- 1 Ocak 2024
- 126
- 62
- 13
- 20
Psikoloğa gittiğim zaman stresimin, anksiyetemin sadece sınav kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Halbuki konuşmaya başladıkça aslında küçüklük travmalarımın etkisi olduğunu fark ettik. Mesela ben her yere kulaklığımı taşıyan biriyim ve 24 saatin 15 saatinde kulaklık takarım. Bunun aslında evdeki şiddetli kavgaları duymamak için yapıldığını anladık. İstemsiz kendini koruma içgüdüsü yani. Asla düzgün bir aile ilişkimiz olmadı zaten. Ben şu an 18 yaşındayım ve anasınıfından beri annem ve babamın şiddetli kavgalarına tanık oluyorum. Asla karı koca değil de kan davalısı gibiler birbirlerine. Hayatım boyunca annem ve babamın birbirlerine tek bir sevgi sözcüğü kullandığına tanık olmadım. Bu yüzden belki seni seviyorum demek bile bana o kadar uzak bir sözcük ki. Duygusal olmamak hep katı ve sert olmak gerekli diye düşünüyordum. Hiçbir zaman yaşıtlarım gibi gülen,gezen kahkaha atan biri olmadım. Hep yetişkin gibi davrandım. Bunun için takdir bile aldım ama keşke almasaydım. İnsan yaşında yaşını yaşamalı. Bunu savunuyorum kesinlikle. Ama yakından uzaktan alakam yok. Hep ailede sorun çözücü kişiydim. Babam ve annem ebeveynlik görevlerini unutup birbirlerine dalaştığında anneme gidip fikir veren ortamı sakinleştiren kişiydim. Tırnak yeme sorunum 6 yaşımda başladı ve annem ve babamın kavgasından ötürü başladığını hatırlıyorum. Onların bizim gözümüzün önünde kavga etmesi asla olmayacak bir şey değildi ama benim anasınıfı öğretmenime gidip annem bize hakaret ediyor demem ayıplanacak bir şeydi. Çünkü evde olan evde kalır demişti annem çok kızmıştı o zaman. Hayatım boyunca çevreme ailemin hep çok düzgün olduğunu gösterdim öyle olmamasına rağmen. Annemin dediği o laf travma etkisi bıraktı bende. 3 kız kardeşiz üçümüzde psikiyatri ilacı kullanıyoruz ve ortaokuldan beri. Ama anneme sorsan onda asla hata yok babam da aynı şekilde. Ve tüp bebeğiz üçümüzde. 15 yıl sonra tedavilerden sonra doğmuşuz. Anneme şunu dedim. Madem babam bu kadar kötü biri niye bizi böyle bir ortamın içinde doğurmak istedin? Bu bencillik değil mi? Senin yaptığın bencillik değil mi? Sen ki milletin bir bakışından insanları çözen birisin 15 yılda bu adamın ne olduğunu göremedin mi? Boşan dediğimde malları öne sürüp baban gitsin akrabalarıyla mi yesin diyor. Aslında derdinin çocukları olmadığını biliyorum ama insan bazen umut ediyor işte.