- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi Beyazbaret
-
Haklılığınız vardır mutlaka. Çocukluk travmaları kişiliği etkiliyor tabiki dikkat edilmesi gereken bir durum. Belki de göremediğim birşey var ve tecrübeden yola çıkarak beğenmediniz ama vurgulamak istediğim şey bu kişinin 24 yaşında olması. Pek çok yorumda teyze 10 yaşında çocuğa temizlik yaptırıyormuş gibi tepki gösterilmiş. Oysa 24 yaşında bir adamın ev işi yapmasını garipsememeliyiz. Bir erkeğin çocuk bakıp bulaşık yıkamasını ve bundan şikayet etmemesini kadınlar kulübü normalleştirmezse kim normalleştirecek:) ben de ablamın evindeyken yiğenim uyuyacaksa sarılıp uyutuyorum. Bazen öyle istiyor çocuk hisleriyle. Bilirsinizya o yaşlardaki çocuklar bizden çok daha duygusal oluyorlar. Ben de kırmıyorum o uyuyana kadar yanında durup öyle gidiyorum eve. Aynı şeyi yapan bir erkekten bahsedilince de garipsemedim bu yüzden.Bakın söylediklerinize kısmen katılabiliriz ancak teyzenin 6 yaşındaki çocuğunun konu sahibinin sevgilisiyle her gün uyuması sıkıntı. Tabiki annesi ölmüş çocuğa bakıp büyütmüş elbette bu kişi teyzesine yardım edecek ama bu işte daha büyük bağımlılık var.
Birinci düğün yapıldı.ertesi gün söyledi. Ben seni istemiyorum diye annesi. Bikaç sebep saydı söylemeye bile gerek yok hepsi uyduruk. Sebep : kıslançlık . Eşim bana çok aşıktı o zamanlar ben de ona. Aştık o olayı. Ta ki ikinci düğüne kadar. Orda da anne bişeyler çevirdi ama daha profesyonel. Sadece oğluyla konuştu. Damardan girmişDüğün günü seni istemeyen hadsize bende senin oğlunu istemiyorum diyip düğün meydaninda öylece biraksaydin onlarda kalakalsaydi keşke.Bana hiç belli etmediler en ufak birsey hissetsem ortalığı yikardim çok profesyonel oyuncuymus hem annesi hem oğlu
Yazdıklarınız doğru fakat konu sahibinin anlattıklarına bakılınca bambaşka bir hikaye çıkıyorHaklılığınız vardır mutlaka. Çocukluk travmaları kişiliği etkiliyor tabiki dikkat edilmesi gereken bir durum. Belki de göremediğim birşey var ve tecrübeden yola çıkarak beğenmediniz ama vurgulamak istediğim şey bu kişinin 24 yaşında olması. Pek çok yorumda teyze 10 yaşında çocuğa temizlik yaptırıyormuş gibi tepki gösterilmiş. Oysa 24 yaşında bir adamın ev işi yapmasını garipsememeliyiz. Bir erkeğin çocuk bakıp bulaşık yıkamasını ve bundan şikayet etmemesini kadınlar kulübü normalleştirmezse kim normalleştirecek:) ben de ablamın evindeyken yiğenim uyuyacaksa sarılıp uyutuyorum. Bazen öyle istiyor çocuk hisleriyle. Bilirsinizya o yaşlardaki çocuklar bizden çok daha duygusal oluyorlar. Ben de kırmıyorum o uyuyana kadar yanında durup öyle gidiyorum eve. Aynı şeyi yapan bir erkekten bahsedilince de garipsemedim bu yüzden.
Evet o bence de garip. Eğer sevgilisiyleyken evdekileri ihmal ediyormuş gibi bir suçluluk psikolojisine giriyorsa evden biran önce ayrılması gerek bence bu arkadaşın. O evden çıkıpta hiç kendi kendine kalmadan kendini dinlemeden pat diye eşiyle yaşayacağı eve taşınması sorun olabilir.Yazdıklarınız doğru fakat konu sahibinin anlattıklarına bakılınca bambaşka bir hikaye çıkıyor
mesela tüm aile beni tanıyor demesine rağmen sevgilis yanındayken teyzesi arayınca söyleyemiyor
ya da teyzem kızar demesi
Anladım anne en azından yüzüne karşı belli etmiş evlendikten sonra bile olsa.bu analar ve oğulları birbirlerine bağımlı oluyorlar sen ne kadar konussan anlatsan hükmün yok.Su an nasıl peki annesinin tavırları sana karşı? Olay eşte bitiyor hem annesini hem eşini idare etmeyi denge kurmayı bildikten sonra sorun olmuyor.Birinci düğün yapıldı.ertesi gün söyledi. Ben seni istemiyorum diye annesi. Bikaç sebep saydı söylemeye bile gerek yok hepsi uyduruk. Sebep : kıslançlık . Eşim bana çok aşıktı o zamanlar ben de ona. Aştık o olayı. Ta ki ikinci düğüne kadar. Orda da anne bişeyler çevirdi ama daha profesyonel. Sadece oğluyla konuştu. Damardan girmiş
Hiç çocuk olur diye düşünmeyin, şöyle söyleyeyim çocuğa annesi karar verir, çocuğun adını annesi koyar, lohusa keyfini annesi sürer hatta lohusa depresyonuna falan girip ortalığı birbirine katıp oturur ve hastaneden çıkar çıkmaz çocuğu bir kenara atıp kaynananizi pişpişlarken bulursunuz kendinizi.Valla 3 aylık bir süreçte boşanmak da istemiyorum seviyorum da bide eşimi sevmesem diyecem yine boşanayım bende diyorum inşallah bir çocuğum olurda bana düşkün olur
Valla 3 aylık bir süreçte boşanmak da istemiyorum seviyorum da bide eşimi sevmesem diyecem yine boşanayım bende diyorum inşallah bir çocuğum olurda bana düşkün olur
Benim kayinbabam çok ilgili biri gerçekten kaynanam oğlunu elinde tutmak istiyor eşim de onun dediğinden çıkamıyor bende hiçbirşey anlamıyorum bu nasıl olabiliyor ve ben bunu nasıl düzeltebilirimBelki kayınvalideniz de eşinden ilgi görmeyince oğlunu kendine bağımlı yetiştirmiştir. Siz de aynını yapmaya niyetlenmişsiniz. Eşin yeri ayrı, evladın yeri ayrı. Hele de erkek olunca çocuklarınızı kocalarınızın yerine koyunca böyle mutsuz gelinler/evlilikler çıkıyor ortaya. Lütfen siz de aynı hatayı yapmak yerine evliliğinizdeki eş rolünü kayınvalidenizin üzerinden alın ve ilişkinizi onarın. Çocuk mutsuz evliliği düzeltecek bir iksirle doğmuyor.
Soruyorum annem öyle istedi diyorHiç çocuk olur diye düşünmeyin, şöyle söyleyeyim çocuğa annesi karar verir, çocuğun adını annesi koyar, lohusa keyfini annesi sürer hatta lohusa depresyonuna falan girip ortalığı birbirine katıp oturur ve hastaneden çıkar çıkmaz çocuğu bir kenara atıp kaynananizi pişpişlarken bulursunuz kendinizi.
Bu evet büyük bir problem neden direk evin alışverişini beraber yapmadığınızı sormuyorsunuz.
Bu şekilde o çocuğa yazık başka birşey değil.
Annesinin bana kötü bi tavrı yok. Ben de ona saygılıyım. Ama eşimle aramızda maalesef aşk filan kalmadı. Eşim annesi ile benim aramızda kalmış. Bu da onun bunalıma girmesine neden olmuş. Bana söylediği bu. Neden arada kalmış işte orası meçhul. Çünkü ben içinde annesi geçen bir cümle kurmamıştım. Böylece ilişkimiz birden bire zayıfladı. Pamuk ipliğine döndü. Kimse bana kötü davranmıyor ama ben eş sıcaklığı hissetmediğim gibi eşimin bir gecede boyut değiştirmesini affedemiyorum. Hoş o da affettirmek istemiyor. Neyse ya amannn. Boşver. Kader mi yazgı mı. Salaklık mı? Kaybetme korkusu mu ? Melankoli mi ? BilmiyorumAnladım anne en azından yüzüne karşı belli etmiş evlendikten sonra bile olsa.bu analar ve oğulları birbirlerine bağımlı oluyorlar sen ne kadar konussan anlatsan hükmün yok.Su an nasıl peki annesinin tavırları sana karşı? Olay eşte bitiyor hem annesini hem eşini idare etmeyi denge kurmayı bildikten sonra sorun olmuyor.
su gerçek tekbasina erkekeler yasarken anneci olmuyor evlenince annemgelsin gideyim gibi soylemleri başlıyor enteresanÜniversite mezun oldugundan beri eşim ailesi ile yaşamıyor ..karantına oldu ,sokaga cıkma yasağı derken annemi özledim annemi görücem dedi.ki hiç yapacağı bırsey değil..erkekler çok tabansız.
Kaç kurtar kendini
Benim kayinbabam çok ilgili biri gerçekten kaynanam oğlunu elinde tutmak istiyor eşim de onun dediğinden çıkamıyor bende hiçbirşey anlamıyorum bu nasıl olabiliyor ve ben bunu nasıl düzeltebilirim
Zaten öyle ben daha konuşmadan senin suçun diyor kaç defa anne babasının yanında bana bağırdı bana sen kimsin dediKayınvalidenizin düşüncesi hastalıklı, onu anlamaya çalışsanız da olmaz. Benim de bir evladım ver daha minicik, inşallah hep sevip sevileceği biriyle hayatını birleştirir mutlu olur diyorum. Belki benimki çok uç bir düşünce ama, ensestin de yoğun olduğu bir toplumuz maalesef. Oğullarına aşık anneler, kızlarının eline konan erkek sineğe bile bıçak sallayan babalar vs vs...
Bence siz asla ama asla eşinizin annesini kötülemeden yavaş yavaş konuşmalısınız. Annesi hakkında iyi şeyler söyleyin. Mesela markete mi gidiyorlar, ilk etapta "ben de geleyim canım, annemle ben yapayım alışverişi, sen arabayı taşırsın. Sebzeleri falan güzel seçiyor bana da göstersin" gibi. Amaç politik olmak. Ben her şeyi açık konuşmaktan yana biriyim fakat eşinizin anlayabileceğine ihtimal vermiyorum. Başka yol yok gibi.
Eğer Kayınvalidenizin bariz bir hatası da olursa, "çok üzüldüm, keşke böyle olmasaydı. Belki o an düşünemedi." gibi şeyler söyleyin eşinize. Yani onun söyleyeceği şeyleri siz ona söyleyin. Çünkü siz ak dedeniz eşiniz hayır kara diyerek sizi suçlar
Zaten öyle ben daha konuşmadan senin suçun diyor kaç defa anne babasının yanında bana bağırdı bana sen kimsin dedi
Yemin ederim ki onun ailesine öyle bir davranıyorum ki kendi ailemi unutuyorum onu kendime çekmek içinSiz bu adamı mı seviyorsunuz gerçekten?
Madem niyetiniz devam etmek, siz de onun ailesine çok kıymet veriyor gibi yapıp zamanla kendinize çekmeye çalışmalısınız. Normal bir evlilikte buna hiç gerek kalmaz gerçi.
Öyleyse rest çekin. Her şey dozunda iyidir. Siz onun ailesini kendi ailenizden öne koyarsanız eşiniz de öyle olduğuna emin olur.Yemin ederim ki onun ailesine öyle bir davranıyorum ki kendi ailemi unutuyorum onu kendime çekmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?