aileyi evliliğe ikna etme süreci

okul bitince ben 25 yaşında oluyorum okul bittikten sonra diyorum zaten :KK43:
E daha 2 yiliniz varmis ne bu acele? 2 yıla kim öle kim kala kim ayrıla kim barışa? Yavrucum sen kimsenin lafına bakıp aileni karsına alma. Okumus etmissin isin olacak ama ben burada goruyorum ki calisan kadinlar da kendilerini ezdirtmeye pek merakli. 2 yil sonra gelip isterler isteme nisan 1 gun nikah 10 dakika. Ayrica bu isi secerken size mi guvenip secmis sen olmasan pasa pasa gidecek arandigi yere. Annenden babandan daha mi iyi dusunecekler saniyorsun seni?

Aileniz bilmeden gider sevgilinizin ailesiyle tanıştırsaniz böyle baskı yaparlar tabi.

Ben şuan söylemeyi uygun bulmuyorum dersiniz kapatırsiniz konuyu.

Söylemek isteseniz bile bunu onların etkisinde kalarak söyleyeceksiniz şuan.

ama 1.5 yıl olmuş neden ailen bilmiyor diyorlar.
bir bucuk yil da olur, bes yil da olur.. hayatimda neyi ne zaman yapacagimi ben bilirim.. aileme ne zaman soyleyecegimi ben bilirim. bu sacma sapan manipulasyonlara gelme bak yasin kucuk.. 1,5 yil bir sey degil buyutme gozunde sacma sapan. insanlar on yil flort ediyor da evleniyor. 1,5 yilda iki ayrilik.. insallah ikna olmaz ailen ne diyeyim.. sacma bir durum icindesin ve kotusu bunun farkinda da degilsin.

Binbir emekle okut, hem de doktor et sonra çocuğum karşıma dikilsin ben 23 yaşında evlenip bir adamın peşine takılıp tayin olmak istiyorum desin. ben olsam ben de hayir derim.

Karşı taraf gayet bencil, sen bir doktorsun, önünde TUS var daha. Sana saygılı bir insan olsaydı, merkezde mi yaşicam ilçede mi bilmem nerede mi gibi bir sebeple senin geleceğini savurmazdı, harcamazdı zaten. Bu adam hiç senin geleceğini, kariyerini düşünüyor mu, senin yaptığın işe saygı duyuyor mu, sana saygı duyuyor mu sence?? Cevap veriyorum hayır. Varsa yoksa kendisi. Bu adamla toptan evlenme bence bırak gitsin ailen haklı. Yaşın çok genç, mezun ol, çalışmaya başla dengin olan, daha uygun erkekler zaten çıkar. Sen bu işi toptan boşver.

doğu görevine gideceği için medeni hal evli gözükmesi gerekiyormuş karşı tarafın. benim de mezun olur olmaz atamam olacağı için eş durumuyla gitmek zorundayım bundan acele ediyoruz dediler
mezun olur olmaz atanacaginizi nerden biliyorsunuz?

Valla ben kendi ailenizin bilmeyip karşı tarafın ailesi ile tanışmanızı hoş bulmadım. Ha bir de mezun olun acele etmeyin. Tanışma işleri mezun olduktan sonra olsun bence
zaten uzak akrabayız ister istemez tanışıyoruz hususi gidip tanışmadım. sevgilim söylemiş ailesine

çok teşekkür ederim yapıcı yorumlarınız için. kendisi doktor değil asker. benim hayalimde hep erken evlilik vardı aileye düşkün olduğum için erken yuvamı kurmak istiyorum bu sadece. kariyeri arka planda bıraktım belki yanlış bir karar ama şu an beni bu mutlu ediyor.
Kac kisi sana guzelce anlatmis. Cahil de degilsin zaten. Diyorsun ki ben belami istiyorum. Peki, allah sifa versin o zaman.

dogu gorevine gitmeden evlenmek istemesinin sebebi siz muhtemelen o sehirde merkeze atanacaksiniz hastane orada oldugu icin,
şemdinliye dogubeyazita silopiye neden gitsin sizin sayenizde merkezde yaşamak varken.
sevgilinizin sizi pekde dusundugunu sanmiyorum ben.
ailecek oturmus bir guzel olanaklari masayi yatirmislar cok ta guzel hesap yapmislar valla bravo.

zaten uzak akrabayız ister istemez tanışıyoruz hususi gidip tanışmadım. sevgilim söylemiş ailesine
30 yaşında sevgiliniz, ailem öyle diyor böyle diyor diye baskı mi yapıyor size?

Okulunuz bitmemiş sonrasında gireceğiniz önemli bir sınavınız var, sevgilinizin evlilik için şartları uygun olabilir ama sizin değil.

Doğu'da ilceye değil merkeze gitmek baskı yapıyor. Sizi düşündüğü falan yok gibi duruyor burdan.

çok teşekkür ederim yapıcı yorumlarınız için. kendisi doktor değil asker. benim hayalimde hep erken evlilik vardı aileye düşkün olduğum için erken yuvamı kurmak istiyorum bu sadece. kariyeri arka planda bıraktım belki yanlış bir karar ama şu an beni bu mutlu ediyor.

O zaman niye doktor olmak için dirsek çürüttün, daha az zahmetli bir şey okusaydın? Değer mi emeklerini bir adam için heba etmey? Gerçekten bu kafayı anlayamıyorum. 23 çok çok genç, 2 yıl da beklesen yine erken evlilik yapmış oluyorsun dünyadaki tek adam bu değil ya. Erken evlenicem diye yanlış, sana hiçb,r saygısı olmayan, bencil biriyle evlenip başını yakıcaksın yapma bunu kendine.

30 yaşında sevgiliniz, ailem öyle diyor böyle diyor diye baskı mi yapıyor size?

Okulunuz bitmemiş sonrasında gireceğiniz önemli bir sınavınız var, sevgilinizin evlilik için şartları uygun olabilir ama sizin değil.

Doğu'da ilceye değil merkeze gitmek için sizi düşünmeden baskı yapıyor. Sizi düşündüğü falan yok gibi duruyor burdan.
teşekkür ederim hepinize. biraz daha bekleticem bu kararımı

Konu sahibesi zorla basina bela alacak yazik.
Amaan bosvermek en iyisi onun icin herkes burada tane tane anlatti. Kendini parmakta oynatacak aileyi bulmus her seyin de farkinda tercihini de acik acik yazmis. Gittigim uzman doktorun akli basinda zehir gibi olmasini isterim ben. Okulu ikinci plana atmasi iyi bile dogal bir eleme olur boylece🤗

Amaan bosvermek en iyisi onun icin herkes burada tane tane anlatti. Kendini parmakta oynatacak aileyi bulmus her seyin de farkinda tercihini de acik acik yazmis. Gittigim uzman doktorun akli basinda zehir gibi olmasini isterim ben. Okulu ikinci plana atmasi iyi bile dogal bir eleme olur boylece🤗
güzelce teşekkür ediyorum fikir alışverişi yapıyorum dalga geçer gibi yorum yapıyorsunuz ya. benim doktorluğumu eleştirmek size düşmez yalnız

Back
X