatin montonlugunu kabul etmelisin. Sadece kadinin evlilige enerji harcamasi degil, erkeginde yapmasini kabul edeceksin. Yani kadinsin diye mecbur degilsin robot gibi harika yemekler yapmaya, makjajlar yapmaya.
Hayatin monotonluguna vereceksin. Yoruldugunda yemek yapma, makjaji canin istediginde yap,..
Ha ne olur? Hafta sonlari, yada ayda belirlenen günlerde birbirine zaman ayirirsin. Beraber dizi film keyfi yaparsin, disarda restoran gezme keyfi yaparsin. Monoton hafta içinde ordan burdan bir öpücük bir sarilma olur,..
Ama her gün romantikligin dibi vurulmaz. Hosgörünün dibi vurulmaz. Yani hayat bir dizi degildir.
Mesela tam olarak nerde kırıcı konuşmuşum ?O kadar kırıcı konuluyorsunuz ki yardımcı olmak değil değil bu, ikimiz de mükemmeliyetçi olduğumuz İçin sizin kendinize olan öfkenizin yansıması mı diye düşünmekten alamadım kendimi
Ufak bir sey olunca ayrılık lafı etmiyerek mesela ilk burdan başlayın
Kendiniz ne.kadar fark edilmek istiyorsanız eşinizde bunu ister eşinize gereksiz çıkışlar yapıp sonra da bana bakmadı bile demeyerek
Kendi Hatalarınızı kabul ederek
Artık bir ergen gibi davranmayarak
Eşinizin değişmeyecek huylarını kabul ederek mesela
Blöfü yedirmek ya da 17 yaş halleri ne demek ya, gönül yaşlanmaz, sevgi her yaşta ifade edilmeli varsaMesela tam olarak nerde kırıcı konuşmuşum ?
Blöfü yedirmek ya da 17 yaş halleri ne demek ya, gönül yaşlanmaz, sevgi her yaşta ifade edilmeli varsa
Mesafe olursa saygı artar iletişim düzgün olur çocuk da kavga ettiğimizde aldığı hasarı almaz diye düşünüyorum ayrıca su an bulunduğumuz nokta sorun tespitinden sonra nasıl yol izleyeceğimiz
bakın yaptığınız blöfe gelebilecek tepkiyi söylediğimde bile kaldıramıyorsunuz. Sorumluluğunu alamayacağınız şeyleri eşinize de söylemeyin. Geçen bi konu vardı adama git bu evden mi otelden mi ne demiş adam gidince de sabaha kadar ağlamış. Onu okuduğumda da ben adamın yerinde olsam giderdim dedim sizin eşinizin yerinde de olsam madem istediğin sadece ebeveynlik ayrı hayat sen bilirsin derdim. Sonrasında sizi evde yok sayardım görmezden gelirdim. Hatta belki hayatımda biri varmış izlenimi yaratırdım ki bidaha ağzınızdan böyle şeyler çıkmasın, çıkarsa gerçek olacağını bilin diye.Blöfü yedirmek ya da 17 yaş halleri ne demek ya, gönül yaşlanmaz, sevgi her yaşta ifade edilmeli varsa
Kırıcı şeyleri farkettiğiniz gibi pozitif yönlerini de fark etmelisiniz diyorum sadece. Herkes kendinden bilir işi diyip şöyle bir örnek vereyim. İş yerindeyken kocam beni arasın istemem. İş saatlerinde eşi tarafından napıyosun diye arananları anlayamam. Bende aramam. Özel bir durum olmadıkça,iş çıkışı bir yere gideceksem haber vermek için, eve gelirken bir şey almasını isteyeceksem gibi nedenlerle ararım, aranmak isterim. Bunun dışında napıyosun, seni özledim gibi sebepler bana ilgiden ziyade kontrol yada şımarıklık gibi gelir. Benim odunluğumdur belkide bilemiyorum... Film, dizi, maç konusunda da eşinizle aynı durumdayım. Eşim aksiyon dövüş fantastik tarzı film ve dizilerden hoşlanır, hiç haz etmem, zorla izlerim yada açar telden oyun oynar bakmam. Adamı seviyor olmam her şeyimizin bir olması anlamına gelmiyor ki... Ancak bir konu konuşulursa siz gibi bölünmesinden hoşlanmam, herhangi bir ekrana bakılmasına gıcık olurum, tv açıksa kapatır yada sesini kısarım aynısını beklerim her zaman görememKırıcı şeyler değil mi bunlar? Bu benim ona sana değer veriyorum deme şeklim, tabiki de sadece bunlar değil bu en son yaşadığım örnek mesela: ben bişeyler anlatırım dinlemez, ortasında böler cevap verir, telefonla ararım açmaz ( görünce açar ama evli olup da benim onu arayabileceğim aklına gelmez), uyumaya aynı anda girmek istemez ya oyun oynar ya dizi izler, birlikte dizi izlemek isterim kendi istediği olmazsa izlemek istemez, sigaraya başlamış ben yokken o konuyu hallettim der gizli gizli içmeye çalışır ( sorun olan şey kendini fazlasıyla uyanık sanması), zayıf yönlerini bilir ve üzerine gider... başlıcaları bunlar daha da sayabilirim
En azından bu sefer bir tık ötekileştirme sezmedim dediklerinizde, konuya yorumunuz İçin teşekkürlerbakın yaptığınız blöfe gelebilecek tepkiyi söylediğimde bile kaldıramıyorsunuz. Sorumluluğunu alamayacağınız şeyleri eşinize de söylemeyin. Geçen bi konu vardı adama git bu evden mi otelden mi ne demiş adam gidince de sabaha kadar ağlamış. Onu okuduğumda da ben adamın yerinde olsam giderdim dedim sizin eşinizin yerinde de olsam madem istediğin sadece ebeveynlik ayrı hayat sen bilirsin derdim. Sonrasında sizi evde yok sayardım görmezden gelirdim. Hatta belki hayatımda biri varmış izlenimi yaratırdım ki bidaha ağzınızdan böyle şeyler çıkmasın, çıkarsa gerçek olacağını bilin diye.
yazdıklarımı kırıcı olarak algılamışsınız ama 17 yaş aşağılamak değildir. Bi çok kişi yazmış lisedeki kızın davranışları bunlar diye. Kendinize baktığınızda evli çocuklu 25-30 yaş davranışı görüyor musunuz? Farkında değilseniz farkına varın diye söylüyorum. Siz trip yaparak tavır alarak eşinizi yönlendirmeye çalışıyorsunuz ama belliki olmamış olmuyor.
sevgi her yaşta ifade edilmelidir katılıyorum. 17 yaşında kollarına ismini kazımak da sevgi göstergesidir, 20 yaşında gözlerine bakarken içinin titremesi de sevgi göstergesidir, 30 yaşında arabayı sizde bırakıp kendisi işe arabasız gitmesi de sevgi göstergesidir. Hatta elma yerken büyük olanı size vermesi de sevgidir. Sevgi her yaşta farklı gösterilir siz hala 17-20 yaşlardaki gibi gösterilsin istiyorsunuz.
ayrıca hata kabul etmiyorsunuz. Ne kadar yorumlarda bende hatamı kabul ettim deseniz de ama şunları şunları da yapıyor diyorsunuz. Sürekli bi savunma halindesiniz. Yaptığım yoruma bile ‘acaba dışardan böyle mi görünüyor’ demek yerine ‘kendine olan öfkenin yansıması’ diyorsun :) merak ediyorsan söyleyeyim. Kendime bi öfkem yok. Kendimi seviyorum. Hatta kendimi hayattaki herseyden çok seviyorum. Birinin benim makyajımı farketmesi önemli olmaz. Bu eşim bile olsa. Fiziksel bi sevgi istersem hadi biraz beni sev der yatarım kucağına. Ona da komik gelir sever. Ama 1 hafta saçımı okşamasını bekleyip yapmadığında sen beni sevmiyorsun demem. Biz ilk 6-7 ayda hadi max 1 yıl diyeyim sivri yönlerimizi törpüledik. Mükemmelliyetçiliğimi de elimden geldiğince törpüledim ve hala törpülemeye çalışıyorum. İnanın hayat böyle çok daha kolay
Kendinize de eşinize de hayatı zorlaştırıyorsunuz halbuki hayat yeterince zor kolaylaştırsak her iki taraf da çok daha mutlu olur
özellikle onun için birşyler yaptıgımda görmeyince hırçınlaşıyorum, servisi o da yapar ben de ama problem benim gelmememi beklemeden bitirip saygı duymaması, o servis ettiğinde oturmasını beklrim ben
Evet kırılıyorumlu cümlelerim fazla olabilir çünkü görmezden duymazdan gelen birisi olarak davranıyor, bir önceki konumda uzun uzun yazmıştım yine yaşadığım sorunu, yolunda giden bir evlilik olsun ana baba rollerinin dışında karı koca rollerimizin olduğunu unutmayalım, eğer unutuyorsak anne baba olarak da yaşayabiliriz en azından deneyebiliriz. Eğer başka birini almayı düşünürse babalığını uzaktan yürütmeye karar veririz.Yanlış düşünüyorsunuz. Mesafe olursa ortadan düzgün olacak bir iletişim kalmaz ki. Birbirimiz için bir şey ifade etmeyelim ayrı hayatlar olsun demişsiniz. Eşiniz başka biriyle görüşse sorun olmaz o zaman neticede bir şey ifade etmiyor, ayrı hayatı var. Bir cümle kurarken sonu nereye gidebilir diye düşünmelisiniz.
Şu an bulunduğunuz noktada nasıl bir yol izleyeceğinizi yazmıştım zaten ilk mesajında. Profesyonel bir yardım almalısınız.
Bence siz ayrı yardım almayı da düşünmelisiniz. Konunuz kırıldım, sinirlendim, ayrıca kırıldım şeklinde gidiyor sürekli. Kırıldığınız bir şey varsa konuşun bunu, karşı tarafa trip atıp anlamasını bekliyorsunuz gibi duruyor
Teşekkürler, buradaki bazı insanlar elimin haklı eşimin yorgun ve aç olduğunu ifade etmiş, benim 24 saatlik nöbet çıkışı uykusuz onu okul çıkışı aç olan çocuğumla almaya gittiğimi hiç okumamış sanırım. Eşim annesine sert davranan ve adıyla hitap eden biri, tabiri caizse insan yerine koymuyor, ve bana da aynı davranışı sergilemeye çalışıyor, hayır bence hapur hupur yedi diye sevinecek kafada değilim o an, en az onun kadar nöbet çıkışıyım, tabağını bitirdikten sonra kendisi kalkmayıp yorgunum ayaklarına yatıyorsa sakinlikle karşılıyorsam, peşinden laf sokmamalı, peşinden gidip uyumamalı çünkü 3 gün daha göremiycek beni, he tamam çok yorgundur uyumuştur ama bunu defalarca yaşatmamalı, ben zaten böyle tek ebeveynli aile olarak yaşıyor oluyorum, aynı evi paylaşan nikahlı çift olayını zaten yaşıyoruz. Seviyorum özlüyorum, annesine davrandığı gibi davranınca haliyle paramparça oluyorumçok ince detaylara takılan birisiniz belli ki. işten çıkmış yorgun bir insan, acıkmıştır, yemiştir. ben olsam aksine yemeğimi hapur hupur yedi diye mutlu olurum.
çift terapisi değil de bireysel terapilerle önce ikinizde bu olumsuz yanlarınızı dönüştürmeye çalışmalısınız bence.
bu kadar detaycı insanlar çok yorucu oluyorlar. mesela ben öyle insanlarla muhabbetten bile imtina ediyorum çünkü herşeye takılıyorlar.
eğer bunu törpülemezseniz zamanla onarılmaz mesafeler açılır aranızda.
güzel tarafı farkındalığınız yüksek. eğer karşılıklı emek verirseniz kurtarılmayacak durumda değilsiniz.
Teşekkürler, buradaki bazı insanlar elimin haklı eşimin yorgun ve aç olduğunu ifade etmiş, benim 24 saatlik nöbet çıkışı uykusuz onu okul çıkışı aç olan çocuğumla almaya gittiğimi hiç okumamış sanırım. Eşim annesine sert davranan ve adıyla hitap eden biri, tabiri caizse insan yerine koymuyor, ve bana da aynı davranışı sergilemeye çalışıyor, hayır bence hapur hupur yedi diye sevinecek kafada değilim o an, en az onun kadar nöbet çıkışıyım, tabağını bitirdikten sonra kendisi kalkmayıp yorgunum ayaklarına yatıyorsa sakinlikle karşılıyorsam, peşinden laf sokmamalı, peşinden gidip uyumamalı çünkü 3 gün daha göremiycek beni, he tamam çok yorgundur uyumuştur ama bunu defalarca yaşatmamalı, ben zaten böyle tek ebeveynli aile olarak yaşıyor oluyorum, aynı evi paylaşan nikahlı çift olayını zaten yaşıyoruz. Seviyorum özlüyorum, annesine davrandığı gibi davranınca haliyle paramparça oluyorum
Evet kırılıyorumlu cümlelerim fazla olabilir çünkü görmezden duymazdan gelen birisi olarak davranıyor, bir önceki konumda uzun uzun yazmıştım yine yaşadığım sorunu, yolunda giden bir evlilik olsun ana baba rollerinin dışında karı koca rollerimizin olduğunu unutmayalım, eğer unutuyorsak anne baba olarak da yaşayabiliriz en azından deneyebiliriz. Eğer başka birini almayı düşünürse babalığını uzaktan yürütmeye karar veririz.
Önce ki konunuzdan bahsedince okudum veEvet kırılıyorumlu cümlelerim fazla olabilir çünkü görmezden duymazdan gelen birisi olarak davranıyor, bir önceki konumda uzun uzun yazmıştım yine yaşadığım sorunu, yolunda giden bir evlilik olsun ana baba rollerinin dışında karı koca rollerimizin olduğunu unutmayalım, eğer unutuyorsak anne baba olarak da yaşayabiliriz en azından deneyebiliriz. Eğer başka birini almayı düşünürse babalığını uzaktan yürütmeye karar veririz.
Sinyaller vardı evet hep düzelir diye umdum sevdiğim için ama olmayınca olmadısizi haksız bularak yazmadım zaten. ikinizin de derin travmaları, sıkıntılı olduğu tarafları var. bunu ifade ettim.
hiç mi daha rahat bir gününüz yok oturup uzun uzadıya yemek yemek için ? eleştirmek adına sormuyorum, anlamak için sordum bunu.
mesela ben olsam, madem ben de yorgunum uzun uzun yemek masası muhabbeti aklıma gelmezdi. şu günlerimiz boş o zaman keyif yaparız derdim ve ben de gidip uzanırdım.
ama bu benim karakterim tabi ki.
bana biraz fazla kuralcı geldi yaklaşımınız. yani sizi beklemeden yemesine laf etmeniz bence karşı taraf için sıkıcı. ama gidip yatmak yerine masada kalıp siz yerken oturabilirdi, orada haklısınız. mesela benim ona dediklerimi o bana söyledi, kırıldım yazmışsınız. belki de siz ona söylediğinizde ne hissediyorsa bunu anlamanız için sizin laflarınızı gene size söyledi ?
evlenmeden önce ilişkiniz nasıldı bir de ? yani bu derece katı davranan biriyse muhakkak sinyal vermiş olmalı.
Sinyaller vardı evet hep düzelir diye umdum sevdiğim için ama olmayınca olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?