ailesinden nasıl sevileceğini görmemiş erkek ile mükemmeliyetçi kadın evliliği

Cift terapistine gidin.Bize cok faydasi oldu.Ikinizde sorunlarinizi biliyorsaniz daha kolay çözüme gidebilirsiniz.

ona göre cocugu tehlikeye atmışım ama bnce o biraz obsesif ve garantici, süregelen tartışma konumuz bu aslında benle ilgilenmeyişi kaba davranısları, cozum bosanmak değil zatn
yalnız sürekli ben haklıyım hali de var sizde... yorumlara verdiğiniz cevapları okuyunca...

arabanın manevrası konusunda siz haksızsınız, aynı tepkiyi tam tersi bir durumda siz de verebilirdiniz... nöbetten çıktığınız ve yorgun olduğunuzu düşündüğü için eşiniz ben kullanayım demiş olabilir, bunu da o an çocuğa bir şey olacak diye korktuğundan ters bir ses tonuyla veya ters bir şekilde söylemiş olabilir.... tam tersi olsaydı, aynı manevrayı eşiniz yapsaydı ve siz eşiniz nöbetten çıktığı ve evde yemek hazırladığı için yorgun olduğunu düşünmüş olsaydınız, aynı tepkiyi benzer veya daha farklı cümlelerle vermezmiydiniz??? hayatım sen yorgunsun sanırım istersen ben kullanayım diyemeyebilir o anki korkuyla..... bir de değersiz hissettiğinizi söylediniz genel olarak.... cidden mi? yani bunu gerçekten sormak istiyorum. şu anlattığınız adamın size değer vermediğini mi düşünüyorsunuz cidden? lütfen etrafınıza bir bakın, yaşadığınız çevrede herkes her an canım cicim mi yaşıyor bilemiyorum ama yine de bakın.... ben buradan anladım adamın size değer verdiğini.

ayrıca diğer arkadaşlara da bir konuda katılıyorum, ufacık şeylerde hemen boşanalım denmez, denmemeli.... saç rengini farketmeme, makyajı fark etmeme değer vermediğini göstermez bence... o an yorgun olduğu gösterebilir, canının bir şeye sıkıldığını gösterebilir, iş yerinde veya trafikte canını herhangi bir şeyin sıktığını gösterebilir...gibi...... ama değer verdiğini yada vermediğini bunlarla mı anlıyorsunuz cidden?

Bana zor biri gibi geldiniz. Anlattığınız şeyler boşanma sebebi değil. Biraz toleranslı olursanız güzel bir evliliğiniz olur.

Durumu anlatıyorum sadece

Sorun yaşadıysak karşılıklı hatalar yüzünden sorunlarımızı tespit ettik çözümü nasıl olur onu öğrenmek istiyorum

Mesafe olursa saygı artar iletişim düzgün olur çocuk da kavga ettiğimizde aldığı hasarı almaz diye düşünüyorum ayrıca su an bulunduğumuz nokta sorun tespitinden sonra nasıl yol izleyeceğimiz

Siz söyleyin nasıl tepki verilmeli, erkek nasıl ilgili hale getirilmeli

Kırıcı şeyler değil mi bunlar? Bu benim ona sana değer veriyorum deme şeklim, tabiki de sadece bunlar değil bu en son yaşadığım örnek mesela: ben bişeyler anlatırım dinlemez, ortasında böler cevap verir, telefonla ararım açmaz ( görünce açar ama evli olup da benim onu arayabileceğim aklına gelmez), uyumaya aynı anda girmek istemez ya oyun oynar ya dizi izler, birlikte dizi izlemek isterim kendi istediği olmazsa izlemek istemez, sigaraya başlamış ben yokken o konuyu hallettim der gizli gizli içmeye çalışır ( sorun olan şey kendini fazlasıyla uyanık sanması), zayıf yönlerini bilir ve üzerine gider... başlıcaları bunlar daha da sayabilirim

Bana zor biri gibi geldiniz. Anlattığınız şeyler boşanma sebebi değil. Biraz toleranslı olursanız güzel bir evliliğiniz olur.
Olabilir. Sorunlarımız bir araya gelince bitecek benimle ilgilenecek aile olduğumuzu hatırlayacak dedim de bunları yaşayınca husran oluyor

Sonucundan memnunsunuz anladığım kadarıyla
Tabi.Dun mesela eşim ofkeme öfkeyle karşılık vermedi.Ustune özür diledi.Beni resmen utandırdı.Bende daha sakin olup tavrimi duzelttim.Ama psikologun da dediği gıbı eger evliliginizi kurtarmak niyetinizdeyseniz ben yardimci olabilirim.Biz kurtarmak istiyorduk.

Biz aynı niyetteyiz o sevgisini ifade edemiyor, hep büyük tabloya odaklı ince işlerle ugraşmıyor, ben de öfkeleniyorum kabul edemiyorum duyarsız hallerini

özellikle onun için birşyler yaptıgımda görmeyince hırçınlaşıyorum, servisi o da yapar ben de ama problem benim gelmememi beklemeden bitirip saygı duymaması, o servis ettiğinde oturmasını beklrim ben

Niye sürekli bu kadar fedakar olmak istiyorsun? Yani sorun sadece servis degil ki. Adamin hiç sormadigi seyleri kendine görev ediniyorsun sonra "niye fark etmiyor" diye ekstra trip atiyorsun.

Kendine deger vermezsen, kimse vermez. Nöbetten çikmissin, niye kendini zora sokuyorsun? Cabuk bir makarna yap yeter. Yada hiç yapma, esin yapsin. Esin senden öncemi yemegi basladi? "Bensiz nasil yersin seen" diye saka ile karisik mesajini ver sen kendi tabagina, kendi yemegini bak.

Makjaji kendin için yaparsin. Bana saçma geliyor açikçasi ev halindeyken makjaj yapmayi. Ama bazi insanlar bu sekilde kendini daha iyi his ediyorlar. Baskasi için makjaj yapmak saçma ama kusura bakma. Ben bile fark edemiyorum birinin makjaj yaptigini, kalmis ki yeni isten çikmis erkek fark etsin.

Ikinizde bos yere iliskiye ve yapilan hareketlere çok anlam yüklüyorsunuz. Bos yere stress yasaniyor. Kendi sinirlarini çizmeyi ögrenmelisin. Yorgunmusun? Yemek yapma, onu isten alma. Araba sürmekte zorlaniyormusun? O sürsün,..

Siz biraz boşuna atarlanmışsınız bence.
Bende mükemmelliyetçiyim.
Ama evlendiğimde törpüledim kendimi.
Evliliğim için, eşimi üzmemek için.

Doğru söylüyorsun hep bu frekansta kalmak mesele, dün konuştuğumuz İçin o kadar hafiflemişiz ki, basite indirgeyeceğim artık ya, sadece söyleneni anlayacağım, yapılan harekete karşılık vereceğim, kırıldığımda mutlaka bir şekilde anlamasını sağlayacağım kendimi üzmeden

Siz biraz boşuna atarlanmışsınız bence.
Bende mükemmelliyetçiyim.
Ama evlendiğimde törpüledim kendimi.
Evliliğim için, eşimi üzmemek için
Ben de değişime açığım, mutlu bir evliliğim olsun istiyorum.paylaşımlarımız olsun sohbetimiz olsun istiyorum, dün akşam ikimiz de ilk defa konuşuyor gibiydik

5 yıllık evli değil de 5 aylık sevgili gibi davranmışsınız
Yaşlarınız kaç ?
adam belki arabada çocuk var diye korktu sizin dalgın olduğunuzu düşündü. Hayatım iyiyim sıkıntı yok demek çok mu zordu yada başka konularda mı dolmuştunuz anlamadım ki
Kendim için makyaj bakım yaptım diyordunuz sonra eşiniz farketmedi diye ona bozuluyorsunuz :) e hani kendinize iyi görünmek için yapmıştınız?
Bence sorunlu sizsiniz
Bende mükemmelliyetçi bi insanım benim eşim daha rahat bi adamdır biz 2 yılda birbirimizin sivri köşelerini törpüledik. Siz hala iki yabancı gibi duruyorsunuz. Sadece ebeveyn olalım ayrı hayatlarımız olsun vs demişsiniz bide. Adam iki günden biriyle mesajlaşsa konuşsa al sana ayrı hayatlar dese hakkı değil mi. Resmen blöf yapmışsınız ama gün gelir o blöfü yedirirler valla.
5 yıllık evlilikte gözlerine bakınca duygulanma falan da mümkün mü ya. Acaba fazla mı romantik film izliyorsunuz. 17 yaşın hayalleri bunlar ayaklarınız azıcık yere bassın
Terapiyi düşünün bence

Biz aynı niyetteyiz o sevgisini ifade edemiyor, hep büyük tabloya odaklı ince işlerle ugraşmıyor, ben de öfkeleniyorum kabul edemiyorum duyarsız hallerini
O zaman e devletten aile sosyal bakanlıktan çift terapisi başvurusu yapin ve aranmayi bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…