aileyi evliliğe ikna etme süreci

merhaba kızlar,
1.5 yıllı aşan bir ilişkim var, son aylarda iyice ciddi düşünmeye başladık. karşı tarafın ailesi arkadaşlarıyla tanıştım ama karşı taraf hala benimkilerle tanışamadı, ailemin dahi haberi yok. neden olarak; 2 kez ayrılıp barışmamız annemin bu durumu bilmesi benim henüz öğrenci olmam, aile yanında bir hafta bile ayrılmadım şu ana kadar hep ailemin yanındaydım. babamla da birbirimize aşırı düşkünüz, karşı taraf çok uzak akraba oluyor (kan bağımız yok). aileler birbirine benzemiyor pek. ama çok seviyorum onsuz bir gelecek de düşünemiyorum. ailem istemedi diye ayrılmaya gönlüm razı gelmiyor. soramadım bile bu gerçekten tepkilerinden korkuyorum sıkıştım kaldım. karşı tarafın ailesi ailene söyle isteme yapalım artık diyor ama ben gerçekten korkuyorum aileme şu ana kadar bir kez bile karşı gelmedim. hep istediklerini yaptım. hayatımı kendim yönlendiremedim bile. stres oldum iyice düzgün uyku bile uyuyamıyorum.
Aslında tüm bunlar sizin henüz evliliğe hazır olmadığınızı gösteriyo. Ayrıca henüz eğitiminiz bitmemiş. 4 yıldır evliyim mutlu huzurlu bi evliliğim var ama benden size söylemesi eğitiminizi tamamlamadan evlenmeyin. Sizin yıllarca gözünüzün içine baktığınız evladınız aynısını yapsa sizde karşı çıkarsınız. Hem eğitim hayatınız bittikten sonra ailenizin desteğini almamak için pek sebep kalmaz. Mesafeler aşılır . karşı tarafın ailesinin istemesinin nedeni kendi çocuklarının eğitimi bitmiş memur olmuş bi kazancı var hayatını düzene sokmuş sadece kendi kuracağı bi aileye ihtiyacı var. Peki siz kendi hayatınızı tamamladınız mı? Gerçekten tek eksiğiniz kendi kuracağınız yeni aile mı?

Aslında tüm bunlar sizin henüz evliliğe hazır olmadığınızı gösteriyo. Ayrıca henüz eğitiminiz bitmemiş. 4 yıldır evliyim mutlu huzurlu bi evliliğim var ama benden size söylemesi eğitiminizi tamamlamadan evlenmeyin. Sizin yıllarca gözünüzün içine baktığınız evladınız aynısını yapsa sizde karşı çıkarsınız. Hem eğitim hayatınız bittikten sonra ailenizin desteğini almamak için pek sebep kalmaz. Mesafeler aşılır . karşı tarafın ailesinin istemesinin nedeni kendi çocuklarının eğitimi bitmiş memur olmuş bi kazancı var hayatını düzene sokmuş sadece kendi kuracağı bi aileye ihtiyacı var. Peki siz kendi hayatınızı tamamladınız mı? Gerçekten tek eksiğiniz kendi kuracağınız yeni aile mı?
çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuza tekrar düşünmeye karar verdim

Çok pişman olursunuz çookk. Okumuş dr olmuşsunuz hayatta ki tek amacınız evlenmek mi??? Bunu iyice sorgulamanız lazım. Uzmanlık düşünmüyor musunuz? Atanıp pratisyen olarak kalıyım yeter mi diyorsunuz?
Bir tıp öğrencisinin 25 yaşında evlilik hayalinde olması bana çok tuhaf geldi kızmayın ama. İdealiniz bu olmamalı bana göre. En zor bölümü kazanmışsınız okumuşsunuz, atanıp zorunludan sonra tus kazanıp güzel bölümlerde ilerlemek varken... asistanlığa başladığınızda etrafınızda pervane olacak pek çok akran meslektaşınız olacak. Daha yaşınız ne ki evlenmek için.
Aileniz içinde büyük hayal kırıklığı olur eminim.
Askerle evlenme konusuna hiç değinmek istemiyorum.
Uzaktanda olsa akraba ile evlenme konusuna karşıyım şahsen ona da girmeyeceğim.
İşin aslı şu ki bulmuşlar doktor kızı gözü de pek açılmamış bir an önce gözü açılmadan kapma derdindeler.

Binbir emekle okut, hem de doktor et sonra çocuğum karşıma dikilsin ben 23 yaşında evlenip bir adamın peşine takılıp tayin olmak istiyorum desin. ben olsam ben de hayir derim.

Karşı taraf gayet bencil, sen bir doktorsun, önünde TUS var daha. Sana saygılı bir insan olsaydı, merkezde mi yaşicam ilçede mi bilmem nerede mi gibi bir sebeple senin geleceğini savurmazdı, harcamazdı zaten. Bu adam hiç senin geleceğini, kariyerini düşünüyor mu, senin yaptığın işe saygı duyuyor mu, sana saygı duyuyor mu sence?? Cevap veriyorum hayır. Varsa yoksa kendisi. Bu adamla toptan evlenme bence bırak gitsin ailen haklı. Yaşın çok genç, mezun ol, çalışmaya başla dengin olan, daha uygun erkekler zaten çıkar. Sen bu işi toptan boşver.
asker adam dr u bir daha yuzde kac ihtimalle bulur? kacirmak istemiyorlar oldu bittiye getiriyorlar. konu sahibi da bunu yiyor ask saniyor. yarin gozu acilir pisman olur da neler gider hayatindan..

Bu forumda çok farklı nitelikte insanlar var.
Okula bile gidemeyenden evden kaçana üniversite eğitimlisinden emeklisine...

Bunca kişi içinden “iyi ki okulu geriye atmışım aile kurmuşum” diyen bir tek kişi bile görmedim 😔

Neden derseniz aslında kariyeriniz de sizin dolayısıyla ailenizin bir parçası. Yarım kalırsa karşı taraf cesaretlenip saygısızca davranmaya başlıyor, fedakarlık yapan da pişmanlık duygusuyla yanıyor. Sonuç paramparça saygısız bir evlilik.

1.5 yılda iki kere ayrılmışsınız, evlenmeden üçüncü kere nasıl olmaz diye çözmeniz lazım.
O çok iyi bir insan bana çok saygı duyuyor değil de “Onsuz yapamam” diyorsunuz, Maltepe vergi dairesi mi bu adam ödeme yapmayınca kapıya dayanıyorlar? Bu körkütük bağımlılık evlenince azalacak geriye sadece saygı ve sevgi kalacak.

Zamana bırakın herşey olacağına varır, “TUS a çalışmam lazım” diyin biraz zoru görsün.
Ailesine girmeyin, uygun vakitte ailenize söylersiniz.

Zor günde gerçek karakter belli olur.
Nişan 1 gün, nikah 3 saat.
Burada mesele hızlı evlenmek değil, size yakışıyor mu onu bilmek.

asla dalga geçmiyorum abla kardeş gibi konuştuğumu varsayarak yazdım hepsini ama bu tutum karşısında pişman oldum yazdığıma da

hiç pişman olma.. hepsi gözünü aç diye yazıldı..
ne sen bizi tanırsın ne biz seni o yüzden bütün yorumlar tarafsızca yapıldı.
gencecik kızsın sevgilinin yaşı geldi ataması bilmem nere olsun diye seni ailecek manipüle etmelerine izin verme..

hiç pişman olma.. hepsi gözünü aç diye yazıldı..
ne sen bizi tanırsın ne biz seni o yüzden bütün yorumlar tarafsızca yapıldı.
gencecik kızsın sevgilinin yaşı geldi ataması bilmem nere olsun diye seni ailecek manipüle etmelerine izin verme..
sağolun size de çok teşekkür ederim yapıcı yorumlarınız için

merhaba kızlar,
1.5 yıllı aşan bir ilişkim var, son aylarda iyice ciddi düşünmeye başladık. karşı tarafın ailesi arkadaşlarıyla tanıştım ama karşı taraf hala benimkilerle tanışamadı, ailemin dahi haberi yok. neden olarak; 2 kez ayrılıp barışmamız annemin bu durumu bilmesi benim henüz öğrenci olmam, aile yanında bir hafta bile ayrılmadım şu ana kadar hep ailemin yanındaydım. babamla da birbirimize aşırı düşkünüz, karşı taraf çok uzak akraba oluyor (kan bağımız yok). aileler birbirine benzemiyor pek. ama çok seviyorum onsuz bir gelecek de düşünemiyorum. ailem istemedi diye ayrılmaya gönlüm razı gelmiyor. soramadım bile bu gerçekten tepkilerinden korkuyorum sıkıştım kaldım. karşı tarafın ailesi ailene söyle isteme yapalım artık diyor ama ben gerçekten korkuyorum aileme şu ana kadar bir kez bile karşı gelmedim. hep istediklerini yaptım. hayatımı kendim yönlendiremedim bile. stres oldum iyice düzgün uyku bile uyuyamıyorum.
Aile yapımız ve onlara davranışların bana benziyor. Konunu takipteyim ileride benim de bu soruya ihtiyacım olacak gibi görünüyor. Umarım gönlüne göre ilerler her şey ve bir an önce mutlu bir yuvan olur. :KK200:

asker adam dr u bir daha yuzde kac ihtimalle bulur? kacirmak istemiyorlar oldu bittiye getiriyorlar. konu sahibi da bunu yiyor ask saniyor. yarin gozu acilir pisman olur da neler gider hayatindan..

Ben katılıyorum bulmuşlar saf, genç kızı ellerinden kaçırmamak için acele ediyorlar işte

Çocuklarının sadece aileye değil doktor kadının gelirine de ihtiyacı var sankim🙄 Konu sahibesi daha az gelirli bir iş yapsaydı bu kadar bastırırlar mıydı? Sanmam

Çocuklarının sadece aileye değil doktor kadının gelirine de ihtiyacı var sankim🙄 Konu sahibesi daha az gelirli bir iş yapsaydı bu kadar bastırırlar mıydı? Sanmam
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Zaten asker görevi olacak şu bu olacak evde durmayacakç bu sitede bize de hizmet eder. Hem maddi hem manevi rahatça kullanırız gibi görüyorlar kızı

Karşı tarafın fikirleri neden ailenizden önemli? Neden sizi bu kadar etkilemelerine izin veriyorsunuz? neden size psikolojik baskı yapmalarına izin veriyorsunuz.

Karşı tarafın tek düsündükleri birtanecik oğulları. 30 yaşina gelmiş zorluk cekmesin ilcelerde surunmesin evlensin bir an öncede merkezde yasasın. Bulmuşlar sizin gibi doktorluk okuyan kızı da ne güzel oğullarının gecim derdide olmaz merkezde de çalısır ev iside gorulur gelin hanım tarafından. eee sizin geleceğiniz? sizin kariyeriniz? tus sınavı? Bunları düsündüklerini mi zannediyorsunuz?

Aklınızi başınıza alın. karsı tarafla aranıza mesafe koyun. Daha sizin ailenizin hiçbir seyden haberi yokken hadi istemeye gelelim muhabbeti yapabiliyorlarsa siz de sıkıntıya giriyorsanız buna siz izin verdiğiniz icin.

Erkek arkadasınıza ailenize soylemeye hazır olmadığınızı okulunuz ve tus sınavına öncelik vermek istediğinizi sizi seviyorsa ailenizin karsı cıkmayacağı doğru bir zamanı beklemesini söyleyin bakalım. Hem sevgisini ölçmüş olursunuz. O da sizin gibi olsun vazgecemem gerekirse beklerim seni ailen ikna olana kadar diyebilecek mi?

ne bastırması mesela memur olmayan, iyi konumda bir özel sektor calisani olsa onu bile kabul etmezlerdi neden cunku pesinden giderse oralarda işsiz kalacak bir adayi istemezlerdi.
yada oğullarinin arkasindan gidemeyecek, bir duzeni oturtamayacak vs.
benim abim polis,annem hep ögretmen falan yokmu oglum onlarinda sark gorevleri olur nereye gidersen zaten gidecektim diye gelir derdi mesela.
abim doguya gitmeden onceki gorev yerinde bir ogretmenle de gorusuyordu, sark gorevi yaklastikca hanim kiz biraz yan cizmeye basladi sonucta bunun hakkarisi var, silopisi var, şemdinlisi var varda var yani, neyse ayrildilar, abimin ağri merkeze dustugu belli oldu taşındi falan, abimi aramaya basladi e geleyim seni goreyim vs, amac abimi gormek degil agri merkeze de bi bakayim da hosuma giderse belkide gidebilecegim en iyi yer bi nikah oh mis mantigi.

Karşı tarafın fikirleri neden ailenizden önemli? Neden sizi bu kadar etkilemelerine izin veriyorsunuz? neden size psikolojik baskı yapmalarına izin veriyorsunuz.

Karşı tarafın tek düsündükleri birtanecik oğulları. 30 yaşina gelmiş zorluk cekmesin ilcelerde surunmesin evlensin bir an öncede merkezde yasasın. Bulmuşlar sizin gibi doktorluk okuyan kızı da ne güzel oğullarının gecim derdide olmaz merkezde de çalısır ev iside gorulur gelin hanım tarafından. eee sizin geleceğiniz? sizin kariyeriniz? tus sınavı? Bunları düsündüklerini mi zannediyorsunuz?

Aklınızi başınıza alın. karsı tarafla aranıza mesafe koyun. Daha sizin ailenizin hiçbir seyden haberi yokken hadi istemeye gelelim muhabbeti yapabiliyorlarsa siz de sıkıntıya giriyorsanız buna siz izin verdiğiniz icin.

Erkek arkadasınıza ailenize soylemeye hazır olmadığınızı okulunuz ve tus sınavına öncelik vermek istediğinizi sizi seviyorsa ailenizin karsı cıkmayacağı doğru bir zamanı beklemesini söyleyin bakalım. Hem sevgisini ölçmüş olursunuz. O da sizin gibi olsun vazgecemem gerekirse beklerim seni ailen ikna olana kadar diyebilecek mi?
doğru çok haklısınız hiç bu açıdan bakmamıştım :( Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın

seneye bitiyor işte biter bitmek evlenmek istiyorum
Evlen evlen.
Hiç kendi paranı harcama, gönlünce gezme, ananı babanı kazandığın parayla yemeğe götürme, hediye alıp gönüllerini yapma.
Alelacele evlen çocuğum, sevdiceğinin il merkezine tayin olması her şeyden önemli çünkü.

okul bitince ben 25 yaşında oluyorum okul bittikten sonra diyorum zaten :KK43:
Okul bittikten sonra olacaksa işte ne aceleleri var, aileler tanışır nişan diye baskı yaparız yüzüğü takar sonra evlilik için baskı yaparız. Düşünceleri bu yani, ortada ciddi bir şeyler olmayacaksa aileye söylemenin ne manası var?

Ayrıca qsker birisyle evlenmenin zorluklarını biliyorsunuzdur değil mi? Bu kararınızı gözden geçirdiniz mi daha önce? Pratisyen olarak kalmak yerine ilerlemek daha güzel, beyefendi doğunun kötü yerine gitmesin diye neden harcanan siz oluyorsunuz? Size bu kadar baskı yapmalarına da müsade etmeyin. Neden neden neden sürekli baskı sürekli soru. Paşa gönlüm böyle istiyor bitti gitti. Mis gibi mesleğiniz var, eminim bu adaydan daha iyileri çıkacaktır karşınıza. Bir buçuk yıla iki kez ayrılık sizce de çok değil mi? Yanlış giden bir şeyler var ama görmek istemiyorsunuz gibi duruyor buradan bakınca.

doğru çok haklısınız hiç bu açıdan bakmamıştım :KK43: Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın

Amin. iyi niyetlisiniz belli ama şunu unutmayın hiçbir zaman erkek tarafı sizi aileniz kadar düşünmez. Hakkınızdan hayırlısı neyse o olsun.

Back
X