Ailesine aşırı bağlı insanla olur mu?

Beyazbaret

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2019
8
16
3
Merhaba, 24 yaşındayım, 2 senedir bir ilişkim var. İlerde evlilik düşünüyoruz ancak aklıma takılan şeyler var.
Erkek arkadaşımın annesi vefat etmiş, babası terk etmiş. Teyzesi büyütmüş. Evde temizlikten, bulaşığa, teyzesinin çocuklarını uyutmaya kadar birçok işi erkek arkadaşım üstlenmiş. Başta bunlar güzel bir şey gibi gelse de zamanla sinirlerimi bozmaya başladı.
Teyzesi yaşlı değil 38 yaşında, kendi çocuklarına bakabilecek durumda, sağlıklı. Ancak teyzesinin 6 yaşındaki kızı her gece erkek arkadaşımla beraber sarılıp uyuyor. İlerde evlenince evimizden bir odayı bu çocuklar için hazırlamayı düşündüğünü ve istedikleri zaman bizimle beraber yaşayabileceklerini söylemişti daha önceki bir konuşmamızda.
Evde temizliği aksattığı zaman teyzesiyle tartışmaları oluyor. Teyzesinin sözünden çıkamıyor. Benimle beraberken teyzesi aradığında beni bırakıp hemen eve gidiyor. Şu an yanımda kız arkadaşım var diyemiyor. Ki tüm ailesi beni tanıyor, defalarca kez bir arada bulunduk.
Bugün onlara böyle davranan yarın sana da aynı şekilde davranır diyerek çevrem ayrılmamamı söylüyor. Ancak ailesine bu derece bağlı ve sözünden çıkmayan bir insanla beraber olur mu karar veremiyorum. Fikir verirseniz çok mutlu olurum.

Yazdıklarının hiçbiri olacak iş değil. Annesi vefat etmiş çocuğun duygusal ve fiziksel istismar edip kullanıyorlar. Ne kadar çok yaralanmıştır yazık ya. Çok üzüldüm. Evlenseniz bile aynısını devam ettirmek isteyecekler. Evlilik olur olmaz bilemem ama lütfen onun destek almasıni önerin

Teşekkür ederim cevabınız için. Evet ben de istismar edildiğini düşünüyorum ve bu yüzden kendisine yardım etmeye çok çalıştım. Konuşarak bir şeyleri kendisinin anlamasını istedim ama maalesef her şeye cevabı “teyzem kızar, olmaz” oluyor. Küçük de değil, bu saatten sonra fikri değişir mi bilmiyorum. Ben onun özgür ve kendi fikirlerini olan biri olmasını çok istedim ama başarılı olamadım

Teyzesine karsi bir vefa borcu oldugundan belkide bu kadar bagimli olusu
Ama buda köle gibi calistirmak anlamina gelmez tabiki ben erkek arkadasiniza uzuldum açıkcası

He.. Evliliginize sorun yasarmisiniz evet yasarsiniz bence teyzesi kv. Gibi herseyinizde tepenizde bitecek adam zaten laf soyletmiyor diyorsunuz. hakkinizda hayirlisi neyse o olsun

Gece gece çok üzüldüm ya. Değişmeyi kendi isteyecek. Kendisi birseylerin yanlış olduğunu farkedecek. Sizinki ancak tavsiye olur. Büyük bir olay olmadığı sürece de değişmeyi düşünmez. Burda hepsini karşısına alan, yıpranan, savaşan ve yeter artık diyip bıkan siz olursunuz. Ona göre düşünün, karar verin

Olmaz. Köle gibi büyümüş çok bastırılmış. Teyzesinin bi sözüyle sizi siler. Kuzenlerini söylememe bile gerek yok. Kendine ait bir hayatı yok ki hayat birlestiresiniz
Haklısınız. Ben de böyle düşünüyorum, şimdiden kendi hayatının yönetimini eline alsın diye uğraşırken çok yorulduğumu hissedebiliyorum.

Birkaç gün önce kendisiyle güzel bir şekilde konuştum bu konuyu. Bana “merak etme, ben de bazı şeylerin farkındayım” dedi ancak değiştirmeye yönelik hiçbir şey yapmıyor. Sanırım hayatından memnun Ben de daha fazla bu konuda konuşmamaya karar verdim, onlarla yine iyi olur, ihale bana kalır diye düşündüm. Çok da yoruldum ayrıca. Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için :) büyük ihtimalle bu işi sonlandıracağım

Yakma kendini evlenme böyle biriyle bu bekarken böyleyse evlenince daha beter olur

Bugün onlara böyle davranan yarın sana da aynı şekilde davranır diyerek çevrem ayrılmamamı söylüyor.
o işler öyle olmuyor. onlara öyle davranan onlara öyle davranmaya devam eder, seni de aynı kendisi gibi davranmaya zorlar. davranmazsan ve istemediğini belli edersen her gününü cehennem eder. tecrübeyle sabit.
benim eşim de sevgiliyken konuştuğumuzda ne zaman sorsam babasının köy işlerine yardım ettiğini söylerdi. annesine yardım ederdi falan. ay ne hoş derdim, demekki ailesine hep yardımcı bi insan, ilerde ben ailesi olunca bana da eder derdim. sonuç mu, evlendik anasına babasına bekarkenki gibi yardım etmeye devam etti, beni de onlara yardım etmeye zorladı. hatta ne yardımı bildiğin hizmetçileri yapmaya çalıştı.
evliliğim ilk yılı hergün cehennem hayatı gibiydi. ama ne boyun eğdim ne istediği gibi biri oldum.
bu savaşın sonunda şuan ailesine ayda bi kere falan gidiyoruz 2 günlüğüne. hiçbişeylerine de yardım etmiyorum. haketseler ederdim o çok başka bi mevzu.

biz eşimle evlenirken ev arayışındaydık. eşim çalıştığı için ev bakmaya o gün gelemiyordu onun ailesi benim ailem ben bakmaya gitmiştik. annesi 3+1 ev bakarken ne dedi biliyo musunuz? kızının adı x olsun.
"şu oda güzel bak yatak odanız olur, bu oda güzel bak oturma odanız olur, şu küçük oda da x in olur"
o an kafamdan aşağı kaynar sular indi sinirden. yeni daha bişey de diyemedim şimdiki aklım olsa orda verirdim cevabını.
onların inadına 2+1 olan evi tuttum. hiç memnun olmadılar "e bu ev iki kişilik" dediler. dedim "e biz de zaten iki kişiyiz"
bu onlara yetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…