Aslında tüm bunlar sizin henüz evliliğe hazır olmadığınızı gösteriyo. Ayrıca henüz eğitiminiz bitmemiş. 4 yıldır evliyim mutlu huzurlu bi evliliğim var ama benden size söylemesi eğitiminizi tamamlamadan evlenmeyin. Sizin yıllarca gözünüzün içine baktığınız evladınız aynısını yapsa sizde karşı çıkarsınız. Hem eğitim hayatınız bittikten sonra ailenizin desteğini almamak için pek sebep kalmaz. Mesafeler aşılır . karşı tarafın ailesinin istemesinin nedeni kendi çocuklarının eğitimi bitmiş memur olmuş bi kazancı var hayatını düzene sokmuş sadece kendi kuracağı bi aileye ihtiyacı var. Peki siz kendi hayatınızı tamamladınız mı? Gerçekten tek eksiğiniz kendi kuracağınız yeni aile mı?merhaba kızlar,
1.5 yıllı aşan bir ilişkim var, son aylarda iyice ciddi düşünmeye başladık. karşı tarafın ailesi arkadaşlarıyla tanıştım ama karşı taraf hala benimkilerle tanışamadı, ailemin dahi haberi yok. neden olarak; 2 kez ayrılıp barışmamız annemin bu durumu bilmesi benim henüz öğrenci olmam, aile yanında bir hafta bile ayrılmadım şu ana kadar hep ailemin yanındaydım. babamla da birbirimize aşırı düşkünüz, karşı taraf çok uzak akraba oluyor (kan bağımız yok). aileler birbirine benzemiyor pek. ama çok seviyorum onsuz bir gelecek de düşünemiyorum. ailem istemedi diye ayrılmaya gönlüm razı gelmiyor. soramadım bile bu gerçekten tepkilerinden korkuyorum sıkıştım kaldım. karşı tarafın ailesi ailene söyle isteme yapalım artık diyor ama ben gerçekten korkuyorum aileme şu ana kadar bir kez bile karşı gelmedim. hep istediklerini yaptım. hayatımı kendim yönlendiremedim bile. stres oldum iyice düzgün uyku bile uyuyamıyorum.